Suomen suurin matkablogiyhteisö

Neljä päivää Turkissa, neljässä kohteessa; Belek

Ihmeteltyäni turkkilaisilta mausteilta tuoksuvan, kahden kohteen menoa, siirrytiin niistä aivan eri svääreihin. Kolmantena kohteenamme rannikolla oli Belek. Ei sillä – tuoksui mausteet täälläkin, mutta resortit veivät tämän pikkukaupungin tytön aivan silmienpyörittelyn partaalle. Aiheutin myös vähän huvitusta majoituksessamme, jossa meinasin viinilasin tilattuani maksaa viinin liiroilla. Baarimikko katsoi vähän oudosti ja totesi – ”Lady, you are in all inclusive hotel.” Ja toden totta – toistaan suurempien golfkenttien lomassa, suurien resortien keskellä tunsi pikkukaupungin tyttö itsensä vähän pieneksi. Puolustaudun sillä, että tämä oli ensimmäinen kertani all inclusive-hotellissa. Jossain bussimatkamme varrella näin horisontissa valkoisen resortin, jonka ovilla seisoi monien metrien korkuiset Pegasokset. Pienen Siden jälkeen Belek tuntui absurdilta. Miten voi muuttua maisema näin paljon, neljänkymmenen kilometrin matkalla?

Jos olisin golffaaja, urheilija, auringonpalvoja, rentoutumista spaassa hakeva, näitä kaikkia tai vain osaa näistä, suuntaisin ehdottomasti seuraavalla lomallani Belekiin. Kävimme tutustumassa Limak ja Gloria-hotelliketjujen hotelleihin. Gloria Golfissa oli jopa lapsille elokuvateatteri – ehkä tämä on normaali käytäntö suurissa resort-kohteissa, mutta itseäni suuret ja mahtavat resortit vähän hämmensivät Jos sinulla siintää jo ensi kesän helppo lomakohde mielessä, niin Belekin resorteissa unohtaa kyllä hetkeksi missä sitä oikein onkaan.

Kirje Belekille;

Belek, pyydän anteeksi että akkuni kamerassani oli huonossa hapessa. Kun lähestyimme sinua, alkoi silmissäni vilisemään loputtomat määrät golf-viheriöitä, urheilukenttiä ja suuria resortteja. Nukuin bussissa, heräsin, näin keskellä peltoa järjettömän suuren Pegasos-patsaan. Päästyämme määränpäähämme, hotellivierailullemme olin edelleen sanaton. Rantasi olivat kauniit. Halusin istahtaa kauniiseen pikku bungaloviin ja jäädä nauttimaan auringosta. Unohdin hetkeksi, missä maassa olen, millä valuutalla maksan. Mietin mielessäni, että oletko vain resorttia resortin perään.

Illalla lähdimme kaupungillesi. Kaupunkisi keskustan katu oli valkoista marmoria, tai ainakin se näytti siltä. Kaupunkisi keskustassa oli suihkulähde, jossa ui joutsenia, vähän elottomoa tosin, sillä ne olivat patsaita. Istahdimme keskustassa sijaitsevan ravintolasi ulkoterassille ja tilasimme lasit valkoviiniä – juoma maistui retsinalle. Poikkesimme keskustassasi mausteliikkeeseen, turkkilainen tee tuoksui. Huvituin myynnissä olevasta auringonpolttamasta kortista – se oli aivan kuin kahdeksankymmentäluvulta. Kaupungin muurisi näyttivät erilaisilta – kuulimme että ne eivät ole aivan aidointa ja vanhinta muuria. Olit mielenkiintoinen. Keskustassasi sijaitseva minareetti hohkasi vihreänä Belekin yössä – osa katulampuistasi oli valokukkia. En tiedä, näinkö sinusta kaikkia puolia tällä reissulla – haluaisin palata luoksesi kymmenen vuoden päästä ja nähdä, ovatko Pegasokset kasvaneet vieläkin suuremmiksi.”


P1010835 P1010838P1010832IMG_7795

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.