Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mä oon Parkanosta

Vähän aikaa sitten kuulin kerrottavan kohteesta, jonne matkustaminen olisi kuin pomppaisi kaksikymmentävuotta ajassa taaksepäin. Ajattelin silloin, kuinka siistiä. Kunnes tein matkan kotikotiini, Parkanon kaupunkiin, Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan haaraan ja tajusin, että eipä täälläkään mikään ole suuremmin muuttunut vuosien saatossa. Miksi mennä paikkaan x asti katsomaan kaksikymmentävuotta taaksepäin, kun on meillä täällä Suomessakin helmiä. (?) Halusin käydä kunnon Parkano sightseenillä – onhan täällä jo asuttu pienen elämän ajan. Äitini yritti ehdottaa kaikkia kauniita otoksia, Käenkosken juhlataloa, kaitoja vesiä, kaupunkikuvaa koristavia patsaita. Ajattelin kuitenkin, että haluan näyttää ne helmet, mitä matkailusivuilla ei suuremmin mainosteta. Sellaisen Parkanon, missä olen kasvanut. En ollut käynyt paikallisessa linja-autoasemankaan kahvilassa sitten yläasteen jälkeen. Ilokseni, mikään ei ollut muuttunut – jopa valikoima oli sama kuin silloin ja sama tuttu kermamunkin tuoksu tunkeutui nenään.

Täältä minä olen lähtenyt maailmalle.

P1010104 P1010097

Tie, joka vie keskustasta kotiin. Kultaniittyjen keskelle.

P1010059P1010091

Elokuvateatteri Sirius. Äiti muistelee usein aikaa, kun isän kanssa ajoivat Dodge Monaco Broughamin suoraan oven eteen ja menivät katsomaan filmilä. Elokuvateatteri on edelleen sisutaltaan tuttu ja turvallinen – samanlainen kuin lapsuudestani muistan. Elokuvista ilmoitetaan edelleen sympaattisesti mäen päällä olevalla ilmoitustaululla – tässä on vaan jotain hauskaa fiilistä. Nykyään täällä voi myös katsoa 3D-elokuvia. Uskoisiko näin ulkoapäin?

P1010048P1010035P1010047

”Tee se meillä – Nuku hyvin”. Hotelli Pestin mainoslause. En ole koko 24-vuotisen elämäni aikana käynyt hotellissa sisällä. Nyt kävin. Hotelli osoittautui tosi viihtyisäksi ja siinä oli pienen kaupungin fiilistä. Voisin joskus mielenkiinnosta yöpyä täällä.

P1010029 P1010030

Ohikulkumatkalla? Aja auto Autogrillin nurkalle ja tilaa mukaan ”iso parkanolainen”. Voit myös istua grillin terassille ja nauttia aterian siinä Suosittelen myös tätä grilliä lauantaina vauhdikkaan illan jälkeen. Voit tutustua erilaisiin persooniin AG:n jonossa.

P1010051 P1010054 P1010053

Parkanossa on mistä valita – jos siis puhutaan kirpputoreista. Näiltä voi tehdä myös sympaattisia löytöjä. Kuvissa muutama ”suosikkini”. On tosin meillä muitakin osteskeltavaa kuin kirpparit. Onhan meillä Paroonin kauppareitti.

P1010061 P1010064P1010066

Parkanossa on kolme baaria ja yksi kesäterassi. Kuvassa näkyvä Riittan baari on neljäs, jota en laske mukaan. Riittan baari on aina ollut minulle mysteeri – onko se koskaan auki, onko se aina auki? Kävin kurkkaamassa, ei ollut auki. Äitini tosin sanoi, että olisi kuullut jonkun siellä viimevuoden puolella olleen. Tiedä sitten.

 P1010072P1010033P1010089P1010087P1010070

Parkanon ravintolatarjonta. Kukin päättäköön oman suosikkinsa. Bar Piilo, Stage Bar Parkano, sekä Ravintola Parooni, josta muuten saa hyviä pöperöitä ja lounastakin.

P1010080 P1010081 P1010085 P1010084

En tiedä, millainen kulttuuri nykypäivän yläkoululaisilla on. Silloin kun itse olin yläasteella, niin perinteistä oli olla koulun jälkeen vähän rebel ja kävellä Soljan Pakariin ja syödä Paniini tai kermamunkki ennen nousua koulubussiin. Tällä kertaa olin rebel ja otin rahkapullaa – ja annoin äitin tarjota.

P1010039

Mistähän tämä löytyy?

Olen alkanut pitämään kotimaatani ja pieniä kaupunkejamme entistä kiehtovampana.

Millainen on sinun kotikaupunkisi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply AnnKat perjantai, 23 lokakuun, 2015 at 17:31

  Vitsit tätä oli kiva lukea. En kyllä tiennyt Parkanosta mitään. On tullut matkustettua ohi vain junalla.
  Nuo ensimmäiset kuvat <3 Voisin lähteä sun porukoille lomalle. :D

  • Reply miraorvokki maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 10:05

   Haha! Tervetuloa vain! Ei kauheesti kuulu kaupungin ääniä. Pari mopoautoa, traktoria tai muuta vastaavaa saattaa häiritä välillä. Tai koiran kaukunta :D Parkano on kyllä kieltämättä sellainen kaupunki, jonka ohi menee kolmostiellä vain pysähtyäkseen Shellillä ja junalla kun menee väliä TRE-SJOKI.

 • Reply rosita perjantai, 23 lokakuun, 2015 at 22:05

  Olipa hyvä kotikaupunkipostaus! Ja vitsit mää haluun ton kiinalaispääsuu-pullonavaajan totta kirpputorilta! :D vois sillä availla juomia ja mainostaa että tää o muuten Parkanosta!

  • Reply miraorvokki maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 10:06

   Tervemenoa ostoksille, ja kiitos kommentista! :D Moneen otteeseen tehnyt mieli ostella jotain niin outoja juttuja kirppareilta.. Mistähän lie ihmiset näitä aikoinaan ostaneet.. :D

 • Reply Alisa A keskiviikko, 9 joulukuun, 2015 at 17:33

  Oi tää postaus oli mahtava! Täytyis varmaan tehdä samanlainen Kihniöstä. xD

  • Reply miraorvokki perjantai, 11 joulukuun, 2015 at 10:54

   Apua! Tää kommentti jäänyt huomaamatta! Joo, Kihniö-postaus olis kyllä ihan must! :D Kiitos kehusta!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1