Suomen suurin matkablogiyhteisö

F5 SKI – Onnibussilla Rukalle ja takaisin Helsinkiin

Kymmenisen tuntia bussissa? Hyvä vai huono?

Huhtikuun alussa käytiin nauttimassa arvontapalkinnosta. Olin voittanut Onnibus.com Facebook-arvonnassa  matkat Rukalle ja takaisin, majoituksen kera. Reissu oli allekirjoittaneelle ensimmäinen reissu Vaasaa korkeammalle. OnniBus liikennöi tällä kaudella etelästä Rukalle kolme kertaa viikossa (keskiviikko, perjantai ja sunnuntai), sekä Rukalta etelään kolmesti viikossa (maanantai, torstai ja lauantai).

Olin aluksi vähän liiankin jännittynyt tuosta jäätävän pitkästä bussimatkasta mutta onneksi asennoituminen auttoi paljon. Matka Helsinki-Ruka ei loppupeleissä ollut mitenkään ylitsepääsemätön – varsinkin kun menomatka oli yötä vasten ja allekirjoittanut pystyy nukkumaan vaikka missä. Paluumatka päivävuorolla Ruka-Helsinki meni myös yllättävän kepeästi. Mielestäni matkalla pidettiin sopiva määrä taukoja ja pidemmällä n. 40 min pysähdyksellä sai jo syötyä huoltoasemalla vähän täyttävämmän aterian, eli aika jees suunnittelu! Paluumatkalla heitettiin myös pieni kierros Kuopiossa kun bussi käytettiin nopealla painepesuripesulla hallissa – ei tainnut kuulua suunnitelmiin mutta eipä tuo menoa haitannut.

En ole koskaan aikaisemmin mennyt tälläista matkaa bussissa, kymmenisen tuntia kuulosti aika kammottavalta. (Lisäys: Bussissa olen mennyt Slovenia-Montenegro välin ja se oli kyllä kamalaa istumista_..) Pisteet siitä että kuskit eivät liikaa kuulutelleet mutta mainitsivat juuri ne tärkeimmät. Suuri plussa siitä että turvavyöstä muistutettiin aina kun uusia ihmisiä nousi pysäkeiltä kyytiin. Mielestäni turvavyöstä ei koskaan voi muistuttaa liikaa.

Meidän matka oli kilpailuvoitto joten omaa rahaa ei mennyt bussikuljetukseen. Tsekattiin kuitenkin muutama päivä ennen lähtöä mitä näin lyhyellä varoitusajalla olisi bussimatka maksanut ja muistaakseni silloin hinta oli suunnilleen 30 €/hlö luokkaa suuntaansa. Ei mitenkään huono mielestäni. Jos olisi yhtään mukavuudenhaluisempi niin varmaan nappaisi lennon Kuusamoon mutta toisaalta taas matka lentoasemalta olisi taitettava jollain. Oma autokin varmaan ihan jees mutta itse en kyllä jaksaisi ajaa, ei ole minussa ammattikuskin vikaa. Meillä oli majoitus odottamassa Ruka Villagessa ja Onnibussin päätepysäkki oli aivan muutaman metrin tuosta majoituksesta. En olisi enää keksinyt helpompaa ja vaivattomampaa tapaa taittaa ensimmäistä reissua Vaasaa korkeammalle.

13090747_10208547605746211_989194614_o

Fiilikset Onnibus.com F5 Ski-vuorosta:

♡ Edullinen hinta

♡ Hyvin suunnitellut pysähdykset

♡ Suoraan Kampista Rukan sydämeen (Ei tarvitse miettiä vaihtoja)

♡ Hyvä matkatavaramäärä (20kg matkatavaraa, lisäksi lasketteluvälineet, hattuhyllylle mahtuva käsimatkatavara)

↓ Ei herkkäunisille ja liian mukavuudenhaluisille

↓ Pitkä matka ottaa koville (+ tästä selviää kyllä)

↓ Jos kammoat bussien vessoja niin voi tulla pitkä reissu

1-13090584_10208547605906215_75114783_o

Ensi kaudesta en tiedä mutta toivon Onnibussin jatkavan tätä reittiä. Jos et tällä kaudella testannut niin testaappa tulevana! Jos haluaa pienellä budjetilla matkalle niin tämä on suht otollinen tapa lähteä reissuun. En ehkä suosittelisi kuitenkaan herkkäunisille ja mukavuudenhaluisille. 161 senttinen matkusti mukavasti, päälle 180 senttinen oli vähän vaikeuksissa välillä mutta ehkä tuo oli ihan järjellä pääteltävissä. Vanhva suositus budjettimatkalle ja sille, joka ei jaksa ajaa pitkää matkaa.

Ennätitkö testaamaan F5 SKI-vuoroa, testaisitko tulevana kautena?

Ps. Instagramissa löydät reissun fiiliksiä hashtagilla #Ekaakertaavaasaakorkeemmalla (@miraorvokki). Seuraavassa postauksessa fiiliksiä ensimmäisestä Rukamajoituksesta ikinä.

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 24 huhtikuun, 2016 at 12:38

  Mulle tuo matka olis aivan ehdoton NOU NOU. Haluaisin tykätä bussimatkustamisesta, mutta matkapahoinvointi estää nauttimasta mistään keinuvammasta kyydistä. Bussit ovat hirveimpiä liikennevälineitä mulle maan päällä. Onnikkaa kuitenkin kehaisisin yhden Helsinki-Tampere välisen kokemuksen perusteella! Bussit oli uusia, mukavia ja kuskit ammattitaitoisia ja ainakin parempia asiakaspalvelijoita kuin nämä murahtelevat varmaan kasikymppiset ajajat Lapin reiteillä :D

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 24 huhtikuun, 2016 at 12:55

   Ymmärrän vallan hyvin! :D Jos tosiaan on yhtään taipumusta matkapahoinvointiin niin suosittelen jättämään tämän kokemuksen. Yllättävän kivuttomasti meni itsellä vaikka kyllä vähän pelkäsin :D Olipas ihanasti kuvailtu Lapin kasikymppisiä! Nämä vuorolle osuneet kuskit kyllä osasivat hommansa ja kyyti oli tasaista :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.