Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia

Kolme päivää, kolme kaupunkia, toisena Venetsia

torstai, 28 marraskuun, 2019

Venetsia ! Matka kaupunkiin, jonne olin jo pitkään halunnut matkustaa, toteutui viimeinkin. Venetsia taitaa olla kaupunki, joka on jokaiselle jollakin lailla tuttu, vaikka sitten vain nimenä. Ja tähän kaupunkiin lähdin sitten varta vasten vain päiväksi. Lukemani mukaan kaupunkiin joko ihastuu tai sitten se yksi kerta riittää. Voin paljastaa heti, ettei päivä todellakaan riittänyt minulle, vaan uudet matka suunnitelmat Venetsiaan pyörii jo päässäni.

 

 

Saavuimme Venetsiaan sumun keskeltä noin kymmeneltä aamulla, olin lukenut jostain, että saapuminen junalla Venetsiaan on elämys, no se elämys jäi meiltä näkemättä tuon sankan sumun vuoksi. Onneksi olin lukenut, että Venetsiassa on kaksi juna asemaa ja tulee ostaa lippu nimenomaan Venetsian Santa Lucian asemalle eikä edelliselle. Siinä sitä olisi ollut ihmettelemistä kun olisimme jäänet junasta väärällä asemalla. Tällä kertaa kaikki sujui kuitenkin tältä osin hyvin. Maisemat Bologna – Venetsia reitillä oli yllättävän tylsät, matkan voi helposti käyttää nukkumiseen toisena kertana.

Venetsia oli siis toinen kohde neljän naisen kolmen kaupungin matkalla. Bolognan kokemuksiimme pääset tästä

Venetsia avautui meille kauniina sumun keskeltä pala palalta. Aurinko alkoi pikkuhiljaa lämmittää sumun hälvetessä ja saimmekin nauttia koko päivän +26 asteen lämmöstä lokakuussa. Emme olleet sopineet etukäteen minkäänlaisia pakollisia nähtävyyksiä, jotka oli nähtävä.  Toki olimme varmasti kaikki lukeneet Rialton sillasta ja San Marcon aukiosta, mutta päädyimme kävelemään ja nauttimaan maisemista ilman mitään pakkoa nähdä joku erityinen nähtävyys. Tietenkin lueskelimme kävellessämme kylttejä ja ne sai aina ohjata meitä johonkin suuntaan, nautimme suunnattomasti Venetsiasta kokemuksena enemmän kuin jokaisen erillisen sillan ja aukion klikkaamiselta niin sanotulta must see listalta.

Venetsia todella tuntuu sille kuin kulkisi elokuvakulisseissa. Se vain on niin sanoin kuvaamattoman kaunis, ainutlaatuinen, upea ja mielenkiintoinen. Me saimme KOKEA Venetsian vaikka emme todellakaan nähneet kuin pienen osan mutta koimme sen mitä ehdimme kaikilla aisteilla ja meistä se olikin kaikista parasta Venetsiassa. Yksi päiväkin antoi meille kaikille niin paljon elämyksiä, että voimme helposti sanoa, että Venetsiaan kannattaa ehdottomasti lähteä vaikka vain päiväksi. Toki se saattaa saada aikaan järkyttävän kaipuun niinkuin se minun kohdalla on tehnyt.

Aamupäivän saimme kävellä ja tutustua Venetsiaan jonkinlaisen raukeuden vallitessa. Ihanan lounastauon jälkeen tilanne olikin jo ihan toinen ja vitsailimmekin, että tarvitsemme kohta jonkunlaisen oman sateenvarjon pidettäväksi merkiksi yläilmoissa toisillemme missä mennään. Kun lähdimme junalla takaisin Bolognaan näimme ainakin viisi risteilyalusta ankkuroituna satamaan. Jotenkin niiden näkeminen ja tietoisuus siitä, että huippusesonki aikaan niitä taitaa olla vähintään tuplasti satamassa antoi ymmärryksen San Marcon ihmismassoille. Ostimme päivälipun vaporettoon jossain vaiheessa kun huomasimme että pääsisimme sillä kätevämmin paikasta toiseen. Vaikka rakastammekin kaikki kävelyä ja haahuilua niin vaporettoon laittamamme rahat saatiin moninkertainen takaisin. Vain jo matka Grande Canalaella San Marcon aukiolta rautatieasemalle oli elämys. Muistotkin saa minut huokailemaan.

On ollut epätodellista seurata postauksia ja uutisia Venetsiasta parin viime viikon ajan kun yksi pahimmista acqua altoista ( veden nousu ) on runnellut kaupunkia. Kuinkahan kaupunki tulee kestämään tulevat ilmastonmuutosten seuraamukset ?

 

Venetsia

 

 

Venetsia, odotan jo seuraavaa kohtaamistamme !

 

* Joko olet kokenut Venetsian taian vai löytyykö matka sinne toivelistaltasi ? 

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Sofia / Project Forever sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 16:04

  Tuo ympäriinsä haahuilu onkin ihan parasta! Usein kun riittävästi kävelee ristiin rastiin niin tulee samalla nähtyä useimmat päänähtävyydetkin ohikulkiessa. Venetsia onkin täydellinen kohde käveleskelyyn! Sillä tavalla löytää hiljaisia, tunnelmallisia ja kuvauksellisia kujia ja siltoja, ja saa ihan toisenlaisen kuvan kaupungista kuin San Marcon aukion laidalta. Vietin itse kolme päivää Venetsiassa ja suosittelen kovasti myös yöpymään siellä. Esimerkiksi Cannaregio on kiva paikallinen alue hieman syrjässä kaikesta hulabaloosta. 🙂

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 16:21

   Canareggion aluetta olen itsekin katsonut sillä silmällä kun pääsen uudestaan lähtemään Venetsiaan. Nimenomaan pienempiä kanaaleja ja niiden varrella olevaa elämää tekee mieli kuvaamaan ja tutustumaan. Vandalismia Granden alueet olivat ensikosetukseksi hurmaavat, mutta niin paljon jäi vielä mielitekoja
   Kiitos Sofia 💋

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA sunnuntai, 1 joulukuun, 2019 at 22:00

  Venetsia voisi laittaa tulvaporttijärjestelmänsä vihdoinkin kuntoon. Ilmeisesti 20 vuota sitä jo suunnitelleet ja varmaan toiset vastaavat menee lisää. Kun käväisee Alankomaissa huomaa, että kyllä niitä vesimassoja voidaan hallita, jos vain on halua, kykyä organisoida asioita ja kukaan ei kuppaa masseja omaan taskuun.

  Mutta kyllähän nuo rankkasateet olivat hankala paikka myös muulle Italialle. Saappankorossa oleva Apulia ja sen upea Matera, kärsivät myös paljon.

  Venetsia on ihan jees, mutta ei mulla mitään kamalaa poltetta sinne ole. Kolmesti käväissyt ja varmaan jossain vaiheessa taas tulee eteen.

  • Reply Cilla keskiviikko, 4 joulukuun, 2019 at 15:50

   Olin tulossa kirjoittamaan tästä samasta. Että on kyllä olemassa jo ratkaisu, jos sitä vaan käytettäis. Ei Venetsia suinkaan ole ainoa kaupunki, joka on vaarassa upota meren nieluun.
   Itse en ole käynyt Venetsiassa, eikä koko Italia muutenkaan jostain syystä ole koskaan kiehtonut. Vaikka kyllähän tuolla varmaan pitäisi käydä ihan yleissivistyksen vuoksi. Jotenkaan vaan ei nappaa nuo valtavat ihmismassat ja se miten negatiivisesti paikalliset nykyään (kuulemma) suhtautuu turisteihin. Vähän samat fiilikset mm. Barcelonasta. Harmi.

   • Reply Piyya torstai, 5 joulukuun, 2019 at 06:25

    Ratkaisut ovat olleet tiedossa jo pitkään, harmi todella kun ei toimenpiteisiin ryhdytä ja toivottavasti ryhdytään ennenkuin on myöhäistä.
    Minulle Italia taas on niitä maita jonne veri vetää aika ajoin. Voin olla poissa jonkun aikaa kunnes on taas päästävä sinne. Minulle toki riittää muutaman päivän visiitit vaikka pidempäänkin viihtyisin.
    Täytyy myöntää että nuo valtavat ihmismassat ei tosiaan nappaa. Seuraavalla kerralla haluaisinkin tutustua Venetsian muihin alueisiin, jotka eivät ole suurien turistilaumojen suosiossa.
    Kiitos Cilla 💋

  • Reply Piyya torstai, 5 joulukuun, 2019 at 06:20

   On kyllä aika käsittämätöntä, että tulvat ovat jokavuotista, niiden tuomat ongelmat tiedetään ja tunnistetaan mutta vain odotetaan vaikka ratkaisut ovat tiedossa.
   Rankkasateet taitavat olla tulevina vuosina tosiasia monessakin kohteessa ja kärsimykset suuria. Helppo ajatella, että ei tämä ole tulevaa vaan poikkeustilanne. Tässäkin tieto kannattaisi ottaa jo huomioon.
   Minulle tuo yksi päivä ei riittänyt, voi olla että kolmen kerran jälkeen minullakin olisi toinen fiilis kaupungin vetovoimasta.
   Kiitos Anna 💋

 • Reply espanjaan maanantai, 2 joulukuun, 2019 at 10:02

  Venetsia on hieno ja ehdottomasti nähtävä paikka. Nuo ihmismassat ovat vain se tekijä, että ei oikeasti tee mieli mennä uudelleen. Meidän käynnistämme on jo aikaa, olimme neljän lapsemme kanssa siellä. Yhtäkkiä huomasimme, että kaksi nuorinta, toinen vielä alle kouluikäinen, olivat hävinneet jonnekin. Siitä seurasi järkyttävä puolituntinen. Huh, onneksi he kävelivät vastaan jossakin kulmassa. Lapsilla oli kyllä aina taskussa lappu, jossa olivat meidän puhelinnumeromme ja tieto paikallisesta majapaikasta. Tämä siis ennen kuin joka lapsella oli kännykkä. Juuri tuo tungoksissa kulkeminen on se, että ei ole tärkeää päästä uudelleen, vaikka paikka hieno ja ikimuistettava onkin.

  • Reply Piyya perjantai, 6 joulukuun, 2019 at 22:21

   Huh, teillä on varmasti ollut sydän kurkussa kun lapset hävisi. Vaikka Venetsiassa ei olisi tungosta siellä on helppo eksyä koska kulman takaa lähtee kuja jonnekin ihan uuteen suuntaan. Omissa oloissa kun matkustaa niin tuota odotankin seuraavalta reissulta että vain joudun ja löydän vahingossa jotain sellaista minne en kartta kädessä eksyisi.
   Kiitos Aila 💋

 • Reply Terhi maanantai, 2 joulukuun, 2019 at 23:00

  Olen myös huolestuneena seurannut tulvien aikaansaamia tuhoa. Vahinko ettei asiaa otetatarpeeksivakavasti. Itse olinVenetsiassa huhtikuussa mikä oli ihan hyvä aika, ei hirveitä ruuhkia mutta lämmintä. Tuskin kukaan vakavissaan pystyy väittämään etteikö Venetsia olisi suurenmoisen kaunis, kaikkien ei kuitenkaan tarvitse ihastua siihen.

  • Reply Piyya perjantai, 6 joulukuun, 2019 at 22:24

   Kovasti tosiaan mietin milloinolidi se sopiva seuraava aika lähteä. Alkuvuodesta voisi olla hyvä lähteä välttääkseen ne pahimmat ruuhkat, keväällä toki voisi vähön nauttia jo auringon säteistä. Täytyy pohtia. Venetsian kauneus kyllä houkuttelee takaisin
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Sini matkakuumeessa tiistai, 3 joulukuun, 2019 at 09:31

  Toivelistalta Venetsia löytyy: pitää päästä sinne, ennen kuin se tuhoutuu luonnon / ihmisen takia.

  • Reply Piyya perjantai, 6 joulukuun, 2019 at 22:25

   Ehdottomasti ! Oli se nin vaikuttava. Itse tosiaan haluan mahdollisimman pian uudestaan,
   Kiitos Sini 💋

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää keskiviikko, 4 joulukuun, 2019 at 02:15

  Venetsia on kyllä sellainen paikka, että vaikka kuinka siitä aina välillä kuulee negatiivista, niin onhan se omin silmin näettävä. Ja koettava. Kauniita kuvia sinulla! Toivottavasti pääsemme pian itsekin noihin maisemiin.

  • Reply Piyya perjantai, 6 joulukuun, 2019 at 22:34

   Toivottavasti pääsette pian näihin maisemiin ja minä myös uudestaan !
   Niin ikoninen kuin Venetsia onkin ja luulisi kuvien jo näyttäneen kaiken, mutta kyllä se vaan pääsi vaikuttamaan minuun positiivisesti.
   Kiitos Paula 💋

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 6 joulukuun, 2019 at 13:19

  Venetsiassa kerran melkein viikon viettäneenä niin olen kyllä samaa mieltä, että kaupunki on kiehtova.
  Uusintavierailuajatuksia ovat ainakin jossain määrin hillinneet uutiset siitä, että itse asiassa turistit ovat tuhoamassa koko kaupungin, eli paikalliset asukkaat eivät enää oikein voi elää ja asua siellä.
  Tuon veden San Marcon aukiollakin onnistuimme (?) kokemaan syksyisellä vierailullamme – silloin vettä oli ehkä metrin verran ja tilannetta hoidettiin nostamalla pöytiä muodostamaan ”tasoa”, jota pitkin saattoi kulkea.

  • Reply Piyya perjantai, 6 joulukuun, 2019 at 22:38

   Tuolla päivän reissullamme emme onneksi saaneet vielä kokea tuota paikallisten asukkaiden vihaa turisteja kohtaan, mistä olen myös paljon lukenut.
   San Marcon aukiolla oli tuolloin lokakuussa näitä pöytiä jo paljon kuin odottamassa tulvia.
   Kiitos Pirkko 💋

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 08:07

  Venetsia on ihana, ja juuri omiaan vaelteluun. Minä olen ollut siellä kaksi kertaa ja molempina kertoina muutaman päivän, enkä ehtinyt kyllästyä kaupunkiin. Uskon kuitenkin, että se on parhaimmillaan sesongin ulkopuolella – ja myös vähän San Marcon ulkopuolella. Cannaregiota minäkin suosittelen!

  • Reply Piyya lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 08:15

   Uskon myös että Venetsia in parhaimmillaan sesongin ulkopuolella. San Marcon aukio tuli käveltyä läpi ja se riitti, sinne tuskin tarvitsee palata uudestaan jos ei sitten jonain aamu varhaisena kun muut nukkuu 😉
   Kiitos Katja 💋

 • Reply Jenna / Huge passion for life lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 13:45

  Venetsiassa kuuluu nimenomaan haahuilla ja eksyä pienille kujille kaukana turistimassoista. Itse olen käynyt Venetsiassa kerran ja toista kertaa en ole vielä käynyt. Lidon saari Venetsian lähellä oli kyllä tosi kiva ja rento.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 19:17

  Venetsia on vielä toivelistalla. Olen miettinyt, milloin sinne kannattaisi mennä. Kesällä siellä on kuuma ja turisteja tungokseen asti. Talven harmaudessa olisi ehkä väljempää, mutta pääseekö kaupunki näyttämään parastaan. Joskus luin blogikirjoituksen Venetsiasta tammikuussa ja siinä kehuttiin talven olevan paras aika matkustaa kaupunkiin. Tässäpä pulma 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 20:47

   Venetsian täytyy ehdottomasti olla toivelistalla kun et ole vielä siellä käynyt. Tuo Lokakuun puolivälinolinkyllä hyvä, oli vielä +26 lämmintä mutta selvästi jo väljempää. Ainoastaan tuolla aukiolla oli nuo hurjat ruuhkat iltapäivällä. Tammi – maaliskuuta tässä itse mietin, mutta en ole vielä osannut päättää.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 15:46

  En ole (vielä) kokenut Venetsiaa, mutta voi että miten upeaa tuonne olisi joskus päästä. Venetsian rakennukset ja nuo kanaalit on kyllä niin kauniit.

  • Reply Piyya sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 16:20

   Uskon, että tulet kokemaan Venetsian piakkoin, jostain syystä minusta tuntuu sille 😉
   Ja onhan se vierailemisen arvoinen paikka
   Kiitos Veera 💋

  Leave a Reply