Suomen suurin matkablogiyhteisö

Business-luokan viinimakuja maistelulasissa

Viini – mikäs sen parempi syy nousta vapaapäivänä sängystä.

Viinimessut eivät pettäneet. Viini, ruoka ja hyvä elämä järjestettiin viime viikonloppuna Messukeskuksessa. Maistelulasi kustansi 8€, josta sai 5€ takaisin, kun palautti lasin. Yksi viinimaistelulippu 2,50€. Tarjolla oli herkkuja vaikka millä mitalla. Makeisia, kansainvälistä keittiötä, Marseille-saippuaa, tanssitettua samppanjaa.. En ole koskaan kummoinen messukävijä, väenpaljous kun ei ole juttuni. Aina jonkun tiellä pönöttämässä. Ihanaa oli kuitenkin huomata, että messuilla oli rauhallinen fiilis. Ihmisillä ei ollut kiire, koko viinimaailma oli avoinna. Mukaan tarttui täydellistä balsamicoa – yhtä täydellistä, kuin viime syksynä Kreetalta ostettu. Rakastuin uusiin juustoihin, yritin hillitä itseni.

Harvoin pääsee business-luokkaan nauttimaan tarjonnasta. Ehkä sitten joskus useammin, kun olen iso ja aikuinen. Messukeskuksen hälinästä löytyi FinnairPlus-piste, jossa pääsi vähällä rahalla nauttimaan business-luokan makuja. Testissä oli kolme Finnairin lentojen business-luokan viiniherkkua, joita pääsi maistamaan kahdella maistelulipukkeella ja FinnairPlus-kortilla.

P1011412

Kilistä lomalle tai työreissulle

Mikäs muukaan sopisi kilistelyhetkeen, kuin aito ranskalainen samppanja. Tätä samppanjaa nautitaan lennoilla ja Finnairin loungessa. Testissä ensimmäinen oli Nicolas Feuilatte Brut Grande Reserve. Omaan suuhuni yksilö oli raikas, tasapainoinen, hyvähappoinen, pientä paahteisuutta havaittavissa. Olen ehkä itse vielä vähän vahvempien makuilotulitusten ystävä. Tämä kupliva sopii varmasti monelle eikä ole todellakaan liian raskas. Rohkeasti vain testaamaan. Maku vei ajatukset loungeen, omaan hetkeen, siihen fiilikseen kun haluaisi jo tuntea koneen nousun ja korvien lukkiutumisen ja sen onnellisuuden – nyt ollaan taas ilmassa.

P1011429

Lennon pääruokaa kruunaamaan

Kun näin, että testissä on eräästä suosikkirypäleestäni tehty viini maapallon toiselta puolelta, hihkaisin sisäisesti ilosta. En ollut aikaisemmin testannut Villa Maria Reserve Sauvignon Blancia. Karviaista, yrttisyyttä, happoja ja kypsää sitruunaa. Jos lentokoneruoka ei potkisi halutulla tavalla, en kyllä voisi olla harmistunut kun olisi tämä viini lasissa. Harmi, että seuraavalla tulevalla lennolla ei ole business-luokkaa tarjolla. Olisin korottanut matkustusluokkaa oitis. Parhaiten nämä saisi testattua ruokatarjoilun kanssa.

P1011432

Täydellinen lopetus aterialle

Portal Colheita 2000 Quinta do Portal oli kolmas diiliin kuuluva herkku. Portviini oli kauniin punainen. Pyöräytin lasia pariin kertaan, tuoksutin, pyörittelin ja nielaisin. Täyteläistä, kypsää, tasapainoista, nam! Jos olisin sulkenut silmäni, olisin ajautunut täyden vatsan kanssa Finskin koneeseen, juustolautasen viereen katselemaan taivasta ja pyörittelemään tämän herkun makuja suussani.

P1011437

P1011433

Finnairin business-luokan viinit toivat mainetta Business Traveller -lehden Cellars in the Sky 2014 -kilpailussa. Näiden, vaikkakin ei voittaneiden viinien jälkeen voi vain kuvitella, kuinka täydellisiä voittaneet punaviinit uusi-seelantilainen Cloudy Bay Pinot Noir 2012 ja ranskalainen Nicolas Perrin Crozes-Hermitage 2012 ovat. Finnairille tuli myös jaettu pronssimitali parhaiten esitetyn viinilistan kategoriassa.  Testattavan arvoisia matkumaailmoja, siittä ei ole epäilystäkään. Ehkä seuraavalla kaukolennolla sitten..

P1011389 P1011397
P1011406
P1011434 P1011439

 

Oletko päässyt nauttimaan Finnairin tarjonnasta näiden viinien osalta? Kävitkö Viini, ruoka ja hyvä elämä-messuilla – ja mitä herkkuja jäi kielenpäälle?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maria perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 12:26

  Istuin itsekin Finnairin loungessa juomassa viinejä ja tuo portviini oli loistava! Muita juomia testailen ensi kuussa sitten Finnairin loungessa ja business luokassa kun kerrankin pääsen ykkösessä lentämään :D Kaiken kaikkiaan kyllä loistavat messut!

  • Reply miraorvokki perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 13:03

   Mä oon lentänyt kerran ykkösessä ja olihan tuo kokemus! Kyllä pitäis päästä testaamaan nuo ruoat ja viinit.. Seuraan innolla tulevia postauksiasi loungesta ja business-luokasta! :P Messut oli loistavat. Tarjontaa oli kyllä niin paljon, että meinasi pieni pää mennä pyörälle.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1