Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kunstelj Inn Radovljica – majoitus lähellä Bledjärveä

Onko teille koskaan käynyt niin että ette oikeasti tiedä missä kaupungissa tai kylässä olette olleet? Minulle on ja tuo harmittaa edelleen niin vietävästi. Petri vieraili luonani Sloveniassa toukokuussa 2014. Aloitimme matkamme autolla Portorožista, kävimme Bledjärvellä ja Sava Bohinjkalla. Jossain matkan varrella nälkä yllätti ja käännyimme ensimmäisestä tienviitasta oikealle ja saavuimme sympaattiseen kylään ja poikkesimme herkulliselle lounaalle tilalle, jonka nimi jäi ikäväkseni unholaan. Sympaattisen kylän ja tilan plussat oli huikeat näkymät Savalle sekä Julian Alpeille. Tilalla vallitsi ihana, kotoisa tunnelma. Otin tilalta kortin mukaan jotta muistaisin kylän ja tilan nimen. Harmikseni tuo kortti katosi ja sijainti sen mukana, muistoksi jäi vain kameran sopukoissa olevat kuvat. Vierailumme tuolla oli vain lounaan ja nopean silmäilykierroksen pituinen, mutta tuo paikka jäi kummittelemaan mieleeni kotoisan tunnelmansa ja hyvän sijaintinsa takia.

Hyvät naiset ja herrat.  Päivämäärällä 6.6.2016 otin oikeasti asiakseni löytää tämän tilan ja kylän. Olin sitä jo aiemmin etsinyt tuloksetta ja en niin tavoitteellisesti. Neljä kahvikuppia, yksi uneton yö ja monta Google Street Viewssä vietettyä tuntia myöhemmin MINÄ LÖYSIN SEN! Puoliksi aivan vahingossa, vitsi mikä tuuri! (Viimein)

Kylän nimi: Radovljica

Majoituskeskus: Kunstelj Inn 1873

Osoite: Gorenjska cesta 9, 4240 Radovljica, Slovenia

Miksi paikka jäi kummittelemaan mieleeni? Vastaus löytyy kuvista. Olisin halunnut vain jäädä istuskelemaan ja huokailemaan tuota maisemaa.

1-DSC_09321-DSC_09331-DSC_09451-DSC_0949

Ideaali sijainti lähellä Blediä ja Slovenian historian havinaa

Mikäli suunnitelmissasi on vierailu Lake Bledillä ja majoittua siellä, saanen suositella vaihtoehdoksi myös 5 922 asukkaan Radovljicaa. Vaikka emme Kunstelj Innissa yöpyneetkään, vaikuttaa paikka kyllä todella varteenotettavalta yöpymisvaihtoehdolta, sympaattinen slovenialainen bed and breakfast. Mikäli siis kaipaat vaihtoehtoa Bledillä majoittumiseen, tässä on loistava budjettivaihtoehto! Jos mielesi hapuaa pienen rauhalliseen kaupunkiin, vaikutti  Radovljica juuri siltä. Bledin ja Radovljican välissä on vain 7 km matka.

Kunstelj Inn on perustettu jo vuonna 1873, jolloin se aloitti taipaleensa tarjoilemalla perinteisiä slovenialaisia ruokalajeja. Kunstelj Inn tarjoaa slovenialaisia herkkuja myös tänä päivänä. Majoituspaikan tunnetuin vierais lienee ollut entisen Yugoslavian presidentti, Josip Broz Tito. Kunstelj Innissä on kymmenen huonetta, viinikellari sekä kesäpuutarha josta aukeaa upeat näkymät Sava-joen vehreään laaksoon. Lisää paikasta ja huoneiden hinnoista löydät heidän omilta sivuiltaan.

1-DSC_0938

Voitteko uskoa kuinka ihanalta tuntuu, kun viimein löytää paikan jota on niin pitkään miettinyt. En oikeasti olisi koskaan päässyt yli tästä. Kiitos Google Maps.

Kummitteleeko sinulla jokin kohde muistisi sopukoissa?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply salaine sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 13:40

  Kuulostaa tutulta! Siis osittain. Tässä monta kertaa on jonkun televisio ohjelman tms vuoksi nähtyään jotain ainutlaatuista pistänyt netin pyörimään etsiessään juuri sitä paikkaa, mikä on mainittu jossain. Yhtä en vielä ole löytänyt, enkä muista muutakuin, että oli Kyproksella lähellä Limassolia. Vuoristokylässä oli nimittäin ruokapaikka, missä olen syönyt elämäni parhaan mesen vuonna 1989! Onkohan paikkaa edes enää?

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 15:05

   Voi että! :D 1989 löydetty helmi saattaa olla vähän kiven alla.. Olisi kyllä aika muikeeta löytää se vielä joskus! :)

 • Reply Lotta | Watia.fi maanantai, 13 kesäkuun, 2016 at 11:25

  Hei ihan huikeeta että löysit lopulta tuon paikan! Joo, mulla on samanlaisia fiiliksiä. Onneksi nykyään Google Maps piirtää karttaa siitä missä on käynyt (jos puhelin on ollut mukana), joten reitti on helppo jäljittää. Toista se oli joskus paperikuva-aikana. Ei mitään hajua, missä nää mestat on sijainneet. :-p

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 15:06

   No kyllä! Nykyään on paljon helpompaa. Outoa että tuosta on vain muutama vuosi aikaa mutta noin helposti hautautui koko paikka mielestä ja tiedoista. En halua että enää koskaan käy näin!

 • Reply Tiia/ReiseReise maanantai, 13 kesäkuun, 2016 at 19:25

  Oli kiva, kun kerroit tästä Snäpissä. :) Miten hienoa, että löysit kortin! Ymmärrän hyvin, että asia on vaivannut. Ihanan näköinen paikka kyllä.

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 15:07

   Ihanan näköinen ja sitä olikin :) Toivottavasti joskus pääsen takaisin niin teen vähän kattavamman postauksen. Kiva että joku oikeesti kattelee niitä snäppejä :) Tulipa hyvä olo!

 • Reply Saana | Live now – dream later tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 16:57

  Voi ihanaa, että löysit oikean paikan. Tiedän niin tuon tunteen, ja kun se kauan hukassa ollut paikka tai asia sitten viimein löytyy, ei voi kuin ihmetellä mitä ihmiset tekivät vastaavassa tilanteessa ennen Googlea! :) Tosi kauniilta paikalta näyttää, joten uskon kyllä, että sulla oli palava halu löytää oikea osoite. Slovenia on ehdottomasti sellainen kohde, jonne haluan mahdollisimman pian päästä – ja mahdollisimman pitkäksi aikaa.

  • Reply miraorvokki tiistai, 21 kesäkuun, 2016 at 20:05

   Ei voi tosiaan muuta kuin ihmetellä! Kiitos vaan Googlen kehittäjille <3. Sloveniaan kannattaa kyllä varata aikaa, sillä maa on niin monimuotoinen :)

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 18:35

  On varmasti ollut mahtava fiilis löydettyäsi oikean paikan! :) Ja kivan näköinen tuo onkin, eikä mikään turha paikka kun on Titollekin kelvannut :D

  • Reply miraorvokki tiistai, 21 kesäkuun, 2016 at 20:06

   Ei varmasti turha majoituskeskus! ;) Ihanat nuo maisemat kyllä ja paikasta jäi ihana mielikuva muistoihin :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 17 kesäkuun, 2016 at 04:59

  Heh näinkin siun snäpit kun löysit tän paikan :) Hienoa että löytyi! Ollaan mekin useasti etenkin road trippien jälkeen selattu Google Mapsia ja ihmetelty, että missähän sitä ollaan oltu, yleensä on onneksi paikat löytyneet! Slovenia näyttää niiiiiin houkuttelevalta!

  • Reply miraorvokki tiistai, 21 kesäkuun, 2016 at 20:07

   Suosittelen kyllä Sloveniaa! :) Kiitos muuten haasteesta, vastaan siihen mahdollisimman pian! :) On ollut viikon työputki niin vähän mehut vähissä. Jos juhannuksena kun menee kotikotiin <3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1