Matkamessut ensimmäistä kertaa bloggaajan silmin

Olen aloittanut kirjoittamaan tätä postausta jo muutamaan otteeseen. Nyt on pakko saada itseään niskasta kiinni, kun MATKA2016 ensimmäisestä päivästä on jo viikon takana! Huh heijaa miten aika menee taas eteenpäin.

Sain kunnian olla tänä vuonna bloggaajana messuilla ensimmäistä kertaa pienen blogiurani aikana ja sain osallistua ammattilaispäivään. Jos sinä joku – pieni aloitteleva matkabloggaaja luet tätä ja mietit ensi vuotta niin voin vain suositella hakemaan matkamessujen bloggaajapassia. Jotenkin näki messut aivan erilaisesta näkökulmasta. Messuilla ei itselläni ollut mitään suurempaa agendaa blogini markkinoimiselle – mutta hyväksi jutuksi selkeästi osoittautui tilaamani käyntikortit. Lähellekään kaikkia sataa ei tullut jaettua mutta seuraavilla messuilla sitten tartutaan rohkeammin toimeen ja tuodaan vähän blogia enemmän esille – jostain se on pakko aloittaa, eikös?

MATKA Travel Fair ei pettänyt tälläkään kertaa – upeita näytteilleasettajia ja kansainvälistä sykettä – ihan mahtava paikka matkustaa koko maailman ympäri, jäädä juttelemaan Sri Lankan pisteelle ja juomaan teetä tai poiketa suosikkimaassa Sloveniassa ja heittää small talkia – ja juoda kotoisaa mehua. Ammattilaispäivänä pääsin myös Rantapallon haastattelevaksi – kannattaa se ensimmäinen haastattelukertakin koittaa että pääsee peloistaan. Änkytettiin ja ihmeteltiin mutta taas voi sanoa olevansa kokemusta rikkaampi. Hyvä me ensikertalaiset, kyllä nämä alkaa tästä kulkemaan!

P1013648

Ensikertalaisena matkamessuilla bloggaajan roolissa – Pöndekengissä opittua:

 • Tilaa käyntikortit – ei haittaa vaikka ne eivät olisi viimeisen päälle hiotut
 • Mieti mitkä näytteilleasettajat sinua kiinnostaa ja käy rohkeasti juttelemassa
 • Tiedä seuraajamääräsi – pari kysyi näitä messuilla (onneksi maalainen on sen verran kyylä että tietää omat seuraajansa kysymättäkin ;)
 • Marssi rohkeasti ammattilaispäivän pyörteisiin – olin aivan hermona astuessani aamiaiselle mutta kuinka ollakaan, niin oli moni muukin ja juttelu lähti eteenpäin kuin luonnostaan
 • Osallistu tapahtumiin mitä on tarjolla – älä mieti että voitko sinä sillä sinä kyllä voit!
 • Tutustu muihin bloggareihin ja käy näyttämässä naamaasi – on hauska huomata kuinka toinen pyörittää silmiään ”Hmm, tutun kuuloinen..” ja sitten toinen ”Hei mä taidankin sut tietää!”
 • Ole oma itsesi – se riittää (Ja jos ei, niin ehkä se riittää jollekin toiselle)

P1013618

MATKA2016 jätti muistot:

 • Luxury Action Teepee Wilderness Campin upea telttamajoitus – mä haluan todellakin yöpyä täällä (ehkä sillä ensimmäisellä Lapin matkalla sitten joskus?)
 • Sri Lankan ystävälliset näytteilleasettajat – suunnittelivat siinä jutellessa jo koko matkapaketin ja yksi antoi voidetta päänsärkyn. Jos tuon maan tyypit on noin ystävällisiä niin voisin lähteä kyllä heti reissuun!
 • Feel sLOVEnia – tähän tuskin tarvii mun sanoa mitään. Suosikkimaa mikä suosikkimaa
 • Slovenia-seura – vaikka maa on suosikkini, olen jotenkin missannut tämän. Mahtavaa jutella muiden maata rakastavien kanssa.
 • Profumo d’Italia ja Vino Tours and more – ihana isä ja tytär joiden viinimatkalle aion joskus osallistua, mahtava uusi matkailulöytö!
 • Slovenialaisten perinneruokien minikokkikirja – voiko olla enää ihanampaa juttua?!
 • Clarion Hotels tulee Suomeen! Kaksin kappalein. Pääsen testaamaan toisen hotellin palveluita syksymmällä – haluan niin nähdä saako hotelli arkeni unohtumaan vaikka työpaikka on 200 m päässä hotellilta.

P1013613 P1013615P1013635P1013633

Loppukevennyksenä Espanja.comin pisteeltä saatu skrapa – laitoin tämän Audiin muistuttamaan tästä mieltäni masentavasta talvesta. Voisin kyllä seurata tämä skrapan sanomaa..

Olitko Matkamessuilla nyt ensimmäistä kertaa bloggaajana, millaisia fiiliksiä sinulle jäi messuista? 

Entä te yleisöpäivinä vierailleet, mitä jäi messuilta mieleen? Tuliko bookattua lennot lämpimään? 

Huomenna käydään maistelemassa uusia Karl Fazer Travel-makuja – mmm! Mitähän sieltä on tulossa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Annemaria keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 20:36

  Hyvinpä osasit kiteyttää aloittavan bloggaajan tunnelmia. Itse olin tässä roolissa messuilla ihka ekaa kertaa ja samanlaisin vähän arkailevin fiiliksin. Itselläni meni käynti tällä kertaa vähän haistelun ja tilanteeseen tutustumisen merkeissä, enkä osannut oikein vielä tarttua härkää sarvista ja haeskella sopivia yhteistyökumppaneita, mikä on tietty ihan omaa tyhmyyttä. Mutta toisaalta, tässä olisi vuosi aikaa panna tuotetta parempaan myyntikuntoon :) Kiitos Miraorvokki näistä hyvistä varteenotettavista vinkeistä.

  • Reply miraorvokki torstai, tammikuu 28, 2016 at 09:17

   Hihii! :) Jostain on tosiaan pakko aloittaa! Mutta vaikka sinäkin arkailit niin varmasti olet sitä mieltä että oli kannattavaa lähteä? Vuosi aikaa taas kehittää itseään – mistä sitä tietää mitä ihanaa ensi vuoden messuilta löytyisi! :)

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 21:00

  Muhaha! Pikkusen hyvä toi skrapa :D Jos vain oliskin mahdollista tosta noin vaan lähteä Espanjaan. Oli kyllä antoisat messut kaikenkaikkiaan. Ja hauska tutustua uusiin bloggaajatuttuihin!

  • Reply miraorvokki torstai, tammikuu 28, 2016 at 09:18

   No oli! :) Mahtava juttu että sai ihmisille kasvot ihan oikeasti. Haha toi skrapa on kyllä aivan itsensäkin kiusalla pakko pistää autoon! Sä olet ehkä enemmän talviystävä kuin minä, mutta eiköhän tuo Espanja joskus piristäisi itse kutakin ;D

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 21:51

  Jee oli hauska nähdä! Hei sä pääset sittenkin tuonne Fazerille?

  • Reply miraorvokki torstai, tammikuu 28, 2016 at 09:19

   Jee oli todellakin! :) Mä pääsen sittenkin! Mun piti olla 19 asti töissä mutta ihana työkaveri suostui vaihtamaan vuoroja. Hyppään 17.00 ensimmäiseen junaan täältä Aviapolikselta ja suuntaan maistelemaan herkkuja. Nähdään siis siellä? :)

 • Reply Helen torstai, tammikuu 28, 2016 at 06:36

  Tosi kiva lukea fiiliksiäsi ja kannustuksiasi. Omia blogimerkintöjä on vielä niin vähän, ettei ole mitään saumaa hakea vielä mitään passeja, mutta ehkä jo ensi vuonna rohkaistun hakuprosessiin.
  Muutenkin Matkamessut sitten jäivät väliin, kun olin muualla Suomessa. Apropoo, pitääpä kirjoittaa matkasta… :-)

  • Reply miraorvokki torstai, tammikuu 28, 2016 at 09:23

   Kiitos! :) Kuule näin minäkin ajattelin – vielä viime vuona bloggaamisen alkumetreillä vain haaveilin että pääsisin messuille bloggaajapassilla, nyt minä sitten rohkaistuin ja yllätyksekseni tuli myöntävä vastaus. Ehkä me ensi vuonna sitten nähdään messuilla! ;) Toisaalta, mikä voisi olla parempi syy missata matkamessut kuin matka? Kirjoitappa matkasta, postausta odotellessa! :)

   • Reply Helen torstai, tammikuu 28, 2016 at 10:22

    Kiitos! Ehkä tavataan, minun piti tulla ihan tavisvieraana messuille. Työ haittaa bloggaamistani, mutta merkintä matkalta on tulossa. :-D

 • Reply Sandra torstai, tammikuu 28, 2016 at 09:20

  Katsotaan, jos itsekin olisin joskus Suomessa messujen aikaan, niin taitaisin ehkä uskaltautua myös varsinaisena bloggaajana osallistumaan. Ei mulla ole blogin suhteen mitään suuria tavoitteita, kunhan omaksi iloksi tätä teen. Mutta oli hyvä lukea, että tällainen ei-ammattilainenkin uskaltautuu mukaan :D

  • Reply miraorvokki torstai, tammikuu 28, 2016 at 09:32

   Mullakaan ei tällä hetkellä ole suurempia haaveita blogin suhteen – aloitin ihan omaksi iloksi ja hyvä tässä nykyisen ammatin ohella vähän prepata tuota matkakohdetietämystä oman harrastuksen kautta :) Uskaltaa mukaan! Olihan siellä niitä ammattilaisempiakin joukossa – mutta hävetä ei tarvinnut ollenkaan omaa ”osaamattomuuttaan”. Ihania ihmisiä tapasi – suosittelen seuraavia messuja! Ehkä nähdään siellä! ;)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.