Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Italia

Kolme päivää, kolme kaupunkia, ensimmäisenä Bologna

tiistai, 12 marraskuun, 2019

Se olisi taas vuotuisen naisten matkamme muistelua. Voi, että kun kaipaankin takaisin Italian lokakuiseen lämpöön. Ennen matkaamme säätiedotukset lupasivat viikkoja ennen lähtöämme sadetta juuri noille kolmelle matka päivällemme, mutta olimme onnekkaita, aurinko lämmitti meitä kaikkina päivinä ja saimme nauttia 25-27 asteen lämmöstä.

 

Alla tarjolla Bolognan kohdeoppaan sijaan neljän naisen muutama ajatus kohteesta. Mielikuviin ja niiden sisäistämiseen vaikuttaa osaksi varmasti pieni väsymys , jonka saimme aikaan lähtemällä ajamaan Vaasasta kello 21.00 perjantai iltana. Koneemme lähti Helsingistä Münchenin kautta Bolognaan kello 6.00 lauantai aamuna. Takapenkkiläiset torkahtivat ja nukkuivat vähän matkalla Helsinkiin, etupenkkiläiset valvoivat sitten vähän pidemmän rupeaman, minä ratin takana.  Itse sain onneksi edes vähän unen päästä kiinni Helsinki – München osuudella, muuten olisi päivä saattanut olla aika raskas. Bolognaan laskeuduimme 9.40 aamulla, olimme valinneet Bolognan matkamme tukikohdaksi. Olimme jo etukäteen tilanneet junaliput seuraavaksi päiväksi Venetsiaan ja sitten sitä seuraavalle päivälle Firenzeen ja ensimmäisen päivän olimme päättäneet tutustua Bolognaan. Nukkumatti pääsi korjaamaan meidät kaikki yllättävän aikaisin ensimmäisenä iltanamme ja tutustuminen kaupunkiin jäi odotettua lyhyemmäksi.

Olimme kaikki lähteneet vähän soitellen sotaan kuten sanonta kuuluu. Bolognan kaupungin karttaa olin tutkiskellut, että olisi edes vähän ajatusta minne kaupungissa kannattaa suunnata. Bologna sai siis yllättää meidät kaikki ja Bologna olikin paljon suurempi kaupunki kuin olimme kukaan osanneet odottaa. Kaupungin asukasluku on runsaat 400 000 henkilöä, vähän isompi siis kuin n. 67 000 asukkaan kotikaupunkimme.

Majapaikaksi olimme varanneet Best apartments huoneiston booking.com kautta, huoneistoa voimme suositella kenelle tahansa. Kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa moderni keittiö. Huoneisto vastasi todella sitä mitä bookingin sivuilla luvattiin. Yhteydet vanhaan keskustaan olivat erinomaiset, bussit kulki 10 minuutin välein ja lippu maksoi kioskista ostettuna 1,50 € ja bussista 2 €. Taksikaan ei maksanut kuin 12 € vanhasta keskustassa asunnolle illalla.

Lähdimme kävelemään kaupunkia kohden  heti kun saimme jätettyä tavaramme, kävelimme kaupunkia ja miettien miten iso se on ja missä ihmeessä se vanha keskusta onkaan. Kyllä se vaan tuli vastaan kun sitkeästi kävelimme ja otimme lounastauon ja muutaman juoma tauon väliin. Kaupunkikuvaa hallitsee katetut jalkakäytävät – i portici – joita on 40 km verran kaupungissa. Katetut jalkakäytävät ovat suurimmalta osaltaan rakennettu erilaisten upeiden kaarien muotoon. Minulle tuli halu kävellä pidempään ja pidempään, vielä yhden käytävän ja sitten vielä yhden ja vielä yhden. Lisäksi käytävillä oli toinen toistaan ihastuttavampia kauppoja ja ravintoloita tarjolla, joten mikä niitä oli kävellessä ja kaupunkia tutkiessa.

Hämmästelimme kaupungin jalkakäytävien ja kaarien lisäksi graffitien määrää. Graffiteja oli ihan joka paikassa. Värikkäitä ja kauniita, mutta jollakin lailla löi kontrastina vastaan kaikken sen kaupungin uskomattoman vanhan arkkitehtuurin keskellä.

Tässäkin kaupungissa olisi pitänyt olla paljon paljon enemmän aikaa. Yllätyimme kuinka paljon olisi ollut nähtävää ja koettavaa ja kuinka nopeasti päivälle meni. Eihän tällaista suurkaupunkia voi päivässä haukata, ei edes sen parhaita paloja. Bologna tarjosi meille kaikesta huolimatta hienon päivän aidossa eläväisessä Italialaisessa suurkaupungissa. Lisäksi Bologna oli meille hyvä tukikohta Venetsian ja Firenzen välimaastossa ja jotain muuta kuin ne odotetut nähtävyydet, jotka nuo kaksi muuta kaupunkia meille tarjosi.

Parasta Bolognassa meille oli sijainti  ja kaupungin autenttisuus ilman merkittäviä turistinähtävyyksiä. Meille kaupungin sijainti sopi erinomaisesti kun halusimme nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa. Ahnehdimmeko liikaa parissa päivässä ? Vastaus oli kaikkien neljän naisen suusta EI ! Vaikka päivä Bolognassa jäi vähän torsoksi. Kunnon yöunien jälkeen Venetsia antoikin sitten meille parastaan.

 

💋 & Kram Piyya

 

 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 12 marraskuun, 2019 at 20:58

  Tälläiset matkat ovat juuri parhaita, kun saa mennä sinne minne nenä näyttää ilman ”pakkoa” kiertää kaikki nähtävyydet ym. Ja ymmärrän niin hyvin tuon mitä on lähteä Pohjanmaalta seuraavan päivän (aamun) lennolle. Melkoinen Duracel saa olla, että siinä vielä jaksaisi juosta kaupungin joka nähtävyyden seuraavana päivänä 😀
  Mutta Bologna vaikuttaa kaupungilta, jossa ehdottomasti haluan käydä. Onhan se Italiassa! 😀 Ja aivan ihanat lämpötilat teillä vielä lokakuussa siellä oli!

  • Reply Piyya torstai, 14 marraskuun, 2019 at 07:12

   Totta, on kiva käydä katso,assa joitakin ikoneista nähtävyyksiä, mutta haahuileminen ja uuden löytäminen ilman pakkoa on rentouttavaa.
   Hyvin me vedettiin tuo Bolognan päivä parin tunnin levolla koneessa, toki nukkumatti tuli ja korjasi tosi aikaisin. Tykkäisit kyllä Bolognasta koska tosiaan onhan se Italiaa 😊
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Kthetraveller perjantai, 15 marraskuun, 2019 at 19:23

  Oi noita lämpötiloja. Olen niin valmista kauraa lähtemään jo nyt jonnekin lämpimään. Nuo graffitit tai tarkemmin tägit, ne ovat minun mielestäni hieman ristiriitaisia. Jotenkin ne sopivat sellaisiin rähjäisiin rakennuksiin ja tekee niistä jopa kauniita. Hyvin tehdyt isot graffitit uusissakin rakennuksissa on ajoittain komeita, mutta sitten on niitä todella törkeitä tägitöherryksiä aivan väärissä paikossa. Harmi, ettei kauniita rakennuksia kunnioiteta.

  • Reply Piyya perjantai, 15 marraskuun, 2019 at 20:03

   Ymmärrän, että olisit valmis lähtemään johonkin, niin minäkin. Oli kyllä niin ihanat kesälämpöisillä vielä matkallamme.Totta tägejähän nuo suurin osa oli ja niitä oli paljon ympäri kaupunkia, oli todella ristiriitaisen oloista sen muuten niin upean Varangan arkkitehtuurin keskellä.

  • Reply Jenni | Boarding Time sunnuntai, 17 marraskuun, 2019 at 17:40

   Bologna on vielä näkemättä ja kokematta, mutta paljon olen hyvää siitä kuullut. Ja myös näissä kuvissa näyttää oikein ihanasti italialaiselta kaupungilta! Ja vähänkö hienot kelit teille sattui. ❤️
   Kiva kuulla myös mitä tykkäsitte Venetsiasta ja Firenzestä.

   • Reply Piyya maanantai, 18 marraskuun, 2019 at 17:05

    Ihana Italialainen kaupunki ❤️
    Sen ihanuus jäi jotenkin kytemään ja nyt jälkeenpäin pääsee oikein kukoistukseen omassakin mielessä. Olimme kyllä niin onnekkaita säiden suhteen, niin ihana irtiotto valoon ja jopa lämpöön.
    Firenze ja Venetsia tulossa 😘
    Kiitos Jenni 💋

 • Reply Terhi sunnuntai, 17 marraskuun, 2019 at 18:08

  Oleskelin Bolognassa pari-kolme päivää juurikin lokakuussa kymmenen vuotta sitten. Kaupunki oli yllättävän suuri ja siellä oli myös Italian suurin jäätelöbaari.😁Tuttua on myös tuo yömatkustus ja ah niin pirteä seuraava päivä. Onneksi minäkin pystyn nukkumaan koneessa.

  • Reply Piyya maanantai, 18 marraskuun, 2019 at 17:08

   Bolognahan on varsinainen opiskelija kauounki ja tosiaan nyt ajatellen katukuva oli hyvin nuorekkaan oloinen. Minusta on ensimmäiseltä päivältä ihan järkyttävä kuva missä minulla on sellaisetkin panda silmät että oksat pois 🤣
   Kaupunki oli ihana !
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Teija / Lähdetään Taas maanantai, 18 marraskuun, 2019 at 05:12

  Eipä sitä tarvitsekaan aina juosta nähtävyyksien perässä tai tietää mitä kaupungista ”pitäisi” nähdä. Parasta on juuri tällainen fiilistely hyvässä seurassa 🙂

  • Reply Piyya maanantai, 18 marraskuun, 2019 at 17:10

   On todella ihanaa pyöriä kaupungissa jossa ei ole niitä,pakollisia nähtävyyksiä !
   Ja hyvässä seurassahan kauounki kuin kaupunki on kiva 😊
   Kiitos Teija 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 19 marraskuun, 2019 at 20:55

  Teille sattui ihanat ilmat. Me oltiin tyttöjen reissulla marraskuun alussa Riiassa ja siellä oli aika sateista ja viileää. Mukavalta kuulostaa teidän reissu ja minäkin jään kuulolle Venetsiasta ja Firenzestä. Firenze onkin teidän käymistä kohteista ainoa, missä olen käynyt. Naisten reissulla on just parasta vähän epämääräinen haahuilu ja ex tempore päätökset mitä tehdään seuraavaksi 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 12:49

   Meille todella sattui aivan käsittämättömän hyvät ilmat.
   Sade erityisesti latistaa vähän tunnelmaa ei siitä pääse mihinkään. Yhtä hauskaa voi tietenkin olla erityisesti naisten matkalla mutta sade vie kyllä hohdetta kohteelta.
   Nyt pitäis ehtiä Venetsian ja Firenzen juttuihin
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Noora / Seikkailumielellä lauantai, 23 marraskuun, 2019 at 16:58

  Täytyypä laittaa Bologna fiilistelykaupunkien listalle! Nuo katetut jalkakäytävät näyttävät hienoilta, tosin käytännön ihmisenä pohdin väkisinkin, että niiden puhtaanapidon täytyy olla työlästä, kun sade ei pääse huuhtomaan kaikkea ryönää pois 😀

  • Reply Piyya sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 12:58

   Nuo katetut jalkakäytävät ovat todella Bolognaa !
   Kyllä niitä käytäviä todella puunattiinkin aamuisin . Olin niin onnellinen auringosta ja lämmöstä etten oikeastaan ehtinyt miettimään tuota 😊
   Laita ihmeessä Bologna fiilistelylistalle.
   Kiitos Noora 💋

 • Reply Sini lauantai, 23 marraskuun, 2019 at 21:45

  Kun puhuit graffiteista, odotin kuvia hienoista muraaleista. 😀 Nuo töherrykset ei tosiaan sovi mihinkään.

  • Reply Piyya sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 13:00

   Valitettavasti muraaleista ei ollut tietoakaan. Suherruksia ja värikkäitä täti tyyppisiä isompia graffiteja mutta kontrasti vanhaan oli silmiinpistävä.
   Kiitos Sini 💋

   • Reply Mirva/ Albanianlomakodit.com sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 21:57

    Bolognasta ollaan kerran vain lennetty Suomeen kun oltiin Riminin rantakaupungissa lomalla, joten se jäänyt välistä. Mutta kuten moni muu Italian kaupunki, varmasti aivan ihana. Tietenkin ruoat ja kaupat!

    • Reply Piyya torstai, 28 marraskuun, 2019 at 20:46

     Bolognahan on varsinainen Italian ruoka mekka 😊
     Suurkaupunki jossa paljon mahdollisuuksia. Bolognan jalkapallojoukkuekin taitaa olla Italian Serie A:n kärjessä.
     Kiitos Mirva 💋

 • Reply espanjaan sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 08:57

  Venetsian ja Firenzen olen nähnyt, mutta Bologna oli uusi tuttavuus. Oli kiva tutustua siihen näinkin, kuviesi ja kertomuksesi kautta. Nuo graffitikuvat kyllä yllättivät. Itsekin usein kuljen uuteen paikkaan sokkona ja löydän mitä vain, vaikka tuo päivä per kaupunki ei nykyiseen hitaaseen matkustustapaani istu ollenkaan. Odotan, mitä saitte Venetsiasta ja Firenzestä nukuttuanne edes yhden kunnon yön.

  • Reply Piyya sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 13:03

   Olin ennen matkaa vähän huolissani tästä meidän kohde per päivä suunnitelmasta. Matkallakin olin vähän huolissani muista jotka olivat Italiassa ensimmäistä kertaa mutta he sanoivat kaikkinyhdestä suusta että näin oli ehdottomasti paras.
   Kiitos 💋

 • Reply Eve, Jetlaggies sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 21:27

  Italia toimii aina <3 Ihana nähdä näitä kauniita kulmia ja rentoa fiilistäsi. Rakastan itse haahuilua – se on monta kertaa koko matkan suola – toki tarkkaan suunniteltuja elämyksiä unohtamatta. Blogona on meiltä vielä koluamatta, vaikka Italiaa onkin siemailtu pitkin poikin vuosi kaudet. Kiitos tästä:)

  • Reply Piyya sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 21:52

   Italia todella toimii aina ❤️
   Bolognalle olisi kyllä paljon enemmän annettavaa kuin mitä me väsyneet haahuilijat ehdimme ja jaksoimme sisäistää.
   Kiitos Eve 💋

  Leave a Reply