Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pietarin yöt – lumoavat yöt

Pietarissa on vain sitä jotain, mikä menee minun ihoni alle. Pietari on värikästä arkkitehtuuria, monipuolista kulttuuria, loputonta ihmisvilinää, vivahteikasta historiaa ja pehmeän pimeyden laskeutumista tuhansien valojen ylle. Pietari on yksi suosikkikohteistani, eikä rakkauttani kaupunkiin saa tukahdettu koskaan. Seuraavaksi kerronkin teille, millainen on rakastamani Pietari.

1yö

Rakastamani Pietari on upea päivällä, mutta vielä kauniimpi yön hämärtyessä. Pietarin kattojen yläpuolella, auringon laskiessa kaupunki herää uudelleen eloon.

Olen seurannut useasti Pietarin piemenevää yötä, mutta parasta sitä on seurata Pietarin kattojen yläpuolelta. Kuvittele itsesi istumaan kattoterasille pehmeän pimeään iltaan, seuraa tuhansien valojen tuikketta ja ihaile historiallisten katedraalien siluetteja taivaanrannassa.  Tämä on minun Pietarini.

11yö

Rakastamani Pietari johdattaa kävelylle Nevski Prospektille perjantaiyönä. Pääkatu on täyttyy askelista ja lukuisista tarinoista.

Voisin tunnelmoida tunti tolkulla Nevski Prospektin tunnelmaa. Kadulla kävellessä törmää moniin tarinoihin ja tunnelmiin. Näet ohilipuvia autoja, kuulet naurua ja trubaduurien musiikin sointuja. Tämä on minun Pietarini.

111yö

Rakastamani Pietari kutsuu ihailemaan arkkitehtuuriaan iltavaloissa ja tunnelmoimaan siltojen läheisyyteen.

Voiko oikeasti olla enää kauniimpaa, kuin valaistu suurkaupunki? Pohjolan Venetsia on mielestäni upeampi, kuin itse Venetsia. Koko kaupunki on niin upea yövaloissaan, ettei sitä voi käsittää muuten, kuin itse näkemällä. Tämä on minun Pietarini.

111111yö

Rakastamani Pietari kutsuu valkeisiin öihinsä ja siltojen avaukseen limusiinin kyydissä.

Pietarissa valkeat, yöttömät yöt lumoavat  toukokuun lopusta heinäkuun puoliväliin.  Kesällä järjestettävän Museoiden yö-tapahtuman aikana museot pitävät ovensa auki aamun pikkutunneille asti. Mikä olisikaan viehättävämpää, kuin nauttia  musiikkiesityksistä ja oopperasta valkeissa öissä? Valkeat yöt kutsuvat myös Nevan rannoille katsomaan, kuinka sillat nostetaan ylös puoli kahdelta yöaikaan. Itse koin ensimmäisen kerran Pietarin yön 19-kesäisenä, limusiinin kyydissä, siltojen nostoja katsellen. Se oli hauskaa, ehkä ultimaattisen turrea, mutta niin hauskaa! Tämä on minun Pietarini.

1111111yö

Tällainen on minun Pietarini. Täynnä tunnetta ja tunnelmaa, tuhansia tarinoita ja valkeita öitä.

En tiedä, miksi Pietari on lumonnut minut joka kerta näin. Tuntuu, etten saa kaupungista koskaan tarpeekseni. Pietarissa on jotain, jota ei vain voi pukea sanoiksi – täällä tunnen olevani aina kotonani.

11111111yö

Mikä kaupunki menee sinun ihosi alle yön hämärtyessä?

 

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi sunnuntai, 11 syyskuun, 2016 at 21:54

  Mulla toimii samalla tavalla entinen kotikaupunkini Lima, joka ei yleensä ole ollenkaan matkailijoiden mieleen. Moni kuvailee Limaa kaoottiseksi, likaiseksi ja harmaaksi, mutta minusta se on maailman ihanin kaupunki, ja varsinkin yöaikaan. <3 Pietariin olen himoinnut jo ties kuinka kauan, mutta jotenkin se aina jää. Ja kuulemma talvella ei kannata mennä, joten ehkä sitten siirrän sen taas suosiolla seuraavaan kevääseen…. :-D

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:36

   Talvella en suosittele matkustamista. Tuulee ja on kylmä :D Mutta tosin jos tykkää kylmästä niin mikäs siinä! Kevät on ihanaa aikaa Pietarissa :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 04:00

  Olen ollut vain kerran Pietarissa viikonlopun mittaisella reissulla. Se on jäänyt kyllä kummittelemaan siinä määrin, että haluaisin käydä uudelleen. Paljon jäi vielä näkemättä.

  En oikein osaa sanoa yhtä tiettyä kaupunkia josta tykkään juuri illalla. Varmaan ne joista olen eniten nauttinut, on olleet meren rannalla.

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:42

   Merenrantakaupungit yövaloissaan ovat kyllä upeita :) Pietarissa on niin paljon nähtävää että uusi reissu varmasti kannattaa jossain vaiheessa !

 • Reply Anna / 270 degrees maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 07:04

  On kyllä todella kauniin ja tunnelmallisen näköistä! Mullakin Pietari on ollut jo pitkään kiinnostavien kohteiden listalla, mutta sitten aina muut paikat jotenkin ajavat ohi siinä vaiheessa, kun matkakohdetta valitaan. Pitäisi varmaan vihdoin korjata asia :) Itsellä pimenevistä yökaupungeista ihon alle sujahtaa ehkä eniten suosikkini Bangkok. Siinä vaan on sitä jotain, kun aurinko laskee ja suurkaupungin valot syttyvät yksitellen…

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:44

   Oi että! Mä rakastan Bangkokia – siinä on vain sitä jotain. Serkku asuu siellä ja on se niin erilaista liikkua pimenevässä yössä paikallisen kanssa joka osaa kielen ja tuntee kadut. Ihana BKK <3

 • Reply Heidi / Maailman äärellä maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 09:44

  Pietari on tosiaan lumoava kaupunki. Kävin siellä viime keväänä ihastumassa. Joskus pitäisi mennä juhannuksen aikaa katsomaan valkeita öitä, kun kaikki sillat nousevat ylös. Sitä kaikki pietarilaiset tuttavani aina hehkuttavat. Tässä on linkki minun keväiseen Pietariini – Pohjolan Venetsiaan. https://maailmanaarella.com/2016/05/28/ahneuden-valtaamat-pohjolan-venetsiassa/

  Omia kaupunkirakkauksia on paljon. Yksi ihanimmista on Espanjan valon rannikon Cádiz, jossa vietin joskus koko kesän ja myhemmin vielä palasin. Ja ihan vamasti sinne vielä palaan – toivottavasti montakin kertaa. Viime syksyn vietin Madridissa, ja kas kummaa, vaikka aiemmin en ollut tykännyt koko kaupungista, vietteli se minut nyt pauloihinsa. Sinnekin siis pian päästävä uudestaan.

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:46

   Mä oonkin lukenut tuon postauksesi joskus! Hyvä otsikko.. Olen myös vähän ahne miljoonien kanavakuvieni kanssa :D Madrid on mielestäni myös vallan huikea iltavaloissaan – varsinkin sieltä kattoterassilta katsottuna jonka nimeä en muista..

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 12:35

  Minulle Pietarin öistä on jäänyt mieleen Nevan sillat ja miten ne, ainakin taannoin, avattiin jossain vaiheessa aamuyöllä, mutta en kyllä yhtään tiedä vieläkö niin tapahtuu.

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:47

   Tapahtuu kyllä! :) Eli vieläkin pääsee ihailemaan näkyä.

 • Reply salaine maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 18:48

  Pietarissa on tunnelmaa ja ilmeisesti jo illalla turvallista liikkua? Meitä varoiteltiin ainakin yksin liikkumista. Muistan kun eräänä kesänä oltiin. Hotellissa ei tullut kuin kylmää vettä suihkussa…..Kuuban Havanna oli meille se jokin iltahämärässä…..niin myös paikallisille.

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:50

   Meitä varoiteltiin myös silloin kun ensimmäistä kertaa matkustin ettei kannattaisi käyttää metroa ja kulkea pimeillä kaduilla :D Mutta kertaakaan en ole itseäni turvattomaksi kokenut pimeillä kaduilla tai metrossa. 18-kesäinen sisareni oli työssäoppimassa Pietarissa eikä hänkään koskaan tuntenut itseään turvattomaksi. :)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 08:10

  Mä olen siitä hassu tyyppi että olen sekä ilta- että aamuihminen ja niimpä yksi suuria huvejani on ihailla eri kaupunkeja yön laskeutuessa niiden ylle. Niin tunnelmallista, riippuu nyt tietenkin missä on, mutta yleensä esim. kaikki etelän kohteet ovat ihania ilta- yövalaistuksessaan!

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 13:51

   Kaikki kohteet ovat varmasti ihania aina sillä hetkellä kun niistä pääsee nauttimaan :) Meillä on samanlaiset huvit :)))

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 20:54

  Tuota siltojen nostoa olisin halunnut mennä tsekkailemaan Pietarissa, mutta näin vanhalla oli jo uni silmässä siihen aikaan ;) Oltiin Pietarissa vielä juhannusviikolla, joten aika olisi ollut enemmän kuin otollinen kaiken yöllisen aktiviteetin suhteen. No, ensi kerralla sitten. Singapore on tehnyt muhun vaikutuksen pimeällä. Todistin kaupungin käymistä yöpuolella Singapore Flyer -maailmanpyörästä. Kun menin kyytiin, oli vielä valoisaa. Mutta kun nousin pois, oli pimeys laskeutunut ja kaikki valot syttyneet. Se oli aika huikeaa :)

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 21 syyskuun, 2016 at 11:53

   Singaporessa en ole koskaan käynyt mutta uskon että ihastuisin kyseiseen kaupunkiin kertakeitolla. Tuo maailmanpyöräkokemus kuulostaa aivan huikealta!! :)

 • Reply Kaisa J - Koti-ikävä keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 14:05

  Pietari on kaupunki, josta minulla on kovin kahtiajakoiset fiilikset. Toisaalta haluaisin siellä vierailla ja nähdä varsinkin Eremitaasin ja Fabergé-museon jo ammatillisestakin kiinnostuksesta, toisaalta taas Venäjän nykyinen politiikka sukupuolivähemmistöjä kohtaan ei houkuttele maahan matkaamaan. Upeita ovat nämä yölliset fiiliskuvat ja nostattavat kyllä Pietari-kuumetta. Ehkä joskus kuitenkin pääsen tuon loiston näkemään.

  Yökaupungeista suosikkini on ehdottomasti Pariisi. Näkymä Eiffel-tornin huipulta alas valaistuun kaupunkiin on vaan kerrassaan huikea.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 21 syyskuun, 2016 at 11:56

   Ymmärrän vallan hyvin! Moni on sanonut samaa kahtiajakoisista fiiliksistä. Oi, Pariisi ja Eiffel-torni yön hämärtyessä<3

 • Reply Meidän matkassa / Monna keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 19:24

  Vitsit Pietari on ollut monesti mielessä mutta vielä en ole sinne asti päässyt! Odotan kyllä innolla kaupunkia :)

  • Reply Meidän matkassa / Monna keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 19:25

   Niin ja oma kaupunkini taitaa olla Sydney, aivan uskomaton paikka! :)

   • Reply miraorvokki keskiviikko, 21 syyskuun, 2016 at 11:59

    Kannattaa vierailla joskus, ehdottomasti :)

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, 15 syyskuun, 2016 at 07:33

  Aivan älyttömästi haluaisin kokea Pietarin yöllä! Päiväreissun jälkeen ehdottomasti kiinnostaisi viettää pari yötä kaupungissa ihaillen sitä öistä näkymää. Kaunis kaupunki se on.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 21 syyskuun, 2016 at 12:04

   Kaupunki on kyllä kaunis! Suosittelen :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 01:04

  Ää, taas tuli semmoinen olo, että miksi hitossa en oo käynyt Pietarissa! Lappeenrannasta kun hurauttaa sinne nopeammin kuin Helsinkiin! Ollaan kyllä tyttökavereiden kanssa jo sovittu, että sitten kun tuun Suomeen, niin mennään…

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 21 syyskuun, 2016 at 12:05

   Sinulla on niin ihania seikkailuja rapakon takana etten ihmettele että Pietari on jäänyt ;) Mutta ottakaa ihmeeksi tyttökavereiden kanssa reissu tuonne! Meillä oli ainakin aivan HUISIN kivaa :)

 • Reply Panu / Panun matkat perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 11:28

  Voin niin samastua tähän fiilistelyyn. Olen itsekin katsellut siltojen nostoja neuvostosamppanjan kanssa Pietarissa. Olin liikkeellä kansainvälisellä opiskelijaporukalla, ja meillä oli todella mukavaa. Liikkeellä oli paljon turisteja Nevan rannoilla, mutta myös tavallisia venäläisiä. Kaiken kruunasi se, että ajalimme takaisin kämpillä pimeällä taksilla, vanhalla valkoisella Ladalla!

  Pietari on ehdottomasti parhaita kohteita hämärällä. Kaupunki vain on niin näyttävä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 18:24

  Pietari on vielä näkemättä ja kokematta. Mieheni ehdotti kesällä, että oltaisiin tehty junamatka sinne Allegrolla, mutta kun olin kesäkuun alun Etelä-Venäjällä totesin, että yksi Venäjän matka kesässä riittää :) Pariisi on kaunis iltavalaistuksessa ja viime viikonloppuna ihastuin Madridiin.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 23:41

  Kiva postauksen aihe ja ihanalta vaikuttaa kaupunkikin. Ja hyviä yökuvia olet saanut, mä oon niin surkea kuvaaja, ettei hämärässä tai pimeässä otetut kuvat ikinä onnistu. :D

 • Reply OTTOIZAKAYA.COM / OTTO sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 10:46

  Pietari. <3 Rakastan Venäjää & Venäläisyyttä. Pietari on kaupunki, missä fiilis on kuin kotona olis vaikka Moscova ehkä silti enemmän oonkin. Fiilis välittyy tosi hyvin ja siihen on myös helppo samaistua! :) Tosi kivat kuvat oot saanut muuten napattua. Kuten Meri sanoi ylempänä niin myös meitsi kamppailee aina noiden yökuvien kanssa. XD

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 14:49

  En ole käynyt Pietarissa, vaikka mulla on siellä yksi aivan mahtava sohvasurfauksen kautta tutuksi tullut ystävä. Olen kuullut tuosta kaupungista paljon hyvää, mutta viisumin kalleus on saattanut olla hidaste. Tuntuu hullulta maksaa niin paljon yhdestä viisumista, etenkin vaikka viikonloppureissulla. Kyllä tuonne vielä joskus menen, eihän Pohjolan Venetsiaa voi jättää näkemättä ja kokematta.

 • Reply katja tiistai, 27 joulukuun, 2016 at 02:13

  ihania kuvia! pietari on mun kotikaupunki, joten on erityisen mukava, kun joku toinenkin ihailee sitä <3 :D

  • Reply miraorvokki tiistai, 27 joulukuun, 2016 at 10:35

   Kiitos ihanasta kommentista! :) Pietari kyllä vie sydämen<3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1