Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä sinä laittaisit Suomi-boksiin? Tuliaisia Suomesta ulkomaille

Tänään aloin miettiä suomalaisuutta ja sitä, mitä me ja media annamme Suomi-kuvan myötä maailmalle. Ollessani vaihdossa Sloveniassa, piti minun pitää Englannin tunneilla esitelmä suomalaisuudesta. Ensimmäisenä lähetin äitilleni viestin; ”Nyt tarvitaan postipakettina salmiakkia!”

PowerPointtini keskittyi lähinnä hauskoihin faktoihin, siihen mitä Suomesta voi löytää. Yötön yö, haalarikansa, saappaanheittokilpailu, eukonkanto ja sitten klassiset kansalliseväät. Tänään aloinkin miettimään todellista haastetta, eli sitä, mitä minä haluaisin saada, jos ystäväni lupaisi tuoda minulle lahjan kotimaastaan. Olen siis lähdössä yhdeksän päivän reissulle Sloveniaan ja ihana ystäväni, joka ei koskaan vielä ole käynyt Suomessa majoittaa minut matkan ajaksi. Halusin siis luonnollisesti kiittää häntä, ja toiveena hänellä oli tuomiseksi ”Jotain kivaa omasta kotimaastasi.”

Kysymys kuuluukin: Mitä SINÄ kokoisit omaan Suomi-boksiisi, jonka veisit ystävällesi ulkomaille? Itse kysyin neuvoja rakkailta ystäviltäni Facebookissa, joista osa olikin aika lennokkaita. Facebook-kyselyn tuloksena syntyi seuraava lista:

 • Muumimuki
 • Muumi-kauppakassi
 • Valokuvia parhaimmista paikoista Suomessa (ei maisemakuvia, jotain erikoisempaa)
 • Ruisleipää
 • Tervaa (vaikka saippuamuodossa)
 • Saunavihta
 • Kiuaskiviä
 • Leijona- ja Sisupastillit
 • Suomileijonariipus
 • Salmiakki
 • Fazerin Sininen
 • Suomalaista musiikkia
 • Suomalaista pullaa
 • Puukko, helavyö ja Jussipaita
 • Mustamakkara
 • Pussikalja -elokuva
 • Mämmiä
 • Lakkahillo tai likööri
 • Alibi-lehti
 • Matkaopaskirja tai lehti
 • Villasukat ja -tumput
 • Kallen mätitahna
 • Suomilippis
 • Jallua
 • Salmaria
 • Karjalanpiirakkaa
 • Uuno Turhapuro -elokuva

Mitä sitten tarttui omaan opiskelijan Suomi-boksiin?

Pitää myöntää että Uuno Turhapuro -elokuvan heiton jälkeen juoksin ympäri Tamperetta ja yritin etsiä edes jotain Loirin mestariteosta englanniksi tekstitettynä. Ikäväkseni en löytänyt mistään, enkä tosin ole varma, löytyisikö näitä elokuvia edes englanniksi tekstitettyinä. Löysinkin ALE-laputetun Kesäkaverit -elokuvan ja ajattelin että ainakin kesäinen Hanko on niin kaunista katseltavaa, että ehkä joudun Pian viemään ensi kesän vastavierailulla sinne.

MYYAjattelin ensin klassista Muumimukia. Ystävän vinkin kautta kuitenkin päädyin tähän kekseliääseen kestokassiin, johon pakkasin koko komeuden. 
KARKKIOnko enää mitään suomalaisempaa kuin salmiakki ja sininen? Vai onko joku eri mieltä? Ostin näiden klassikoiden lisäksi myös Marianne suklaarakeita ja lakritsisuklaata. On ainakin makuelämyksiä mistä nauttia, tai mitä ihmetellä!KUITULakkahillo säilyy pidempäänkin. Reissuun on vielä vähän alle kuukausi aikaa, joten ajattelinkin ostaa tähän lisäksi vielä lähempänä kunnon leipäjuuston. Eiköhän se parin tunnin lentomatkan ruumassa selviä? Pikkuisena lisämausteena ostin oman kotikylän Kuitukuun tiskirätit. Itse vannon näiden nimeen aina. Ihania tekstejä ja kuvituksia. Pientä arjen luksusta siihen luuttuamiseen. Kompostoituva keittiöliinan voi myös pestä 60 asteessa ja onhan toi nyt nätimpi kuin perus keltainen wetteks-liina. Pala Parkanoa matkaa siis pian Sloveniaan..
KAIKKI

Koko paketti yhtenä pöydällä. Pari kansallisjuomaakin tarttui mukaan. Kokonaisuus näyttää ainakin omasta mielestä herkulliselta! Katsoo nyt lähempänä reissua, että tuleeko nuo lennokkaimmat mätitahnat, helavyöt, kiuaskivet ja Alibit vielä hannkittua pakettiin, mutta tuskimpa. Kaikella rakkaudella näitä ehdottaneille kavereilleni.

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Teea / Curious Feet tiistai, 17 maaliskuun, 2015 at 22:36

  Hauskaa, tämä on ajankohtainen aihe minulle juuri nyt, vaikkakaan en ole varsinaisesti tuliaisia viemässä kun Saksassa jo olen :). Meillä on kuitenkin parin päivän päästä International Day ja siellä pidämme Suomesta esitelmän. Sekä tietysti tarjoamme paikallisia herkkuja, kuten salmaria, fazeria yms. Kävin myös juuri kaupassa ostamassa pulla-aineksia ja huomenna pitäisi varmaankin kymmenen vuoden tauon jälkeen leipoa pullaa ja vieläpä 60 hengelle… En todellakaan tiedä mihin soppaan olen lusikkani työntänyt kun menin tähän suostumaan mut pianhan se nähdään :D.

  Sun tuliaispakettisi näyttää kyllä mainiolta! Kelpais mullekin :D. Muumit varsinkin ovat ihania, joten varsinkin kestokassi on mielestäni hyvä idea, koska on sekä nätti ETTÄ käytännöllinen.

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 18 maaliskuun, 2015 at 21:10

   Katselinkin jo siellä Instagramissa että hyvältä näyttää pullat! Toivotaan että siellä tykätään :)

   Ja kiitos! Oon kanssa aika tyytyväinen tähän kokonaisuuteen. Ihastutti tuo ystävän idea muumikassista. Varsinkin siellä Sloveniassa tuo kierrättäminen ei ole maailman parasta, joten ehkä säästetään tässä vähän luontoa kun viedään tuollainen kauppakassi sitten sinne. Hih! :D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 19 maaliskuun, 2015 at 08:29

  Hyvän paketin kasasit :). Olen lähetellyt omalle kaverilleni Japaniin parikin Suomi-pakettia, mutta itse postittaminen on aiheuttanut omat rajoituksensa. Mutta lonkerot olivat hyvä veto! Toivottavasti ostit niitä Alkon lonkeroita, jotka ovat vahvempia ja paremman makuisia ;).

  Tuo on erinomainen paketti, johon ei tarvitse lisätä yhtään mitään!

 • Reply ZinZin torstai, 19 maaliskuun, 2015 at 10:31

  Jokin Marimekon pieni kukkaro tms. olisi varmasti myös kiva muisto ja arvostettu ulkomailla :)

 • Reply Ida - idaloveslife perjantai, 20 maaliskuun, 2015 at 23:58

  Hyvännäköinen paketti! Itselle tuli vielä mieleen heijastin. Se jotain, mitä minusta vain suomalaiset ovat jotenkin ottaneet omakseen. Esimerkiksi Aarikalla ja Marimekolla on kauniita ja erikoisia, melkein kuin pukukoruja

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1