Ensimmäinen iltamme Pietarissa saapui ja samoin saapui nälkä. Ensimmäiseksi ravintolakokeiluksemme osui Terassa, jonka terassilta ovat upeat näkymät Pietarin yli. Tässä siis oiva ravintolavinkki Pietariin, ota talteen!
Ravintola Terassa on Ginza Projectin ravintola ja heillä näyttääkin olevan useampia eri konsepteilla toimivia ravintoloita ympäri Venäjää. Homma toimi ainakin täällä. Ginzan Terassan löydät osoiteesta 3, Kazanskaya st, Saint–Petersburg.
Kansainvälisiä ja paikallisia herkkuja samalla menulla
Aluksi olin hieman skeptinen ruokalistaa kohtaan, sillä ravintolan listalla oli vaikka ja mitä keittiöitä listattuna. Esimerkkinä nyt mainittakoon fuusio-, eurooppalainen-, italialainen-, japanilainen-, singaporeralinen-, aasialainen-, ranskalainen-, ja venäläinen keittiö. Mitä enemmän keittöitä, sen enemmän allekirjoittanutta kuumottaa ruoan laatu. Mainittakoon vielä tässä, että ravintolassa oli myös kattava vegemenu. Oli outoa ajatella että kaikki nämä ruokalajit taidettaisiin kunnolla ja ontumatta. Positiivisena yllätyksenä jokaisen neljän ruoka toimi hyvin, eikä kukaan sanonut pahaa sanaa annoksistaan. Testiin pääsi siis venäläistä, italialaista, eurooppalaista ja ranskalaista keittiötä. Olisin ehkä kaivannut stroganoffiini enemmän jotain makumaailman räjäyttävää mutta en tiedä onko stroganoffin tarkoitus makumaailmaa räjäyttää, sillä en ollut koskaan aiemmin kyseistä ruokalajia maistanut. Viinilista oli kattava eivätkä drinkitkään ole unohtuneet täällä. Tarjolla oli viinin osalta edullisia paikallisia, sekä myös kalliimpia tunnettuja tuotemerkkejä.
Oiva paikka illalliselle tai drinksuille – näkymät yli Pietarin ovat lumoavat
Ravintola sijaisee hieman Pietarin pääkadun, Nevski Prospektin ulkopuolella. Ravintolan terassilta on hieno näkymä kaupungin ytimeen ja maisemaa hallitsee Kazanin katedraali. Tämä ravintola on oiva paikka drinkille Pietarin hämärtyvässä illassa. Ravintolassa on myös omat vesipiippuasiantuntijansa jolta piipun voi ostaa ja piipun saa ilokseen niin pitkäksi aikaa kuin haluaa, hiiltä täytetään piippuun niin kauan kuin asiakas terassilla päättää istua. Vesipiippu tuntui olevan trendikäs illanistujaisasuste ainakin tällä terassilla ja piiputkin oli ulkonäöltään aika prameita.
Hotelli on määrittänyt aterioinnin keskihinnakseen 2500 ruplaa (n 34.85€) ja tämä pitää varmasti aika hyvin paikkansa. Ravintola ei ole Pietarin edullisimmasta päästä muttei välttämättä ole Pietarin kalleimpiakaan. Hyvää, tasokasta ruokaa ja hyvää palvelua huikeilla maisemilla mutta älä lähde tänne suurelle mättöaterialle. Vahva suositus suuremmallekin ryhmälle joilla ei välttämättä osu maut yhteen. Täällä on tarjolla montaa keittötä eikä ruoankaan pitäisi olla pettymys. Lähtisin uudelleenkin.
Mikä on sinun täsmäsuosituksesi Pietarin kattavasta ravintolavalikoimasta?
Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:
IG: @miraorvokki
Twitter: @miraorvokki
Facebook: @pondekengissa
Blogit.fi: Pöndekengissä
16 Comments
Onpa hauskannäköisiä nuo annokset! Kelpaisi minullekin :)
Me käytiin jossain gruusialaisessa ravintolassa syömässä, kun käytiin Pietarissa risteilyn yhteydessä muutama vuosi sitten. Sittemmin ravintola on joko lopettanut tai muuttanut. Muuten sitä olisi voinut suositella. Se oli tosi hyvä. Ei yhtään fiini saati trendikäs, mutta ruoka oli tosi maukasta.
Oi! Tuopa kuulostaa maukkaalta jo pelkän mielikuvan perusteella! :) Me siis käytiin loman aikana ihanassa gruusilaisessa, nyt pitääkin tarkistaa vielä nimi.. Kirjoitan siitä kyllä vielä blogiin, sillä se oli aivan huikea loppuhuipennus! Järjettömän hyvää ja halpaa. Aloitin nämä postaukset vain tällain ”paremmuusjärjestyksessä” ;D Tämä on hyvä ravintola sellaiselle seurueelle, jolla ei välttämättä maut kohtaa – täällä on melkein koko maailma lautasella.
Mä oonkin aina vähän miettinyt, että mites ruokapuoli Pietarissa. On jäänyt epäselväksi, onko minkätasoisia ravintoloita ja mihin hintaan. Tässä ainakin yksi potentiaalinen vaihtoehto siellä illallistamiseen, vaikka kieltämättä kymmenen eri keittiötä + vegemenu samassa kuumottaa muakin. :D Mutta mikäs siinä jos keittiössä pysyy langat käsissä!
Hyvä että langat pysyi käsissä tosiaan! Uskon että tulevaisuudessakin, toivottavasti. Pietarin ruokapuoli yllätti kyllä positiivisesti ja lisää on tulossa :)
Ravintolasuositukset on aina mukavaa luettavaa! itse olen käynyt vuosia vuosia sitten Pietarissa, enkä muista yhtään mitä syötiin ja missä tai mihin hintaan edes. Mutta kun joku päivä taas aika mennä Pietariin, niin pitää kaivaa tämä suositus esille :) Nams!
PS. ihan totta, epäilyttäisi noin monen keittiön yhdistäminen. Mutta hyvä että oli hyvää :D
Jep! Positiivinen yllätys :D Nyt pitää lähteä Pietariin verestämään muistia ;)
Olipa kivat näkymät ja herkullisen näköiset annokset, joiden keskihinta ei ole lainkaan paha!
Kuulostaa kyllä melkoiselta kattaukselta eri keittiöden anteja, mutta onneksi kokeilla oli homma hanskassa ja lopputulos onnistunut.
Stroganoff on meillä talviruokaa ja sitä tulee kokkailtua melko usein, tosin suomalaiseen tapaan perunamuusin kaveriksi. :D Pitääpä seuraavan kerran ottaa ’jälkkäriksi’ Arabiemiraateista ostamamme vesipiippu, joka on jäänyt aivan koeajamatta!
Tuolla näytti kyllä vesipiippu olevan suosittu jälkkäri! Eli testiin vain :) Stroganoff ei ole minulle mitenkään tuttua joten en tiennyt yhtään miltä sen pitäisi maistua – tämä oli ainakin aika hyvä! Ystävä sanoi samaa että enemmän talvinen ruoka mutta miksei nyt kesähelteelläkin… :D
Ravintolavinkit kiinnostavat aina, vaikka Pietari ei juurikaan ole vielä saanut matkustusintoa taivaisiin – se kun on siellä Venäjällä… :-/
Ehkä jonain päivänä Pietari saa sinutkin innostumaan :) Toki kaikki ei voi tykätä kaikesta! :)
Ehkä tuo Pietarinkin ruokatarjonta on parantunut viime vuosina. Kauan sitten Leningradin aikaan hiljaisena tietona matkailijoilla tapasi olla, että ainoa paikka, josta jotenkin kelvollista ruokaa saa, oli hotelli Pribaltiskaja – onkohan moinen enää edes olemassa. Tuolloin ruoka tapasi siinä hotellissa, jossa asuimme loppua kesken. Aamiaisella oli kannullinen kahvia per pöytä ja jos se loppu, niin loput olivat sitten ilman. Myöhemmin kävin Pietarissa työmatkalla isolla porukalla ja sama juttu. Iltapäivällä oli tarjolla jotain leipiä välipalaksi ja jos alkupää sattui ottamaan yhdenkin ylimääräisen, nälkäisinä, kun päivä oli matkustettu, niin loput jäivät ilman. Hotelli sitten vaan pyöritteli päätään, että näin nyt vaan on. Jos Pietariin vielä lähtisimme (jos se siis ei olisi Venäjällä tai Venäjä muuttuisi jotenkin kunnolliseksi maaksi) niin taitaisimme vieläkin ottaa varoiksi omia ruokia mukaan :-)
Ohhoh! Aikamoista häsläystä ollut tuolloin! :D Meillä oli pääasiassa hyviä ruokailukokemuksia, samoin kuusi vuotta sitten viime reissulla. Eli uskoisin tarjonnan parantuneen aika hurjasti!
Hassua, että listalla usean maan keittiöiden tarjontaa. Minua olisi myös epäilyttänyt onnistuuko heiltä lopulta mikään. Hyvä, jos ruoat olivat kuitenkin maittavia. Pietarissa en ole käynyt, mutta se on vahva ehdokas seuraavaa Venäjän matkaa ajatellen.
Olen kuullut, että Ginza projectilla on Pietarissa eri konsepteilla toimivia ravintoloita, jotka on hyvillä paikoilla ja hyvätasoisia. Eli ei ökyrikkaitten paikkoja, mutta voi luottaa laatuun. Itse kävin kahdessa Ginzan ravintolassa toukokuussa ja molemmat oli tosi kivoja :)
Aaah, huomasinko oikein, että sulle tarjoiltiin stroganoffin lisukkeeksi tattaria? Nam! :D Ravintola ja safkat näyttivät muutenkin tosi hyviltä. Mulla ei ole suositella mitään hienoa ravintolaa, kun yleensä syön Venäjällä käydessäni pääosin kotiruokaa, mutta omia suosikkejani ovat ympäri maata levinneet, ’venäläistä pikaruokaa’ tarjoilevat ketjut kuten Teremok ja Mu-Mu: edullista ja herkullista! :)
Jee, tämä kyllä kuulostaa oikein hyvältä!
Monessa paikassahan saa kyllä maksaa näköalastakin jonkin verran, kokemuslisä hintaan, joten ei sikäli vaikuta mitenkään erityisen kalliilta.
Sikäli olen kyllä yllättynyt että tarjonta on noinkin laajaa, edelliset käynnit Venäjällä ovat ruoan osalta olleet hieman rajoittuneempia, ja näin ruokavammaisena on välillä ollut vähän haasteita. Parhaat sushini koskaan olen tosin syönyt Moskovassa, jossa liikemies oli halunnut saada kunnon sushia ja päättänyt hakea Japanista pari kokkia vääntämään itselleen huippuluokan kamaa. :)