Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alp Pasa Boutique Hotel – Antalyan ihastuttava helmi

Turkki on maa jonne en koskaan kuvitellut reissaavani. En oikein osaa kertoa miksi – jollain asteella tuo maa ei koskaan sykäyttänyt minua, eikä päässyt matkalistalleni. Emme lapsenakaan reissanneet Turkkiin vanhempien kanssa, suunta oli aivan toinen. Nyt kahden vuoden sisällä olen löytänyt itseni Turkista useampaan otteeseen ja olen vieraillut kuudessa eri kaupungissa, toisaalta työn ja toisaalta omatoimisen reissun puitteissa. Turkki on päässyt yllättämään minut ja viimeisellä Dalyanin matkalla ihastuin paikkaan aivan täysillä. Huomasin että blogiini on löydetty useampaan otteeseen, kun on haettu tietoa Belekin Gloria Resorteista. Olen käynyt näissä kaikissa nopealla visiitillä  mutta en ole koskaan paikoista kirjoitellut blogiin, sillä ne eivät olleet lähelläkään omaa matkustus tyyliä, ainakaan tällä hetkellä. Vaihtoehtoisesti palataankin ajassa vuosi taaksepäin, Antalyan matkaan jossa ihastuin Alp Pasa Boutique-hotelliin, jonka aion ehdottomasti valita jälleen majapaikaksi, mikäli uusi reissu Antalyaan alkaa innostamaan. Postaus hotellista on uinunut luonnoksena ja nyt tämän on aika viimeinkin nähdä päivänvalo.

Osoite: Barbaros Mah., Hesapcı Sok. 30, Kaleici (Old Town), 07100 Antalya, Turkki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanhankaupungin tunnelmaa ja yllättävää historiaa

Alp Pasa sijaitsee Antalyan vanhassa kaupungissa. Hotellikokonaisuus rakentuu kuudesta itsenäisestä talosta, jotka sulautuvat kauniisti yhteen kivimuurien suojassa. Nämä talot on alunperin rakennettu 1800-luvulla ja ovat silloin kuuluneet paikalliselle kauppiassuvulle. Hotelli huokuu historiaa ja joka puolella voi nähdä pieniä hauskoja yksityiskohtia. Huoneita ja taloja on restauroitu harkiten, hyvällä maulla ja yhdessä niistä muodostuu tämä suloinen hotelli – ihailtavaa että vanhaa kunnioitetaan näin ja otetaan siitä kaikki hyöty irti.

Hotellissa on otettu huomioon ottomaanien aikakauden sisustustyylejä, eikä hotellissa ole unohdettu mainita sitä, miltä aikakaudelta mikäkin kivi on peräisin. Huoneet ovat nimetty myös ottomaanien mukaan, esimerkiksi standard-huoneen nimi on ”Fabulously Ottoman”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uniikkeja huoneita ja hiljaista harmoniaa

Yksikään huone ei ole Alp Pasassa täysin samanlainen ja jälleen kerran ottomaanit ovat läsnä. Kurkistetaanpa siis Ottoman Pasha Suiteen, joka tarjoaa makeat yöunet ja ripauksen luksusta matkaan. Harmi etten ollut tajunnut tutustua tarkemmin kaikkiin historian tarinoihin ennen matkaa, sillä se olisi tuonut paikan päällä vielä huimasti lisäarvoa. Ottoman Pasha Suitea on kuvailtu hotellin omilla sivuilla näin:

”Lie back and imagine you are an Ottoman Pasha or Merchant, for this is where they would have stayed. With original Ottoman wooden furnishings and ceiling, this expansive suite, with some refined modern additions, is a luxurious and authentic example of Ottoman living.” ­
 ­ ­
Autenttisuutta ja luksusta samassa paketissa – voisi ehkä sanoa että tämä hotelli on yksi omantyylisimmisistä hotelleista, jossa olen koskaan ollut. Maisemaa on hotellissa tarjolla moneen suuntaan. Kun  tästä huoneesta astui ulos, oli vastassa näkymä hotellin sisäpihalle. Ihanaa että kaupunkihotelliin oli saatu mahtumaan pieni hiljainen uima-allasalue, joka näyttää ihan pieneltä keitaalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sijainti täydellinen – mutta tarvitseeko täältä lähteä ulos?

Hotellin sijainti on mielestäni aivan täydellinen – mikäli haluaa majoittua Antalyan vanhankaupungin ytimessä. Heti hotellista ulos astuttuasi pääset seikkailemaan pienille ja isoille kujille, tutkimaan kaupungin tunnelmaa. Yllä kuvan näkymässä oleva punainen talo on jo Antalyan vanhaakaupunkia, rakennus ei siis kuulu hotelliin, ainakin näin muistelisin. Mikäli kuitenkin haluat välillä hengähtää vanhastakaupungista, niin Antalyan uudempaan osaan huristaa nopeasti.

Alp Pasa on sellainen hotelli, jossa voisin vain olla, olla ja olla. Hotellissa on kolme pientä ravintolaa ja kaksi pientä baaria, joissa tarjoillaan ruokia turkkilaiseen- sekä välimerelliseen tapaan, ottomaanien ruokakulttuuria unohtamatta. Hotellissa on myös oma Spa ja Hamam. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja hotellissa panostetaan täysillä vieraanvaraisuuteen. En ole tainnut koskaan aikaisemmin elämässäni edes ajatella lomaa, jossa makaan viikon hotellissa sen palveluita käyttäen. Alp Pasa kuitenkin on poikkeus sääntöön, viihtyisin täällä varmasti koko viikon tekemättä yhtään mitään. Uskon että Alp Pasa on ensimmäinen hotellirakkauteni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oletko reissuillasi törmännyt hotelliin, missä voisit vain lojua koko viikon? Mikä teki siitä niin mahtavan?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Erja/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 11:32

  Onpas ihastuttava hotelli! Turkissa olen reissannut ja paluu sinne kiinnostaisi ihan ehdottomasti, mutta en usko kenenkään matkaavan Analyan ja Antalyan kaltaisiin kohteisiin ja saavan sieltä irti jotain, joka selittäisi Turkin kiehtovuutta. Omat suuret rakkauteni maassa ovat Istanbul ja Kappadokia, jonka luoliin kunnostetuissa butiikkihotelleissa vierailua suosittelenkin sitten aivan estottomasti!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, joulukuu 18, 2016 at 13:53

   Alanya ei oikein sytyttänyt minua, olen siellä kerran käynyt työmatkalla. Antalyaan ihastuin mutta se johtui varmasti tästä hotellista ja siitä että paikallinen ystäväni asuu siellä eli sain paljon enemmän irti kyseisestä paikasta. Istuimme iltaa tunnelmallisella sisäpihalla, trubaduuri lauloi turkkilaisia lauluja – juuri sellainen mahtava parin päivän breikki arjesta! Eli Antalya yllätti minut positiivisesti tuolla kertaa.

   Nämä luoliin kunnostetut butiikkihotellit kuulostaisi aivan mun jutulta! Pitääkin alkaa miettä uutta reissua :) Istanbulissa olen ollut päivän, harmittaa että jäi niin pintaraapaisuksi – ehkä siis joskus uudelleen Turkkiin, katselemaan maata syvällisemmin.

 • Reply Sateenmuru tiistai, joulukuu 20, 2016 at 01:34

  Viehättävän näköinen hotelli puulattioineen ja sälekaihtimineen – ja historia tuo tietty aina oman lisänsä. ^_^ Turkissa en ole valitettavasti käynyt, mutta ehdottomasti menisin, jos aika/raha/mahdollisuudet sallisivat!

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:28

   Ehkä siis joskus! Tämä hotelli on kyllä erittäin viehättävä :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, joulukuu 20, 2016 at 11:27

  Mukavan näköinen hotelli, vaikka aurinkorannat ja Turkki eivät ihan innostakaan. Tavallaan kyllä sääli, että poliittinen tilanne pilaa varmaan monen turkkilaisen turismista aikaisemmin toimeentulonsa saaneen ihmisen elämää ja ainakin jossain määrin ilman syytä, sillä jos vaikka juuri hän olisi äänestänyt nykyhallintoa vastaan, niin jos turhan moni on äänestänyt puolesta, niin kaikki kärsivät.

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:29

   Jep! Juuri näin. Kyllä sen vähän huomasikin että poliittinen tilanne ja turistien väheneminen painaa paikallisia. Monet paikat myivät naurettavan halvoilla hinnoilla tavaroita ja moni mainitsikin että turistit ovat niin vähissä että on pakko saada edes jotain myytyä. Harmillista!

 • Reply Stacy Siivonen tiistai, joulukuu 20, 2016 at 18:40

  Olen törmännyt useaankin sellaiseen hotelliin ja hyvän hotellin tekee pääasiassa hyvä sänky. Hyvä sänky, hyvät unet, hyvä olla, niin yksinkertaiset ovat vaatimukseni. Mutta pakko on repiä itsensä liikkeelle.
  En ole minäkään käynyt Turkissa, mutta jo pelkästään kartta kertoo, että nähtävää siellä voisi olla vaikka miten. Minä myös arvostan kolmannelta vuosisadalta olevia pylväitä tai mitä tahansa. Siitä huolimatta Turkki ei ole koskaan kutsunut minua.

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:31

   Hyvä sänky ja hyvät unet ovat kyllä miltei tärkeimmät :) Turkki on kyllä ollut itselleni hassu kohde, koskaan se ei oikein kiinnostanut. Enimmäkseen siellä on tullut vierailtua työn puolesta joten vähän ”pakolla” oli ekat reissut – sitten kuitenkin Turkki sai minut vähän ihastumaan itseensä :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, joulukuu 23, 2016 at 20:52

  Ihastuttava hotelli. Tuonne jäisi mielellään lojumaan :) Antalyassa olen käynyt vain lentokentällä. Turkissa muuten muutaman kerran; Istanbulissa, Alanyassa ja Sidessa. Sidessa meillä muuten oli ihana hotelli, jonne olisi voinut jäädä toiseksikin viikoksi.

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:32

   Mikän hotelli teillä oli Sidessa? :) Kävin siellä joskus työmatkalla tutustumassa hotelleihin ja siellä oli aikamoisia hotelleja!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 08:19

  Olipas siistin ja modernin näköinen hotelli. Minun makuun ainakin sopi. Hotellin sijainti on mielestäni tosi tärkeä asia, joskus jopa menee täydellisen viihtyvyydenkin edelle. Olen itse ollut näissä maisemissa joskus vuosia vuosia sitten, enkä muista kyllä tähän hotelliin törmänneeni. Kivan näköinen paikka.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 13:55

   Sijainti on kyllä erittäin tärkeä! Olen tästä aivan samaa mieltä :) Vaikka hotelli olisi kuinka kiva, en pystyisi majoittumaan siellä jos lähellä ei olisi yhtään mitään.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.