Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Matkavuosi 2019 pakettiin ja tervetuloa vuosi 2020

tiistai, 31 joulukuun, 2019

Yksi päivä kuluvaa vuotta ja kokonaista vuosikymmentä jäljellä, siis yksi ainokainen päivä. Time flies when your having fun, vai kuinka se menikään ? Omalta osaltani voisin sanoa, että aika turbulentti tämä viimeinen vuosi, joten jospa tämä vuosi olisi ollut jonkunlainen huipennus vanhalle ja uusi vuosikymmen toisi uusia positiivisia tuulia elämääni.

 

Päällimmäisenä näin matkailun osalta on kiitollisuus jokaisesta viidestä tänä vuonna tekemästäni matkasta. Kokopäivä työtä tekevälle viisi matkaa tuntuu todella hyvälle luvulle, joten ihan voisin riemusta kiljua jos ensi vuonnakin pääsisin yhtä usealle matkalle. Tämä olikin matkailun kannalta minulle erikoinen vuosi koska matkustin ensimmäistä kertaa aidosti kauemmas, kun olin syntymäpäivämatkalla pienellä Kaakkois-Aasia kiertueella maaliskuussa. Tässä siis minun vuodatukseni kuluneesta vuodesta. Päätin jakaa vuoteni neljänneksiin niin saan matkoja mahtumaan niistä jokaiseen.

 

TAMMIKUU – HELMIKUU – MAALISKUU

Tammikuu kului täysin viimeisten lentojen ja hotellihuoneiden varaamiseen, maaliskuussa tapahtuneeseen Qatar-Singapore-Bali-Penang-Kuala Lumpur seikkailuun. Töitäkin piti tehdä ja vuosi lähti käyntiin vauhdilla siltäkin osin.

Helmikuussa halusin peruuttaa koko maaliskuussa lähenevän matkan, kirjoitinkin siitä jutun Kun et tahdokaan lähteä. Lisäksi ehdin käydä Tukholmassa työmatkalla helmikuussa tosin siitä matkasta ei ole muistona edes yhtä kuvaa niin hektinen oli todella lyhyt vierailu kaupungissa.

Maaliskuun ensimmäinen päivä suuntasinkin matkani sitten jo kohti Qataria,  jossa tein vuorokauden mittaisen Stopoverin Dohassa. Ihastuin Dohaan kovin ja olisin mielellään jatkanut lomailua siellä vielä muutaman päivän, mutta kone odotti jo matkaajaa Singaporeen. Singaporen siisteys, helppokulkuisuus ja turvallisuus ehti tehdä minuun vaikutuksen ennenkuin siirryin Balille. Sattumalta pikkuserkkuni oli työmatkalla Singaporessa samaan aikaan ja ehdimme dinnerille Chinatowniin ja nauttimaan Singapore Slingit Raffles hotellin Long Barissa. Balilla olikin tarjota minulle iso yllätys Nyepin vieton muodossa. Hiljaisuuden päivä saattoi toisaalta tulla ihan hyvään kohtaan seikkailullani ja jouduin aidosti huilaamaan päivän. Balin jälkeen olikin vuorossa odotetut Georgetownin katutaiteet.Vaikkakaan Malesian Penang ei ollutkaan minulle se suuri ihastuksen kohde matkallani koska Penang – oli paikka jossa turvallisuudentunteeni horjahti. Kuala Lumpurissa koin sellaisen hetken jolloin koin kaiken näkemäni jälkeen suuren onnellisuuden hetken katsellessani Petronas torneja hotellin lämmitetyssä infinity altaassa. Koko matka kiteytyi siihen hetkeen ja onnellisuuden tunteeseen.

Doha

Doha -MIA

Singapore – Gardens of the Bay

Pikkuserkun kanssa dinnerillä Singaporen Chinatownissa

Penangin rantaa

Penangin George Townia

Kuala Lumpur

 

HUHTIKUU – TOUKOKUU – KESÄKUU

Huhtikuu meni toipuessa tuosta elämäni matkasta ja fiilistellessä sitä. Yllättävän kauan kesti jetlagissa olo tuon reissun jälkeen ja minä kun ajattelin ettei sellainen hömpötys minua koske. Muistan kuitenkin hyvin kuinka lähdin alkuillasta vaan ajelemaan päämäärättömästi pysyäkseni hereillä edes yhdeksään asti illalla. Pari viikkoa siinä meni sisäisen kellon siirtämisessä.

Toukokuussa pääsinkin vai jouduinko sittenkin Iltasanomien sivuille seuraavalla jutullani : Tutki kohdetta ennen kuin ostat lentoliput. Ja Nizzaanhan minä sitten lähdin sen Tel Avivin sijaan ja ihastuin täysin Ranskan Rivieraan. Keväinen Nizza, Cannes, Ville France Sur Mer ja Huikea Monaco tuli tutuksi mutta niin paljon jäi vielä nähtävää. Listalle jäi Menton, Eze, St.Tropez ja kyllä minä seuraavan kerran käyn Italian puolella Ventimigliassa pyörähtämässä. Niin paljon kun Kreikassa olenkin matkustanut niin Italialla on aina erityinen paikka sydämessäni.

Kesäkuun alussa havahduin siihen, että olin lupautunut olemaan juhannuksesta elokuuhun asti töissä ja aloitin vimmatun matkan etsimisen ja niinpä lähdin Hetken mielijohteesta Riikaan. Riika helli minua auringolla ja lämmöllä, siitä oli hyvä jatkaa työntäyteistä kesän viettoa. Kesähän on parasta aikaa Suomessa.

Vaasan kauppahallissa tukahduttamassa Aasia kaipuuta

Cannes

Cannesissa maistoin elämäni ensimmäiset moules frittesit

Antibes

Nizza – Nice

Nizza – Nice

Monaco

Ville France Sur Mer

Riika – Riga

Riikan kahvilat

 

HEINÄKUU – ELOKUU – SYYSKUU

Heinäkuussa nautin täysillä Vaasan lähialueista. Käytiin äidin kanssa Raippaluodossa syömässä ahvenfileitä, katsomassa auringonlaskua, sisäsataman terassilla juomassa Aperol Spritzejä ja poimin lupiineja matkan varrelta kotiin maljakkoon. Haaveilin elokuussa alkavasta lomasta ja kuinka ollakaan   Ei kesää ilman Kreikkaa

Elokuussa olikin oman kesälomani vuoro ja Kreikan Kalymnokseltahan minä itseni löysin. Olin päättänyt viettää löhöloman ja parannella rusketusraitojani, mutta minkäs sitä itselleen voi kun Kalymnokselta oli niin hyvät yhteydet sekä Telendokselle ,että Päiväksi Lerokselle. Ihana helppo, takuu varma lomaviikko Kreikassa.

Syyskuussa metsästin vielä viimeisiä auringonsäteitä äitini kanssa ja myös kesän viimeisiä Aperol Spritzejä, joista tuli tämän kesän yhteinen juttumme.

 

Kesäkuussa istuttiin iltaa ystävien kanssa

Raippaluoto – Café Arken

Lupiinit ilostuttavat niin sisällä kuin ulkona

Ehdin halaamaan puitakin

Leros

Leros

Vaasa – sisäsataman terassilla Aperoleilla

Auringon laskua saaristossa

Raippaluodon silta

LOKAKUU – MARRASKUU – JOUKUKUU

Lokakuussa ajoimme äidin kanssa ympäri Vaasaa ja etsimme kauneimpaa mahdollista ruskaa ja kyllä kotikaupunkimme sitä meille tarjosikin. Lokakuussa oli myös vuotuisen naisten matkan aika, jonka olemme useana vuonna työyhteisössämme toteuttaneet. Tänä vuonna matkamme suuntasi Italiaan ja siellä Bolognaan, Venetsiaan ja Firenzeen. Kaikille muille kolmelle matkaseuralaiselle tämä oli heidän ensimmäinen matka Italiaan, mutta tuskin viimeinen. Venetsia pääsi hurmaamaan meidät kaikki elokuvamausilla kulisseillaan ja jollakin hämmentävän raukealla atmosfäärillään, vaikka muita turistejakin oli ihan kiitettävästi ihastelemassa kilvan Venetsian kauneutta kanssamme. Meillä ei ollut Venetsiassa kiire mihinkään paitsi vaporetossa Canal Grandella katsoinkin huolestuneena kelloa ja junan lähtöaikataulua. Muutama tiheämpi askel asemalla ja saimme jopa hetken hengähtää ennen junan lähtöä.

Marraskuu ja Joulukuu on vain lipunut ohitseni. Kuukaudet ovat olleet aika raskaat mutta nyt on katse kohti uutta vuotta, uusia kujeita ja tietenkin matkoja.

Vaasa

Bologna

Bologna

Venetsia

Firenze

 

Tulevalle uudelle vuodelle ei ole vielä yhtään matkaa varattuna. Ainoa suunnitelmissa oleva matka on Pohjois-Makedonian Skopjeen, mutta sekin on vasta suunnittelun asteella, muutenkin uskon, että matkani tulee olemaan lyhyempiä kaupunkilomia vuonna 2020. Vuosi on kuitenkin pitkä ja vain aika tulee näyttämään minne uusi vuosi tulee tämän matkailijan viemään.

Onnellista ja matkojen täytteistä Uutta Vuotta juuri Sinulle ❤️

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 11:25

  Mukava matkavuosi ja kiva lukea koosteita miten muiden vuosi on sujunut. Ja eipä ole itsellänikään yhtään matkaa vielä varattuna tälle uudelle vuodelle, mutta yksi on niin vahvasti suunniteltuna, että pidän sitä lähes varattuna. Kohde vain vielä vähän heittelee mikä se lopulta tulee olemaan. 😀
  Oikein ihanaa alkanutta vuotta ja toivotaan kivoja matkoja!

  • Reply Piyya keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 11:30

   Muiden koosteita niinkuin sinunkin omaa on todella ollut kiva lukea.
   Jännittävää mihin sinun ensimmäinen jo lähes varma matka sitten Suuntautuukaan 😉
   Kiitos Virpi ja kivoja matkoja meille 💋

  • Reply Sini matkakuumeessa maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 19:29

   Muistan tuon sun Tel Aviv säädön. Aika ärsyttävää, mutta noista oppii. Kun suunnittelen omia matkoja, mulla on yhtäaikaa lento- ja majoitussivut auki ettei vaan tule mitään ei-toivottuja yllätyksiä.
   Kivoja matkoja sinullekin 😊

   • Reply Piyya maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 21:29

    Onneksi mua jo naurattaa toi 😉
    Ja eihän siinä mulle käynyt onneksi pahemmin …olishan niillä pisteillä toki tehnyt jonkun muun matkan mutta oppia ikä kaikki.
    Niin on kuule tälläkin nykyään AINA molemmat sivut auki matkoja varatessa.
    Ihania matkoja Sini sinulle ja kiitos 💋

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 15:46

  No sinähän menit ja reissasit aivan mielettömän paljon viime vuonna! Harmi, että marras- ja joulukuu olivat sinulle raskaita. Nyt ei muuta kuin uusi vuosi uusien kujeiden ja matkojen myötä aivan ihanaksi ja levollisemmaksi.

  • Reply Piyya keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 16:04

   Täytyy kylllä itsekin todeta, että aikamoiseksi reissu vuodeksikin tuo viime vuosi muotoutui.
   Usko tulevaan ja positiiviseen sellaiseen täytyy pitää vahvana, sitä toivon myös sinulle ! Viime vuoden pahat jutut jääköön sinne !
   Kiitos Kirsi 💋

 • Reply auringonpaistetta keskiviikko, 1 tammikuun, 2020 at 21:00

  Paljon olet kyllä ehtinyt reissaamaan😊 Harmi, että loppuvuosi oli raskas! Toivottavasti tämä uusi vuosi alkaa onnellisesti ja pääset toteuttamaan mahdollisimman monta matkahaavetta☺️💭

  • Reply Piyya perjantai, 3 tammikuun, 2020 at 08:08

   Kiitos Sanna 💋
   Uusi vuosi luotsina uskoa parempaan.
   Oikein hyvää ja maykustusrikasta uutta vuotta myös sinulle.

 • Reply Emma torstai, 2 tammikuun, 2020 at 09:32

  Sulla oli viime vuonna kyllä ihanat kohteet, ihan munkin lemppareita <3 Mulla oli myös jo viime vuoden syyskuulle varattuna lennot Pohjois-Makedoniaan, mutta se pirun uusi työ sitten peruutti sen suunnitelman… Että sitä pitäis yrittää varmaan tänä vuonna uudestaan. Ehkä osutaan samaan aikaan? 😀

  • Reply Piyya perjantai, 3 tammikuun, 2020 at 08:12

   Se oliskin jo aikamoinen sattuma mutta ei mitenkään mahdoton että olisimme samaan aikaan kohteessa 😊
   Samat Euroopan kohteet kun tuntuu meitä viehättävän.
   Viime vuosi oli kyllä erityisen ihana matkustusvuosi
   Kiitos Emma 💋

 • Reply Christa torstai, 2 tammikuun, 2020 at 15:18

  Ihania reissuja viime vuoteen sisältyi sinulla! Ja mahtavaa, että epäilyksestä huolimatta lähdit kaukoitään ja matkasta tulikin hieno kokemus. Olenkin käynyt lueskelemassa meidän reissun varaamisen jälkeen vielä uudelleen sinun Singaporen ja Balin juttuja ja matkakuume senkun nousee.
  Omakin marras-joulukuu oli rankka ja reissun suunnittelu on vähän antanut vastapainoa muuten haastavalle ajalle. Toivottavasti sinulla tulee alkaneelle vuodelle sopivasti matkoja piristämään arkea. Makedonia kuullostaa mielenkiintoiselle suunnitelmalle.

  • Reply Piyya perjantai, 3 tammikuun, 2020 at 08:16

   Viime vuosi oli kyllä täynnä ihania reissuja, ei voi olla muuta kuin kiitollinen niistä.
   Ihanaa kun olen pystynyt inspiroimaan Singapore ja Bali jutuillani sinua , jeiiiii !
   Toivotaan että marraskuun ja joulukuun synkkyys on molemmilla taaksejäönyttä elämää ja kevät tuo valoa elämäämme. Matkat ainakin katkaisee hetkeksi arkea.
   Kiitos Christa 💋

 • Reply Maijuc sunnuntai, 5 tammikuun, 2020 at 19:24

  Mukavastihan noita matkoja on vuoteen ehtinyt kertyä, sekä erilaisia tunnelmia matkoihin liittyen.
  Itse kirjoitin juuri Skopjesta blogiin, olin siellä itsenäisyyspäivänä. Kannattaa mennä keväämmällä/kesällä, mikäli suinkaan mahdollista.

  • Reply Piyya maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 15:30

   Todella hyvä matkavuosi on takana ja tosiaan hyvin erilaisia reissuja !
   Kävinkin lukemassa postauksesi Skopjesta ja kyllä sinne vieläkin olisi tarkoitus alkukeväästä suunnata.
   Kiitos Maijuc 💋

 • Reply katri/Kotona ja kaupungilla maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 15:10

  Sinulla on ollut mukava matkailuvuosi ja paljon ihania kohteita!
  Näitä muiden ”vuosikertomuksia” lukiessa tulee entistä enemmän matkakuume, kun tällä hetkellä ei ole matkaa varattuna minnekään.

  Mukavaa uutta vuotta ja tuokoon se mukanaan kivoja matkoja!

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Reply Piyya maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 15:37

   Olen kyllä kiitollinen tuosta matka vuodestani.
   On ollut kuva lukea näitä koosteita ja omakin matka kuume on aika monen postausta lukiessa noussut todella korkealle.
   Kiitos Katri 💋

 • Reply Asko Leppilampi tiistai, 7 tammikuun, 2020 at 18:18

  Hieno tapa toteuttaa vuosikertomus. Kiitos siitä. On sinullakin riittänyt reissuja. Sama oli ääni askeleissamme. Minä tein koosteen näin. https://appamatkustaa.fi/huikeiden-matkakokemusten-vuosi-2019/

  • Reply Piyya tiistai, 7 tammikuun, 2020 at 18:38

   Kiitos Asko
   Totta, vuosinolinäärimmäisen hyvä reissu vuosi. Siitä riittää iloa pitkäksi aikaa. Toki jo suunnataan katseita uusiin seikkailuihin.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla torstai, 9 tammikuun, 2020 at 16:09

  Ihania matkoja! 🙂 Paljon on selvästi sinunkin matkavuoteesi mahtunut ja töitäkin ehtinyt kaiken lomassa painaa. Upeita kuvia erityisesti Italiasta ja Kreikasta! <3 Italia on varmaankin meilläkin tänä vuonna edessä vihdoista viimein, joten sitä innolla odottaen. En voi olla tuijottamatta noita Venetsian ja Firenzen kauniita maisemia! Hyvää uutta reissuvuotta ja vuotta ylipäänsä! 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 10:57

   Toivottavasti pääset Italiaan tänä vuonna, onhan se niin ❤️
   Italia on aina ollut matka rakkauteni ja jotenkin sen hehku on vaan voimistunut taas viime vuosina.
   Ihanaa uutta reissu vuotta myös Sinulle !
   Kiitos Tiina Johanna 💋

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, 9 tammikuun, 2020 at 17:30

  Mahtavalta vuodelta näyttää ja kuulostaa! On sitä kotimaassakin kyllä kauniita kohteita! 🙂 Makedonia on todella mielenkiintoinen maa ja tulee varmasti huippu reissu jos / kun menet! 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 11:00

   Kotimaassakin todella olisi paljon kauniita kohteita. Viime vuonna ajelimme äidin kanssa näitä lähimaastoja tutkaillen.
   Makedoniaa kyllä odotan, lyhyt reissu saattaa vaan nostattaa kuumeen nähdä enemmän 😉
   Kiitos Sandra 💋

 • Reply Anna | Muuttolintu perjantai, 10 tammikuun, 2020 at 03:14

  Hieno matkavuosi sinullakin, noista on varmasti jäänyt paljon ihania muistoja. Makedoniasta oon kuullut paljon hyvää. Valoisaa, entistä onnellisempaa vuotta 2020!

  • Reply Piyya lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 11:02

   Todellakin on jäänyt niin hienoja muistoja ❤️
   Makedonia in my mind, uskon myös sen olevan kiva kohde, en kai sinne muuten suuntaisikasn 🙀
   Samoja asioita toivon myös Sinulle tälle uudelle vuodelle !
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 18:25

  Huikea matkavuosi sinulla on ollut. Nyt alkoi kiinnostamaan tuo Kuala Lumpurin hotelli, mistä on noin hieno näkymä torneille? Olen alustavasti suunnitellut ensi jouluksi matkaa Malesiaan, joten kaikki vinkit otan kiitollisena vastaan. Alkoi tehdä muuten mieli Aperol Spritzeria kun luki tätä 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 20:34

   Ei ihme jos rupes tekemään mieli Aperol Spritziä 😊
   Tuo hotelli Kuala Lumpurissa oli Ibis City Centre Kuala Lumpur. Maksoin 41 € yö huoneesta. Todellakin suosittelen hotellia. On ihan KCLL metroaseman lähellä. Tuosta hotellikokemuksesta olenkin suunnitellut kirjoittavani juttua.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 21:49

  Kiva matkavuosi takana 🙂 Mäkin tykkäsin Riikasta kun kävin siellä syksyllä.
  Kiinnostais myös tuollanen samansuuntainen Aasian kierros, minkä sinä teit alkuvuodesta. Pitääkin selata blogitekstejä siltä osin.
  Hyvää reissuvuotta 2020!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 12 tammikuun, 2020 at 09:21

   Viime vuosi oli kyllä huikea matkavuosi itselle. Tuo Aasian kierros oli kyllä superkiva vaikka olisi aikaa saanut olla vähän enemmän 😉
   Kiiros Cilla Maria 💋

 • Reply Tomi / Vaihda Vapaalle lauantai, 11 tammikuun, 2020 at 22:27

  Huikee toi allas KL:ssa, mikä hotelli toi oli? Ja Suomen kesä on kyl ihan ykkönen, silloin ei tee mieli matkustaa täältä mihinkään. Tälle vuodelle ei tosiaan meilläkään oo vielä mitään varattuna, mutta eiköhän tässä jotain ilmaannu. Ehkä jo matkamessuilta jotain tarttuu. Mahtavaa alkuvuotta sulle!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 12 tammikuun, 2020 at 09:24

   Hotelli on Ibis Kuala Lumpur City Centre ja todella suosittelen sitä. Lähellä KLCCn metroasemaa vielä lisäksi.
   Mulla on ollut onni kun olen saanut matkustaa niinä aikoina kun olen toivonut ja näin ollen nauttia Suomen kesästä
   Kiitos Tomi 😊

  Leave a Reply