25 Tekemätöntä matkaa – Bucket list

Mittariin pärähtää 25-ikävuotta. Viisi vuotta nuorempi sisareni muisteli juuri äsken täytettyään 20-vuotta kuinka viisi vuotta sitten stressasin siitä että kun meikä on kakskytäviis, niin Lissu on kakskytä. Muistan kyllä itsekin – meikäläisellä oli jäätävä ikäkriisi!

Eipä tää nyt oikeesti tunnu niin pahalta – en eläessäni ole matkustanut niin paljon kuin kaksvitosen lähtestyttyä. Olen päässyt tekemään oman alan duuneja ja uskaltauduin jakamaan katon kaksilahkeisen kanssa. Eipä tää niin huonoa ole.

Mietin sitä, kuinka paljon näihin vuosiin on mahtunut ja kuinka paljon kaikkea upeaa vielä voikaan olla edessä. Tästä inspiroituneena kaivoin salaisuuksien sopukoista 25 matkaa, mitkä haluan vielä tulevaisuudessa tehdä. Tässähän olisi siis yksi asia joka vuodelle, jos haluaisi nämä tehdä viisikymppisiin mennessä? Bring it on life – täältä tullaan!

1-DSC_0340

1. InterRail

Kyllä vain! Allekirjoittanut ei ole vieläkään saanut aikaiseksi tuota nuoruuteen kuuluvaa reissua. Tämä tuleva kesä 2015 on ratkaiseva, sillä tämä on viimeinen kesä kun saan matkustaa nuorisohinnalla. Jos siellä on joku toinen uhkaavasti ikää 26 lähestyvä, lähde reilille nyt niin säästät vähän roposia! Toinen vaihtoehto onkin sitten vaikka lähteä 60-vuoden jälkeen, olispa siinäkin kokemus! (InterRail-hintoja löytyy täältä)

2. Route 66

Okei joo, vähän kliseinen mutta.. olishan tää nyt pakko toteuttaa! Autona pitäisi olla joko lapsuudesta tuttu Dodge Monaco niin kuin isällä tai suosikkini Chevrolet Malibu, niin kuin palalla.  Eli isän tai papan jalanjäljissä autovalinnassa. (Kuva lainattu www.theguardian.com)dd457003-2c7d-4718-960d-0fca802400df-2060x1236

3. New York, New York

Mitä, eikö matkabloggaaja ole käynyt New Yorkissa? No eipä ei. Laitetaan opiskelijastatuksen ja nuoren iän piikkiin. Jos joku ei tiedä, olen suht suuri Sinkkuelämä DVD:n suurkuluttaja. Sitten kun tänne lähdetään niin lähdetään isosti eikä millään pikkubudjetilla pintaraapaisemaan. Tämä siis odottaa vakkariduunia ja isompaa lompakkoa. Sitten käydään tsekkaamassa tyyli-ikonin mestat.

4. Lilluminen Islannin kuumassa lähteessä

Jos tämä nyt toteutuisi kun tuo yks mimmi muutti Islantiin. Ehkä hän osaa myös neuvoa meikäläiselle parhaan mestan lillumiseen. Tiedostan kyllä sen että tää mun unelmalilluminen yksinään kuumassalähteessä ei taida olla ihan realistinen mutta antakaan nyt haaveilla.  Mun mimmi muuten lähti Islantiin au pairiksi ja oppimaan kieltä. Jos Islanti kiinnostaa niin käykää välillä kurkkimassa Empun blogia :)  

5. Sadetta ja Totoa Afrikassa

Totofani ilmoittautuu. Haluaisin joskus vain istua trooppisessa vesisateessa jollain rannalla Afrikan mantereella, kuunnella Toton Africaa ja katsella auringon laskeutuvan horisonttiin. Voiko kukaan ymmärtää tätä? Äite viimeksi totesi vain että kuinka paljon olen juonut viiniä kun aloin selittämään tästä. Suljen silmät, toto soi, sade kastelee hiukset, aurinko laskee horisonttiin..

6. Auringonlasku Baganissa

Myanmarin seikkailu on muutenkin listalla mutta erityisesti haluan nähdä auringonlaskun Baganissa. No words needed, kattokaa nyt tätä. (Kuva lainattu impressivemagazine.com)Kuva lainattu impressivemagazine.com

7. Isän kanssa reissu ulkomaille

Tämä olisi kyllä siisti! Isä on viimeksi käynyt Gran Canarialla ennen lasten syntymää. Isä-tytärreissu olis mahtava juttu.

8. Visiitti Wendisch-Rambowin kylässä tai jos vaikka kävisi jossain isolla areenalla Rammsteinia katsomassa

Allekirjoittaneen suosikkibändi on sellainen pikkunimi kuin Rammstein ja niiden laulaja on vähän niin kuin varttunut Wendisch-Rambowissa. Kylä sijaitsee lähellä Schweriniä, Pohjois-Saksassa. Jos ei tänne jaksa niin ainakin on pakko käydä Rammsteinin keikalla jollain suurella lavalla. Rock am Ring, kenties? Nämä Suomenkeikat on niin läpikoluttuja jo.

9. Uusi käynti Jerusalemissa

Äitin kanssa uusintareissu ja pidempi aika, kiitos. Viime kerta jäi vain pintaraapaisuksi.

10. Talviyö lasi-iglussa

Tässä ihan semmoinen vinkki vaikka tuolle miehelle jos se tämän lukis. Mites se mun synttärilahja? (Kuva lainattu www.alux.com)QUANTUM-GLASS_E-Glas_-Igloos-Hotel-Kakslauttanen_Saariselka_Finland_Visual-11__Juha-Lisakki-Koivisto

11. Äidin ja isän häät Vegasissa

Ihan vaan sillä rakkaat vanhemmat että.. Jos isä on 32 vuotta sitten kihlasormuksen ostanut ja luvannut mennä naimisiin äiten kanssa Vegasissa, niin eikö nyt jo pikkuhiljaa olisi aika? Kolme tytärtä lähtis varmasti mielellään tukemaan teitä.

12. Bongaa lennot ja lähde reissuun päivän varoitusajalla

Matkatoimistossa on pari kertaa saanut vastata puheluun missä bookataan pelkkä menolippu – huomiselle tai samalle päivälle. ”Mä oon pakannut jo” – meikäkin haluaa joskus koittaa.

13.Trans Siperian junarata

Voisiko joku kertoa poikaystävälle että tää olis vaan ihan paras idea? (Kuva lainattu www.transsiberian-travel.com)

Sonderzugreise "Zarengold" Peking - Moskau Zarengold-Sonderzug - Am Baikalsee

14. Japani kirsikkapuiden kukinnan aikaan

Näyttää ainakin liian täydelliseltä – katotaan onko allergisen nenä samaa mieltä.

15. Romanttinen illallinen Champagnen maakunnassa

Tämä on joku ällöromanttinen mielikuva – samppanjaa ja auringonlaskuja. 

16. Dinner in the Sky New Yorkissa

En kyllä edes tiedä järjestetäänkö tätä New Yorkissa. Oltiin pari vuotta sitten illallisella Helsingin taivaalla – olisi upeaa saada samainen kokemus pitkään haaveena olleessa kaupungissa. Voishan sitä sitten vaikka tehdä jotain muuta siellä New Yorkin taivaalla, helikopterikyyti, miten olis?

17. Dia del los Muertos Mexicon lämmössä

Fiestaa! Vähän eri meininki kuin allekirjoittaneen lapsuudessa järjestetyissä Halloween-juhlissa. (Kuva lainattu www.fest300.com)Día_de_los_Muertos_New_Mexico_2013_Seth_Nodelman_Margigold_Parade - 36

 18.  Kaunareiden studiokäynti LA:ssa

Tässä oikein spoiler meikäläisestä – olen heti synnäriltä tulleena istutettu telkkarin eteen kun äite ja mummo on seurannut silmä kovana Kauniita ja rohkeita. Meikäläinen on ihan koukussa – ja haluan käydä Kaunareiden studiolla! Funny fact – eilen alkoi Kaunareiden THORNE seuraamaan mua instagramissa – aika hauska sattuma. (Ja kyllä – otin screenshotin ja lähetin kuvan äitelle)

19. Shanghain valot

”En ole koskaan nähnyt Shanghain valoja”.

20. Roadtrip Pohjois-Thaimaassa

Joku on varmaan lukenut aikaisempia postauksiani – tämä ja muutenkin aasian roadtrip olisi unelma!

21. Matka business-luokassa ja majoitus viiden tähden hotellissa

Tää vois olla vaikka future honeymoon. Kerran lennetty business-luokassa tähän päivään mennessä. Vähän heikkoa useemmin näin opiskelijana.

22. Viinimatka Uuteen-Seelantiin

Tarviiko sanoa enempää? (Kuva lainattu www.churtonwines.co.nz)DSC_0358

23. Joku överi sviitti Ruotsinlaivalla

Maailman merisairain ihminen ilmoittautuu! Tuskin lähden vapaaehtoisesti Ruotsinlaivaa pidemmälle risteilylle mutta joskus haluaisin testata siellä jotain noista sviiteistä. Nimimerkillä juuri vähän aikaa sitten bookkasin maaliskuulle risteilyn parhaassa hytissä missä olen koskaan matkustanut – eikä tuo ole sviitti änähnytkään.

24. Työmatkustaminen

Yksi työmatka ulkomailla takana – toivottavasti monia edessä! Työmatkustus osoittautui yllättävän raskaaksi mutta sitäkin palkitsevammaksi. Tulevaisuudessa haluan tehdä työmatkoja lisää ja paljon, kiitos! Bring it on future!

25. Matka maailman ympäri

Tämä on se isoin haave ikinä – ehkä moni näistä paikoista tulisi nähtyä tällä reissulla?

Näitähän voisi jatkaa vaikka millä mitalla! Nämä kuitenkin ovat ehkä jotenkin toteutettavissa..

Mitä on sinun matkustuslistallasi?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY perjantai, helmikuu 19, 2016 at 17:37

  Ihanan inspiroiva postaus, voisin tehdä samantyyppisen itsekin ;) Mulla on monia samoja, muun muassa Transsiperian-junamatka, matka maailman ympäri, Japani kirsikkapuiden aikaan ja Mexicon Dial de los Muertos. Mutta mun listalle kuuluisi myös viinimatka Toscanaan, Provencen laventelipellot, uimaretki manaattien kanssa Floridassa sekä vapaaehtoistyö Afrikassa. Pitää tehdä se lista :P

  Itse tein reilin jo 2009, mutta jos nyt tekisin sen uusiksi, menisin enemmän itään ja Balkanille. Ja kolmen viikon reissulle seitsemän kohdetta alkoi olla vähän liikaa, lopussa väsytti kovasti. Minne olet aatellut lähteä reilaamaan?

  • Reply miraorvokki sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 09:59

   Tee ihmeessä! Mullakin on paljon viinikohteita, niistä olinkin joskus aikaisemmin kirjoittanut postausta :) Niistä olisi jo saanut yli 20 bucket list-kohdetta ;D Balkan on mulle tutumpaa Sloveniassa asumisen ajoilta, tuli jonkin verran kierrettyä. Ajattelin ihan jotain basic länsi-Euroopan reiliä, Amsterdamia, Pariisia.. Tällaisia klassisia missä en ole vielä käynyt. Itä siis tutumpi kuin länsi täällä :D

 • Reply Maarit Johanna lauantai, helmikuu 20, 2016 at 10:35

  Hei tässähän oli kauheasti samoja mitä kirjoittaisin omaani! Kirsikankukat, lasi-iglu, työmatkat, interrail ja muutaki :D
  Mielenkiinnolla jään odottamaan kun teidän porukat menee naimisiin ja kirjoitat siitä sitte jutun :D Häämatka (tytöt takapenkillä) vois olla sitte se Route 66 :D

  • Reply miraorvokki sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 10:02

   Arvasin että sun bucket listillä vois olla tuo lasi-iglu! Se olis kyllä mahdottoman siisti! Haha minäkin odotan mielenkiinnolla tuota porukoiden hääpäivää ja tuohan olisi loisto idea, heittää tuo Route 66 vaikka tuolla isän omalla Dodgella. Kiitti vinkistä! :D

 • Reply mariettejulia lauantai, helmikuu 20, 2016 at 13:12

  Hyvät kohteet oot kyllä valinnu!! Mul ois aika paljon samoja, niinku interrail, islanti, New York ja Afrikka… hahha koitettiin Ausseissa olla rebelei ja mentiin lentokentälle kysymään halvimpia heti lähteviä lentoja reput pakattuina, noh eihän sellasia oo ku lentokentältä ostetut edulliset liput, joten palattiin reppuineen takasin hostellil surkeina :D Ihanaa et sun listaan oli eksynyt myös yks kotimaan matkaki! :) Toivottavasti ehit toteuttaa noi kaikki!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 10:04

   Haha voi ei!! Joo tiedostan että ei taida lentokentältä kauheen halvalla saada lippuja äkkilähdöllä, melkein pitää kytätä matkatoimistojen tarjontaa jos olisi jäänyt kiintiöstä käyttämättömiä lentoja ja niitä sitten myytäisiin halvalla. Toivotaan että ehtisi kaikki nämä toteuttamaan! :)

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, helmikuu 20, 2016 at 15:13

  ”Eipä tää nyt niin huonoa ole” – my feelings exactly! :D Ja hei, mulle tuli nyt uus ikäkriisi ku mä en sit enää pääse ees sinne reilille!! Eiiiihhh

  • Reply miraorvokki sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 10:17

   Voi ei! Niin sulla on yksi vuosi enemmän kuin mulla. Pääsethän sä, vähän vaan suuremmalla hinnalla kuin meikäläinen. Tai sitten kuuskymppisenä, se olis varmaan aikamoinen reissu! :D

 • Reply Jasmin lauantai, helmikuu 20, 2016 at 23:51

  Mulla on listalla Baganin auringonnousu (vai lasku?) ja Trans-Siperia! En vaan osaa päättää haluaisinko Trans-Siperian päättyvän Venäjälle, Mongoliaan vai Kiinaan :D Ei ehkä kaikista suurin ongelma ottaen huomioon että reissu ei oo tapahtumassa edes missään lähitulevaisuudessa. Jostain syystä mä en oo koskaan halunnut lähteä interreilaamaan? Mä en vaan osaisi matkustaa niin nopeasti ja interrail passin hinnoilla on vähän pakko vaan säntäillä paikasta toiseen…

  • Reply miraorvokki sunnuntai, helmikuu 21, 2016 at 10:19

   Onneksi meitä on paljon erilaisia! Ymmärrän hyvin jos reili ei kiinnosta. Tässä on tullut törmättyä niin erilaisiin matkailumieltymyksiin työn kautta että tiedostaa että erilaiset mieltymykset on vaan rikkautta! Mua kiinnostaisi nimenomaan Kiina tuossa Trans-Siperian lopetuksessa mutta let’s see, ei ole mullakaan ihan tässä pariin vuoteen tapahtuva reissu :D

 • Reply Heli maanantai, maaliskuu 14, 2016 at 11:02

  Näähän on jo melkeen toteutunut! Tai no, kohdat 1, 6, 12 ja 20. Mun puolesta seuraava reissu voidaan bookata päivän varotusajalla ;)

 • Reply sannero/lempihetkiä. lauantai, maaliskuu 26, 2016 at 14:27

  Mahtavia goaleja, haluun itsekkin ehdottomasti joskus lähteä reissuun täydin extempore, parin päivän varotusaikaa olen jo testannut. Voispa ajaa vaan lentokentälle ja napata sieltä randömisti seuraavan lennon, sääli että sellaista harrastusta varten pitäisi varmaan ensin voittaa lotossa?

  Ja Interrailia en voi kuin suositella! Olin itse ekaa kertaa viime syksynä ja toinen on jo suunnitteilla! Itsellä napsahtaa mittariun kohta 24 eli armonaikaa on vielä vähän, haluan kartoittaa mahdollisimman paljon Eurooppaa kun siihen vielä on edullinen mahis :) Route 66 haaveet sen sijaan olen itse siirtänyt myöhemmiksi, Amerikassa kun tuo autonvuokraus on nimenomaan edullisempaa kun kaksvitosen rajapyykki on ylitetty ?

 • Reply jossus keskiviikko, huhtikuu 25, 2018 at 07:26

  On niin monta mielenkiintoista kohdetta. Etelä-Amerikka, Seychellit, Wien, Romania… Haluaisin myös matkustaa lisää Balkanissa.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.