Neljä päivää Turkissa, neljässä kohteessa; Side

Edellinen postaukseni oli kirje Alanyalle. Noin tunnin matkan päässä Alanyasta sijaitsee Side, hienohiekkainen, kompaktin oloinen kaupunki viehättävän vanhankaupungin tunnelmalla. Kaupunki vaikutti todella rauhaisalta, liekö sitten kyse lokakuusta, vai onko kaupunki aina näin tyyni ja suloinen? Yleiskuva kaupungista jäi mieleeni kohteena, joka sopii yksinmatkaaville etsijälle tai pariskunnille jotka haluavat seikkailla pienen vanhankaupungin kujilla, nähdä historiallisia raunioita ja tehdä päiväretkiä lähellä sijaitseviin kaupunkeihin ja maaseudulle. Tosin, myös lapsiperheet varmasti viihtyvät tässä kompaktissa kohteessa. Hotellivalikoima vaikutti monipuoliselta, hotelleja oli pienestä perhehotelleista suurempiin resort-omaisiin hotelleihin. Nautimme täydellisen lounaan Side Star Beachissä, joka sijaitsi rauhallisella paikalla rantakadun tuntumassa. Sopivasti vanhaa fiilistä ja aavistus luksusta hyvässä hotellissa. Rantakatua pitkin pääsi hotellista kävellen Siden vanhaankaupunkiin. Sidestä minulla ei ollut mitään ennakkoajatusta, se oli vain ajatuksissani samanlainen kohde muiden rannikon kohteisen joukossa. Ehkä joskus palaan tänne uudestaan, kuka tietää.

Kirje Sidelle;

En tiennyt sinusta juuri mitään ja tiesin, etten voi viettää pitkää aikaa luonasi. Astuin pois bussista vanhan kaupungin lähettyvillä, näytit söpöltä ja sympaattiselta. Keskellä kaupunkia oli selkeästi suurin ihmismassa, siirryimme sivukujillesi. Pienissä basaareissa tuoksui mausteet, tee ja koriste-esineet kilisivät hellässä tuulenvireessäsi. Miljöö oli rösöinen, mutta siisti. Taisin vähän ihastua sinuun. Jossain katujesi seassa rohkaistumme maistamaan granaattiomenoistasi puristettua mehua. Valuutta poltteli taskussa, halusin ostaa basaareistasi matkamuistoja. Raunioillasi oli lokakuusta huolimatta paljon ihmisiä ottamassa valokuvia. 

Sivummalla vanhasta kaupungistasi tein tuttavuutta yhteen suurimmista hotelleista, joissa olin siihen mennessä vieraillut. Siden tähti tarjosi nälkäisille matkalaisille täydellisen lounaan. Olin kuullut tutuiltani kaupunkisi ja maasi täydellisistä ruokalajeista, ne eivät todellakaan pettäneet makunystyröitä. Lounaan jälkeen olisi vain tehnyt mieli pyörähtää aurinkotuoliin ja kuunnella meren aaltoja. Kiersimme vielä vähän, istuimme satamassa kahvilla.

Ikävää, että istuin jo auringonlaskusi aikana bussissa. Olisin halunnut ostaa pullon viiniä, korillisen hedelmiä ja kävellä rantakatua pitkin, etsiä oman paikkani ja kauttia Välimeren tuulesta ja fiiliksestäsi.

Kiitos Side, nyt minulla on mielikuva sinusta.

P1010596 P1010598 P1010602 P1010603 P1010612 P1010615 P1010617 P1010619 P1010627 P1010629 P1010739 P1010749 P1010751

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.