Eckerö Linen Lounge testissä

Lähdettiin viettämään pidempää viikonloppua Tallinnassa. Allekirjoittanutta ahdisti jo heti ajatus siitä että istut merisairaana 3,5 tuntia laivassa ja yrität epätoivoisesti etsiä istumapaikkaa täyteen ahdetussa laivassa. Tällaisia ovat olleet pääasiassa kaikki lyhyet risteilykokemukseni, ihmismassat on varmasti ihan kivoja ja niihin tottuu.. tai sitten ei. Tällä kertaa ajateltiin ottaa oikein rentouttava irtiotto arjesta ja päädyimme varaamaan meille paikat Eckerö Linen M/S Finlandian loungesta. Valintaa ohjasi aluksi pelkästään yksi asia: Mukavuudenhaluisuus ja mukavuutta saatiinkin matkallemme M/S Finlandian loungessa. Voin jo nyt paljastaa, että longen osto on itseltäni vahva suositus.

P1016427P1016429

Loungen perusjutut – varaa mieluusti etukäteen

Laivalipun lisäksi lounge kustantaa 18 €/hlö per suunta. Laivalta ostettuna lounge kustantaa 20 €/hlö. En kuitenkaan jättäisi loungen ostoa laivalle, sillä menomatkalla lounge jo täynnä ennakkoon ostetuista paikoista. Jos siis haluat varmistaa paikan loungen palveluiden ääreltä, varaa lounge heti matkavarauksen yhteydessä.

Loungea kuvaillaan Eckerö Linen sivuilla seuraavasti:

”Sinua odottaa oma mukava istumapaikka ja pientä purtavaa. Tarjolla on pientä suolaista ja makeaa, hedelmiä, kahvia, virvoitusjuomia sekä viiniä ja olutta. Pistäydy vetämässä henkeä hauskanpidon ohessa tai vietä koko matka leppoisasti Loungessa. Langaton nettiyhteys ja sähköpistokkeet laitteiden lataamiseen ovat käytössäsi.”

Vaikka loungessa on jokaiselle sen ostaneelle varattu paikka, varmistat parhaat paikat saapumalla aikaisin laivaan. Loungessa on suurempia pöytiä, johon mahtuu istumaan noin viisi henkilöä. Mukavimmiksi osoittautuivat kyllä ylhäällä kuvassa olevat yhden hengen istuimet, joissa sai ottaa laivamatkan aika rennosti. Näissä löhöpenkeissä pääsee vähän myös lepuuttamaan luomiaan, jos osaa nukkua julkisella paikalla. Matkallamme oli myös ”varattu”-laput muutamassa pöydässä. Jos teitä on siis isompi seurue matkalla tai haluaa lounges-kokemuksesta vielä spesiaalimman, kannattaa kysyä pöytävarausta loungeen Eckerö Linen asiakaspalvelusta.

P1015823 P1015826 P1015831

Pikkuisen ontuva aloitus

Saavuimme loungeen ensimmäisten joukossa. Meidät otti vastaan aurinkoinen Anders joka esitteli loungen ja kertoi mistä saa kahvit ja muut virvokkeet. Hän myös kertoi että lounge on tällä matkalla aivan täyteen bookattu, joten neljän hengen pöytään tulee vieruskaveri, jos menemme sellaiseen istumaan. Mitäs siitä vieruskavereista, hyvin reissu menee kuitenkin. Erittäin hyvä että ilmoitettiin heti alussa loungen olevan tänään täynnä jokaista tuolia myöten, joten ei kukaan vahingossakaan varannut laukuillaan tyhjiä tuoleja.

Löydettyämme sopivat paikat meille siirryimme heti virvokkeiden kimppuun ja tutkimaan, mitä loungen palvelut pitää sisällään. Ikävä kyllä menomatkan pöytä ei tosin palvellut omia ruokailutottumuksiani, sillä mielestäni pöydässä olisi pitänyt olla paljon enemmän vihreää. Nämä on tosin näitä, joka aamu voi olla mieli erilainen, tällä kertaa mieli huusi vain enemmän vihreää. Syömättä enne kuitenkaan jättänyt vaan tarjoilut maistuivat kyllä, varsinkin kun oli jättänyt aamupalan välistä. Loungen hanansta sai viiniä, olutta, mehua ja vettä. Lämpimiä juomia sai automaatista. Kuohuviini ei sisälly hintaan vaan sitä voi ostaa lisämaksusta. Spesiaalimpaan kokemukseen kannattaa siis ehkä vielä miettiä pöytävarausta ja miksei kuohuviinivarausta, mikäli ne saa hommattua etukäteen. Tällainen olisi varmasti mielekäs tapa yllättää vaikka se matkan toinen osapuoli.

Makuaisteille parempi lopetus

Paluumatkalla ruokatarjoilu osui omiin ruokailutottumuksiin paljon paremmin. Onko se vihreää omenaa, onko siellä viinirypäleitä? Oi että, salaattia, nam! Paluumatka vei siis tarjottavien puolelta pisteet kotiin, enkä löytänyt yhtään pahaa sanaa tarjoiluista. Onneksi otettiin lounge molempiin suuntiin ja onneksi parempi kattaus osui paluumatkalle. Parempi näin päin!

Olimme Tallinnassa kolme päivää. Oli hauska huomata kuinka sama aurinkoinen Anders oli jälleen loungessa töissä. On loungessa varmaan ennättänyt matkailaisia olemaan tuossa välissä. Hän kuitenkin muisti meidät ja toivotteli tervetulleeksi takaisin. Minäkin haluan tuollaisen kasvomuistin! Palvelu pelaa.

P1016432P1016434P1016438

Loungen plussat ja miinukset

Plussat:

♡ Matkatavarasäilytys

♡ Siistit vessat, ei jonotusta

♡ Juomat ja pikkupurtava

♡ Wifi ja latauspiste elektronisille laitteille

♡ Istumapaikka ilman stressiä

♡ Päivän lehdet

♡ Ihana henkilökunta

♡ Ei kanta-asiakaspistesysteemiä, jos maksat niin pääset sisään

Miinukset:

↓ Vain neljä penkkiä jossa voi edes vähän rentoutua, muut tuolit ovat aivan perus tuoleja

↓ Tuurista kiinni millainen kattaus osuu kohdalle

↓ Lomatunnelman näkökulmasta lasillinen kuohuviiniä pöydässä olisi miellyttävä lisä

Valitsisin loungen ehdottomasti myös uudelleen. Mitä mieltä sinä olet laivojen loungeista?

 

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Annemaria keskiviikko, kesäkuu 29, 2016 at 06:24

  Kiva, kun jaoit kokemuksesi. Inhoan syvästi Tallinnan laivojen ahtautta ja ylipäätään sitä töykeää palvelua, mitä yleensä kohtaa. Näitä loungeja on tullut mietittyä monesti, mutta sitä vaan on kääntynyt aina pihistelyn puolelle. Ei kannata näemmä tässä kohtaa. Matkustusmukavuus lisääntyy ilmeisesti monta pykälää.

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 1, 2016 at 09:25

   Tuo 18 € on vielä sellainen summa että kyllä se kannattaa satsata! :) En kyllä maksaisi yhtään enempää – mielestäni hyvä hinta-laatu tässä. Minuakin ahdistaa ahtaus ja suuret massat pienessä tilassa joten lounge saa kyllä multa täydet pisteet, vaikka vähän miinustakin löytyi :)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 29, 2016 at 09:00

  Paluumatkan murkinat näyttävät ehdottomasti paremmilta. :)

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 1, 2016 at 09:26

   Niin meikäläisenkin mielestä! :P Vähän arpapeliä millaiseen kattaukseen osuisi :)

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, kesäkuu 29, 2016 at 12:15

  Tallinnan laivojen ahtaus hermostuttaa meikäläistä ja ollaankin yleensä otettu oma edullinen hytti, jonne heittää kamat sun muut. Olen testannut Eckerön Lounget kaksi kertaa ja ihan mukavat murkinat tuolloin on ollut, tosin ns. vanhassa loungessa paremmat. (Oisko muuten kesällä kevennetty valikoimaa?). Isot pisteet annoin Tallink Shuttlen Business Loungelle, jollaisessa matkustin keväällä. Evästä oli kunnolla ja juomavalikoima oli melkoisen messevä. Oli tosin hintakin (normihinta 60 euroa + matkalippu) melkoisen messevä. Tuolla hinnalla kun ottaa jo sen hytin toisella laivalla ja syö buffassa massun täyteen.

  Anyway, sen mää vaan tähän loppuun haluan sanoa, että mä olen NIIIN loungetyttö ;)

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 1, 2016 at 09:29

   Kesä voi tosiaan olla syy kevennykseen! Tämä oli tosiaan ensimmäinen loungekerta laivalla niin ei ole vanhaan vertailukohdetta. Voikohan tuota Tallinkin loungea maksaa pisteillä… Mulla olisi niitä aikamoinen määrä kertyneenä ja pitäisi joskus käyttää pois :P Mielenkiintoista olisi testata!

   Ja sä oot kyllä niin loungetyttö! :)

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija maanantai, heinäkuu 4, 2016 at 20:32

  En ole koskaan missään loungessa ollut, ja Tallinassakin käynyt vain kerran :D. Mutta ehdottomasti voisin loungea harkita, sillä 18 euroa lisää lipun hintaan ei kuulosta pahalta. Oliko 18e siis yhteensä meno- ja paluumatkasta?
  Pitää katsoa jos tänä vuonna suuntaan Tallinnaan uudestaa, voisin vaikka mennä loungeen :)

  • Reply miraorvokki tiistai, heinäkuu 5, 2016 at 12:00

   Tallinna ei tosiaan ollut minullekaan hirittävän tuttu mutta näiden muutaman reissun jälkeen olen kaupunkiin vähän kyllä ihastunut :) Eli suosittelen lämpimästi! Kannattaa testata myös lounge, sopii ”loman aloitukseen” kivasti. Vaikka sitten jompaan kumpaan suuntaan :) 18 € oli siis yhteen suuntaan :)

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, heinäkuu 6, 2016 at 15:29

  En ole tiennytkään, että Tallinnan laivoilla on tällainen lounge-mahdollisuus! 18 euroa ei ole paha hinta, joten tekisin vastaavan upgraden mielelläni. Kiitos, että kerroit! :)

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:47

   Hyvä että tuli kokeneellekin matkailijalle jotain uutta! :) Näitä ei varmaan likkaa mainostella, en ainakaan ole usein lounge-mainoksiin törmännyt. Mukava lisäarvo lomaan :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi torstai, heinäkuu 7, 2016 at 17:14

  vain neljä istumapaikkaa? mietin juuri mille laivalle ensi reissun matkat ottaisi ja kyllä TallinkSiljan lounge on toistaiseksi tehnyt sen verran hyvän vaikutuksen, että sillä taidan jatkaa :-) ehdottomasti tuo 18 euron satsaus kuitenkin lisää sitä matkustusmukavuutta joten kyllä se kannattaa!

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:49

   Istumapaikkoja on siis enemmän mutta sellaisia ”rentoutumispenkkejä” on vain neljä – eli muut noita ylimmässä kuvassa olevia ruokailuryhmiä :) TallinkSiljan lounge pitää testata seuraavaksi!

 • Reply Kohtteena maailma / Rami perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 00:06

  Mietin viime viikolla, että lounge voisi olla hyvä ratkaisu, jos ei olisi muksut matkassa. Itse olin TallinkSiljan pika-aluksilla ja ne toimi hyvin. Kun oli auto matkassa, niin silloin ei välttämättä hyttiä tarvitsisi. Joka tapauksessa pelkästään matkatavaroiden roudaamisen välttämiseksi lounge on hyvä juttu:-)

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:50

   Niinpä! :) Eri matkaseurueille erilaiset matkustustavat :) Lounge kyllä helpottaa huomattavasti tuota roudaamista!

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:19

  Mä kokeilin tätä loungea kans viime Tallinna reissulla. Oli kyllä hintansa väärti. Aion ehdottomasti jatkossakin käyttää!

  • Reply miraorvokki perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 17:50

   Sama täällä! :) 5/5

 • Reply P.S torstai, elokuu 2, 2018 at 01:20

  Henkilökunta saa täydet pisteet (1.8.18) Aurinkoisen ihanasti palvelleet tyttö ja poika Loungessa teki ravintola-alan ammattilaiseen
  uskomattoman vaikutuksen! Kun he viihtyvät työssään, se vain näkyy ja tuntuu asiakkaan hyvässä olossa ja viihtyvyydessä

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.