Yleinen

Jos saisin valita yhden paikan tai hetken, niin …

lauantai, 18 huhtikuun, 2020

Jos saisin valita yhden paikan tai hetken, niin …. mihin palaisin ?  Matkalla lähelle tai kauas blogin Sari teki postauksen korona ajan henkeen unelmoiden ja muistellen niitä paikkoja,  jonne palaisi jos se olisi nyt mahdollista. Omat aivoni alkoivat surraamaan saman tien hänen tekstiään lukiessani ja voila tässä paikat ja hetket jonne minä haluaisin tänä päivänä palata takaisin.

 

… niin istahtaisin proseccolle tai aperolille Roomassa Pantheonin aukiolle.

Pantheonin aukio on ehkä klichee ja täysin ylihinnoiteltu, mutta minä vaan kerta kaikkiaan rakastan tunnelmaa siellä. Itse Panthéon on niin massiivinen ja se on seissyt siinä kautta aikojen ja antaa uskomattomat puitteet Italialaiselle la dolce vitalle, jonka tunnelmaan pääsen siellä aina.

Rooma Panthéon

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

… niin löytäisin itseni Kuala Lumpurista infinity altaan reunalta ihaillen  suurkaupungin valoja.

Itse koin varsinaisen onnellisuuden hetken vuonna 2019 Kaakkois-Aasian seikkailuni päätteeksi infinity altaan reunalla. Vesi tuntui erityisen pehmeälle ja kaupungin valot imaisi minut tunnelmaan, jota en ollut koskaan aikaisemmin kokenut.

 

…niin istuisin taas iltaa Maltalla hyvässä seurassa, jossa naurettiin huonoille vitseille ja syötiin hyvin.

Hyvässä seurassa koko päivän matkustaneena ja vähän jo väsyneenä olet usein aidoimmillasi. Perille pääsy matkakohteeseen ja tieto että kaikki on vielä edessä marraskuun synkkänä iltana, joka ei ollutkaan synkkä vaan saimme kokea illallakin  yli kahdenkymmenen asteen lämmön, luo vaan sellaisen tunnelman johon palaisin heti uudestaan. Siihen kylkeen äärimmäisen hyvää ruokaa, naurua ja huonoja juttuja, joista muodostuu elinikäisiä legendoja. Kukapa ei siihen tunnelmaan haluaisi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

… niin olisin saari hyppelemään Kreikassa Dodekanesian saariryhmiin kuuluvalla Nisyroksen saarella.

Lähtisin saari hyppelemään ihan mihin vaan Kreikan saaristoon, mutta Nisyroksen kujat houkuttelee minua edelleen. Tämän tulivuorisaaren kraateri jäi minulta vielä näkemättä, siinä toinen syy palata tälle valloittavalla pikku saarelle.

Nisyros

 

…niin häkeltyisin uudestaan ja uudestaan Abu Dhabissa sijaitsevan Sheikh Zeydin moskeijan kauneudesta.

Emiraatit itsessään ei koskaan sykähdyttänyt minua, mutta tuonne moskeijaan lähtisin koska tahansa uudestaan. Se rauha ja levollisuus joka minuun laskeutui siellä oli jotain mitä en ole koskaan aikaisemmin kokenut ja haluaisin tietää voiko sen kokea uudestaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

… niin ihailisin illasta toiseen Marokon Agadirissa oranssin punaisena laskeutuvaa aurinkoa.

Lämmin ilta, kävely ranta bulevardilla ja koko taivas hehkuu oranssina edessä. Kyllä, palaisin heti nauttimaan luonnon leikistä taivaalla.

Agadir

 

… niin istuisin ystäväni parvekkeella Kosovon Pejassa katsellen upeaa Rugovan vuoristoa edessäni.

Istuisimme puhumassa päivän tapahtumista ja huomenna odottavista jutuista ja elämä vaan olisi ihan täydellistä juuri sillä hetkellä.

Kosovo Peja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

… niin siemailisin viileää roseeta mules frittesin seuraksi Nizzassa, enkä vieläkään käsittäisi miten meri voi kimmeltää niin turkoosina edessäni.

Moules frittesit ei vaan maistu samalle missään muualla kuin Nizzan turkoosin meren äärellä.

Nizza

 

…niin eläisin uudestaan syntymäpäiväni kotikaupungissani Vaasassa.

Järjestin pari vuotta sitten elämäni juhlat, joissa oli läsnä vain naisia. Se ilta oli minun ja kokonaan minun. Juhlimme ja tanssimme kokonaisen illan. Oma kotikaupunki on aina oma. Tällä hetkellä on hyvä muistaa oman kaupungin parhaat jutut. Pysytään terveinä ja pysytään kotona.

 

 Mihin sinä palaisit jos saisit valita yhden paikan tai hetken ? 

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, 18 huhtikuun, 2020 at 18:53

  Kiitos linkkauksesta! Tuo Spritzin juonti olisi juttu, minne itsekin palaisin ja vielä Roomaan jos sitä pääsisi juomaan.
  Ihania hetkiä, joihin muihinkin voisi samaistua.

  • Reply Piyya lauantai, 18 huhtikuun, 2020 at 19:27

   Kiitos sinulle inspiraatiosta 😉
   Rooma ja spritz ne yhteen kuuluu. Ihan mikä muukin aukio tai pikku baari Roomassa kelpaisi siihen.
   Kiitos Sari 💋

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 08:40

  Tämä on tosi kiva aihe ja mietin itseasiassa itsekin heittäväni korteni kekoon tämän aiheen puitteissa. Menneiden matkojen tunnelmiin on tullut viime aikoina palattua useammin kuin muulloin. Nyt kun ei oikein osaa suunnitella uusiakaan.
  Ihania hetkiä sulla muistoissa. Ja aivan samaa ihmettelin ja ihastelin itse Nizzassa, miten se meri voikin olla niin turkoosi. Aivan siinä sokaistui miten kirkkaana se kimmelsi.

  • Reply Piyya sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 09:18

   Ota ihmeessä epävirallinen haaste vastaan ja tee oma julkaisu. Tätä oli kiva tehdä. Tähän riittää se yksi pienikin hetki tai yksittäinen muisto jostain kohteesta, koko matkan ei ole tarvinnut olla yhtä ilotulitusta.
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Christa sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 11:22

  Minäkin voisin ottaa epävirallisen haasteen vastaan, kun tämä oli niin kiva juttu. Aperol Spritz ihan missä tahansa Rooman aukiolla maistuisi kyllä nyt paremmin kuin hyvin. Eipä nuo muutkaan vaihtoehdot vaikuttaneet hullummalta.

  • Reply Piyya sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 11:26

   Otapa sinäkin tämä epävirallinen haaste vastaan niinkuin minäkin tein 😉
   Oma lista tuli heti valmiiksi ja on kiva lukea muiden kohokohtia, paikkoja ja hetkiä.
   Tuolle Aperolille Roomassa alkaa muodostumaan kiva joukko jo. Kohta voudaan nostaa pieni virtuaslimalja
   Kiitos Christa 💋

 • Reply Veera sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 21:33

  Oiei! Kosovon maisemat toivat niin elävästi mieleen muistot omilta Balkanin reissuilta. Ihan huikeita teleporttikohteita kyllä kaikki 🙂

  • Reply Piyya maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 21:10

   Kosovoon on todella ikävä ! Edelleen tänään tunne siitä ei ole muuttunut miksikään 😉
   Kiitos Veera 💋

 • Reply Mari/Kodinvaihtaja sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 21:51

  Nizzan meri aivan ihana. Olen itsekin ollut Nizzassa joskus about 1994… , ei meri silloin noin turkoosi ollut. Tekisi mieli heittäytyä haasteeseen, mutta samanaikaisesti miettii, että onko mulla ollut mitään niin niin upeaa hetkeä… onhan niitä, mutta pitää kaivella muistia

  • Reply auringonpaistetta sunnuntai, 19 huhtikuun, 2020 at 22:23

   Ihana postaus😍 Nyt kun matkojen muistelu ja niistä haaveilu on entistäkin enemmän päivissä läsnä. Itsellenikin tuli heti useita hetkiä mieleen, täytynee tarttua haasteeseen😉

   • Reply Piyya maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 21:15

    Tartu haasteeseen 😍
    Minä en voinut olla tekemättä omaa kun olin Sarin jutun lukenut. Nyt jään odottamaan sinun omaasi
    Kiitos 💋

  • Reply Piyya maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 21:13

   Heittäydy ihmeessä haasteeseen. Minusta hetket ei tarvitse olla upeita vaan niitä jotka ovat olleet itselle tärkeitä ja joihin liittyy omia muistoja. Niiden arvokkuutta ei voi mitata muuta kuin omassa sydämessä.
   Kiitos Mari 💋

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 00:02

  Itselläni ne hetket, joihin eniten haluaisin palata, liittyvät luontoon tai eläinkohtaamisiin. On erittäin vaikeaa valita vain yhtä. Ehkä se kuitenkin voisi olla viikon telttaretki syvällä Amazonin viidakossa, jolla tavallaan on edelleen itselleni varsin suuri merkitys. Silloin tajusin, että oikeasti voin matkustaa ja mennä mitä uskomattomimpiin kohteisiin, joihin vain haluan.

  • Reply Piyya maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 21:18

   Ihana muisto sinulla ! Nuo hienot luonto ja eläinkohtaamiset on minulla vielä edessä tai jää muilta ihasteltavaksi. Minä kun niin usein löydän itseni pyörimästä Euroopasta.
   Kiitos Mikko 😊

 • Reply Paratiisireportteri maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 05:43

  Hienoja muistoja. Pantheon on itsellenikin poikkeuksellisen rakas paikka Roomassa, tuon temppeli-kirkon ikiaikainen mahtavuus on jotain hyvin koskettavaa.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:08

   Kiitos Paratiisireportteri 😊
   Keväinen Rooma ja istuskelu tuolla Pantheonin aukiolla sopisi kyllä minulle loistavasti juuri nyt. Toki olen valmis istuskelemaan siellä juuri silloin kun sinne taas pääsee.

 • Reply Johanna V. maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 12:26

  Voi että, jotenkin liikutuin jo tästä postauksesta, joten ehkä on pakko myös omat muistot kirjoituksen alle 🙂 Vuoristomaisemat sekä vilkkuvat kaupungin valot ovat myös lähellä omaa sydäntäni, vaikkakin edustavat niin eri todellisuuksia.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:09

   Ilman muuta tästä nyt epävirallinen haaste vastaan Sarin puolesta. Samoin rakastan suurkaupungin vilkkuvia valoja yhtä lailla kuin vuoristomaisemaa.
   Kiitos Johanna 💋

 • Reply Katja maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 16:50

  Ihania muistoja!! Ja siis muutenkin tosi kiva postaus, heti rupes kutkuttamaan itseäkin kirjoittaa vastaava! Jotkut hetket vaan jää mieleen niin, että niihin palaa aina uudelleen ja uudelleen.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:11

   Nyt sitten vaan kirjoittamaan niitä omia hetkiä, odotan kovasti pääseväni lukemaan näitä lisää.
   Kiitos Katja 💋

 • Reply Sini matkakuumeessa maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 17:22

  Vain yhtä on tosi hankala valita: voisin olla Laosin Vang Viengissä riippumatossa kuunnellen musiikkia ja katsellen vieressä virtaavaa jokea… tai sitten Itä-Georgiassa viinejä maistelemassa… Tällä hetkellä olisin mielellään ihan missä päin maailmaa tahansa, jos saisi liikkua vapaasti.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:24

   Yhtä paikkaa tai hetkeä on todella vaikea valita ja siksi olikin hauska tehdä tämä näin, että samalla aloituksella kirjaa useamman muiston.
   Totta, olisin myös itse mielelläni jossain vastaanottamassa kesän. Nyt ollaan täällä ja löydetään kultahiukkaset arjesta.
   Kiitos Sini 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 17:39

  Kiva postausidea! Jo Sarin juttua lukiessa mietin, että pitäisi itsekin tehdä tällainen. Hmm, vielä täytyy hieman pohtia mihin haluaisi palata, kun niitä paikkoja ja hetkiä on niin monta. Olen ihastellut aiemminkin hotellivalintaasi Kuala Lumpurissa. Tuo infinitypool kyllä houkuttelisi just nyt 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:26

   Odotan kovasti, että ylös sinä otat tämän epävirallisen haasteen vastaan minulta ja Sarilta 😉
   Oi jooooo kyllä kelpaisi ihastella valoja tuon infinitypoolin äärellä uudestaan.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Teija / Lähdetään Taas maanantai, 20 huhtikuun, 2020 at 19:23

  Oi, heti aloin miettiä hiljaista rantaa Malediiveilla tai Fidzillä, mutta tätä lukiessa tuli niin monta muutakin ihanaa matkamuistoa mieleen, minne palaisin salamana. Unelmointi on ihanaa!

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:35

   Unelmointi on niin ihanaa ja voi että minkälaisiin ,aisemiin sun muistot vei sinut heti 💗
   Kiiros Teija 💋

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta tiistai, 21 huhtikuun, 2020 at 02:16

  Tämä oli ihana! <3 Minäkin Sarin innoittamana kirjoitin tällaisen ja ajattelin sen tällä viikolla julkaista. Olen niin samaa mieltä monesta listaamastasi kohteesta

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:36

   Kävinkin lukemassa omasi ja voi että näitä on ihana lukea. Toivottavasti moni muukin lähtisi mukaan haasteeseen.
   Kiitos Sandra 💋

 • Reply Annika / Life is a journey tiistai, 21 huhtikuun, 2020 at 17:17

  Ihana postaus, ja wau mikä kakku! 😀 Oliko tuo itse tehty vai tilattu jostain (mistä?)?

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:39

   Lähdetä sinäkin tekemään omaa juttua tästä.
   Tilasin kakun Kotileipomo herkkuhetkestä. Isotvsuosittelut Lindalle, tekee niin kauniita ja maistuvia kakkuja.
   Kiitos Annika 💋

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta torstai, 23 huhtikuun, 2020 at 19:09

  Ihania tunnelmia ja muistoja <3 Kyllä noihin kelpaisi palata. Ja kiva oli lukea yksityiskohdista noilla reissuilla, mikä siinä hetkessä on juuri jäänyt mieleen ja sydämeen.
  Täytyypä ottaa harkintaan, jos itsekin tekisin tällaisen😊

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:43

   Ehdottomasti lähde sinäkin mukaan haasteeseen, näitä on kuva lukea nyt kun on aikaa muistella ja haaveilla. Kiva, että tunne paikoista välittyi, koska juuri noin se on, näistä paikoista on jäänyt joku erityinen juttu mieleen ja sydämeen.
   Kiitos Emilia 💋

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 24 huhtikuun, 2020 at 12:23

  Muuten hyvä, mutta tässähän oli monen monta paikkaa 🙂 Mutta niinhän se perinteisesti on, että pitkän jutun kirjoittaminen on helpompaa kuin lyhyen jutun 🙂 – ja tietysti, totta puhuen, ihan yhden ainoan paikan valitseminen voisi olla tosi vaikeaa. Taidan yrittää sitä – tai pikemminkin tätä, tässä vielä joskus, matkailun ollessa tauolla.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:47

   Kiva jos sinäkin lähdet nukaan tähän haasteeseen. Tosiaan eihän tässä ole vain sitä yhtä paikkaa tai hetkeä mutta se olikin minusta hauska että voi niitä olla useampiakin ja silloin huomaa myös mitä muistot edustaa, Aika usein itselläni muistoihin liittyi myös ruoka tai juoma 🤭
   Kiitos Pirkko 💋

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning perjantai, 24 huhtikuun, 2020 at 16:42

  Upeita paikkoja. Näistä haluaisin nähdä tuon moskeijan omin silmin. Omista reissuista toistaisin varmaan ensimmäisenä viime kevään reppureissun Keski-Amerikkaan, joitain kohtia lukuunottamatta. Myös Turkissa kävisin uudelleen Sapaderen kanjonissa.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:49

   Sinullakin olisi näitä muistoja jaettavaksi 😉
   Tuo moskeija on kyllä kaiken vaivan arvoinen vaikka Emiraatit eivät edes muuten kiinnostaisi.
   Kiitos Cilla Maria 💋

 • Reply anmariencfc perjantai, 24 huhtikuun, 2020 at 19:59

  Ihania hetkiä, jotka sai kyllä matkakuumeen nousemaan! Kovin vaikea olisi tosiaan valita vain yhtä kohdetta, sillä hyvä matka koostuu niin erilaisista hetkistä.

  • Reply Piyya lauantai, 25 huhtikuun, 2020 at 09:50

   Yhtä kohdetta tai hetkeä on kyllä mahdoton valita, useita on helpompi. Aina toki jää jotain pois ja toisena päivänä valitsisi toisin, mutta hauska tätä oli tehdä,
   Kiitos Anmarie 💋

 • Reply Kohteet joihin voisin palata - mutta palaisinko? - Meriharakka.net keskiviikko, 10 kesäkuun, 2020 at 09:00

  […] suosittu näkökulma muistelemiseen oli valita paikkoja, joihin haluaisin (nyt) palata, jos matkustaminen vaan olisi mahdollista. Tosikkona mietin kyllä hetken, että jos matkustaminen olisi mahdollista, niin eiköhän se […]

 • Leave a Reply