Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ko Samet – kaipuu samettisille hiekoille

Kaksi vuotta on liian pitkä aika ilman Aasiaa, se on nyt selvä. Kovasti povasin kuinka lähden vuonna 2016 pidemmälle Aasian reissulle mutta aina suunnitelma venähti – nyt eletään jo vuoden loppua, ilman sitä haaveiltua reissua näköpiirissä. Allekirjoittaneella on siis jäätävät vieroitusoireet vaaleasta hiekasta, merivedestä ja auringonlaskuista palmupuiden katveessa.

Erehdyinpä myös selaamaan Thaimaan kuvia ja tästä innostuneesta aloin koota uusintapostausta Ko Sametilta, sillä edellinen oli niin nopeasti sutaistu. Ajattelinpa vain että kun itsellä on niin kova matkakuume ja vieroitusoireet, niin en päästä teitä muitakaan elämään ilman matkakuumeen ruokintaa. Seuraavaksi siis juttua Ko Sametin samettisista hiekoista, jossa olen henkisesti juuri nyt.1-DSC010291-DSC00931

Matka Ko Sametin saarelle alkaa Rayongin sataman vilinästä. Olimme kyllästyneet minibusseihin ja neuvottelimme Pattayalta hyvän hinnan taksiin, joka kuskasi meidät suoraan Rayongin satamaan. Matka Ko Sametille taittuu näppärästi veneellä ja venepaikkoja on satamassa tarjolla pilvin pimein.

Saarelle voi suhahtaa nopeasti, 15 min ajalla speed boatin kyydissä (n. 2000 Bathia) tai nousta puisen veneen kyytiin ja lipua aalloilla 40 minuutin matkan (n. 100 Bathia). Rayongin satamassa on yksi piste, missä kaikki lipunmyyntikojut sijaitsee. Veneistä ei lippuja myydä lainkaan ja tiskiltä pitää ostaa meno-paluu-liput, jotka voi käyttää mihin vain puuveneen operoimaan vuoroon. Hitaita  puuveneitä kulkee noin tunnin välein, aikatauluja löytyy täältä.

Varaudu siihen että myyjät ovat innokkaita ja aikovat myydä sinulle myös valmista taksilippua Ko Sametin puolelle. Tiesimme, että hotellimme sijaitsee niin lähellä satamaa, ettei meillä ollut taksilipulle tarvetta. Jouduimme tosin vääntämään asiasta jonkin aikaa ennen kuin kyseinen leidi uskoi, ettemme ole taksilippua ostamassa. Lipun ostettuamme meitä tultiin noutamaan tuk tukilla ja kuski kuljetti meidät muutaman sadan metrin matkan päähän, oikean puuveneen kyytiin.

Ko Sametin saari on kansallispuistoaluetta ja sinne päästäkseen tulee maksaa sisäänpääsymaksu, jonka hinta oli viimeksi 200 bathia per henkilö. Ei siis riitä että hankit venelipun vaan maksat lisäksi sisäänpääsymaksun saapuessasi saarelle. Maksukojuja on vähän missä sattuu, me maksoimme saapumisemme vasta lähempänä hotelliamme. Ko Sametin Na Dan Pierin satama on muuten aika kammottava, vai mitä mieltä olette alla olevasta patsaasta? Tervetuloo Ko Sametille, menetäppä saapuessa yöunesi!

1-DSC009741-DSC01498

Valkoista hiekkaa ja bungaloweja.

Kun alkujärkytys tervetulopatsaasta on saatu karistettua, kannattaa suunnata levollisin mielin hotellille. Meidän hotellimme, Sawasdee Coco sijaitsi vähän syrjässä, poissa rantaravintoloiden ja baarien vilskeestä.

Sijainti on saaren itäkärjessä ja puuveneemme satamasta Na Dan Pieristä Sawasdee Cocolle on vain kilometrin matka. Kaikki palvelut olivat lähellä mutta oma rauha oli taattu – erikoista ettemme heränneet kertaakaan yöllisiin bileääniin. Toisaalta hotelli tuntui olevan syrjässä, toisaalta taas ytimessä – outoa. Huone oli pieni ja simppeli, varusteltu omalla kylpyhuoneella, sängyllä, televisiolla, riisin- ja teenkeittimellä – eli siis kaikki elämiseen tarpeellinen löytyy. Huoneista pääsi vaivattomasti valkoiselle hiekkarannalle. Ihastuimme Ko Samettiin niin että bookkasimme vielä yhden lisäpäivän itsellemme, sillä hinta oli tuolloin noin 30 € luokkaa yöltä Sawasdee Cocossa. Saarelta tuntui löytyvän hotelleja jokaiseen makuun, vaatimattomista bungaloweista isompiin resorteihin.

1-DSC009901-DSC00981

Isoja hämähäkkejä, koiria ja upeita patikkamaisemia.

Ko Sametilla voi tehdä myös muutakin kuin olla rannalla – tosin rantaelämä vetää ihmisen yllättävän laiskaksi, eli eipä sieltä välttämättä tarvitse eväänsä liikuttaa. Me kuitenkin saatiin itsemme ylös yhtenä päivänä ja lähdimme rinkat selässä kävelemään ympäri saarta ja löydettiin ihania, hiljaisia poukamia uintiin ja upeita näköalapaikkoja. Samettisia rantoja, kalliorantoja. Katselimme koiran ihailevan kotisaarensa auringonlaskua ja nautimme täysillä tästä pienestä saaresta, jonka maisemat lumosivat meidät täysin. Törmättiin myös isoimpiin hämähäkkeihin joita olen pienen elämäni aikana nähnyt.

Ko Sametille on turha lähteä, mikäli etsii ostoksia. Saari on enemmän luontokohde eikä siellä ole hirveästi aktiviteetteja. Mikäli etsinnässäsi on rento rantaloma Thaimaassa, etkä yksinkertaisesti halua tehdä yhtään mitään suurta ja ihmeellistä, suuntaa tälle pienelle saarelle.

1-DSC01026 1-DSC01046 1-DSC011681-DSC01116 1-DSC01189 1-DSC01403

Kaipaan tällä hetkellä sitä tunnetta kun istun alas rantaravintolassa, kun kengät ovat pöydän alla irti jaloista, kun upotan varpaani rantahiekkaan. Kaipaan sitä tunnetta kun katson iloisten ihmisten kävelevän ohi auringon laskiessa horisonttiin.

Ravintatarjontaa löytyy hyvin Ko Sametilta, eikä nälkää tarvitse nähdä. Keskustan tuntumassa on myös muutama minimarketti, josta saa vaikka aamupalatarvikkeet kätevästi. Rannalla et välty sisäänheittjäistä mutta suuri osa heistä on erittäin asiallisia, eivätkä he tule iholle. Muutama innokas tosin tuli jo esittelemään pöytiään kun erehtyi ottamaan selfietä ravintolan nurkalla. Ravintoloita löytyy muualtakin kuin rannalta mutta mielestäni hinnoissa ei ollut erikseen mitään rantaravintolalisää, tosin hinnat ovat saarella kokonaisuudessaan korkeammat kuin esimerkiksi Bangkokissa mutta missään nimessä ei puhuta minkäänlaisesta ökyhintakohteesta. Kaipuuni saarelle on  tällä hetkellä todella kova.

Nostaisin vielä ravintolavinkiksi Buddies-nimisen rantaravintolan (Osoite: 10 Moo 4 | SaiKeaw Beach, Ko Samet), jonka pöydissä olisin voinut istua ikuisuuden. Eivätkä heidän annoksensakaan olleet hullumpia, sillä eksyimme tänne kolme kertaa neljän päivän aikana – oho.

1-DSC01462 1-DSC01479

Onko sinulla nyt ajatuksissa joku kohde, minne haluaisit matkustaa takaisin?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Janni/Lentopelko torstai, joulukuu 15, 2016 at 13:37

  Oi miten ihanalta näyttää (kaikki muu paitsi toi kamala patsas)! Tuolla tosiaan kelpais vierailla, varsinkin näin talviaikaan. Ehkä sitten ensi vuonna, kun on Aasian reissua sinne hieman suunniteltu. (:

  • Reply miraorvokki torstai, joulukuu 15, 2016 at 14:34

   Oi! Ihanaa! Älkää vain jättäkö suunniteluasteelle vaan toteuttakaa myös. Aasia on kyllä mahtava, mun haaveena olis nyt päästä rakkaan Bangkokin kautta Myanmariin seikkailulle. Haaveet <3

 • Reply Ansku BCN maanantai, joulukuu 19, 2016 at 09:33

  Siis mikä tuo patsas on?? Apua :D. Ja ei kai se auta kuin tehdä haaveista totta ja tsekkailla edullisia lentoja ;)

  • Reply miraorvokki maanantai, joulukuu 19, 2016 at 19:00

   Tuo patsas on kyllä aivan järkyttävä :D En ymmärrä mikä sen funktio on. Voihan nyt lennot! Olisi jo kaksi lentoa varattuna ensi vuodelle, mutta se Aasia… Se Aasia.. ;)

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, joulukuu 19, 2016 at 15:06

  äääää…ei helpottanut yhtään mun lomakuumetta tämä :D Ko Sametilla ei olekaan tullut käytyä. Näyttää niin kivalta. Aasia on paras <3

  • Reply miraorvokki maanantai, joulukuu 19, 2016 at 19:01

   Samet on kyllä söpö ja sympaattinen minisaari. Aasia <3

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta maanantai, joulukuu 19, 2016 at 18:43

  Ihana Samet <3 Ite haikailen Aasiaan myöskin vaikka sieltä pari kuukautta sitten tulin :D

  • Reply miraorvokki maanantai, joulukuu 19, 2016 at 19:01

   Aasia on kyllä paha – se vetää koko ajan puoleensa. ;)

 • Reply Anna K. maanantai, joulukuu 19, 2016 at 19:46

  Koh Sametilla en oo käynytkään. Thaimaassa reissatessani se tuntui olevan jotenkin väärällä puolella ja liian kaukana. Joku on moittinut sitä myös liian turistipaikaksi, mutta kai sieltäkin löytyis vaikka mitä. Tuo ravintola rantahietikolla on kyllä ihana!

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:28

   Me vähän pelättiin myös turistimääriä mutta meidän hotelli oli ainakin hyvällä sijainnilla eikä tuntunut yhtään turboahdetulta :)

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, joulukuu 19, 2016 at 23:34

  En ole käynyt Aasiassa (no, Dubaita ei lasketa) melkein viiteen vuoteen. Viiteen! Olen tässä välissä ihastunut Karibiaan, mutta pitäisi päästä lapsillekin näyttämään joku vuosi aasialaista menoa.

  Nuo rantojen ravintolapöydät on kyllä niin tunnelmallisia, kun voi syödä ihan rantaviivalla ja katsella auringonlaskua. <3

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:30

   Rantaravintolat ovat kyllä parhautta <3 Ehkä lapsetkin pääsee vielä joskus Aasiaan! :) Karibia kuulostaa myös ihanalta, siellä en ole koskaan ollutkaan! (Vielä!)

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä tiistai, joulukuu 20, 2016 at 14:39

  Nonni, nyt mulle iski ihan hirveä Aasia-kuume! Tahtoo puuterihiekkaiselle rannalle! Me ollaan käyty Koh Sametilla joskus vuosia sitten, ja vaikka se oli meille vain pikainen välipysähdys muistaakseni Bangkokin ja Kambodzan välillä, tykättiin kyllä kovasti. Miksei sinne voisi mennä uudestaankin, vaikka aina sitä kyllä haluaa mennä johonkin uuteen rantakohteeseen…

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:32

   Aina hamuaa uusia kohteita mutta vanhoihin hyviin on myös kiva joskus palata! :)

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, joulukuu 20, 2016 at 16:59

  Herranen aika tuota patsasta! Aivan järkyttävä :D Mulla on nyt jo jonkun aikaa ollut Thaimaa-kuume, vaikka helmikuun reissun jälkeen ajattelin jättäväni Thaimaan pois reissukohteiden joukosta ainakin joksikin aikaa. Jokin siinä Thaimaassa ja koko Kaakkois-Aasiassa kuitenkin vetää jatkuvasti puoleensa! Toivottavasti ensi vuonna pääsisi sinne taas…

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:33

   Toivottavasti pääsisit ja toivottavasti minäkin pääsen! Thaimaa<3

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, joulukuu 20, 2016 at 20:07

  Hui mikä patsas ja mikä ilme. Muuten kyllä olen itsekin melkein varannut matkan Ko Sametille. Siksi oli mielenkiintoista lukea tätä juttua!

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:46

   Ko Sametia mietittiin pitkään – onneksi mentiin! :)

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, joulukuu 22, 2016 at 09:12

  Rentouttavalta ja tunnelmalliselta paikalta vaikuttaa. Yleensä vuoden pimeimpänä aikana ajatukset vie aurinkoon ja lämpöön, mutta täytyy todeta, että tänä vuonna ajatukset vievät valkoisen hiekan sijaan valkoisen lumen keskelle Suomeen. Se on jännä, miten taas on ollut reissussa sen verran pitkään, että Suomen talvea jo kaipaa. Ei siinä, ei tässä Japanissa mitään vikaa ole, mutta jotenkin se lumi, Suomi ja rauhallinen joulu maistuisi. *<|:-)

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:48

   Se varmasti muuttuu tosiaan ihan sen mukaan missä on! Reissussa kaipaa Suomea ja Suomessa reissua :D Mutta pakko sanoa, Parkanossakaan ei ole lunta! Höh! Aina kotikotona on valkea joulu :(

 • Reply Noora torstai, joulukuu 22, 2016 at 20:28

  Tuo patsas on kyllä mielenkiintoisen ruma:D mutta aivan ihanan näköstä on kyllä! Jos tonnepäin jossain vaiheessa mennään ni ehdottomasti korvantaakse laitetaan:)

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:48

   Laita korvantaakse! Tuo patsas on kyllä kamala :D

 • Reply Anna | Muuttolintu.com torstai, joulukuu 22, 2016 at 23:56

  Heh, aika järkky patsas kieltämättä, mutta hyvännäköinen hotelli tuolla hinnalla! Thaimaa on meille molemmille vielä aika tuntematon. Phuket ja Phi Phi ei aikoinaan säväyttäneet joten ei ole ollut mitään hinkua takaisin. Mutta viime aikoina on tullut fiilis (eikä vähiten tällaisten postausten myötä), että pitäisi antaa Thaimaalle vielä toinen mahdollisuus. Me ollaan kuitenkin thaikkuruoan suurimpia faneja!

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:49

   Thaikkuruoka on parasta! Thaimaa on yllättänyt positiivisesti (paitsi Pattaya, siihen en ihastunut) :D Antakaa toinen mahdollisuus, jos sieltä vielä löytyisi uusi kohderakkaus! :)

 • Reply Emma perjantai, joulukuu 23, 2016 at 09:57

  Voi että toi auringonlaskua katseleva koira on symppis! Kohde ei vaikuta hullummalta muutenkaan, itsekin rakastan Thaimaata – tosin Bangkokia vielä enemmän kuin rantoja!

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:50

   Bangkok on kyllä munkin mielestä Thaimaan parhautta! :) Chiang Mai olisi toinen must go-kohde!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, joulukuu 23, 2016 at 23:34

  Kaksi vuotta on AIVAN LIIAN PITKÄ aika ilman Aasiaa! Hirmuinen Aasia-kuume täälläkin, kunpa pääsis keväällä lähtemään! Oot muuten vaihtanut blogin fontin ja tekstin keskityksen pois? Näyttää tosi hyvältä!

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 24, 2016 at 11:52

   Meidän pitää varata lääke kuumeeseen! Eli lentolippu, kiitos! :D Ihanaa että huomasit!! Itseasiassa fontti on sama mutta muutin fontin kokoa – näkyy nyt selkeämmin kirjoitus! Keskityksen muutin tosiaan pois koska se oli mielestäni sotkuinen (muutin kauhealla rundilla myös vanhoja postauksia pois keskitykseltä) :) Aattelin muutenkin vähän muutella blogia, myös nimenvaihto harkinnassa – ideoita saa antaa :)

 • Reply Anne | Metallia Matkassa lauantai, joulukuu 24, 2016 at 18:01

  Meidän ehdoton ykköskohde Thaimaassa on ollut Koh Tao ja varmasti aina tulee olemaan.. Viime Thaimaan visiitistä onkin vierähtänyt jo kohta 5 vuotta, voi hyvänen aika!! Tarkoitus on monena talvena lähteä käymään, mutta ei vaan olla saatu aikaiseksi. Mut ihan oikeasti, ensi talvena on pakko lähteä, joko Thaikkulaan tai sitten takaisin Intiaan. En kestä enää yhtäkään talvea ilman lämpöä :) Thaimaa ei kyllä koskaan petä, eikä niitä hiekkarantoja voita mikään.. aivan ihana kohde, kertakaikkiaan. Nyt olisi ihanaa lekotella jossain rannalla drinksu kädessä ja katsella auringonlaskua.. sen sijaan tuijotan vesisadetta ikkunasta Puolassa. Aina ei mee nallekarkit tasan :D

  • Reply miraorvokki sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 13:57

   Viisi vuotta! Huh!! Koh Taolla en ole koskaan ollut mutta se on ehdottomasti vierailulistalla :) Lohdutan sua sillä että eipä Suomessakaan ollut muuta kuin vesisadetta ikkunasta – eli meillä meni nallekarkit tasan :D

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, joulukuu 24, 2016 at 19:44

  Itse kaipaan Karibialle aina näinä huonoina aikoina eli syyskuusta huhtikuuhun :-D ilmojen puolesta olisi mieluummin melkein missä tahansa muualla kuin Etelä-Suomessa tällä hetkellä.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, joulukuu 25, 2016 at 13:58

   Haha :D Syyskuusta huhtikuuhun on tosiaan se ”masentavin” aika :D Etelä-Suomi on kyllä vähän harmaa…

 • Reply Rva Kepponen maanantai, joulukuu 26, 2016 at 23:39

  Eilen juuri googlailin Koh Sametia, mutta silloin ei tullut blogisi vastaan. Hyvä, että nyt tuli :)

  Olen aloittanut ystäväni pehmittämisen siihen, että käytäisiin piipahtamassa Siem Reapissa. Edulliset lennot Bangkokiin kiihkeimmän sesongin ulkopuolella ja siitä eteenpäin. Olen kovasti googlaillut, että missä voisi helposti pikareissulla nollata jet lagia ja toistaiseksi ykköspaikkaa pitää Koh Samet. Oli tosi kiva löytää postaus kohteesta.

  • Reply miraorvokki tiistai, joulukuu 27, 2016 at 10:37

   Kiitos ihanasta kommentista! :) Koh Samet on kyllä yllättäjä – suht lähellä Bangkokia mutta silti kunnon nollauspaikka! Täällä me nukuttiin jetlagia pois ja nautittiin rannasta :) Toivottavasti päädytte reissuun!

 • Reply pORVARIPOIKA keskiviikko, tammikuu 4, 2017 at 20:57

  Moikka ja kiitos ihanasta blogista!
  Olen muutaman kerran käynyt Sametilla, aivan upea paikka!!
  Viimeisin tammikuussa -16. Ajattelin vain tarkentaa paria asiaa…
  Pääosin lautat lähtevät Ban phe kylän laitureilta. Sieltä on matkaa Rayongin
  satamaan lähes 40 kilsaa.Tosin taxit kyllä sen tietää, jollei ole ilkeitä. Laitureita on useita, kuten linkkisi näyttää. Kaikilla on mahdollisuus maksaa Ja tingata. Se on yllä kiva harrastus jollei ole kiire.

  Se ”mun anopin kuva” siellä Nadadin satamassa on kyllä aika pelottava);;
  Saaren luonnonpuistoalue ei ole kaikkialla saarella.. eli Nadanin sataman jälkeinen pääkatu päättyy ”seiskojen” jälkeen kansallispuistoalueeseen ja siitä eteenpäin saarelle.
  Olisi tosi kiva olla taas Sametilla… siellä tuttuja paikallisiakin.
  Helmikuussa Koh Chang ja Koh Mak Ja Koh Kood. Eka kerta siellä.. Oiskos teillä neuvoja?

  Pete

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.