Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turisti turistioppaana Helsingissä

Kun tunnet itsesi turistiksi uusilla hoodeillasi, asiaa ei todellakaan helpota se että ystävä, joka on kerran joskus pienenä lapsena käynyt kyseisessä kaupungissa, tulee kylään. Puolet viikonlopusta meni suunnilleen näin;

-”Mikä on nyt suunnitelma?”

-”Nooo.. Jos vaan kävellään ympäriinsä ja sano jos jokin näyttää kivalta, niin mennään!” :D

Joo. Siinähän se meni. Helsinki ja Helsingin matkailusivu VisitHelsinki sisältää vaikka mitä kivaa nähtävää ja tehtävää, mutta mikä siinä on ettei koskaan onnistu suunnittelemaan mitään ennalta, vaan vaan pyörii päättömästi kohteessa? Aion kerätä vielä joskus oman pääkaupunkiseutu-sightseeingin, jota voin käyttää tulevaisuudessa. Jos joku muu helsinkiosaamaton painii samojen ongelmien kanssa, niin tässä lauantain saldo; helppoa ja halpaa Hesingissä.

Syyslauantai Helsingissä, helppoa ja halpaa

3 4 5(1)5

Kauppatorin kautta Vanhaan Kauppahalliin

Kauppatori ja Vanha Kauppahalli, näissä kahdessa on vaan fiilistä. Ja mikä parasta – nämä ei maksa mitään. Paitsi sitten, kun hurmioidut kaikesta söpöstä tilpehööristä. Kauppahallin Alko on myös ehkä yksi Helsingin sympaattisin vierailukohde. Lauantaiaamuna Kauppatori ja Kauppahalli oli vähän liiankin täynnä omaan makuun, mutta siitä huolimatta päästiin kurkkimaan putiikkien ja kojujen tarjontaa. Itse yritin elää viikonlopun säästeliäästi, mutten voinut vastustaa PETRIS chocolate roomin tarjontaa. Suklaaputiikista tuli kyllä ehdoton heräteostos – ja taisin löytää samalla myös ensimmäisen suosikkijälkiruokani.Champagne Macaron 1,5€

Jos luoksesi saapuu vierailemaan ystäviä, jotka haluavat tehdä jotain erilaista – vie heidät syömään Kauppatorille. Ainakin aasialaisten suosiossa kojut näytti olevan – annokset kyllä tuoksuivat liiankin hyviltä omaan nenään. Mmm!

67(1)7

Aamukahvi Relandersgrundin kannella

Olen pariin otteeseen kävellyt sympaattisen punaisen laivan ohi ja nyt sain hyvän syyn vierailla siellä. Olen tosi huono menemään minnekään yksin. Majakkalaiva Relandersgrund sopi liiankin hyvin sykyiseen, mutta lämpimään säähän, fiilis oli aito ja rento. Laivalla on pitkä historia ja töissä oli mukavat supliikit herrat. Mahtava aloitus päivälle, kun saa iloista ja aitoa palvelua.  Latte kustansi 4,5€ ja sen pääsi nauttimaan hellyyttävästä nimikkomukista, lonkeroa saa nauttittavakseen hintaan 6,8€. Laivan kannella saa ostettua myös pientä naposteltavaa.

Relandersgrundin majakkalaivan vieressä komeilee myös Finnair SkyWheel, jos ei siis jaksa kipittää Linnanmäelle, pääsee myös täällä katselemaan Helsinkiä yläilmoista – ympäri vuoden!

 812111 10

Torikorttelien kautta Tuomiokirkolle

Olen luvannut itselleni, että keskityn ympäröivään maailmaan enemmän. Vähän aikaa tällä maalaisella kesti tajuta, että Senaatintorin ja Kauppatorin väliin mahtuu niin paljon pientä ja kaunista nähtävää ihanine putiikkeineen. Pitääkin käydä tutustumassa Torikortteleihin joskus paremmalla aikaa.

Jos jokin nähtävyys on milteinpä kliseinen, taitaa se olla Helsingissä Senaatintori ja tietysti siihen vahvasti kuuluva Tuomiokirkko. Eikä olisi voinut enää sattua paremmin – pääsimme myös todistamaan (monen muun kuokkavieraan kanssa) hääparin ulosmarssia kirkosta.  Osuimme paikalle siis juuri sopivasti ja pääsimme seremonian loputtua näkemään kirkon myös sisältä. Tuomiokirkko oli yllättävän valkoinen – kaunis, yksinkertainen, pelkistetty.

 1 2

Kympillä hampparille

Se suurin kysymys – mitä koko porukka voisi syödä? Yksi kasvissyöjä, yksi nirso, yksi kaikkiruokainen.. Joku edullinen ruokakaan ei olisi pahitteeksi – mutta mikään tavallinen pikaruokakaan ei toimisi. Ravintola Kiilasta saa Kiilan burgerit kympillä, ei siis huono vaihtoehto ollenkaan. Viikonloppuna ravintolassa on myös herkullinen brunssi.

Kiilassa sai sis sammutettua neljän opiskelijabudjetin nälän – listalla oli myös kasvissyöjälle vaihtoehto ja hampurilainen sai kehuja. Itse kun olen vähän nirppanokka – ja ruokakateellinen, nyhtöpossu ei näyttänyt enää yhtään niin hyvältä kun ystävätär vieressä sai BBQ-hampurilaisensa salaattipedillä. Seuraavalla kertaa syön sellaisen. Pienenä lisäkommenttina, että tykkään suolasta, mutta nyt ranskanperunoissa oli kyllä vähän liikaa suolaa omaan makuun – mutta mitäs sitä nyt olisi kympin annoksesta nipottanut. Nyt kuola valuu kun katsoo tuota salaattipetiä – nom nom. Miten sunnuntaina voi aina olla näin kova nälkä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-58281549-1