Hotel Kreutzwald Tallinnassa – hotelli romanttiseen viikonloppuun

Kolme päivää Tallinnassa hujahti kuin siivillä. Tukikohtanamme toimi hotelli Kreutzwald. Kreutzwald Hotel Tallinn sijaitsee Tõnismäellä lähellä Viron kansalliskirjastoa. Emme tunteneet Tallinnaa hirveän hyvin ja lähdimme ilman wifiä suunnistamaan hotellille, laivan saavuttua terminaaliin. Ihme ja kumma, löydettiin hotellille yllättävän helposti. Hotelli Kreutzwald sijaitsee aavistuksen syrjemmässä mutta mielestäni sijainti oli siitä huolimatta mukava. Ympäröivä miljöö ei ole ehkä maailman nätein, mutta mitäs pienistä. Sijainnin takia kävely vei vähän pidemmän siivun. Taksia käytän reissussa harvoin, sillä haluan ottaa reissun kuntoilun kannalta.  Jos olisimme halunneet päästä halvalla ja nopeammin, olisi voinut toki yrittää Kristiine Keskuksen ilmaiseen asiakasbussiin, joka lähtee laivaterminaalista A ja D. Hotelli sijaitsee Endlalla, vähän ennen Kristiine Keskusta.

Kreutzwald Hotel Tallinn: Endla 23, Tallinn 10122 Estonia.

Koska saavuimme Tallinnaan aikaisella laivalla, päätimme vain koittaa onneamme saapumalla hotellille ennen virallista check in-aikaa. Onneksemme huone oli vapautunut ja pääsimme heittämään tavarat heti huoneeseen. Respassa tarjottiin upgradea sviittiin, joka olisi kustantanut lisää vain 20€ verran. Tarkoituksenamme oli kiertää niin paljon Tallinnaa että sviittiin ei päädytty tällä erää. Ihmetys oli kuitenkin suuri, sillä kyllä meidän ovessa mielestäni luki että suite. Vai onko silmissäni vikaa? Ei siis harmittanut että sanottiin ei tuolle lisämaksulle. Tiedä sitten mikä tuo meidän huonetyyppi nyt oikeasti oli. Tarkistettiin vielä muiden lähellä sijaitsevien huoneiden laatat ja niissä luki pelkästään ”ZEN” – ja mielestämme ZEN-huone oltiin varattu. Tässä riitti vähän hämmennystä mutta pääasia ettei otettu kahdenkympin extraa.

P1016418

Kreutzwald Hotel Tallinn, huone 312 ”Zen Suite”

Täytyy kyllä myöntää että itse huone oli varmaan mukavin, missä olen koskaan itse majoittunut. Harvemmin tulee bookattua isoa huonetta omalla poreammeella. Muista huoneista ei kuulunut ääniä huoneeseen ja yleisilme oli huoneessa tosi siisti. Onneksi, eiköhän nämä ole aika edellytyksiä kunnon hotelliyölle. Huoneeseen kuului kapselikahvinkeitin ja pienet pullot Vana Tallinn-likööriä, mukavat kylpytakit ja  minunkin minijalkaan sopivat tossut! Yleensä tossut on ihan liian isoja ja nämäkin olivat isot mutta eivät tippuneet jalasta koko aikaa. Voi tätä onnen päivää.. ;) Poreamme oli juuri sopiva kahden lilluttavaksi Miinuksena mainittakoon television asettelu. Mitä järkeä asentaa televisio seinälle, televisio jota voi käännellä.. Mutta sitä ei voi kääntää kokonaan osoittamaan sängyn suuntaan?

Mikäli kaipaa romanttista minilomaa lyhyellä matkustusajalla, tämä hotelli on testaamisen arvoinen. Nostaisin tässä vaiheessa myös esiin erilaiset Spa-paketit, joissa on tarjolla esimerkiksi romanttinen saunailta kahdelle (69€, 2 h saunan ja japanilaisen ammeen käyttö yksityistilassa, pullo kuohuviiniä ja hedelmävati, ruusun terälehtiä ja kynttilöitä). Vaarana toki on, että tutustuminen Tallinnaan jää vähemmälle kun nauttii vain hotellin palveluista.

Majoituksen hintaosviitta: lauantai-maanantai 267 €

P1015839P1015855 P1015862P1015852P1015848P1016007

Psst.. Jos varaat huoneen suoraan hotellin omilta sivuilta, on sinua odottamassa pullo viiniä respassa. Hotellin omat sivut löydät täältä.

Aamiainen ravintola Nipernaadissa

Huoneen hintaan kuuluu ravintola Nipernaadin aamiainen ja tämä ravintola kyllä täytti odotukset aamupalan osalta! Aamupalapöydässä oli paljon vaihtoehtoja ja löytyipä täältä myös talon smoothie. Kahvi oli automaattikahvia mutta yllättävän hyvää sellaista, vaikkakin allekirjoittanut kaipaisi aamulla ihan kunnon kahvin eteensä. Hauska yksityiskohta oli vihreät ja monet yrtit, joita sai napata lautaselleen täydentämään aamupalan sinfoniaa. Muuten, tykätäänkö Tallinnassa jotenkin ylenpalttisesti sienistä, kun niitäkin oli paria erilaista tässä aamupalapöydässä?

P1016113 P1016115 P1016119 P1016128

Menisinkö uudestaan?

Ehdottomasti, mikäli tarkoituksenani olisi viettää viikonloppu hotellissa hemmotteluhoidoissa. Hotelli ei ole mielestäni ihanteellisin, jos haluat kävellä ympäri Tallinnaa ja viettää paljon aikaa hotellin ulkopuolella. Tänne jää mielellään rentoutumaan. Vahva suositus romanttiselle viikonlopulle Tallinnassa.

Vinkkaa minulle seuraava Tallinnan hotellihelmi, ideoita majoituksesta otetaan vastaan!

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 12:39

  Kuulostaa ja näyttää kyllä kivalta hotellilta. Nuo Vana Tallinn -pullot saisi tosin olla mieluummin viinipulloja :D Mutta sentään siihen viinipulloonkin on mahdollisuus :)

  • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:19

   Mielestäni myös! :D En siis pidä kyseisestä likööristä. Jätin miehen maistettavaksi mutta eipä tullut kumpaakaan pulloa sitten tyhjennettyä. Piccolopullo kuoharia olisi myös mukava! Ehkä kuitenkin haluttiin jotain ”perinteistä” laittaa huoneeseen :)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 15:31

  Muistaakseni tää on Von Stackelberg Hotelin kanssa ”samaa sarjaa”, siis sen jossa me yövyttiin viime talvena. Googlen kuvahaun perusteella samanalainen japanilainen allas molemmissa. Se kylpylä oli kyllä ihana! Tykkäsin Stackelbergista ja todennäköisesti tykkäisin tästäkin. :)

  • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:22

   Kyllä muuten! Nämä on Unique Hotels-groupin hotelleja: http://www.uhotelsgroup.com/fi :) Kaikki varmaan siis vallan varteenotettavia vaihtoehtoja! Pitääkin testata jotain kyseisen groupin hotelleja joskus toistekin :)

  • Reply Raija lauantai, lokakuu 5, 2019 at 08:23

   Luulen ettei von Stackelberg ole samaa firmaa, ihan varma en ole.

 • Reply SariKoo.fi maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 17:42

  Me ollaan kertaalleen yövytty myös täällä ja tykättiin kovasti! Ja aamupala ansaitsi erityiset kehut. Me vielä tultiin aamulaivalla, että oltiin jo kasilta satamassa. 5€ hintaan myivät aamupalaa erikseen, ei tarvinut kahdesti miettiä! Mä tykkään tosta hieman syrjäisestä sijainnista, koska se tarkoittaa myös vähän pienempää hälinää :)

  • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:23

   No tuosta aamupalasta 5 € ei ollut todellakaan paha! Eli kannattaa tarttua tarjoukseen :) Sijainti oli todellakin hyvä, koska hälinää ei kuulunut! Koska meillä oli suunnitelmissa kierrellä jalkaisin vähän enemmän niin siihen olisi ollut parempi sijainniltaan keskeisempi hotelli mutta tämä ei missään nimessä ole huono :)

 • Reply Meidän matkassa / Monna maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 18:42

  Kuulostaa kyllä rentouttavalta viikonlopulta! Ei ollenkaan huono ”vahinko” tuo Suite :D Ja saman olen itsekin huomannut että Tallinnassa on tarjolla paljon sieniä ruuan kanssa :)

  • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:25

   Jep! :D En sitten tiedä että oliko se ”suite” vai suite, vähän edelleen hämää, heh! Sienet ovat kyllä hyviä, mutta aamupalalla ovat mielestäni hassu lisä :)

 • Reply Karoliina / From Karoliina keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 08:45

  Tuon olen muuten huomannut muillakin hotelleilla: jos varaat suoraan hotellin sivuilta, saat jotain ekstraa. Ryhtyvätkö näin kapinaan hotels.comeja sun muita vastaan vai mikä on?

  Hotelli on kyllä tosi rauhoittavan ja ihanan oloinen! Ja aika selkeästi tuo suite näkyy, voi harmi, että jouduitte ilman eri maksua sinne :D

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:43

   Niinpä? Kyllä tässä jokin juttu on, kun tällaisia ”pikku bonuksia” lupailevat muutkin hotellit. :) Katsotaan jatkuuko käytäntö samanlaisena!

   Hyvä etten ole siis hirveästi lukihäiriöinen :D Suitelta se minunkin mielestä tosiaan näytti! Heh.

 • Reply Mirka/ Reason for a Season keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 10:36

  Tämä hotelli piti testata jossain vaiheessa, muta se jäi, ja sittemmin ei ole paljon romantiikkaa ollut elämässä, joten en ole yksin tullut lähteneeksi ;D. Mutta vaikuttaa kivalta ja välillä tuonne saa noita huoneita reilusti halvemmallakin. Oma kylpyamme on aina kiva. Mulle sopisi, että sellainen olisi kotonakin :P. On kyllä Tallinnaan jo ikävä, kun ei ole puoleen vuoteen tullut käytyä.

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:45

   Huoneen saa varmasti myös edukkaammin! Tallinnassa vaikutti olevan tosi täyttä tuona viikonloppuna niin tämä hotelli tuli myös valittua vähän ”pakon edessä” :) Mutta tämä osoittautui mahtavaksi valinnaksi! Eikä tämä nyt välttämättä tarvitse romantiikkaa, kai sitä voi yksinkin nauttia hotellin antimista :)

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, heinäkuu 7, 2016 at 21:01

  Näyttää kivalta hotellilta, täytyy pistää nimi ja tuo ketju muistiin tulevaisuutta ajatellen. Mitä mahtaa tarkoittaa ”hieman syrjäinen” sijainti?

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:41

   Pitäisi tosiaan ehkä vähän selventään tuohon! :) muutama kilometri vanhan kaupungin ulkopuolella. Näyttäisi esim. Rotermanin korttelista olevan noin 3km tänne. Eihän tuo ole paha matka mutta jos haluaa majoittua ihan ”ytimessä” niin vähän syrjemmässä. Ja miljöö oli enemmän sellainen missä oli paljon toimistoja, eikä ollut niin eläväinen alue :) Mutta juuri passeli löhöilyviikonloppuun :)

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:52

  Ehkä tuo hieman syrjäinen sijainti on pieni miinus, mut toisaalta, jos lähtisin tuonne viettämään romanttista viikonloppua, niin ei paljon tarvi pelätä että olis asiaa hotellin ulkopuolelle! Sen verran näyttää hyviltä nuo oltavat :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 18:57

  Eipähän olla aikoihin oltu Tallinnassa, yötä ainakaan. Pitääkin pitää tämä(kin) mielessä yhtenä vaihtoehtona jos sille suunnalle vielä satuttaisiin.

 • Reply Anna sunnuntai, heinäkuu 10, 2016 at 18:55

  Voisi laittaa korvan taakse. Tarkoitus on nyt vihdoinkin tänä kesänä mennä lautalla yli Tallinnaan ja siitä sitten autolla eteenpäin. Monta kesää tätä aina mietitty, mutta erilaisista syistä sitten jäänyt tekemättä.

 • Reply Ulla S lauantai, lokakuu 5, 2019 at 08:20

  Kreutdwald hotellissa on yövytty muutama vuosi sitten. Hyvä hotelli, huone oli melko tilava. Mitä ravintoloihin tulee, Rataskaevo 16 on ykkönen. Mahtava ,persoonallinen palvelu. Muita mainitsemisen arvoisia ovat saman omistajan Väike sekä Spot . Yksi hyvä jonka nimi ei nyt tule mieleen, on Saiakang kadulla ja toisessa kerroksessa. Näkymät on torille.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.