Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bangkokista Pohjoiseen – seuraava reppureissureitti

”Thaimaassa on parasta yksinkertaisesti se  että koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan. Saatat juosta jättimäistä torakkaa karkuun Bangkokin kadulla ja sen johdosta kääntyä kujalle, josta löydät maailman parhaan katukeittiön. Saatat ihastella vastaantulevaa ladyboyta, joka kävelee sinua paremmin korkokengillä ja toisessa hetkessä näet munkin hiljentyvän rukoukseen. Saatat hypätä suurkaupungin kaduilta minibussiin, joka tunnin päästä saattaa sinut paratiisirannalle, hiljaisuuteen.”

Näin minä kuvailin Thaimaata, tuhansien hymyjen maata.

Tämä postaus on osa Tourism Authority of Thailandin ja Thai Airwaysin kampanjaa, johon blogini valittiin mukaan.

 1-DSC00799

Valmistuminen häämöttää. Tämä on siis aivan opinnäytetyön viimeitelystä enää kiinni. Viime vuonna Bangkokista etelään-reppureissullamme ystäväni H:n kanssa päätimme, että valmistuttuamme palaamme Bangkokiin ja tehdään reissu pohjoiseen – koska täytyyhän matkailualan restonomin papereita jotenkin juhlistaa, eikös? Juhlistamiseen käy mainiosti Thaimaa, koska idean parhaillaan tekeillä olevaan opinnäytetyöhömme saimme istuessamme Hua Hinissä altaan reunalla.

1-DSC_0313

 Suunnitelma: Reppureissu Bangkokista pohjoiseen

(Bangkok-Samut Songkhram- Kanchanaburi-Chiang Mai-Pai-Mae Hong Son-Chiang Rai-Sop Ruak-Bangkok)

First stop: Bangkok

Suosikkikaupungista on pakko aloittaa – ja sitten joskus lopettaa. Bangkokissa riittää tekemistä – ja hotelleja. Ensikertalainen saa varmasti tuskastella moneen otteeseen hotellin valinnassa, missä on paras sijainti, miten pääsee liikkumaan? Olen päätynyt itse siihen, että olen täällä BTS-tyyppiä ja tykkään matkustaa tuolla junalla Bangkokissa. Mikäli haluat liikkua helposti, kannattaa tsekkailla, josko BTS-asemia olisi lähellä. Taksit, tuk tukit – ja jalat vievät myös suurkaupungissa pitkälle. Parhaana päivänä on Bangkokissa otettu muistaakseni yli 27 kilometriä jalkaisin ja koin tämän vaihtoehdon todella mielekkääksi liikkua Bangkokissa. Lopputuloksena tosin oli olkapäiden palaminen ja jäätävät pohjejumit, mutta jokainen jumi oli sen arvoista.

Aivan unelma olisi aloittaa reissu jossain Bangkokin huikean korkeista hotelleista, missä olisi allas katolla. Vähän brunaa pintaan, jet lagia pois ja illalla katukeittiöihin maistelemaan herkkuja ennen seuraavaa seikkailua. True reppureissu varmasti alkaisi Bangkokin Khao San roadilta (kuva), eli koukkaappa sen kautta ennen Thaimaan valloituksen jatkamista, jos suunnittelet reppureissua.
1-DSC015921-DSC008231-IMG_9461

Second stop: Samut Songkhramin Maeklong market

Tämä kohde ei mene aivan mene pohjoiseen, itseasiassa reitti kääntää Bangkokista hieman etelään. n 80 km Bangkokista sijaitsee Maeklong railway market, joka on aivan pakko nähdä. Katukauppojen läpi kulkee oikeasti rautatie! Epäilemättä tämä ei ole tapaturma-alttiin paras valinta. Täältä saisi varmasti loistavat vauhdin huumat heti reissun alkajaisiksi. Torikauppias heittää myytävänsä edestä pois ja samassa sekunnissa takaisin, kun juna on kojun ohittanut? Mä haluan niin nähdä tämän – ja pysyä hyvällä etäisyydellä tuosta junasta.

Third stop: Kanchanaburi

Parin tunnin ajomatkan päässä odottavat vesiputoukset ja viidakko. Kanchanaburin kaupunki on Kanchanaburin provinssin pääkaupunki. Paikka on tunnettu Kwai-joen sillasta ja rautatiestään. Matkalla pääsee myös koskemaan historiaa Death Railway-museossa sekä Hellfire Pass Memorial-museossa. Täällä vieraillessa ehdoton must see-nähtävyys olisi paikallisen sykkeen lisäksi Erawanin kansallispuisto, siellä on suht täydelliset maisemat. Jollain välietapilla on taas pakko päästä aidon thaimaalaisen minibussin kyytiin (kuva). Serkkuni, joka on paljasjalkainen bangkokilainen totesi minulle kerran ”ota minibussi, et tiedä Thaimaasta mitään jos et ole sillä matkustanut.”

1-DSC008321-DSC01786

Fourth stop: Chiang Mai

Bangkokiin verrattaen maalaisellekin sopiva kaupunki? Okei, tällä myyntipuheella meikän on pakko mennä testaamaan miltä tuo suuri pieni Chiang Mai tälle maalaiselle vaikuttaa. Chiang Mai on saman nimisen provinssin suurin kaupunki ja Thaimaan toiseksi suurin kaupunki. Tänne haluan mennä Bangkokin pölyjä karistelemaan, kiipeämään Doi Suthep-vuorelle ja ihastelemaan Wat Phra Thatin temppeliä, kipeämään 306 askelmaa – maistelemaan herkkuja Chiang Main yömarkkinoilla, tsekkaamaan yksi thai boxing-ottelu ja ostamaan matkamuistoja Bo Sangin päivävarjotehtaalta. Jos heittäytyy ihan hurjaksi, niin koskenlaskua tai viidakkoköysirataakin pääsee testailemaan.

Fifth stop: Pai

Pai sijaitsee puolivälissä matkalla Chiang Maista Mae Hong Soniin. Jos true reppureissaaja aloittaa matkansa Bangkokin Khao San roadilta, tänne hän kuulemma jatkaa matkaansa ja viettää täällä kauan aikaa. Olen kuullut bussimatkan Chiang Maista Paihin taittuvan aika mutkaisesti tien kiemurrellessa. Pai on pieni, omaleimainen kaupunki. Vaikka Paihin löytää joka vuosi monia turisteja, olen kuullut sen pitäneen omaleimaisuutensa ja monen pitävän kaupungin hengestä – tässä oiva paikka tehdä stoppi, vaikka mikään reppureissukuningatar en koe olevani.

Sixth stop: Mae Hong Son

Myanmarin rajalla, burmalaisvaikutteiden sylissä lepää Mae Hong Son. Chiang Maista kaupunkiin pääsee lentäen tai yllättäen – monen mutkan taittavalla bussilla. Kaupungin keskustassa on järvi – ja järven ympärille pystytetään mitkäs muut, kuin yömarkkinat. Aamuisin lentokentän kupeessa aamun markkinat. Mae Hong Sonin lähistöllä pääsee myös ihmettelemään jokikarppeja – ja syöttämään niitä. Tuntuu, että lumoudun jokaisesta kylästä missä vain on temppeli – eli varmaan meikäläiselle epämielenkiintoista kohdetta on vaikea löytää. (Alla kuva Ayutthayalta viime reissulta. Suosittelen käymään myös täällä, jos historia sinua kiehtoo!)

1-DSC016261-DSC01058

Seventh stop: Chiang Rai

Chiang Rain provinssi on Thaimaan pohjoisin provinssi. Meikän ensimmäinen mielikuva Chiang Raista on aina valkoinen temppeli – ja tuo kuva on ehkä ensimmäinen, mitä googlatessakin tulee vastaan kun hakuun pistää Chiang Rain. Valkoista Wat Rong Khun-temppeliä on rakennettu vuodesta 1997 ja tuhansista peilinpaloista. Paikan vanhin temppeli on Wat Phra That Chom Thong ja  mielenkiintoinen kohdeWat Phra Kaeo-temppeli, josta löydettiin Smaragdi-Buddha satoja vuosia sitten.  Upeaa olisi löytää tällä reissulla jotain kontaktia Pohjois-Thaimaan vuoristokylien heimojen elämään – tämä tosin voi olla vähän vaikeaa. Helppo ja eetinen vaihtoehto on  esimerkiksi Chiang Maissa että Chiang Raissa sijaitsevat museot, joissa matkailija voi nähdä vuoristoheimojen kulttuuria ja taustoja. Pohjois-Thaimaan ruokakulttuuri myös kiinnostaa, miten se eroaa tutumpaan etelän ruokakulttuuriin?

Eighth stop: Sop Ruak

Thaimaan, Laosin ja Myanmarin rajat kohtaavat Sop Ruakilla. Eikös tässä olisi sellainen klassinen tienristeyksessä ongelma – minne mennä seuraavaksi, kääntyä takaisin vai jatkaa toiseen maahan? Jos on aikaa, niin matkaa voi jatkaa – realistina uskon että itse meikäläisen täytyy tällä etapilla palata takaisin viettämään one night in (tai kaks, kolme yötä in) Bangkok ennen paluuta toimiston arkeen.

Last stop: Bangkok

Kaikki tiet johtavat Bangkokiin. Siinä onkin sitten miettimistä, miten taittaa tuon miltei 900 kilometrin matkan Sop Ruakista takaisin ja mitä helmiä matkallaan löytää – mutta hei, eikö se ole reppureissun idea, ettei kaikkea suunnitella aivan valmiiksi?

Osallistu ja voita 500€ matkalahjakortti! #Thaimaanparhaat2016

1-IMG_9414nimetön

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 15:08

  Heh, ennen ku tulin lukemaan tätä postausta niin kommentoin juuri vastauksena sulle että seuraavaksi kiinnostaisi Pohjois-Thaimaa. Tässäpä ois hyvä reittisuunnitelmakin jo valmiina. Erityisesti toi Kanchanaburi kiinnostelee, vaikken paikasta kovin paljon tiedäkään. :)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 21:53

   Hahaa! Huomasinkin juuri vastauksesi! ? Aika hyvin osui. Nyt vain lisäilemään etappeja tähän mun suunnitelmaan ja seikkailemaan!?

 • Reply Arja sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 21:25

  Chiang Raista suosittelen tekemään yön yli reissun Phu Chi Fa:an ja kiipeämään huipulle auringon laskiessa että noustessa. Mieleen painuvin paikka Thaimaasta. Paikkaa ei markkinoida juurikaan, paikalliset sinne osaavat.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 17 tammikuun, 2016 at 21:56

   Kiitos kommentista! Ihanaa, juuri tuollaisia vinkkejä on kiva saada jo käyneiltä! Nyt heti muistiin tuo ja reissuun uusi etappi!?

 • Reply H tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 10:22

  Käyks sulle se lokakuu?? Kuukausi on minimi, päästään takas toi 900km (minne saat mut repiä, etten jatka matkaani toiseen maahan, kohtalokkaan reitin oot kehitelly).

 • Reply miraorvokki tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 15:29

  :D No kyl melkein jo pitäis päättää päivä.. Mut eihän sitä tiedä jos vaikka ottais enemmän aikaa kuin tuon kuukauden ja jatkettais vaikka sitten muuallekin.. Vähän voi aina soveltaa, eikös? ;)

  • Reply H tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 20:16

   Sittenhän Burma olis vaan looginen valinta toiseks maaks? Kattelin vähän maailmankarttaa taas.. Ylläri :D

   • Reply miraorvokki tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 21:17

    Nooo.. Niinhän se olis :D Arvaa oonko mä tässä kattellut kans! Kauhee kuume.. Mut jos tehään toi oppari eka ;)

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia keskiviikko, 20 tammikuun, 2016 at 00:20

  Temppelit vetää minuakin puoleensa, niihin en ihan heti kyllästy! Niissä vain on jotain niin kaunista ja kiehtovaa. Suunnitelmanne näyttää monipuoliselta, mutta ootko ihan varma ettet halua poiketa missään noista naapurimaista? ?

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 20 tammikuun, 2016 at 12:25

   No kuule – en todellakaan oo varma! :D Itseasiassa suunnitelmaan kuuluu myös naapurivaltiot – rajasin vähän kiinnostuksen kohteita kun on osa Thaimaa-kamppanjaa tämä postaus. Joskus pitää tehdä sellainen lisäpostaus tästä, lisätyillä kohteilla ;)

 • Reply Anna / Muuttolintu sunnuntai, 24 tammikuun, 2016 at 11:38

  Hirveä matkakuume tulee kun lukee toisten suunnitelmia :) Thaimaassa ei oo kauheesti tullut palloiltua, hirveesti himottais antaa sille uusi tilaisuus. Chiang Maista oon kuullut hirveesti hyvää!

  • Reply miraorvokki torstai, 28 tammikuun, 2016 at 09:50

   Suosittelen antanaan muuden tilaisuuden! Esim. Turkki yllätti mut juuri vähän aikaa sitten positiivisesti, vaikka olin tosi skeptinen koko kohdetta kohtaan. Näin niitä yllätyksiä voi vain tulla. Pohjois-Thaimaa kyllä kiehtoo. Nyt pitää yrittää vain säästää että pääsee reissuun ;)

 • Reply family and a map keskiviikko, 27 tammikuun, 2016 at 18:55

  Kuulostaapa huipulta suunnitelmalta. :) Pohjois-Thaimaa on kyllä ihan parasta Thaimaata. Itseäni kiinnostaisi vierailla uudelleen juurikin Paissa ja sen ympäristössä. Niin paljon on vielä näkemättä ja kokematta tuolla pohjoisessa että varmasti palaamme sinne uudestaan.

  • Reply miraorvokki torstai, 28 tammikuun, 2016 at 09:51

   Kiitos kommentista! :) Hyvä että tulee näitä jo käyneiden kommentteja – vahvistuu vaan ajatus että tää reitti vois tosiaankin olla toimiva. Paista olen kuullut paljon ja sielläkin voisi viettää enemmän aikaa – mikäli aikataulu antaa periksi! :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.