Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia

Kolme päivää, kolme kaupunkia, kolmantena Firenze

sunnuntai, 12 tammikuun, 2020

Kolmantena päivänä junamme suuntasi Bolognasta ihanaiseen Firenzeen joka oli aikanaan ensi rakkauteni Italiaan. Muistan edelleen sen erikoisen punaisen mullan tuoksun joka silloin kolmekymmentä vuotta sitten suorastaan tunkeutui nenääni, rakennukset, aidon pizzan tuoksun, tunnelman ja Italialaisten huolettoman eleganssin. Siitä lähtien Italia ei ole päästänyt otettaan minusta.

 

Kolme naista ja kolmas kaupunki kolmen päivän sisään, vieläkö virtaa riitti, riitti ja hyvin riitti. Firenzen vanha keskusta ei ole kovin laaja, sen ehtii pintapuolisesti kokea ja kävellä yhden päivän aikana. Hop on hop off bussilla ehtisi jopa laajemmallekin, mutta me valitsimme kävelyn. Firenze itsessään on väkiluvultaan 360 ooo ihmisen kaupunki, jossa renesanssin aikaiset rakennukset, arkkitehtuuri ja taide vetää puoleensa. Mitä yhden päivän aikana sitten ehdimme nähdä Firenzestä ?

 

1. DUOMON AUKIO – PIAZZA DEL DUOMO

Juna asemalta kun lähtee kävelemään kohti vanhaa keskustaa Santa Maria del Fiore toimii hienona maamerkkinä, sitä ei voi olla löytämättä, mutta vaikea siitä on myös päästä eteenpäin koska se on niin upea. Kirkko on viidenneksi suurin kirkkorakennus Euroopassa ja omistettu neitsyt Marialle. Meillä oli onni kun aamu aurinko nousi siihen saapuessamme ja valaisi kirkon häikäisevän kauniiksi. Jonot kirkkoon oli jo aamusta niin pitkät että emme edes harkinneet sisälle menoa.

 

2. PIAZZA DELLA SINGORIA

Piazza della Singoria on SE paikka, jossa nauttia proseccoa Firenzessä, onhan se Firenzen keskustan keskusaukio. Meillä oli siinä vaiheessa jo vauhti päällä niin kova, että meillä se jäi siinä kohtaa nauttimatta.

 

3.PALAZZO VECCHIO

Palazzo Vecchio sijaitsee Piazza della Singorian laitamalla, täältä löytyy myös Michelangelon David patsaan kopio. Alkuperäinen patsas sijaitsee Firenzessä Accademia di belle arti di Firenzen galleriassa. Jäljennös tuotiin korvaamaan alkuperäinen patsas vuonna 1910.

 

4. PONTE VECCHIO

En ole varmaan koskaan ollut mihinkään kellon aikaan Firenzessä niin että Ponte Vecchiolla ei olisi ollut ruuhkaa. Tällä kertaa pääsimme kyllä kuvaamaan sillalta Arno joelle ihan rauhassa, vähän tosin jouduimme odottamaan, mutta mehän olimme lomalla ja nautimme ympäristöstä eikä kiire mihinkään. Edelleen Ponte vecchion kultasepänliikkeet kimaltelevat kilpaa auringon kanssa niinkuin on jo vuosisatoja tehnyt.

 

5. BASILICA DI SANTA CROCE

Tämän katolilaisen kirkon aukiolle tupsahtaa monesta suunnasta kun Firenzessä käveleskelee. Kaduthan ei ole ristikkoon rakennettuja niin hyvälläkin suuntavaistolla saattaa aukio olla taas edessäsi  vaikka tuletkin ihan eri suunnasta kuin edellisellä kerralla.

 

 

6. MUITA HUOMIOITAVA JUTTUJA FIRENZESSÄ

UFFIZIN Galleria  – jokaisen taiteen ystävän must see kohde !

PIAZZAT / AUKIOT – pysähdy nauttimaan virvoittava juoma, kuuma espresso, syömään     lautasellinen ylihinnoiteltua pastaa ja nauti. Nauti hetkestä, kiireettömästä ja luonnollisesta eleganssiata. Elä hetken la dolce vitaa.

FIRENZE – TOSCANAN PÄÄKAUPUNKI, käytä hyväksesi Firenzen sijaintia jos olet Firenzessä pidempään kuin me. Firenzestä pääsee kätevästi junalla vaikka Siennaan, Luccaan ja Pisaan.

 

Me nautimme päivästämme Firenzessä, renessanssin aikaisen arkkitehtuurin keskellä ja meitä kun vielä helli uskomaton +27 asteen helle tuona lokakuisena päivänä. Me elimme koko tuon kolme päivää kaikissa kaupungeissa todellista La Dolce Vitaa.

Kolme päivää, kolme kaupunkia, ensimmäisenä Bologna

Kolme päivää, kolme kaupunkia, toisena Venetsia

 

* Onko Italia jo päässyt hurmaamaan Sinut ? 

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 13 tammikuun, 2020 at 01:05

  En ole Italiassa Roomaa lukuun ottamatta käynyt, mutta Roomasta tykkäsin kyllä todella paljon. Pohjois-Italiassa on valtavasti kiinnostavia paikkoja ja kaupunkikohteista ehkä juuri Firenze kiinnostaa kaikista eniten.

  • Reply Piyya maanantai, 13 tammikuun, 2020 at 17:10

   Rooma on suurin rakkauteni, Firenze ensi rakkauteni Iraluassa ja nyt Venetsia kyllä pääsi tähän rakkauksien joukkoon 😊
   Pohjois-Italiassa ja erityisesti Toscanan alueella on kyllä niin paljon nähtävää, että sinne vaan.
   Kiitos Mikko !

 • Reply Martta / Martan matkassa maanantai, 13 tammikuun, 2020 at 18:30

  Italian on aivan ihana ja Firenze on toivelistalla. Monissa Italian kaupungeissa on tullut käytyä, mutta jostain syystä Firenze on aina jäänyt väliin, kerran ollut jopa juna-asemalla, mutta aikaa ei jäänyt kaupungilla käymiseen.

  • Reply Piyya lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 11:20

   Italia on todella ihana ! Nyt sinun täytyy laittaa Firenze seuraavalle Italian matkasi kärki kaupungiksi. Firenzessä on ihan oma charmi, joka on omanlaisensa oikeastaan jokaisessa Italian kaupungissa.
   Kiitos Martta 💋

 • Reply Sini matkakuumeessa torstai, 16 tammikuun, 2020 at 15:39

  Ihania rakennuksia erityisesti nuo tuolla Duomon aukiolla. Rooma on ainoa paikka Italiasta, missä olen toistaiseksi käynyt, mutta onhan siellä paljon kiinnostavia paikkoja niin kuin tuo Firenze. 😊

  • Reply Piyya lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 11:22

   Firenze todella häikäisee rakennuksillaan. Suosittelen tietenkin varaamaan matkan myös Firenzeen, kaupungilla on ihan oma taika.
   Kiitos Sini 💋

 • Reply Iida In Translation perjantai, 17 tammikuun, 2020 at 14:32

  Oi että, näyttää kyllä ihanalta Firenzen tunnelmat! <3 Olen itse asiassa vähän hassu matkabloggaaja, koska en ole koskaan käynyt Italiassa. Toivottavasti asia korjaantuu lähitulevaisuudessa, olisi ihana tehdä useampia kaupunkeja kiertävä ruokamatka sinne 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 11:25

   Harvapa meistä on käynyt kaikkialla. Minulla itsellä on paljon kohteita käymättä, joissa kaikki ovat käyneet. Italia on siitä kiva, että junaverkosto on todella kattava ja hyvin toimiva. Italiassa pystyy lyhyelläkin ajalla ottamaan paljon haltuun halutessaan niin.
   Kiitos Iida 💋

 • Reply Terhi perjantai, 17 tammikuun, 2020 at 17:34

  Italia ei petä koskaan, sillä on oma, varma charminsa ja italialaisissa kaupungeissa jaksaa kuljeskella nauttien tunnelmasta.

  • Reply Piyya lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 11:26

   Olen ihan samaa mieltä, Italia ei ole koskaan pettänyt minua.
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, 19 tammikuun, 2020 at 05:11

  Vitsi miten upeita rakennuksia. Minä olen jo pidempään toivonut, että pääsisimme kiertelemään vähän Italiaa (ja oikeastaan vaikka miten montaa muutakin maata.. ha ha). Mutta Italia kiehtoo, siellä on jotenkin ihan oma tunnelmansa. Ja se ruokahan on tietenkin ihan taivaallista mutta meitä kiinnostaa aina tällaiset historialliset rakennukset ja paikat.

  • Reply Piyya sunnuntai, 19 tammikuun, 2020 at 09:15

   Toivottavasti pääset piakkoin kiertelemään Italiaa, KOSKA rakennukset, ruoka, historia, eleganssi 💗
   Kiitos Paula 💋

  Leave a Reply