Suomen suurin matkablogiyhteisö

Avtovon metroasema – edullinen matkavinkki Pietariin

Ennusteena sadetta yhdelle Pietaripäivälle? Etsitkö muuten vain viileää, ehkä edukasta nähtävää Pietarissa? Saanen ehdottaa punaisen linjan metroa ja vierailua Avtovon metroasemalle!

Venäjän metro on yksi maailman syvimmistä metroista ja sen ensimmäinen linja, Kirovin-Viipurin linja (Кировско-Выборгская) avattiin 15. marraskuuta 1955 hulppeine metroasemineen. Pietarin metro kulkee keskimäärin 60 metrin syvyydessä ja syvin kohta metrolla on peräti 110 metriä. Olin kuullut aikaisemmin punaisen linjan metrosta ja sain hokuteltua koko matkaseurueen metrorundille. Otimme suunnaksi alkuperäinen punaisen metrolinja, joka kulki Ploštšad Vosstanijan metroasemalta Avtovoon.

avtovo1

Edullista matkustamista yhdellä poletilla

Ennen metroon pääsyä sinun tulee ostaa aseman automaatista metrokolikko. Maksusuorituksen voi tehdä kortilla tai käteisellä automaattiin. Metrokolikot maksavat tällä hetkellä 35 ruplaa, eli noin 50 snt. Yksi poletti oikeuttaa matkustamaan metrolla niin kauan kunnes nouset maanpinnalle, eli metrolinjoja voi vaihtaa rajattomasti ja ostettavana on vain yhden laatuista polettia.  Matkustusta helpottaa myös se että nykyisin metron asemat ovat luettavissa kyrillisten aakkosten lisäksi latinalaisilla aakkosilla, joten no worries mikäli kyrilliset aakkoset eivät ole aivan hallussa.  Kätevää näin turistin näkökulmasta!

Metroon on mahdollista ostaa myös monen kerran lippuja mutta näiden toiminnasta en tiedä tarkemmin. Lisätietoa monikertalipuista löydät täältä.

avtobo

Upeita metroasemia Pietarin alla

Matkaan lähden! Pietarin metro on mielestäni näkemisen arvoinen. Täällä on vähän erilainen meininki kuin Helsingin metrossa. Alkuperäinen 1955 avattu metrolinja kulki väliä Ploštšad Vosstanija – Vladimirskaja – Tehnologitšeski institut – Baltiskaja – Narvskaya – Kirovski zavod (kuvassa alla)  – Avtovo. Jokainen asema oli mielestäni todella kaunis ja hieman erilainen nähtävyys. Viikon vinkkinä se että sunnuntaina metro oli yllättävän hiljainen kanssamatkustajien osalta ja asemia sai pällistellä ihan rauhassa.

av1

Avtovo on yksi maailman kauneimmista metroasemista

Tämä metroasema on täynnä lasipylväitä ja marmoria. Koko Pietarin metro on itsessään nähtävyys, mutta täsmävierailu kauneimmilla asemilla kruunaa kyllä kokonaisuuden. Avtovo, olet kaunis.

avtovo3avtovo2avtovo4 avtovo6 avtovo7

 

Tiesitkö muuten, että vielä muutama vuosi sitten Pietarin metrossa kuvaaminen oli kiellettyä. Kuvaamisesta metrossa rapsahti 100 ruplan sakko. Tänä päivänä kuvaamista ei tarvitse pelätä, eli kamera valmiuteen ja metroseikkailuun!

Oletko käynyt Pietarin metrossa tutustumassa 1955 avattuun metrolinjaan?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sandra torstai, 18 elokuun, 2016 at 10:51

  On toi vaan sairaan upee! Ennen on osattu.

  • Reply miraorvokki torstai, 18 elokuun, 2016 at 21:37

   No todellakin on! Todella upea – vähän eroavaisuutta tähän Helsingin metroon… :D

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 21 elokuun, 2016 at 15:58

  Tietysti juuri tuolla asemalla en ole käynyt, vaan sen sijaan paljon enemmän turakaisten suosimalla Admiralteiskajan asemalla ja Zvenigorodskajalla. Admiralteiskaja oli minun silmissäni loistelias.

 • Reply Emma maanantai, 22 elokuun, 2016 at 10:22

  Oon lukenut ja kuullut näistä Pietarin metroasemista joskus ennenkin, nyt oli tosi kiva lukea koko postaus näistä yksityiskohdista! Koska tulee metroasemasarjaan jatkoa? ;)

 • Reply Hanneli /duunireissaaja tiistai, 23 elokuun, 2016 at 20:20

  Vau. Pietari on ihan vieras paikka. Kauan en enää haluaisi sanoa, etten ole itänaapurissa käynyt. Sitten kun matka on varattu, tuun lukemaan vielä sun jutut uudelleen.

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 23 elokuun, 2016 at 22:28

  Itseä kiinnostaa Pietari varsin paljon ja osittain näiden metroasemien takia – upea on tämäkin! Toivottavasti tulee Pietarissa käytyä mahdollisimman pian, viimeistään jalkapallon MM-kisoissa :-)

  Moskovassa tuli käytyä katsomassa metroasemia oikein urakalla ja teinkin siitä oman postauksen: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/moskovan-kauneimmat-metroasemat/

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams keskiviikko, 24 elokuun, 2016 at 05:44

  Onpa hulppea, tuollahan voisi kuvitella olevansa vaikka kuninkaallinen metroajelulla! Hauska on myös tuo polettisysteemi. Ei tietenkään mitään elektronisia kortteja, vaan poletteja! Jotenkin tosi venäläistä. :D

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 24 elokuun, 2016 at 12:49

  Vaikkakin edellisistä Leningradin ja Pietarin reissuistani on jo aikaa, niin näitä tuli katsastettua jo silloin muinoin – kestävä nähtävyys siis! Muistan myös miten metrolla paikasta toiseen mennessämme venäjää melko vähäisesti osaavina tsekkasimme reittiä ja asemia tyyliin, että ensin 2 pitkää aseman nimeä, sitten lyhyt ja meidän on sitten seuraava :-)

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, 26 elokuun, 2016 at 08:12

  Ehdottomasti lempparinähtävyyteni Pietarissa! Kävin pari vuotta sitten samalailla ihan vartavasten ajelemassa tätä linjaa. Upean näköistä ja halpaa huvia. Täytyisi Pietarissa ensi kerralla kylläkin viettää pidempään kuin yksi päivä, siellä varmasti nähtävää riittäisi.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, 26 elokuun, 2016 at 12:53

  Hieno on, olen näistä lukenut monesta paikasta. Jäi mietityttämään, että mistä moinen kuvauskielto mahtoi juontaa juurensa?

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, 27 elokuun, 2016 at 09:02

  No hitsi, moni on sanonut, että nuo metroasemat on todella hienoja mutta en kyllä arvannut että ihan noin hienoja! Olen ollut kerran Pietarissa sellaisella lyhyellä, parin yön reissulla. Silloin meitä vähän hirvitti mennä metrolla kun ajateltiin, että ei osata lukea kyrillisiä aakkosia. Päädyttiin sitten kävelemään melkein joka paikkaan kun hotelli oli lähellä niitä paikkoja jotka haluttiin nähdä.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, 27 elokuun, 2016 at 19:05

  On kyllä todella hulppean näköinen metro! Käy tosiaan jo nähtävyydestä, jota on pakko mennä ihastelemaan Pietarissa!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1