Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makuasioissa voi kilistellä – meillä ja maailmalla

Puhutaan vähän viinistä!

Nautitko sinä viinisi tarkistellen sitä vaaleaa taustaa vasten, etsitkö viinillesi hienoja sanoja jolla kuvailla sitä? Onko viinisi merkaptaaninen vai tuoksultaan epäpuhdas ja pistävä? Nolottaako lähteä viinille tai tastingiin tietämättömyyden kanssa? Entäs sitten reissussa, huh että jos pitää alkaa viinistä keskustelemaan vieraalla kielellä!?

Voin kertoa että jos nautit viinistä, nauti siitä omalla tyylilläsi. Mikäli viinisanasto ei kiinnosta sinua mutta viini kiinnostaa, ei teikäläisen tarvitse ostaa viinisanastokirjaa. Viini ei ole kuitenkaan niin vakava asia eikä viinin ystävyys ole salaista rakettitiedettä.

1-P10130911-P1013055

Avaa uusia maailmoja

Osallistuin viime keskiviikkona Viinilinnan tastingiin. Sinä, joka tätä luet, luultavasti tiedät että viini on yksi suosikkijutuistani – fiiliksen mukaan sitten punaisena, valkoisena, kuplivana, tai jotain niiden väliltä. Varsinkin hyvään ruokakaveriin yhdistettynä tunnelma on varmasti täydellinen. Myönnän että joskus (aika usein) sorrun itse ylenpalttiseen viinihifistelyyn ja analysointiin ja uskon että juuri tällaista käyttäytymistapaa viime viikon isäntämme Viinilinna haluaa välttää. Viinilinna haluaa että viini on kaikille, kohtuudella, ilman liiallista analysointia. Viinien lisäksi Viinilinna esittelee alan uusimpia trendejä ja tarjoaa parhaat vinkit viinin jo olevien ja tulevien viinihetkiin. Viinilinna lunasti lupauksensa ainakin meille, sillä pääsimme maistamaan tulevaisuuden viinimakuja ja opimme uuden, sensuellin tavan avata kierrekorkkiviini.

Minäkin heitin viinihifistelyt parhaani mukaan romukoppaan illan ajaksi ja nautin viiniä sen hetkisten ohjeiden mukaan. Hymyssä suin, ilman ”validia” viinisanastoa, ilman liikaa analyysia. Matkabloggaajakollegani ovat muuten huikeaa sakkia ja aivan loistavaa viininmaisteluseuraa! Viini saattaa tuoda toiselle mieleen meetvurstin, toinen viini toiselle sen pizzan ja sen illan Toscanassa.. Viinimaailma on avoinna meille kaikille ja juuri niillä termeillä mikä sinulla tulee viinistäsi mieleen. Viinilinnan blogista kannattaa käydä kurkkimassa ihanan viinillisiä juttuja meiltä ja maailmalta – ilman turhaa pönötystä!

Kiitos illasta ja inspiraatiosta Viinilinna sekä mahtavat seuralaiset Veera Bianca, From Karoliina, Luminoucity, Passionate TravellerCocoa etsimässä ja Panun matkat !

1-P1013050 1-P1013078

1-P10130601-P1013081

Matkailun makumaailmat

Rakastan matkailua, ruokaa ja viinejä. Parasta ovat nämä kaikki yhdessä. Reissu ei ole mitään ilman paikallisen loihtimaa ateriaa ja siihen mätsäävää viiniä. Kirjoittelinkin joskus viinillistä bucket listiäni, eli kurkkaappa tämä postaus jos kaipaat inspiraatiota seuraavaan matkaasi johon voisi lisätä twistin viiniä. Eikä siellä reissussakaan kannata peljätä viinisanastoa, riittää että osaat kertoa miellyttääkö viini sinua, vaiko ei.

Viimeisin mieleen jäänyt makumaailmaihastukseni oli Maltalla, italialaisessa ravintolassa joka sijaitsi vanhassa kellarissa, täydellisen pizzan ja italialaisen Negroamaron kanssa. Voisin lyödä vetoa että seuraava kohdalle osuva, Negroamaro-rypäleestä valmisettu viini tuo mieleen tuon illan ja tuon ah, niin täydellisen pizzan.

Mikä on viimeisin viinimaku, joka on jäänyt mieleesi maailmalta?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 16:58

  Näin se on, ei viininmaistelun tarvitse olla hifistelyä. Toki se voi olla sitäkin. Itse en ole viiniasiantuntija, vaikka nyt paljon viineistä kirjoittelenkin. Toki matkan varrella oppii ja olen jo paljon oppinutkin, mutta lähtökohtaisesti viini on juuri makuasia. Jos viini on omassa suussa hyvää, niin silloin se on. Vaikka kyllä mä silti haaveilen ihan jostain viinikoulutuksestakin jossain vaiheessa. Eikös just Viinilinna sellaisiakin järjestä?

  • Reply miraorvokki maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 09:14

   Viinikoulutukset on ihania! Ne sitten menee enemmän hifistelyyn jos haluaa – jokainen tavallaan :) Tuo meidän tasting oli ainakin mukavan rennolla otteella! Uskon että yhteydenottopyynnöllä onnistuu tasting Viinilinnan kanssa :)

 • Reply Teija / Lähdetään taas tiistai, 4 lokakuun, 2016 at 18:40

  Voi miten tylsää olisikaan, jos viinit olisivat pelkkää hifistelyä varten. Kyllä se on vaan mahtavaa ottaa lasillinen hyvää viiniä ja nauttia.
  Vastaus tuohon kysymykseesi, viimeisimpänä viinimuistona koko kesän ajalta on kyllä kokonaisuudessaan roseeviinit. Niitä tuli juotua sekä Espanjassa että Kreikassa. Aurinko, lämpö ja kylmä lasillinen roseeta on ihan parasta :)

  • Reply miraorvokki perjantai, 7 lokakuun, 2016 at 10:59

   Kesä ja rose kuuluvat kyllä yhteen – olen aivan samaa mieltä!! :) Ihanaa!

 • Reply Martta / Martan Matkassa keskiviikko, 5 lokakuun, 2016 at 10:53

  En todellakaan ole mikään viinihifistelijä, kaupastakin ostan aina pyllistysviiniä ja jos on tulossa vieraita niin ostan hieman hintavampaa, ns. laadun takeeksi. Olen viimeaikoina käynyt jonkin verran erilaisissa viininmaistajaissa ja mielestäni ihan parhaita ovat paikat viinintuottajien luona, sillä niistä tarttuu myös intohimoa viinin aromeihin. Olen niin innoissani sillä ensi viikolla menen viinitilalle töihin keräämään rypäleitä! Tuo uusien trendien esittely kuullostaa kivalta idealta!

  • Reply miraorvokki perjantai, 7 lokakuun, 2016 at 11:01

   Pyllistysviini! :D Tuohan kuulostaa paljon paremmalta kuin kyykkyviini! Minäkin haluaisin joskus viinitilalle rypäleenkeruuseen, olisi aivan mahtava tapa tutustua viineihin lähemmin!

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, 6 lokakuun, 2016 at 07:19

  Mä pidän viinistäni ilman viinihifistelyä. Jotkut viinit ovat hyviä aina, toiset sopivat tiettyyn tilanteeseen tai ruokaan. Kävin itseasiassa viinikurssin osana matkailun restonomiopintojani, mutta se oli ainut kerta, kun sain arvosanaksi alle kolmosen. En tiennyt, mistä joku tietty viini tulee tai mitkä ovat sen ominaismakuja. Kyllä niistä siinä maistelussa tiettyjä makuja löytyy, mutta viinien ulkoaopettelu oli ihan kamalaa. 8D

  Nykyään reissaan aika paljon Aasiassa, jossa hyviä viinejä harvemmin löytyy. Okei, Japanissa luumuviinit ovat hyviä, joskin vähän turhan makeita kovin usein nautittavaksi. Ehkä viinimakuna maailmalta on jäänyt mieleen juurikin Japanin luumuviini. Muistan saaneeni todella hyvää sellaista Fukuokassa toissakeväänä. Se nautittiin jäillä ja makuparina oli mausteinen tuskanmäti. Oli herkkua.

  • Reply Lotta | Watia.fi torstai, 6 lokakuun, 2016 at 07:20

   Yksi kriittinen kirjain tippui. Siis tietysti tuRskanmäti. :-D

   • Reply miraorvokki perjantai, 7 lokakuun, 2016 at 11:03

    Tuskanmäti! Hahaa! Voisin kuvitella että jollekin se tosiaan voisi olla tuskanmätiä, jos ei mädistä tykkää! Japanilaista luumuviiniä en ole koskaan maistanut, joskus täytyy ja mieluusti Japanissa.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 7 lokakuun, 2016 at 04:30

  Oon viinin rakastaja, en viiniasiantuntija :) Ei mitään hajua, mitä tarkoittaa merkaptaaninen. Viinin rakastajana kuitenkin mielellään oppisin niistä lisääkin. Niillä maisteluilla, missä ollaan käyty, viineistä on myös kerrottu paljon, mutta paljon tietoa unohtuu saman tien kun kieli pitkällä odottaa sitä seuraavaa lasillista :D Viininmaistelut on kyllä hauskoja! Parhaiten mieleen jäänyt viini on Australian ainut chiliviini Disaster Baystä, maailman parasta herkkua.

  • Reply miraorvokki perjantai, 7 lokakuun, 2016 at 11:05

   Mäkin rakastan viiniä <3 Tuo on totta että maisteluissa käytetyt termit ja jutut saattaa helposti unohtua, tuntuu että siellä tulee tietoa niin paljon! Tuo chiliviini kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkä joskus pääsee sitä testaamaan! :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1