Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suunnitelma : Viikonloppu Tallinnassa

Kirjoittelinkin viime kesänä paristakin Tallinnan pikareissusta. Ystäväni sai viime kesänä idean pitkästä päivästä Tallinnassa ja tästä tuli oma ensimmäinen päiväni Tallinnassa. Muutama päiväreissu on tehty syömisen ja ihmettelyn siivittävänä Tallinnaan tuon idean jälkeen. Virallisesti ”tutustuin” siis Tallinnaan vasta viime kesänä, sillä ainoat kerrat kun olin kaupungissa käynyt, oli vain kauttakulkureitti pidemmälle Viroon. Voitteko kuvitella? Viime kesän Tallinna-ihastuksestani löytyy lisää tästä postauksesta.

Matkakuume, tuo pieni ja viheliäs kuume joka jälleen kolkutteli pienen matkailijan mieltä vie meidät tulevana viikonloppuna taas kesäiseen Tallinnaan. Tuleva viikonloppu oli sopivasti kalenterissa vapaana ja mahdollisuus lähteä jonnekin on aivan käsin kosketeltavissa, sillä tämä ja reissusta seuraava viikonloppu ovat työn täytteisiä. Selasin siis vapaapäivien ratoksi kaikki mahdolliset hakukoneet läpi ja yritin etsiä jotan mukavaa weekend getawayta Euroopan sykkeeseen. Kuten olettaa saattaa, näin lähellä lähtöä hinnat olivat reittilennolla niin korkeita että spontaani miniloma lentäen jäi haaveeksi. Olisi pitänyt taas ennakoida matkakuumettaan! Kuinka moni voi samaistua?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tallinna on aina hyvä idea?

.. No nyt se nähdään! Koska minun Tallinnani on rajoittunut vain muutamaan päiväkäyntiin, asia korjataan nyt oikein kunnolla, viettämällä siellä öitä oikein kaksin kappalein. Reittimatka varattiin Eckerö Linelta ja hotelliksi valikoitui Kreutzwald Hotel Tallinn. Majoitumme ZEN huoneessa, jossa on oma poreamme. (Se siitä Tallinnan näkemisestä kun tyyppi lilluu vaan poreissa kaksi päivää?). Hotelli vaikuttaa kokonaisuudessaan loistavalta vaihtoehdolta. Mieli tekisi myös ehtiä hotellin kylpylään.

Innostauduttiin varaamaan laivalla pääsy loungeen, joka kustantaa Eckerö Linella etukäteen varattuna 18€/hlö suuntaansa. Pitää jo tässä vaiheessa nostaa peukkuja Eckerölle nopeasta asiakaspalvelusta. Varauksen jälkeisenä päivänä alkoi lounge houkuttamaan, enkä löytänyt enää mistään paikkaa mistä lisätä sitä varaukselle jälkikäteen. Koska matkaan oli vielä aikaa, lähestyin asiakaspalvelua sähköpostitse lisätäkseni loungen varaukselle. Selvisi että olin katsonut ihan oikein, eli varausta ei saanut hallinnoitua itse jälkeenpäin. Tämä tietysti vähän harmi, mutta mikäs siinä kun sähköposti osoittautuikin yllättävän nopeaksi. Lähetin sähköpostin lauantaina klo 8:43, vastaus ja päivitetty varausvahvistus tuli  samana aamuna klo 09:05.

Tähän asti Tallinna vaikuttaa erittäinkin hyvältä idealta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitkä nähtävyydet kiinnostavat?

Oleviste kirik – mielestäni tämä kirkko hallitsee suuresti Tallinnan katukuvaa ja tällä erää on pakko päästä katsomaan kirkkoa sisältä ja kavuta myös torniin katsomaan maisemaa. Kirkon nykyinen ulkoasu on 1500-luvulta.

Dominikaaniluostari – 1200-luvulla toiminut luostari. Jo pelkästään vuosien kaukaisuus kiehtoo tätä matkaajaa.

Raadinapteekki – vuodesta 1422 yhtäjaksoisesti toiminut apteekki kiehtoo. Ehkä sorrun turistikrääsään ja ostan jotain ”vanhaa” rohtoa täältä.

Kadriorgin palatsi – Pietari Suuren tilauksesta valmistunut barokkipalatsi vuodelta 1718 joka toimii nykyisin ulkomaisen taiteen museona. Aika överi lahja vaimolle. Katsotaan kelpaisiko allekirjoittaneellekin.

Tätä reissua on nyt alettu suunnitella oikein toden teolla. En halua että Tallinna jää pelkäksi päättömäksi hapuiluksi tällä kertaa vaan katsotaan oikeasti mitä meidän etelänaapurilla on tarjottavana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitkä ravintolat kiinnostavat?

Moodne Eesti Köögi Kunst (MEKK) – virolaista ruokaa uudella tavalla

Nipernaadi  -annokset kootaan virolaisista raaka-aineista. Listalla myös virolaisten pientuottajien marjaviinejä, olutta ja vodkaa. Ravintola näyttää sijaitsevan samassa osoitteessa kuin hotellimme, joten tämä pitäisi olla helposti saavutettavissa.

Maiasmokk – Tallinnan vanhin kahvila. Nyt taitaa olla joku vanhan ja kiinnostavan aikakausi täällä?

Viinivintti Veinipööning  – koitetaan jotain muuta kuin viinikellaria, jos aikataulu antaa myöten.

Yritetään siis ottaa selvää, millaista on se virolainen ruokakulttuuri.

Miltä suunnitelma mielestänne kuulostaa?

Ehdotuksia näkemisestä ja tekemisestä otetaan kokeneemmilta matkustajilta vastaan mielellään! Puntaroidaan myös ostaakko Tallinn Card vai eikö ostaa. Olin laskevani ettei välttämättä saataisi näin pienellä virailumäärällä vastinetta kortin hinnalle mutta lista voi vielä kasvaa paljon ennen viikonloppua.

Nähdään Tallinnassa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Previous Post Next Post

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 17:36

  Suosikkikohteeni. :P Kirjoita sitten tosta hotellista, nimittäin kiinnostaa! Mulla on aika paljon Tallinnaa blogissa eli lukaise ihmeessä läpi. Patarein vankila (opastettu kierros) on mielenkiintoinen mesta, ja Bastionin tunnelit vanhassa kaupungissa on omalla listalla korkealla myös. Ja kannattaa myös harkita erilaisia ilmaisia tai lähes ilmaisia walking toureja jos Tallinna-tietämys on vielä vähäistä.

  Ruokapaikoista oon myös kirjoittanut kaikista varmaan hah… Parhaina nousee mieleen ehdottomasti SALT ja Noa. Molemmat on MIELETTÖMIÄ!!! Noassa on vielä ihan älytön se koko miljöö… Noissa paikoissa 3 ruokalajia viineineen on yleensä ollu 50e/hlö. Mutta Tallinna kyllä pursuaa hyviä illallisvaihtoehtoja. Toivottavasti mäkin pääsen tänä kesänä vielä käymään! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 17:36

   Ai nii ja muistakaa mennä Swissotelin ylimpään kerrokseen drinksuille! :D

   • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:30

    Mä oon ihan varmaan vastannut sulle! Mur mur. Sun blogista kyllä kurkinkin vähän vinkkejä. Vaikeuttaa vähän kun Petrillä on taas niin erilainen maku kuin itsellä…. Pitää vähän sovitella ;) Ja joo joku ylläkerrosdrinksu olis ihana! Kiitos vinkeistä! <3

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 19:13

  Eesti on suunnilleen minun negasuosikkini, mutta joudun, siis joudun olemaan kesällä useamman yön Tallinnassa ja on ihan avointa minulle geokätköilyn lisäksi, mitä tekisin. No, tota öö, geokätköilen? Tallinnasta kuitenkin onneksi nykyään pääsee avarampaan maailmaan sutjakkaasti. Toivottavasti jatkossa vieläkin sutjakkaammin.

  • Reply miraorvokki maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 13:01

   Haha! Sama ajatus taisi olla minulla ennen viime kesää kun en ollut kuitenkaan hurjasti Eestin puolella liikkunut. :) Nyt katsotaan miten käy tämän Tallinnan kanssa! Geokätköilyä en ole koskaan testannut mutta tuo kiinnostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta kuluttaa aika :) Tallinna on myös tosiaan oiva kauttakulkureitti! Ystäväni Riikasta on monen kertaa tullut bussilla Tallinnaan ja sitten laivalla tänne Helsinkiin. Hyvin pääsee kulkemaan pois ja takaisin :)

 • Reply Jenna / With huge passion for life maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 08:35

  Ravintola Pegasus, Harju 1:ssä on todella kiva ja maukas ravintola. Meri suosittelee tuossa yllä Saltia. Kävin siellä viikonloppuna toistamiseen ja ruoka oli iso pettymys. Tallinna on kyllä muuten niin ihana :)

  • Reply miraorvokki maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 13:02

   Olen tainnut tuosta ravintolasta kuullakin, kiitti vinkistä! :) Voi ei! Ruoka siis ei ollut maukasta?

 • Reply laura / to travel is to live tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 17:52

  Tallinnassa ois mullekin vielä niin paljon nähtvää, että parin yön reissu olis enemmän kuin perusteltu. Tänä kesänä en ehdi, ehkäpä ensi vuonna. Poreammeellinen huone kuulostaa aika luksukselta!

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:32

   Kuulostaa tosi luksukselta mutta katsotaan miten käy todellisuudessa! ;) On kyllä vähän odotukset korkealla :) Toivottavasti ehdit Tallinnareissulle ensi vuonna! Tallinnaan joka on niin lähellä mutta silti niin kaukana :)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 18:08

  Tallinna on hieno, mutta jäänyt myös itselleni hiukan vieraaksi. Mieleni tekisi nyt kesällä sinnekin piipahtamaan.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:33

   Kirjoittelen sitten suosituksia mikäli ihastun Tallinnaan vielä lisää :) Toivottavasti ihastun lisää!

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 18:08

  Vinkkejä ei ole antaa kuin yksi: kannattaa harkita vakavasti Manna La Roosa -ravintolassa käyntiä! On sisustukseltaan aika erikonen paikka, mutta ruoka on todella hyvää :)

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:34

   Googlasin ja itseasiassa olen mennyt tuon ohi ja katsonut että onpa erikoinen pytinki! Kiva että tuli tähän suositus, sillä paikka jäi kyllä mieleen jo ulkonäöllään :)

 • Reply Marjukka Katariina tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 19:29

  Tallinnassa on kyllä ihana kaupunki :) Erityisesti vanhakaupunki viehättää, vaikka siellä onkin paljon turisteja. En ole nyt käynyt siellä nyt pariin vuoteen, mutta olisi kiva päästä taas lähiaikoina uudestaan.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:36

   Ehkä tulevista postauksista iskee vielä Tallinna-kipinä ;)

 • Reply Saana | Live now – dream later keskiviikko, 8 kesäkuun, 2016 at 09:43

  Majoituin reilu vuosi sitten Kreutzwaldissa. Jos kiinnostaa lukea, niin kirjoitin siitä silloin jutunkin: http://livenowdreamlater.net/fi/2015/03/11/sisaisen-zenin-etsintaa-tallinnan-kreutzwald-hotellissa/

  Oli kyllä kiva ja viihtyisä hotelli, ja ihan sopivan kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Hyvältä kuulostaa teidän reissusuunnitelma muutenkin! :)

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:38

   Olipa kiva lukea kokemuksia! :) Katsotaan mitä meille käy poreammeen kanssa! Harmittaa vähän jos se ei oo se huikee kulmaporeamme mitä kuvissa :D Mutta onneksi meikäläinen on niin pikkuruinen että mahtuu tilaan kuin tilaan ;)

 • Reply Teea | Curious Feet keskiviikko, 8 kesäkuun, 2016 at 11:27

  Kuulostaa todella kivalta suunnitelmalta! Kiva kun laitoit jo paikkoja ja ravintoloita missä vierailla. Tulee takuulla mukava viikonloppu ja muutamassa päivässä tietysti ehtiikin paljon enemmän kuin noilla päiväristeilyllä :). Itseä kiehtoisi myös pitkästä aikaa mennä tuonne vähän pidemmäksi aikaa. Tai ylipäätään matkustella ympäriinsä Virossa vähän enemmänkin kun lopulta maa on jäänyt turhan tuntemattomaksi.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:41

   Pidempi aika houkutti koska ei tuosta päiväristeilystä oikeesti saa mitään irti. :) (Ainakaan minä en saa). Haluan tutustua paikkaan ja historiaan ja harmittaa se ettei ole ollut aikaa nähdä että mitä kaikkea paikalla on tarjottavana. Tutumpi paikka minulle on oikeastaan Pärnu, jossa muutaman reissun tehnyt. Mahtava paikka kesällä, ihan kuin olisi kauempanakin. Hiekkaranta on ihana :)

 • Reply Martta / Martan Matkassa torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 11:02

  Itseäni on pitkään kiinnostanut tuo KGB:n museo, sekä Viru-hotellin yläkerta, luin jostain että vanhoja puutaloja on kunnostettu ja niissä on putiikkeja sekä kahviloita. Näköalojen vuoksi olisi kiva käydä siellä TV-tornissa mikäli avoinna vielä. Tallinnassa en ole valitettavasti päässyt käymään vuosiin! Ihana kesäkaupunki :)

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:42

   TV-torni kaiketi on :) Petri sitä ehdotti. Mä en oo varma kiinnostaako meikää TV-torni hirveästi, mutta eipä se paljoa aikaa meiltä vie! Molemmille jotain. Ehkä se on kyllä niin klassinen että pitää käydä :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 11:32

  Suomalaiselle suosittelen Miehitysmuseota. Itse olen kiertänyt nämä niin Liettuassa, Latviassa kuin Virossa ja ne esittelevät mielestäni hyvin myös sitä, että miten lähellä aikoinaan oli, että Suomikin olisi kuulunut tuohon joukkoon.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:22

   Hei tämähän on hyvä vinkki! :) Historia kiinnostaa ja tämä todellakin pistetään korvan taakse :)

 • Reply salaine torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 18:39

  Muutama vuosi aikaa, kun viimeksi on tullut käytyä Tallinnassa. Mutta kyllä nyt on sama juttu kuin Tukholman kanssa seuraavalla kerralla kun Tallinnaan menen, suunnittelen hiukan paikkoja, minne menen. Muuten siellä on todella hieno ”uusi” museo (tai onhan se jo noin kymmenen vuotta vanha) pullollaan taidetta. KUMU art museo, suosittelen.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:28

   Juuri näin tosiaan kävi minulla Tukholman kanssa pari kuukautta sitten. Ihan huuhailua eikä mitään suunnitelmaa :D Nyt kyllä ryhdistäydyn!

 • Reply Maarit Johanna torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 19:02

  Sullahan on kunnon suunnitelmat! Ite oon käyny siellä just lähinnä haahuilemassa, mutta kartan kanssa niitä jänniä kohteita on kyllä kans löytynyt. Kadriorgin palatsi on tosi ihana! Siitä lähtee upea kävelykatu kohti rantaa sellaiselle patsaalle, joka näkyy Kadriorgille asti. Kannattaa ehottomasti kävellä. Matkan varrella on puistokin, mutta se ranta on kaikista hienoin. Uikkarit mukaan vaan ^^
  Ja muakin kiinnostaa hotelliarvostelu!

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:50

   Otan uimapuvun mukaan! Onneksi juuri ostin uuden :D Hahaha!! Ihanaa että tulee näin paljon vinkkejä! Jännä että niin ”tavallinen” Tallinna on näin paljon kaikkea nähtävää täynnä :)

 • Reply Noora torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 20:55

  Toi on kyllä niin tylsää, että vaikka miten hakukoneita pyörittää, niin halpoja lentoja ei löydy _minnekään_. Saman tuskan kanssa itsekin toisinaan olen painiskellut. Ja komppaan myös Tallinna-juttuja! Hyvin samankuuloinen reissu on mulla edessä parin viikon päästä. Kaksi yötä, saman firman laivoillakin seilataan. Tosin mulla on köyhän naisen versio, ei loungea ja yövyn hostellin dormissa :D Tallinna ei oo mullekaan ennestään kovinkaan tuttu, vaikka oon tainnut siellä ainakin neljästi käydä. Nyt siis olisi kunnon tutustumiskäynti suunnitteilla. Tosin mitään kohteita en ole vielä sen kummemmin ehtinyt tsekkailla… No, eiköhän tässä ehdi vielä blogien kautta siitä inspiroitua :)

  • Reply miraorvokki torstai, 9 kesäkuun, 2016 at 21:55

   No joo!! Meinasi kyllä suurempikin tusta iskeä päälle :D Onneksi Tallinna pelasti! Eipä sillä väliä onko kyseessä ”köyhän” tai jonkun muun naisen budjetti, pääasia että pääsee reissuun!! :) Toivotaan että ennättäisin jotain kirjoitella ennen sinun matkaa, jos saisit inspistä :) Kurkkaappa myös Meri/Syö Matkusta Rakasta Tallinna-vinkit :)

 • Reply Mira / Exploras perjantai, 10 kesäkuun, 2016 at 21:56

  Hauskaa matkaa! Omasta Tallinna-visiitistä on kohta 20 vuotta aikaa, joten parasta jättää vinkit antamatta ;)

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 14:05

   Nyt on kotiuduttu ja tulipa nähtyä paljon ja käveltyä myös kiitettävät kilometrit! Huh heijaa :) Nyt ehkä sitten tulee sinulle vinkkejä, jos lähdet Tallinnaan 20-vuoden jälkeen ;)

 • Reply Hanneli /duunireissaaja sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 08:21

  Käytuin tyttären kanssa kaksin tv-tornissa. Ravintolassa hyvää, mutta vähän hintavaa ruokaa. Tornista voi muuten laskeutua köydellä alas. Oli erittäin hurjan näköistä.

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 14:06

   Ei ennätetty tällä kertaa TV-torniin. Meidän reissua varjosti vähän sateinen sää joten ihan niin täysillä ei kaikkea päästy näkemään ja kokemaan. Tosin monia kokemuksia nyt rikkaampana. Tallinna osoittautui tosi kivaksi ja jäi vielä paljon näkemättä!

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 15:12

  Tallinna on kiva! Hyviä vinkkejä postauksessa ja kommenteissa. Tänä kesänä itselle Tallinna jää päivävierailun asteelle, kun jatkamme vaihteluksi Tartoon.

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 14:07

   Tarto olisi mielenkiintoinen :) Ehkä sinnekin joskus!

 • Reply Liza in London sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 18:07

  Oii, Maiasmokk on ihana! Ja Tallinna on muutenkin aina hyvä idea :) Mä en välttämättä ottaisi korttia, tekin ootte kuitenkin perillä sen aikaa, jonka voi ihan helposti käyttää vain kaupungilla kävelyyn, kahviloissa istumiseen ja vaikka muiden kaupunginosien bongailuun. Kivaa matkaa!

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 14:11

   Ei otettu korttia ja hyvä niin! Ei olisi ollut meille hyötyä :) Kilometrejä tuli kävellen huikea määrä ja uskon että nähtiin paljon enemmän kun oli vain jalat alla. Tallinna kyllä osoittautui erittäin hyväksi – ja ai että mitä ruokakokemuksia koettiin!

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 12 kesäkuun, 2016 at 22:21

  Tallinna on huippu! Odotankin innolla paluuta sinne nyt tänä kesänä, kun yleensä olen käynyt siellä kerran kaksi vuodessa reilun kymmen vuoden ajan jo, mutta nyt siihen on tullut hävettävän pitkä tauko. Onneksi asia korjaantuu pian :) Hyvää reissua!

  • Reply miraorvokki tiistai, 14 kesäkuun, 2016 at 14:12

   Kiitos! :) Kotiuduttu ollaan ja Tallinna on ihan vienyt sydämen. Miten saatoikaan joskus ajatella sitä vain viinaralli-kaupunkina, joka ei tarjoa mulle mitään. Hyh meikäläisen ajatusmaailmaa. :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1