Suomen suurin matkablogiyhteisö

Allegro-juna Pietariin – Voiko matkustus enää helpommaksi mennä?

Heinäkuu, mikä oiva syy lähteä miljoonakaupungin pyörteisiin – niinkin lähelle kuin Pietariin. Kun Allegro-juna otettiin käyttöön, uhosin että lähden oitis Pietariin. Todellisuus olikin sitten toinen ja monta vuotta siinä vierähti ennen kuin istuin kyseisen Allegro-junan kyytiin. Aina ei vain saa aikaiseksi.

En tajua, miksi olin odottanut niin pitkään ennen Allegron testaamista sillä tällä hetkellä en voisi ajatella mukavampaa matkustustapaa. Mielessäni siintää jo Venäjän monikertaviisumi ensi kesäksi.

Pietariin kolmessa ja puolessa tunnissa, mukavasti junalla

Jos miettii matkustamista Pietariin on Allegro aivan vertaansa vailla. Lentokone ja laiva ovat varmasti mahtavat vaihtoehdot mutta juna sai minulta pisteet 5/5. Ei pelkoa turbulenssista, ei laivan keikkumisesta ja matkapahoinvoinnista, ei jonotusta lentokentän turvatarkastuksissa tai satamassa. Allegro oli mielestäni huomattavasti mukavampi kuin normaalit kaukojunat. Jokaisella paikalla oli PC-pistokkeet, istuimet olivat sopivan väljät ja jokaisessa vaunussa oli vesipiste joka on lähes täydellisyyttä tällaiselle vedenkittaajalle. Junassa toimii wifi sekä Suomen että Venäjän puolella. Vaunussa numero seitsemän on lapsille leikkinurkkaus. Vessat olivat ihan yltiösiistit verrattuna moniin kaukoliikenteen juniin joilla tulee usein kuljettua. Jos valuutanvaihto unohtui ja haluat vaihtaa valuttaa vähän ennen kohteeseen saapumista, onnistuu sekin junassa valuutanvaihtopisteessä.. Joskus pitää testata myös ykkösluokkaa mielenkiinnosta ja nähdä, kuinka siellä toimii omalle paikalle tarjoiltava välipala. Allegro matkaa Pietariin ja takaisin Pietarista Helsinkiin neljä kertaa päivässä. Aikataulut löydät täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allegron ravintolapalvelut, tämähän sujuu hyvin!

Allegron ravintolapalvelut yllättivät allekirjoittaneen. En ole mikään suurin ravintolafani mitä tulee junamatkustamiseen mutta Allegrossa palvelu pelasi ja matka sujui todella mukavasti myös ravintolavaunussa. Testiin pääsi kana caesar-salaatti, jonka hinta oli 8,90€. Annokset tarjoillaan pöytiin kunnon lautasista, eikä muovilautasia tarvitse odotella eteensä. Meillä oli paikat eri suunnissa junaa, joten ravintolavaunu oli hyvä kohtaamispaikka. Mikäli istutte vierekkäin ja haluatte juhlistaa matkanne alkua vaikka lasillisella kuohuvaa, onnistuu se omalla paikalla sillä koko Allegro on anniskelualuetta. Ravintola suljetaan rajanylityksen ajaksi, joten vierailua ei kannata ajoittaa juuri ennen rajalle saapumista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Rajamuodollisuudet, hyvinhän nekin sujuu!

Itseäni pisti vähän huvittamaan se, kuinka jokaisen virkapukuisen tyypin kohdalla aloin kaivamaan passia esiin. Eipä sitä passia nyt jokaiselle tosiaan tarvitse esitellä, ellei sitä kysytä. Junalippua ei ole välttämätöntä kantaa mukana, sillä passin tarkastuksen yhteydessä tarkastaja näkee että sinulla on lippu junaan. Passin tiedot annetaan junavarauksen yhteydessä ja junalippusi on ”sidottu” passiisi. Saat Suomen puolella passintarkastuksessa kaksi pientä lomaketta, jotka sinun tulee täyttää. Lomakkeet ovat siis maahantulo ja maasta poistumislomakkeet, tarkkaa nimeä en lomakkeelle tiedä. Näihin lomakkeisiin täytetään pääasiassa  samat tiedot kuin viisumissasi ja toinen puoli lomakkeesta kerätään pois takaisin Suomen puolelle matkustaessasi – älä siis hukkaa tätä pikkuruista lomaketta. Viisumi ja passi tarkistetaan raja-asemalla uudemman kerran, jolloin saat maahantuloleiman passiisi. Sinun tulee istua omalla paikallasi raja-asemalla tehdyn passintarkastuksen ajan.

Saapuminen Pietariin ja sieltä takaisin lähteminen

Juna saapuu raiteelle yksi, Suomen asemalle Pietarissa. Lähin metroasema on nimeltään Ploshad Lenina ja sen sisäänkäynti sijaitsee Suomen aseman pääsisäänkäynnin yhteydessä, aivan siis Allegron saapumispaikan ”vieressä”. Käänny siis heti Suomen aseman ovilta vasemmalle ja kävele rakennuksen päähän, jossa onkin metron sisäänkäynti. Pietari.infolla oli hyvä kartta metron sijainnista. Sitten vain seikkailemaan ja tutkimaan Pietaria!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oletko käyttänyt Allegroa ja sen palveluita, mitä mieltä olet konseptista?

 

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply salaine sunnuntai, 7 elokuun, 2016 at 19:46

  Voi hyvä juttu! Sisälsi paljon ohjetta Pietariin aikovalle. Meillä kesällä oli tästä junamatkasta puhetta mutta pikahaulla en Pietaria löytänyt. Olisiko johtunut siitä, että laitoin lähtöpaikaksi Turun. Ei ymmärtänyt antaa vaihtoehdotusta Helsingissä. Pitää lukea kyllä tuo viisumijuttukin, koska tuollaiselle reissulle voisi joskus lähteä.

  • Reply miraorvokki tiistai, 9 elokuun, 2016 at 07:57

   No onpas pölhösti jos ei osannut ehdottaa vaihtoa Helsingissä :o Erikoista! Eri kaksi erillistä lippua vain sitten – suosittelen :)

 • Reply Anna / 270 degrees sunnuntai, 7 elokuun, 2016 at 19:51

  Niin kätevää ja kieltämättä houkuttaisi hyödyntää tuo mahdollisuus! Vähän kuitenkin arveluttaa se puoli, ettei Venäjän kieli taivu minulta eikä matkakumppaniltani lainkaan…Näinköhän siellä pärjäilisi silti?

  • Reply miraorvokki tiistai, 9 elokuun, 2016 at 08:14

   Meillä osasi yksi aika hyvin Venäjää ja kieltämättä tästä oli PALJON apua – mutta pärjää englannillakin kun puhuu vähän rallienglantia.. Helpottaa tietysti huimasti jos osaa vähän venäjää mutta ei pelkoa, reissuun vaan ;) Vaikka välillä voi vähän hermostua kielimuuriin.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 7 elokuun, 2016 at 21:09

  Siis mun on PAKKO lähteä tällä Pietariin! Laivamatka ei oikein houkuta, ja lentämiseen verrattuna olis niin helppo vaihtoehto. Ja moderni juna vaikuttais olevan. Eihän toi ruokakaan näytä yhtään siltä junaruoalta, jota mä muistelen joskus vuosia sitten ravintolavaunussa syöneeni! :D

  • Reply miraorvokki tiistai, 9 elokuun, 2016 at 10:32

   Mä kans välttelen ravintolavaunuja kuin ruttoa – tää Allegron ravintolavaunu kyllä saa täydet pisteet verrattuna niihin kauhukuviin mitä joskus olen saanut! Suosittelen, nyt reissuun ;)

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, 7 elokuun, 2016 at 22:51

  Kylläpä vaikuttaa helpolta ja mukavalta tavalta matkustaa Pietariin! Viime aikoina monissa blogeissa on ollut juttua Pietarista ja minua on kovasti alkanut se houkuttaa.

  • Reply miraorvokki tiistai, 9 elokuun, 2016 at 12:26

   Enkä ihmettele! Pietari on kyllä koukuttava – yksi suosikeistani vaikken ole nyt muuta kuin kaksi kertaa vieraillut :)

 • Reply Kaisa sunnuntai, 7 elokuun, 2016 at 22:59

  Oon käyttänyt Allegroa muutaman kerran Pietarin ja Viipurin reissuilla ja voin yhtyä kehuihin. Helpottaa myös suunnittelua, kun voi luottaa siihen, että juna on aikataulussa eikä jää mihinkään rajamuodollisuuksiin odottelemaan (niin kuin busseilla voi käydä).
  Pieni huomio vain, että eikö juna mene neljä kertaa päivässä eikä viikossa…?

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 14:48

   Oho! Mullahan on käynyt painovirhepaholainen. Korjaan heti! :) Sorppa! Allekirjoitan ajatuksesi, mahtava Allegro!

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 8 elokuun, 2016 at 01:25

  Aivan käsittämätöntä, että en ole saanut aikaiseksi mennä Pietariin. Tossahan se on aivan rajan takana, mutta maantieteellinen matka on paljon lyhyempi kuin henkinen matka. Siinä on se yksi lappu eli viisumi välissä, mikä tekee matkasta hieman hankalamman ja kalliimman. Mutta joo, täytyisi nyt mennä käymään siellä pian ja Allegro olisi varmasti helpoin vaihtoehto. Eikä Kana-Ceasarin hinta tuntunut ollenkaan pahalta VR:n hintoihin tottuneena.

  Uskon, että viihtyisin Pietarissa hyvin. Nimittäin Moskova nousi taannoin saman tien yhdeksi suosikkikaupungiksi.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 15:07

   Samaa mietin minäkin monta vuotta… Moskovassa en ole käynyt, pitäisi kyllä. Vahva suositus Pietarille, mä haluan jo pian takaisin! :)

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija maanantai, 8 elokuun, 2016 at 10:42

  Allegro ei ole tuttu, mutta Pietarissa olen kyllä käynyt. Ammattikorkeakoulussa opiskelin venäjää, ja marraskuussa 2013 tehtiin ryhmän kanssa parin päivän retki Pietariin. Mentiin bussilla mennen tullen. Tykkäsin Pietarista, vaikkei marraskuun loppu ehkä ollutkaan paras aika kaupungissa käymiseen. Uudestaan olisi siis kiva mennä joskus, myös Moskova kiinnostaisi.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 15:39

   Mä oon käynyt tätä reissua ennen lokakuun alussa ja silloin oli vielä ihan kivat kelit. Marraskuun viileys ja tuuli ei kyllä houkuttele! Moskova kiinnostaisi myös minua, ehkä sinnekin vielä joskus :)

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, 8 elokuun, 2016 at 13:00

  Heh :D Ajattelin aivan samoin silloin kun tuo Allegro tuli. Pietariin lähtisin saman tien. No, minä en ole vieläkään käynyt junalla Pietarissa. Kerran tosin tehtiin päivä Pietarissa -risteily. Oli sekin mukava tapa matkustaa varsinkin hyvällä porukalla. Laivassa ei kehuttavaa ole, mutta seurahan se tärkein on. Ja Pietari oli hieno!

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 15:42

   Hyvä etten ole ollut ainoa ”aikaansaamaton” ;D Tuo päivä Pietarissa on tosiaan koettu, itseasiassa oltiin kaksi yötä Pietarissa eli se maksimiaika. Itsekään en syttynyt niin sille laivalle mutta Pietarille kyllä!

 • Reply Suvi /Travel is My Passion maanantai, 8 elokuun, 2016 at 14:06

  Se on kumma juttu, miten tuonne Venäjälle ei tule lähdettyä, vaikka matka ei ole pitkä. Minulla Pietari on ollut matkalistalla ties miten pitkään, mutta aina joku muu kohde menee edelle. Tästä sai taas muistutuksen siitä, että junalla tuonne matkustaisi tosi nopeasti lomalle.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 15:43

   Sama vika rahikaisella! Nyt kun kokeili ensimmäistä kertaa niin on varmasti helppo lähteä uudelleenkin. Ensi kesää kohden varmaan hankin monikertaviisumin :)

 • Reply Elämää ja Matkoja maanantai, 8 elokuun, 2016 at 18:41

  Olipa mukava lukea kokemus Allegrosta, joka on ollut tähän saakka vain nimenä tuttu ja Helsingin asemalla nähty juttu.

  Siistit veskit on ISO plussa, Suomen kaukojunissa ne ovat usein niin haisevat ja törkyisessä kunnossa, että pahaa tekee.
  Tuo oli myös kätevää, että lomaskumpan voi nauttia omalla paikallaan, eikä tarvitse sitä varten ahtautua ravintolavaunuun. Salaatti näytti myös oikein herkulliselta!

  Vaikuttaa kaikin puolin kätevältä matkustustavalta Pietariin eikä matka-aika ole lainkaan paha. Äkkiä sama tuntimäärä menee lentojen kanssa turvatarkastuksineen ja odotteluineen!

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 15:46

   Niinpä! :) Siinä olikin kiteytettynä kaikki hyvät jutut! Kiinnitin kyllä huomiota noihin vessoihin sillä matkustan aika paljon kaukojunilla täällä kotimaassa ja vessassakäynti on aina niin äklöä – ihan liian törkyistä omaan ajatusmaailmaan. Pietari vei sydämen ja tämä matkustustapa on kyllä mielestäni paras vaihtoehto :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 8 elokuun, 2016 at 21:01

  Informatiivisen tuntuinen juttu. En ole kyseistä junaa testannut, kun toistaiseksi on tuntunut siltä, että kerta Leningradissa ja kerta Pietarissa on ollut tarpeeksi tuosta suunnasta. Mutta ehkä vielä joskus, sittenkin.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 10 elokuun, 2016 at 15:52

   Suosittelen! :) Toki kaikki eivät voi pitää samoista asioista mutta pala sydämestäni taisi jäädä Pietariin :)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY tiistai, 9 elokuun, 2016 at 15:46

  Me mentiin keväällä Allegrolla Pietariin, mutta me matkusttettiin Aikamatkojen ryhmäviisumilla. Allegro oli kyllä todella iisi ja miellyttävä tapa matkustaa. :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 13 elokuun, 2016 at 12:14

   Ryhmäviisumista minulla ei olekaan kokemusta, mikäs siinä on ryhmän minimikoko? :) Mulla on yksi kokemus Aikamatkoista ja se on hyvä matkatoimisto!

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, 13 elokuun, 2016 at 22:31

  Allegro tosiaankin pitäisi testata! Pietarissa piti käydä tänä kesänä, mutta se sitten jotenkin jäi. Kerran olen käynyt ja menin silloin laivalla, mutta juna vaikuttaa kyllä todella kätevältä.

 • Reply Tanja sunnuntai, 14 elokuun, 2016 at 12:36

  Joku oli kommentoinut, että kiva kun junat on aikataulussaann :) Ja just eilen sitten sattui tälle junalle onnettomuus, joka aiheuttaa pahoja myöhästymisiä. http://yle.fi/uutiset/sahkovaurio_sotkee_suomen_ja_venajan_valista_junaliikennetta__aiheuttaa_myohastymisia_mutta_tiedossa_ei_peruutuksia/9093472

  Pietari on itseltänikin näkemättä, mutta kynnys lähteä on korkea, koska Venäjän maapiste on jo bongattu ;) Mutta toisaalta kiehtoisi tuokin kaupunki nähdä.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1