Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelli Osborne – Hotelli Vallettan keskustassa

Miettiessämme myöhäisen kesälomamatkan kohdetta tuntui siltä että suuri osa Etelä-Euroopasta oli maabongausmielessä käyty. Kohteeksi myöhäiselle kesälomareissulle osui siis ihana Malta joka oli meille molemille entuudestaan tuntematon. Tukikohtanamme toimi Hotelli Osborne valloittavassa Vallettassa. Hotellin sijainti on ideaali tyypille joka etsii keskeistä majoitusta kaupungin keskustasta. Uima-allastasanteen näkymät olivat mielestäni erittäin miellyttävät, vai mitä te olette mieltä?

1-P1010224

Hotellitoimintaa jo vuodesta 1903

Hotellimme valikoitui keskeisen sijaintinsa ja historiansa takia. Rakennus, jossa hotelli Osborne sijaitsee on rakennettu 1900-luvulla ja hotellitoiminta rakennuksessa on aloitettu 1903. Historia ei havissut kuitenkaan huoneessamme, sillä huoneet on uudistettu viimeksi vuonna 2013. Sisääntulossa, hotellin ulkopuolella ja yleisissä tiloissa tunsi historian olevan vahvasti läsnä vaikka näitäkin tiloja on uusittu useasti. Hauska yksityiskohta oli taulu, johon on koottu hotellin vaiheita monien vuosien takaa tähän päivään.

Hotellin vastaanotossa työskenteli kaksi tismalleen saman näköistä miestä. Heidän ainoa eroavaisuutensa oli se että toinen muisti lisämyynnin tärkeyden ja kyseli aina mitä kuuluu. Toinen vähän murahteli respassa ja oli ujompi kaveri, joka ei kyllä sitten ehdottanunt yhtäkään retkeä varattavaksi. Tämä puheliaampi vastaanottomies oli kyllä huikea apu suunnitellessa menojaan ja tulojaan, kiittelin jo silloin ja kiitellään vielä uudestaan näin blogissakin.

1-P10100451-P1010389

 Hyvät unet uudistetussa huoneessa

Koska hotellirakennus on vanha ja aivan keskustassa, jännitin avokin puolesta. Minä nukkuisin vaikka missä ja miten päin mutta toinen on herkempi unen kanssa. Yllättäen uni maistui molemmille hyvin eikä keskustasta kantautunut hälinää huoneisiin. Suurempi äänihäiriö olikin kanssayöpyjät jos he olivat keskellä yötä reissussa, sillä hotellin sisältä, samasta kerroksesta kaikui kaikki mahdolliset äänet henkilön saavuttua kerrokseen. Onneksi vain pari yökukkujaa osui kohdalle, eli tuuria oli matkassa.

Hotellihuoneesta löytyi kaikki tarpeellinen yöpymiseen ja uima-altaalla käymiseen. Huone näytti myös miellyttävältä ja sopi hotellin henkeen. Huoneen hintaan ei kuulunut minijääkaappia/baaria jonka sai lisämaksusta vastaanotosta. Ilmastointi oli maksuton, kuin myös tallelokero. Kaikissa huoneissa on kylpyamme joka on aika pieni. Kylpyhetket kahdelle tulevat luultavimmin ahtaaksi. Wifi toimi yllättävän hyvin huoneessa vaikka vastaanotossa sanottiin että wifi saattaa pätkiä. Peruskauraa ja perushyvä huone siis.

1-P1010148

Ruokatarjonnassa parannettavaa

Meitä on kaksi. Minä, joka haluan valita ravintolat ja miettiä mitä juuri tänään tekee mieli ja täydellisen ravintolan löytämimseen voi mennä vaikka kuinka kauan. Sitten on tuo toinen, joka haluaa lomailla niin helposti kuin mahdollista. Päädyimme ensimmäistä kertaa elämässämme ottamaan siis puolihoidon hotellissa – eikä ehkä olisi kannattanut kuitenkaan.

En tiedä onko Maltalla ylipäätänsä vähän kummallisempi ruokakulttuuri vai miten te näette käsitteen kolmen ruokalajin illallinen tai tuoreet vihannekset ja kasvikset? Illallinen on hotellilla ilmoitettuna kolmen ruokalajin illalliseksi ja hotellin ravintolan listassa lukee mitä on illallisella valittavana. Tokihan käsitin tästä että illallinen tarjoillaan pöytään näistä annoksista. Todellisuus oli kuitenkin se että hotellin ruokalajit lapattiin buffetpöydästä lautaselle. Mikä on siis pointti siinä että ilmoitetaan tänään olevan tarjolla ”Sitruunaista kalaa ja tuoreet kasvikset”, ”Kanaa mausteisessa kastikeessa ja riisin kanssa” ja ”Härkää perunoilla” jos ne kaikki on buffetpöydässä ja lappaat sieltä sitten mitä tykkäät, eli vaikka härkää riisillä? Monen muunkin asiakkaan kasvoilta näki hämmennyksen kun tarjoilija ensin istuttaa tyypit pöytään ja sitten ”Our dinner is buffet, go and help yourself”. Eräs italialainen mamma ei ollut tähän tarjoilijan sanastoon yhtään tyytyväinen ja sen näkyi ja kuului…

Illallisella lisäsi myös kummastusta se että etukäteen varanneet eivät saa mitään complimentary-juomia mutta vasta sisäänkirjautumisen jälkeen varanneet saivat pullon viiniä per ateria kaupanpäällisenä, eikä hinnassa ollut etukäteen varattuna kyllä viinipullollisen eroa. Toisaalta, eipä se viinikään olisi paljon ruokaa parantunut. Tuoreet vihannekset olivat suoraan pakastepussista ja aamupalan vihreät olivat.. Noh, ei niin monipuoliset myöskään (kuva). Ruokavalikoima näytti parina päivänä ihan kivalta, joten testattiin ja maku oli ihan OK mutta mitään suurta sinfoniaa oli turha odottaa. Yhtenä iltana käytiin vain nappaamassa jälkkärit kun jälkiruokapöydän Oreo-kakku näytti niiiiiin hyvältä (ja se muuten oli hyvää!). Tunnelmaa pääsi tappamaan myös tarjoilija joka hyökkäsi lappunsa kanssa tekemään juomatilausta ennen kuin ennätti ajatusta uhrata juomalle. Lappu piti myös allekirjoittaa salaman nopeasti, ettei vaan jää maksamatta uloskirjautumisessa tämä 1€ vesipullo.

1-1-P1010237 1-P1010904

 Blue Loungesta kuumia ja kylmiä juomia

Hotellin yhteyteen oli avattu tänä kesänä Blue Lounge, josta sai ostaa kuumia ja kylmiä juomia. Päädyttiin järjettömän sadekuuron jälkeen lämmittelemään suklaisen cafe latten kanssa. Blue Lounge oli kyllä kiva lisä hotellin palveluihin, sillä aiemmin hotellissa ei ollut baaria ollenkaan. Loungen puolella oli eri tarjoilijat kuin ravintolassa, täällä ei tarvinnut auttaa itseään että saa juoman käteen. Kahvi maistui ja näytti yllättävän hyvälle vaikka hotellin ravintolakokemuksen jälkeen vähän jännitteli.

1-P1010399 1-P1010404

Keskeisen sijainnin etsijälle, ei kulinaristille tai kasvissyöjälle

Summa summarum. Harvemmin sitä tulee sanottua hotellista ettei se sovellu kasvissyöjälle mutta tämä hotelli ei todellakaan sovellu kasvissyöjälle mikäli haluaa nauttia aamupalasta tai siis muustakin kuin melonista ja kurkunpaloista aamiaisella. Perushyvä hotelli jota voin kyllä suositella kaiken muun paitsi ruokailukokemuksen osalta. Pakko vielä nostaa esiin tämän hymyilevän vastaanottomiehen palvelualttius! Olimme unohtaneet sykemittarin huoneeseen ja sieltähän se saapui, muutama päivä kotiutumisemme jälkeen meidän pieneen kotiimme Vantaalle. Vastaanoton palvelu oli koko matkan ajan aivan ensiluokkaista ja tällaisia tyyppejä näkisi mielellään asiakaspalvelussa enemmänkin.

•••

Missä hotellissa vastaanottovirjailija on ylittänyt sinun odotuksesi viimeksi?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, 16 lokakuun, 2016 at 22:00

  Heh, kolmen ruokalajin illallinen kuulostaa kyllä a la carte -illalliselta. Jos on buffa, niin se on buffa. Ei mikään kolmen ruokalajin illallinen :D Ulkomailla muuten aika usein puuttuu kasvikset aamiaisella. Hedelmiä on, mutta ei edes sitä tomaattisiivua. Harmi, ettei ruuat osuneet, mutta onneksi muuten hotelli oli hyvä, ettei ihan mennyt pieleen.

  • Reply miraorvokki maanantai, 17 lokakuun, 2016 at 12:56

   No tätä minäkin mietin.. :D Ajattelin jo että minulla on ymmärryksessä jotain vikaa mutta hyvä että joku muukin on samaa mieltä! Hotelli oli muuten meidän tarpeisiimme aivan loistava. Haettiin juurikin keskeistä sijaintia ja tämä palveli sitä tarvetta täydellisesti.

 • Reply Veera tiistai, 18 lokakuun, 2016 at 11:09

  On kyllä aika hieno näköala! Toisaalta ehkä vähän harmi, ettei huoneet ole vielä enemmän vanhannäköisessä kuosissa….

  • Reply miraorvokki torstai, 20 lokakuun, 2016 at 21:21

   Toisaalta joo! Huoneet olivat kivat mutta ”modernit” kuitenkin hotellin ikään nähden :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 18 lokakuun, 2016 at 15:23

  Sijainti iso plussa tälle hotellille ja maisemat :-) Malta kiinnostaa todella paljon ja kiinnostaa kyllä viikon lomalle siten, että Valletassa tulee pyörittyä ainakin pari päivää.

  Tosiaan tuollaiset pikkuseikat saattavat ärsyttää, vaikka eihän niillä tietenkään isossa kuvassa ole mitään merkitystä. Münchenin Motel One hotellin respat jaksoivat yllättää kyllä positiivisesti koko ajan! Toki tiesivät, että olen blogiyhteistyömatkalla, mutta silti. Kemin Cumuluksen Marita pääsi oikein blogiinkin, se on itse asiassa viimeisin hotellivierailuni: http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/kemi/

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta tiistai, 18 lokakuun, 2016 at 17:28

  Ollaan jo monessa reissussa huomattu, kuinka huono ruoka voi pilata koko muun fiiliksen :D Harmi siis, että sattui tämmöinen paikka. Ihanan näköinen kylläkin :)

 • Reply Unna Äkäslompolo keskiviikko, 19 lokakuun, 2016 at 23:27

  Heips! Kiitti valaisevasta hotelli-kuvauksesta. Harmi, että syömäpuoli oli pettymys, mutta sikäli kiva, että olette päässeet kokemaan noin hyvän respatyypin kohtaamisen! Tämmöiset kokemusket antavat sellaisen lämpimän fiiliksen ja jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Aika outo tuo buffet-illallinen, mutta tuo oreo-kakku näytti kyllä ihan taivaalliselta!

 • Reply sanni torstai, 20 lokakuun, 2016 at 22:57

  Omnom! Oreo-leivos tai mikä lie sai kyllä veden kielelle! :P
  Monesti peilaamme hotellin laatua maksamaamme hintaan. Mitä Maltalla saa pulittaa yöstä puolihoidolla?

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 21 lokakuun, 2016 at 16:09

  Tulipa mieleen taannoisen Teneriffan reissun tarjoilijat tästä sinun kokemuksesta :D Toisilla asiakaspalvelutyyli on pikkuisen erilainen kuin toisilla. Muuten hauskan näköinen paikka! Tuollaisissa vintage-kohteissa on kyllä kiva kierrellä vaikka kuinka olisikin uusittuja rakennuksia.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 22 lokakuun, 2016 at 02:22

  Ihan kivan näköinen hotelli, mutta tämän kertomuksen perusteella jättäisin puolihoidon ottamatta! Siis mikä ihmeen kolmen ruokalajin illallinen buffet muka on! :D Tuo Oreo-kakku näyttää tajuttoman hyvältä :P

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, 22 lokakuun, 2016 at 03:54

  Harmi ettei ruokapuoli onnannut, vaikka muutoin ihan mukavalta vaikuttaakin. Tosin hotelleissa kyllä ärsyttää hirveästi huono äänieristys ja äänekkäästi keskellä yötä hotellille palaavat bilereissaajat. Tärkeintä hotellikokemuksessa on kuitenkin se hyvin nukuttu yö.

  Oreo-kakku näyttää kyllä hyvältä. Hyvä että oli myös sitä! :-)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 22 lokakuun, 2016 at 23:56

  Huone näyttää miellyttävältä, ja sijainti. :) Mutta äh, miksi teille nyt sattuu näitä vähemmän hyviä ravintolakokemuksia (muistelen sitä Tallinnaa). No, huonot pois alta niin seuraavilla reissuilla tulee vain hyviä vastaan? ;) Olikohan ne respamiehet kaksosia erilaisilla luonteilla?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1