Suomen suurin matkablogiyhteisö

Haluun juoda viinii Wienissä ja poksauttaa skumpan Champagnessa

Olen huomenna menossa parhaan ystäväni luokse. Tarkoituksemme on kokata ja nauttia ruokaan sopivasta juomasta. Tästäpä pärähti mieleeni tuli eräs bucket listini, joka on ollut minulla kauan mieleni sopukoissa, mutten ole sitä kellekään vielä jakanut! Tämä lista luonnollisesti pohjautuu rakkaaseen harrastukseeni, matkailun, ruuan ja juoman yhdistämiseen. Haluatteko kuulla lisää? No minäpä kerron!

Listallani on kymmenen kohdetta, jossa matkailu ja viini yhdistyvät mielestäni täydellisesti. En tiedä tulenko koskaan toteuttamaan puoliakaan näistä, mutta ainakan saa haaveilla. Eihän elämä oo mitään ilman pieniä ajatusleikkejä.

1

Seuraavana lukuvuorossa: Miraorvokin viinimatkailun-bucket list, olkaa hyvä!

1. Viiniä Wienissä. Niin kuin laulussa lauletaan. En ole vielä saanut aikaiseksi edes käytyä Wienissä, tämä on ehkä realistisin toteuttaa ensimmäisenä. Kaupunkiloma ja viiniteollisuutta, jota löytyy jopa kaupungin sisältä. Ihan sama olisiko nautittavana lasillinen Grüner Veltlineriä, Blaufränkischiä tai Zweigeltiä, kunhan on viinii Wienissä.

2. Skumppaa Champagnessa. Tarviiko tästä sanoa enempää? Vierailu viinitiloilla, pelkkä fiilistely täällä olis ihan must. – Eikä lasi Ranskan hovin suosiossa kylpenyttä kuplajuomaa olisi myöskään huono idea?

3. Riesling ja kesäpäivä Moselin laaksossa. Saksan vanhin viinialue. Upeat maisemat. Voisko joku lähtee pick nickille mun kanssa joenpientareelle ja fiilistelemään kevättä ja kesää?

4. Zinfandelia Californiassa. Mieluusti Napa Valleyssa, tai jossain lähimaastossa. Ulkona olevassa poreammeessa, niinkuin Kiho soittaessaan Carrielle Sinkkuelämässä.  ”If you are bored take a nap don’t move to Napa!”. Tää ei varmaankaan liity niin viiniharrastukseen, vaan kyseisen sarjan luomaan mielikuvaan. Mutta kukapa kieltäytyisi Californian auringosta? Tai Zinfandelista? Tai kunnon barbeque-bileistä?

5. Chiantin aromeita kuumassa Toscanassa. Jos ensimmäiset merkinnät rypäleenkasvatuksesta Toscanassa ovat 700-luvulta ennen ajanlaskun alkua, niiden tyyppien siellä on pakko osata jotain. Ja niinhän ne osaa. – Jotain klassista Italialaista herkkua kylkeen niin olisi harmaampikin päivä pelastettu. Vai voiko Toscanan auringon alla koskaan edes sanoa päivää harmaaksi?

6. Marlboroughin alueen peilailua Sauvignon Blanc-lasillisen läpi. Sauvignon Blanc on ihan suosikkirypäleeni. Ja varsinkin Uusi-Seelantilainen sellainen. Pyörä alle ja seikkailemaan. Olishan tää aika hifistelyä matkustaa näinkin kauas pelkän viinin takia.. Ja vaakakupissa painaa moni muukin asia Uuden-Seelannin tiimoilta, mutta tässä on yksi loistava vinkki sinne matkustaessa. ;)

7. Viinikellarikierros Dourossa. En ole suuri portviini-fanaatikko, mutta tämä viinityyppi on niin klassikko, että löytyy listaltani. Vanhat viinikellarit ja Portugalin lämpö houkuttavat. Dourojoen laakso on myös aivan liian upea. (Tätä kirjoittaessani kuvittelen itseni istumaan ajan patinoimassa tuolissa, edessäni lautasellinen pitkään kypsytettyä juustoa ja lasi syvänpunaista portviiniä.)

8. Savuista Pinotagea sateisessa Afrikassa. Sateisuus ei sinällään liity tähän, kuka nyt haluaisi että matkalla sataisi? Tai ehkä silleen fiilistelyn verran.. ja tässäkin on mielikuva-painotteisuus etusijalla. Yksi suosikkibändeistäni on Toto – ja lapsesta asti olen fiilistellyt African tahdissa. Varsinkin sateisina päivinä. Olen varmaan todella outo tämän asian kanssa. Tykkään savuisista Etelä-Afrikkalaisista viineistä ja Pinotage on ensimmäinen rypäle, joka tulee mieleen kun joku mainitsee Etelä-Afrikkalaisen viinin. Haluisin vain katsella kauas horisonttiin, viileä sade kastelisi hiukset, Pinotage lämmittäisi ja kuuntelisin Totoa; ”I bless the rains down in Africa, Gonna take some time to do the things we never had”

9. Saarihyppelyä Kroatiassa tuntemattomien viinien keskellä. Tämä on jo puoliksi toteutettu, tosin autolla ajelulla pitkin Kroatiaa ja viinikellareita ja -tiloja bongaillen. Kroatiassa on monia rypäleitä ja viinejä, joita en osaa lausua, enkä muistakaan melkein yhtään nimeltä. – Se ei haittaa, tutkimusretkellehän tänne ollaan menossa.

10. Oranssia viiniä Sloveniassa. Niin että mitä? Itselleni oranssi viini tuli tutuksi Orange Wine-Festivaleilla, Slovenian rantakaupungissa Izolassa vuonna 2014. – Ei huono tuotos ollenkaan. Jos perinteiset viinialueet kuulostaa kliseisiltä, uusia juttuja voi löytyä lähempää kuin arvaakaan. Oranssin viinin juuret löytyvät Georgian, Slovenian ja Italian Friuli-Venezia-Giuliantienoilta. (Löysin hyvän postauksen Vaimomatskua-blogista, jos kiinnostus heräsi, lukaise ihmeessä!). Mutta niin siihen matkailupointtiin. Onhan Slovenia nyt kertakaikkiian upea maa – ja se on vienyt mun sydämen. Ihmiset on ihania, ja jokainen viinitilavierailuni Sloveniassa on ollut yllätyksellistä ja upeen spontaania. Nyt tuli kauhea ikävä. Onneksi on liuta Slovenialaisia herkkuja viinikaapissa. Slovenia ei koskaan poistu mun bucket listiltä.

2 3

Onko teillä harrastusten mukana tuomia bucket list-matkoja? Mielelläni kuulisin niistä!

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 08:46

  Hauska idea, täytyy myöntää :). Cocktailit kuuluvat omiin harrastuksiini, mutten ole ajatellut kuitenkaan niitä näin pitkälle matkailun suhteen, kuten sinä. Toisaalta Tokion Park Hyattiin oli pakko päästä drinkeille, mutta siihen taisi enemmänkin vaikuttaa Lost in Translation -leffa :P. Eli voi hyvinkin olla, että haluaisin matkustaa tiettyihin paikkoihin leffojen ansiosta, mutten ole tehnyt niistä listaa… ainakaan vielä :).

  • Reply miraorvokki tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 13:34

   Haha! Nythän voisi olla sopiva aika alkaa kokoamaan omaa listaa ;) Oon monelta kuullut että onpa erikoinen lista. Josko joku muu saisi tästä inspiraatiota :p

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 15:30

    Varmasti joku inspiroituu tällaisesta :). Listat on muutenkin hyvä juttu. Käytän niitä yleiseen elämän kehittämiseen ja tavoitteiden konkretisoimiseen.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 16 kesäkuun, 2015 at 20:42

  Hauska postaus, kyllä itelläkin on vähän tän suuntaisia ajatuksia ja bucket listejä, tosin enemmänkin ruokapuolelta. Pitääkin kirjoittaa lähiaikoina :)

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 17 kesäkuun, 2015 at 08:50

   Kirjoita ihmeessä! Olis hauska kuulla muidenkin ”erilaisia listoja” hihi :)

   Varsinkin kun sä juokset kaupungin parhaan ravintolan perässä, niin voisin ottaa haaveiluvinkkejä vastaan mestarilta :p

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani tiistai, 16 elokuun, 2016 at 13:37

  tämä on kyllä hyvä lista! Voisin kirjoittaa itse samanlaisen. Tuosta Moselista tuli mieleen, että käys tsekkaan suunnitelmia varten nämä mun postaukset: https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/03/23/moselin-top-3-suosikkikylaani/ ja https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/02/28/linnakierros-moselilla/

  • Reply miraorvokki tiistai, 16 elokuun, 2016 at 15:11

   Oi! Tästä lisää hyviä kohteita. Moselin laakso on yksi kiinnostava ja siellä pitäisi myös vierailla :) Laitan nämä tulevaisuuden listoille ja heti lukemisen alle :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1