Tervetuloa 2017 – Matkat jotka haluan toteuttaa tänä vuonna

Toivon että vuosi 2017 tuo mukanaan monia matkoja, paljon naurua, hyvää oloa ja loistavaa meininkiä. Tälle vuodelle on suunniteltu jo muutama reissu sekä maalailtu ajatuksiin pari haavetta.. Mitä ne ovat?

Realistinen: Perheen naisten reissu Nizzaan & Monacoon

Norwegianin alennukset pakottivat minun tarttumaan luottokorttiin. Olemme olleet viimeksi sisarien ja äidin kanssa reissussa vuonna 2010 Rodoksella joten uusinta oli jo aikakin ottaa. Lähdemme tammikuun lopulla Nizzaan ja käymme myös Monacossa junalla, mikäli suunnitelmiin ei tule muutoksia. Reissu on lyhyt mutta toivottavasti sitäkin ihanampi. Katsotaan millaista on äidin ja tyttärien reissu seitsemän vuoden jälkeen – toivottavasti kasvukivut on ainakin selätetty. Nizzasta haetaan rentoa oloa, hyvää ruokaa ja makeita unia. Hotelliksi on varattu Hotel Brice Nice, jonka sijainti on mielestäni aika mainio. Hotelli sijaitsee sopivasti rantapromenadin ja rautatieaseman välissä.

Nizza ja Monaco valikoitui kohteeksi sen takia että meidän perheessä pidetään aika paljon autoista. Lämpöä ei nyt kaivata vaan ehta pieni kaupunkiloma. Olin muutama vuosi sitten Nizzassa ja Monacossa ja haaveilin jo tuolloin sisarieni ja äitini matkustavan sinne, sillä siellä riittää bongailtavaa autojen osalta. (Toivottavasti myös tammikuussakin.)

11295661_10206025191602932_8828520180925292435_n 11351395_10206025190322900_2095457852347428307_n

Realistinen: Sloveenin kielikylpy

Kyllä vain! Olen aina pitänyt kielistä ja halunnut osata vaikka kuinka montaa kieltä. Ikävä kyllä kielivarasto on sitten juuri sellainen sillisalaatti, vähän englantia, ruotsia, saksaa, espanjaa, sloveenia.. Uuden vuoden lupaukseni on oppia ”kunnolla” yksi kieli ja helmikuussa pääsen tätä toteuttamaan sloveenin kurssilla! Kieli ei ole ehkä se käytännöllisin globaalia maailmaa ajatellen mutta minulle sitäkin tärkeämpi, sillä minulla on paljon ystäviä Sloveniassa enkä ajatellut lopettaa reissaamista sinne aivan heti. Ihanaa päästä taas sitten näihin vanhan kotikadun maisemiin. Rakastan tuota maisemaa ja sitä kun aurinko nousee Adrianmeren ylle. Kotikatuni oli muuten Lepa Cesta joka on suomennettuna kaunis katu.

1-1-DSC_0401

Realistinen: Hemmottelureissu Sloveniassa

Niin, itseni hemmottelureissu. Tällä kertaa Slovenian matka on lyhyempi kuin yleensä. Olen reissussa vain neljä päivää mutta ajattelin ottaa neljästä päivästä aivan kaiken irti. Varasin huoneen Kempinski Palace Portorozista, tilasin kuljetuksen lentokentältä Portoroziin ja takaisin. Tältä reissulta en halua mitään vaikeaa, vain helppoa reissua ja yhdessäoloa slovenialaisten ystävien kanssa. Seuraavaksi pitäisi ideoida ne parhaat ravintolat joita käyn uudelleen testaamassa, sillä Portorozin ravintoloista on pakko päästä kirjoittamaan blogiin. Lupaan itselleni että tällä kertaa vierailen muuallakin kuin Hotel Piranin ravintolassa tai Sarajevo ’84:n Čevapčičilla.

1-1-DSC_0348

Haave: Yhteinen kaukomatka

Petri ei ole käynyt Euroopan ulkopuolella ja meikäläisellä on pakottava tarve päästä kaukomaille. Näyttäisi siltä että meillä voisi kerrankin olla lomat samaan aikaan joten aloitan pehmittelyn jo nyt tulevaa talvea ajatellen.. Mieli vetäisi Thaimaahan serkun luokse, näkisi Petrikin Giffyn ensimmäistä kertaa.

1-IMG_9854

Haave: Reissu isän kanssa

Isä täyttää 55-vuotta ja lupasi juhlia kun täyttää 60. Isä ei ole käynyt ulkomailla vuoden 1990 Gran Canarian jälkeen joten olisi huikeaa viedä isä reissuun, sillä onhan tuo 55 myös mahtava ikä juhlistaa elämää, eikös?

Mihin tuollaisen 55-vuotiaan, Kanariansaaria kiertäneen miehen voisi saada houkuteltua? Itseäni tietysti kiehtoisi taas Balkanin suunta mutta luulen että sinne reissaamiseen on vielä matkaa jos meinaa saada isän mukaan. Ehdotuksia otetaan vastaan!

1-15801731_10210669387144918_566363129_n

Haluaisin myös kunnostautua kotimaanmatkailun saralla Suomen juhlavuoden kunniaksi. Olen aika surkea kotimaanmatkailija ja tässä olisi suuren korjausliikkeen paikka.

Millaisia reissuja sinulle on tulossa vuonna 2017?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 12:24

  Ihania suunnitelmia! Slovenia-postauksia odotan innolla, kuten jo oikein hyvin tiedät ;) Tuo Nizza-Monaco -kombo on kiinnostanut muakin. Mä taas en autofani ole, mutta pikkuvaltioiden kylläkin! Niissä on jotain niin sympaattista. Omille aikatauluille ei vielä löytynyt sopivan halpoja lentoja niille kulmille, mutta pitää katsoa jos loppukesästä vaikka sinne pääsisi lähtemään. :)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 12:37

   Lupaan tykittää Slovenia-postauksia kyllästymiseen saakka! :D Eikun eihän siihen maahan voi kyllästyä! Pikkuvaltiot ovat kyllä ihania, niin sympaattisia! Toivotaan että pääset loppukesästä Nizzan ja Monacon kulmille :)

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 12:33

  Missä aiot tehdä sloveenin kielikurssin? Meidän täytyy muuten aloittaa sloveenin treenaus yhdessä, kun tulen takaisin Suomeen syksyllä :D Sitä niin harva Suomessa haluaa opetella!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 12:38

   Mielelläni otan sloveenin treenausta vastaan! :) Suomen Slovenia-seura järjestää kahden kuukauden mittaisen sloveenin kurssin helmi-huhtikuussa, eli sinne ilmoittauduin. Lähden sopivast huhtikuun lopulla Sloveniaan niin saan ottaa kaikki opit heti käyttöön! :)

 • Reply Lotta | Watia.fi sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 13:47

  Kivoja reissusuunnitelmia ja -haaveita! Toivottavasti haaveetkin toteutuvat. Tsemppiä sloveenin kurssin kanssa! :-)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:01

   Kiitos! Toivotaan että haaveet toteutuu ja tuo sloveeni taipuisi taas paremmin huhtikuussa :)

 • Reply Suunnaton sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 14:03

  Kivoja suunnitelmia sulla! Isän kanssa voisi olla kiva lähteä ihan tavallisiin Euroopan kaupunkikohteisiin, vaikka Barcelona, Amsterdam, Lontoo tai Köpis, toki ihmistyypistä riippuen. Enkä mä sitä Balkaniakaan huonona ajatuksena pitäisi – onhan hänellä kokenut reissukumppani mukana :)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:02

   Barcelona voisi muuten olla kiva, hyvä idea! Äiten kanssa ovat silloin kiertäneet Kanarian saarilla niin ei olisi liian suuri kulttuurishokki alkuun ;D

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 14:34

  Hienoja matkoja! Täällä starttaa vuoden ensimmäinen matka muutaman päivän päästä New Yorkiin. Hiukankos jo matkakuummetta. Vilnaan on myös lentoliput hankittu. Kesän matkasta tehty suunnitelmia mutta lukkoon ei ole niitä vielä lyöty. Syksyllä olisi kiva tehdä viikonloppumatka jonnekin. Mukavaa matkavuotta!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:04

   Oi, ihana New York! Kyllä kelpaisi aloittaa vuosi tuollaisella reissulla! Ihanaa matkaa ja matkavuotta 2017 <3

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 14:47

  Noo, jotain tässä ollaan kaavailtu. Lämmintä paikkaa perheelle ja Pariisia lemmenlomakohteena. Suunnitelmat on alkutekijöissä, joten saas nähdä, minne nenu loppujen lopuksi tänä vuonna vie.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:07

   Pariisi lemmenlomakohteena kuulostaa ihanan kliseiseltä! Toivottavasti se oikeasti on juuri täydellinen lemmenlomakohde ja täyttää odotukset <3. Toivotaan että teette ja teet paljon ihania reissuja vuonna 2017<3

 • Reply Laura / Laura's Itinerary sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:20

  Ihania suunnitelmia! Nizzassa on vanhassa kaupngissa ihana ravintola Citrus, jota voin suositella. Itseä jäi harmittamaan, etten saanut pöytää Les Sens-ravintolasta edes lounaalle, sitä on suositeltu paljon, ja lounas oli 20 euron luokkaa (useampi ruokalaji) – sinne suuntaan seuraavalla Nizzan reissulla!

  Slovenia oli kyllä ihana. Itsellä olisi tälle vuodelle kaksi must kohdetta, Irlanti ja Portugali! En ole koskaan käynyt noissa paikoissa!

  Ihanaa uutta vuotta!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:24

   Mä muistelinkin että teikäläisellä oli Nizzan vinkkejä! :) Juuri ruokapaikoista otetaan vinkkejä vastaan, kiitos! Laitan nämä muistiin ja lueskelen vielä vanhat postauksesi :) Portugali kiinnostaisi minuakin! Toivottavasti matkat toteutuvat. Ihanaa uutta vuotta!

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 17:56

  Monaco on kyllä autobongarin paratiisi :) En yleensä jaksa kiinnostua autoista, mutta kun Ferrareita ja Lamborghineja tulee vastaan varsinkin kasinon kulmilla jatkuvasti, niin alkaahan siinä innostua itsekin.
  Tsemppiä sloveenin opintoihin! Varmasti Slovenian-matkojen ja ystävien vuoksi hyvä idea, ja ties mitä hyötyä voikaan joskus olla osata kieltä, jonka puhujia ei Suomesta juuri löydy.
  Voisiko sotahistoria olla plussaa isän houkuttelemiseksi Balkanille? Vai herättäisikö Norjan, Islannin tai vaikka Skotlannin luonto kiinnostusta? Noin muuten voisi arvata Berliinin tai Prahan tapaisen kaupunkikohteen olevan sellainen helppo vaihtoehto :)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 1, 2017 at 18:41

   Skotlanti voisi kyllä muuten olla oiva kohde! Isällä on kokoelma parempia skottiviskejä joten ehkä joku tällainen reissu voisi toimia! Mahtavaa, kiitos ideasta! :) Tuo on kyllä totta että Monacossa vähän väkisinkin alkaa innostumaan autoista, on ne vaan upeita :D

 • Reply Susanna maanantai, tammikuu 2, 2017 at 00:02

  Hyvää uutta vuotta!
  kivat haaveet, Nizzasta pääsee muuten myös parin euron bussilla Monacossa käymään. Kyllä kannatti käydä, sillä pidin Monacosta. Vaikka kohde on todella loistelias niin on siellä muutakin: ruoka on lähes saman hintaista kuin Suomessa (tai ainakin ennen oli) ja on myös vihreitä puistoja

  • Reply miraorvokki perjantai, tammikuu 6, 2017 at 10:14

   Pitääkin tutkia tuo bussiasia! :) Kiitos vinkistä!

 • Reply Inka tiistai, tammikuu 10, 2017 at 22:10

  Uu, samis!! Meillä on nimittäin kans edessä iskän 55-vuotissynttärit, ja sen kunniaksi ollaan lähössä reissulle. Iskä on käynyt ulkomailla tasan kerran ensimmäisen matkansa ja 1980-luvun alun jälkeen, ja se oli viikon mittainen osittaisen perheen Lontoon-reissu vuonna 2010. Nyt suuntana on niin ikään Balkan, sillä ajattelin Kroatian olevan sopivan eksoottinen ja samaan aikaan turvallinen kohde. Pientä innostusta on jo ilmassa, saas nähdä miten lopulta sujuu!

  Toivottavasti pääsette tekin reissuun! :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.