Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kreikka

Loma minä Kalymnoksella

sunnuntai, 29 syyskuun, 2019

Rantalomalla huomaan päiväni muodostavan tietyn kaavan. Jos en ole lähdössä kohteessa tai kohteesta retkeilemään niin päiväni kulku on jokseenkin samanlainen. Loma minä on ottanut minusta vallan ja vie minua kutakuinkin seuraavasti eteenpäin päivästä toiseen. Loma minä tällä kertaa Kalymnoksen Pothiassa.

 

Herään nykyään aika aikaisin uuteen aamuun, koska uni maistuu ihanalle jo yllättävän aikaisin iltaisin. Seuraava päivä houkuttelee minua aina paljon enemmän kuin illan riennot. Olenpa sitten missä tahansa lomalla niin aamun valossa on ihana lähteä ulkoiluttamaan kameraa.

Kalymnoksen aamuihin kuului kävely läpi heräävän kaupungin. Mummot ja vaarit istuvat kaduilla ja terassilla nauttien aamun viileydestä, ohikulkijaa tervehditään Kalimeralla jos vain hymy on matkailijalla vähääkään herkässä ja tottahan se lomalla on. Mopot huristelee ohi, tangot täynnä tuoretta leipää perheelle vietäväksi. Ravintolat heräilee ottamaan vastaan aamun ensimmäisiä nälkäisiä asiakkaita, pöydistä pyyhitään yön pölyt ja kahvin tuoksu houkuttelee ohikulkijaa istumaan aamupalalle.

Itse etsin jokaisena aamuna uuden reitin, nauttien tunnelmasta ja aina vaan uudestaan ja uudestaan ihastuen kohteeseen, katuihin, rakennuksiin ja maisemiin. Auringon noustessa ja alkaessa kuumottaa kunnolla on aika istahtaa aamupalalle. Kylmä tuorepuristettu appelsiinimehu maistuu taivaalliselle kunnon kävelyn jälkeen, oheen vielä frappe ja juustopiirakka tai luonnonjogurtti niin päivä on saatu taas hyvin käyntiin.

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

Kalymnos – Pothia

 

On aika siirtyä päivän tärkeimpään tehtävään, auringon ottoon. Tälle viimesimmälle matkalleni olin luvannut itselleni, että rentoudun ja lepään auringossa vähintään kaksi tuntia päivässä ja pidin siitä kiinni. Onko tällaiset lupaukset tarpeen ? Minulle tämä lupaus oli hyväksi ja pysähdyin aidosti edes hetkeksi päivässä ihan vain olemaan. Toki koko loma kaikkine aktiviteetteihin on lomaa ja pysähtymistä pois arjesta, mutta hetki päivässä aurinkopedillä rauhoittaa minut. Annan auringon hivellä ihoani ja nautin sen tuomasta lämmöstä, pulahtaen välillä altaaseen tai mereen vähän virkistäytymään.  Ja miten tämä oleilu nostattaakaan ruokahalua ja siinä auringossa maaten alkaa kaikki Kreikkalaiset herkut näyttäytymään päiväunissa.

Malttaako lähteä rantaravintolaa tai hotellin lähintä ravintolaa kauemmas, jotta hetki auringossa on vielä taattu lounaan jälkeen vai houkutteleeko mahdollisuus uuteen makumaailmaan enemmän ? Huomaan olevani usein liikkeellä lounasajan jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin lounas ruuhka on jo ohi ja ravintolan henkilökuntakin ottaa jo rennommin ja tarjoilu saattaa olla aika verkkaista, mutta minnepä minulla on lomalla kiire. Selaan itsekin nettiä täysin muissa ajatuksissa ja maailman uutiset kiitä ohi jäämättä sen kummemmin ajatuksiini, uppoudun kirjaani tai jään tuijottamaan ravintolapöytäni edessä kulkevaa elämää. Voi sitä autuasta pysähtynyttä tunnelmaa ja hetkeä.

Päivä jatkuu vielä hetken rannalla tai altaalla, jonka jälkeen virkistävä suihku on tarpeen. Illalla lähden jälleen kävelemään kohteen kujia ja katuja pitkin, kuvaten kohdetta toisessa valossa kuin miltä se aamuisin näyttäytyy. Pysähdyn kahville tai lasilliselle ja miettien mihin kaikista kohteen ravintoloista päätyisin syömään illallista juuri tänä iltana. Yksin ruokailu on tylsää, siitä en edelleenkään nauti kaikkien soolomatkojeni jälkeenkään.  Toki tänä päivänä jonkunlaista seuraa löytää puhelimesta tai muusta mobiililaitteesta, mutta ei se kyllä aitoa seuraa korvaa. Kalymnoksella hotellissani oli naisseurue, joiden seurassa sain parina iltana istua. Kaunis kiitos teille siitä jos tänne blogiini vahingossa päädytte.

Kalymnos – Pothia

 

Hyvä ruoka takaa todella paremman mielen ja pää on hyvä laittaa tyynyyn kivan päivän jälkeen ja aloittaa seuraava päivä taas samalla kaavalla.

 

*tunnistatko oman loma minäsi ? 

 

💋 & Kram Piyya

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 20:45

  Aion kyllä seuraavalle lomalleni ottaa mallia tästä sinun ajatuksesta, että joka päivä on pysähdyttävä pariksi tunniksi nauttimaan rannalla olosta. Ja tunnistan kyllä itseni tästä sinun loma minästä. Sellaiset päivät kun ei suunnitelmissa ole retkiä ja seikkailuja kuluvat kutakuinkin juuri näin. Rentoa oleilua ja ympäristön tutkailua.
  Vaikka olen reissannut jonkin verran ja paljon ihannoin yksin matkailua, olen oikeastaan päässyt vasta tänä vuonna ensimmäisen kerran kunnon soolomatkalle. Aina ennen on matkassa ollut joko lapset, muuta perhettä tai ystäviä. Niinpä tuo matkalla yksin syöminen on minulle vielä melko uusi juttu. Luulin että se ei tuottaisi minulle mitään ongelmaa, mutta kyllä se kieltämättä alkuun hiukan outoa on. Mutta toisaalta kun vain istuu pöytään ja tilaa niin siinähän se ilta sitten kuluu. Hyvää ruokaa ja maailman ihmettelyä! 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 21:07

   Täytyy sanoa, että tällä matkalla tuo mun lupaus itselleni toimi, vaikka olin Leroksella ja Telendoksella retkillä niin sain sen pysähtymisen toteutettua 👍 joten tällä kokemuksella en voi kuin suositella sitä !
   Kyllähän tuohon ysin syömiseen tottuu, mutta on se vaan niin paljon kivempaa seurassa 😉
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Merja Niininen maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 11:36

  Lomalla usein ahnehtii liikaa elämyksiä- aiheellinen maininta tuosta parin tunnin rennosta auringonotosta. Kreikkalaiset ruoat ovat mieleeni ja hienot kuvat saavat omat muistoni Kosista palaamaan .. rento meininki on minunkin mieleeni.

  • Reply Piyya maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 17:43

   Minulla on takana muutama todellenin aktiiviloma, jolloin ihan kokemuksesta päätin suoda itselleni tämän parin tunnin pakollisen rentoutumisen päivittäin. Tällä lomalla se tosiaan toimi.
   Kreikka on vaan niin kuvauksellinen.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Terhi maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 11:53

  Minä olen jo tottunut yksinruokailuun, mutta kieltämättä seura ruokapaikassa on mukavaa.
  Välillä kannattaa tosiaankin vain haahuilla ympäriinsä tai istuksia auringossa vaikkei rantaelämästä sen enempää pitäisikään.

  • Reply Piyya maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 17:45

   Samoin olen itse tottunut siihen, mutta en edelleenkään nauti siitä. Tai kun olen seurassa huomaan vaan nauttivani tapahtumasta enemmän.
   Haahuilu on tosiaan kivaa, sillä pitäisi antaa enemmän tilaa.
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Raija sunnuntai, 6 lokakuun, 2019 at 10:01

  Kalymnos kiinnostaa kovasti. Pothiassa en halua asua vaan siellä saaren toisella puolella. Mietin mahtaako päästä retkellä käymään Pserimoksella.

  • Reply Piyya sunnuntai, 6 lokakuun, 2019 at 10:06

   Kalymnos on ihana . Pserimokselle tehtiin mielestäni retkiä päivittäin tai ainakin muutaman kerran viikon sikana. Joten matkaa varaamaan vain 😊
   Kiitos Raija 💋

   • Reply Raija sunnuntai, 9 helmikuun, 2020 at 12:55

    Kiitos tiedosta.

   • Reply Raija sunnuntai, 9 helmikuun, 2020 at 14:49

    Ajattelin että jos piipahtaisi myös Pserimoksella, näkisi millainen paikka se on ja nousi myöhemmin mennä myös sinne lomalle,

    • Reply Piyya tiistai, 11 helmikuun, 2020 at 17:31

     Muistelen, että Pserimoksella ei ollut kauheasti palveluja. Varoitettiin jopa varjon puutteesta ja päiväretki oli kuitenkin aika pitkä, jonka vuoksi jätin sen vielä itse väliin, mutta olisihan siellä kiva käydä.

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 6 lokakuun, 2019 at 22:46

  Kreikka on kyllä kiva, siellä on paljon sellaisia kohteita, missä olisi mukava lomailal. Kalymnos näyttää sellaiselta, että siellä viikko vierähtäisi nopeasti. Varsin tunnelmallinen paikka näyttää olevan kyseessä.

  • Reply Piyya tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 07:26

   Kalymnoksella saa helposti viikon vierähtämään. Siellä on riittävästi tekemistä ja myös riittävästi juttuja oleiluun. Kiipeilijän suosivat myös Kalymnosta, se onkin jäänyt mainitsematta kun se ei ole omassa intresseissä.
   Kreikka on kyllä niin monipuolinen kohde kun saaria riittää ja aina voi löytää jotain uutta. Toki näin on monen muunkin maan kohdalla 😉
   Kiitos Rami

 • Reply Juhis perjantai, 18 lokakuun, 2019 at 09:52

  Onpa huonolaatuisia kuvia.

  • Reply Piyya perjantai, 18 lokakuun, 2019 at 11:14

   En ole ammattikuvaaja enkä ammattibloggaaja. On totta että kuvissani on paljon parantamisen varaa.
   Kiitos kommentistasi

 • Reply Raija sunnuntai, 9 helmikuun, 2020 at 14:47

  Kuvissa ei mielestäni mitään vikaa.

  • Reply Piyya tiistai, 11 helmikuun, 2020 at 17:32

   Kiitos Raija 💋

  Leave a Reply