Must Puudel – Kahvilahelmi Tallinnan vanhassakaupungissa

Pitkä päivä Tallinnassa alkoi tuntua vatsassa. Päätettiin, että suunnataan ensimmäiseen suht mukavan näköiseen paikkaan lounaalle, eikä analysoida liikaa. Käännyimme seuraavalle kadulle ja silmiimme osui Kohvik Must Puudel. Kahvilan sisustus on todella boheemi ja sisustuksessa on käytetty muun muassa vanhoja kirjoja ja muita erilaisia esineitä, esim Aarikan mainostauluja. Kahvila koostuu neljästä erilaisesta huoneesta ja on semi sokkeloinen. Ruokalistan annokset kuulostivat järjettömän hyvältä mutta jostain syystä kahvilan ulkoasu pisti mielemme epäilemään sitä, millaista ruokaa täältä oikein loppupeleissä saa. Onneksi oltiin uteliaita ja astuttiin tähän ”sekamelskaan”, sillä se yllätti meidät molemmat vallan positiivisesti. Palvelu oli rentoa ja huoletonta mutta samalla osaavaa. Täällä tunsi itsensä kotoisaksi.

Osoite: Müürivahe 20, 10140 Tallinn

P1016240 P1016242 P1016250 P1016278

Oodi kahvilaruoalle

Kuten sanoin, tämä kahvila yllätti meidät molemmat positiivisesti. Petri kehui burgeriaan – ja maistoin minäkin tuota burgeria haarukallisen verran, enkä yhtään ihmettele kehuja. Enpä ole pitkään aikaan maisanut näin tuoreen makuista burgeria ja sisällöstä löytyi yllättäviäkin juttuja joita en välttämättä osaisi yhdistää burgeriin. Alkujännityksen kadotti myös se, kun viimein vein suuhuni haarukallisen omasta ruoka-annoksestani.. Punaviinikastike ja granaattiomenat, tankoparsaa ja ankkaa, mitähän tästä tulee? Yllättävää kyllä, toimii erittäin hyvin!

Burgeri ja tumma olut toi meille makuelämystä n. 13 € hinnalla, granaattiomenainen ankka ja riesling n. 15€ hinnalla. Tarjolla on myös pienempiä kahvila-annoksia ja esimerkiksi aamupalaa.

P1016298 P1016307

Vahva suositus rennolle lounaalle, kahvihetkelle tai rentoihin kaveriporukan illanistujaisiin. Illalliselle ei tarvitse tulla pikkutakki päällä ja ruoan saa nauttia rennossa ympäristössä. Kohvik Must Puudelin löydät Facebookista ja siellä on myös heidän menunsa.

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 15:23

  Munkin mielestä ihan kiva paikka, yhden hyvän pastan siellä olen kerran syönyt. :) Mä kyllä niiiii sorrun tohon ylianalysointiin ravintoloiden kohdalla, siis tässähän on itse asiassa ihan postauksen arvoinen asia… :D Ja hei, ekassa kappaleessa lukee hotellin ulkoasu, pitäisikö olla kahvilan? Vai onko siinä joku hotelli, mikä on mennyt multa ohi? :D

  • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 16:50

   Hahaha :D Tästä opimme että älä kirjoita tai tarkista blogipostauksia kuumeessa… Eli ei ollut tarkoitus! Oon kirjoittanut tänään postauksia niin paljon talteen että varmaan vilisee tässä kuumepäässä hotellit ja ravintolat ihan sekaisin. Voi kauhistus!

   Ja täällä toinen ylianalysoija ravintoloiden osalta! :D Monella menee hermo kun valitsee mun kanssa ravintolaa – mikään ei käy kun jokin aina epäilyttää.. Must Puudel yllätti positiivisesti :)

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 12:54

  Vaikuttaa hyvältä! Täytyypä pistää korvan taakse seuraavaa Tallinnan visiittiä ajatellen. Ravintolat pitäisi aina olla valittuna valmiiksi, jotta ei tule marssittua mihinkään surkeaan turreravintolaan syömään ylikallista ja huonosti tehtyä ruokaa. Teillä on onneksi käynyt hyvä tuuri valinnan suhteen!

  • Reply miraorvokki keskiviikko, heinäkuu 13, 2016 at 19:46

   Mulle käy yleensä niin että marssin ihan surkeaan paikkaan :D Nyt Tallinna todellakin yllätti valintojen suhteen! Lisää ruokapostauksia on tulossa :)

 • Reply Suvi maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 17:57

  Tallinnaan on niin ihana lähteä, kun monesta paikasta saa hyvää ruokaa. Tosin niin kun Teija yllä toteaa, niin siellä voi saada kyllä myös aivan hirveää ruokaa, jos käy huono tuuri. Onneksi te osuitte hyvään kahvilaan.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, heinäkuu 13, 2016 at 19:47

   Tallinna todellakin yllätti! Kaikki ruokapaikat yllättivät positiivisesti :) Onneksi huono tuuri ei ollut tällä kertaa myötä :)

 • Reply Sandra tiistai, heinäkuu 12, 2016 at 09:46

  Täytyy laittaa tämä korvan taakse. Näyttävät annokset kyllä oikein hyviltä. Tykkään itse katsella vähän etukäteen, mihin paikkoihin olisi kiva mennä syömään, mitkä paikat ovat saaneet hyvät arvostelut ja missä paikalliset syövät. Jottei reissuista tulisi liian suunniteltuja, yritän kuitenkin jättää tilaa myös spontaaneille visiiteille, jotka joskus onnistuvat – kuten tämä teidän!

  • Reply miraorvokki keskiviikko, heinäkuu 13, 2016 at 19:49

   Annokset näyttävät ja olivat! :) Tämä sponttaani valinta onnistui kyllä erittäin hyvin – olen todella iloinen muistakin Tallinnan ruokapaikoista joissa vierailtiin :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, heinäkuu 12, 2016 at 12:08

  Ilmeisesti onnistunut valinta sikälikin, että paikka ei näytä olevan kovin ruuhkainen :-)

  • Reply miraorvokki keskiviikko, heinäkuu 13, 2016 at 19:50

   Jep! Ruuhkat ahdistaa meikäläistä. Aivan nappivalinta :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi keskiviikko, heinäkuu 13, 2016 at 21:51

  Kiitos vinkistä – seuraava reissu on vain muutaman päivän päässä ja joka reissun jälkeen sinne on vain aina ehtinyt syntyä lisäää ihania ja visiitin arvoisia kahviloita ja ravintoloita :-)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 17:06

   Tallinna on kyllä ruokaintoilijan taivas! :) :) Toivottavasti kahvila miellyttää teitäkin, mikäli osuu vierailunne varrelle :)

 • Reply Anne | Metallia Matkassa torstai, heinäkuu 14, 2016 at 09:57

  Must Puudel on yksi meidän suosikkipaikoista Tallinnassa! Ei olla syöty siellä, käyty yleensä vaan kahvilla tai muulla juomalla, mutta näiden kuvien perusteella annokset näyttää tosi herkullisilta. Nom!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 17:07

   Käykääpä joskus syömässä! :) On kokeilun arvoinen!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita lauantai, heinäkuu 16, 2016 at 00:43

  On todella herkullisen näköiset annokset. Itse tykkään aina kovasti lukea (ja kirjoittaa) kaikki reissun ravintola- ja makuelämykset ylös. :)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 17:09

   Minäkin olen nyt kunnostautunut reissuravintolojen osalta kun tykkään niin hirmuisesti ruoasta! :D Aluksi tuntu suurelta kynnykseltä ”arvostella” ruokapaikkoja kun ei ole alan ammattilainen, mutta mitäs siitä! Mielipiteet ovat omia ja aitoja :)

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä lauantai, heinäkuu 16, 2016 at 12:59

  Olen kuullut paljon hyvää tästä paikasta, ja kävellyt ohikin pariin otteeseen, mutta sisään asti en ole vielä ehtinyt, kun on ollut kiire tutkailla Tallinnan muuta ruokatarjontaa. Täytyy pistää kokeiluun!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 17:10

   Ehkä seuraavalla kerralla et ohita paikkaa, vaan astut sisään! :)

 • Reply Maarit sunnuntai, huhtikuu 14, 2019 at 16:57

  Meidän suosikkipaikaka Tallinnassa!

  _

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.