Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Päivä Leroksella

sunnuntai, syyskuu 22, 2019

Pakettimatka Kalymnokselle, sieltä olin suunnitellut käyväni Telendoksella, jonne on vain se muutaman minuutin venematka, mutta muutenhan lomani piti olla rentoutumista ja auringosta nauttimista. Kuinka ollakaan se aktiivi lomailija nosti taas päätään ja kohta sillä oli laivaliput ostettu Lerokselle. Kyllähän Leroksellakin paistoi aurinko ja rantatuoleja oli tarjolla päivittäistä rentoutumista ajatellen. Olin nimittäin luvannut itselleni Suomessa, että tällä lomalla rauhoitun vähintään kahdeksi tunniksi päivittäin altaalle tai rannalle nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

 

Ostin tavalliset laivaliput lipputoimistosta Kalymnoksella.  Lähtö kello kuusi aamulla, perillä jo puoli kahdeksan ja laiva takaisin kello puoli kahdeksan illalla, tasan kaksitoista tuntia aikaa uudelle saarelle.

Hotellilta laivalle tallustaessani mietin taas kerran ja  toisenkin kerran, että miksi ihmeessä en vain osaa olla? Puitteet Kalymnoksella rentoutumiselle oli aivan mahtavat, mutta kun veri vetää näkemään ja kokemaan vielä vähän enemmän. Itse asiassa olin kokonaan unohtanut mahdollisuuden nähdä  auringon nousevan siinä väsyneessä olotilassani. Aikainen herätys palkittiin siis  upealla auringon nousulla laivan kannella. Kaikki menetetyt unet muuttui saatavaksi auringon noustessa.

Saapuminen Lerokselle oli vähän hämmentävä. Minusta tuntui kuin olisin saapunut Välimeren toiselle puolelle Pohjois-Afrikkaan, vastassani oli matalia hiekan värisiä, rapistunutta taloja joissa oli kaarevia ikkunoita,  valkoiset mielikuvissa Kreikkaan liittyvät sokeripalatalot loistivat poissaolollaan. En ollut tutustunut Lerokseen millään tavalla ennen lähtöäni, mutta minulla oli mielikuva todella pienestä saaresta, jossa palvelut ovat rajoitetut. Mielikuvani murskaantui aika nopeasti ja ymmärsin myös etten millään voi jäädä viettämään päivääni satamakaupunki Lakkiin. Oli aika siirtyä aamufrappelle ja kysyä tarjoilijalta vinkkejä miten minun kannattaisi viettää päiväni. Kyselin bussiaikatauluja ja minne minun kannattaisi suunnata päiväksi. Tarjoilija ei suositellut minulle busseja vaan auton vuokraamista ja aika pian frappen jälkeenhän minä jo istuin auton ratissa suuntana Leroksen kadut ja kujat. Ennen autoon istumista katsahdin sentään Leroksen karttaa ja päätin minne päin saarta lähden ensimmäiseksi tutustumaan.

Ajellessani kohti Agia Marinaa upeat maisemat kiinnitti huomioni, ohitin Agia Marinan jo ennen kuin  ymmärsin edes kääntyä sinne ja ränsistynyt satamakaupungin tunnelma oli muisto vain mielessäni. Pysähdyin välillä kuvaamaan maisemia, oikeastaan edes tiedostamattani missä olin ja minnepäin olin ajamassa , mutta annoin vapauden tunteen ja auringon viedä minua eteenpäin. Ainahan voi kääntyä takaisin eikö niin ? Ajelin ja tulin tunnelmalliseen pieneen Alindan kylään. Pysähdyin, ihmettelin, nautin ja jatkoin matkaa kunnes tulin lentokentälle ja ymmärsin, että minun täytyy kääntyä takaisin ja jotenkin ihan ihmeen kaupalla tai sitten ihan vaan sen vuoksi, että muita teitä ei ollut niin tieni vei saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseville tuulimyllyille. Tuulimyllyt ovat vaan niin suloisia ja kun ne vielä sijaitsee usein korkealla niin saahan siinä niiden suloisuuden lisäksi vielä nähtäväksi upeat maisemat. Olisin jo ollut valmis luovuttamaan, lähtemään takaisin satamaan ja ollut ikionnellinen päivästäni, mutta onneksi tieni vei takaisin Alindaan ja jäin sinne rannalle suorittamaan jokapäiväistä tehtävääni – rauhoittumaan.

Nälkä alkoi kurnia vatsassa ja päätin siirtyä lähemmäs satamakaupunkia ja päädyin Pentelin kapeille kujille ja toivoin hiljaa mielessäni etten naarmuta tai kukaan muukaan naarmuta vuokra autoani. Nautin myöhäisen pitkän lounaan Pentelin kylässä meren rannalla ja ehdinpä vielä pulahtaa uimaankin ennen kuin  lähdin taas ajamaan kohti satamaa. Agia Marina jäi valitettavasti tällä kertaa väliin, kylä näytti oikein viehättävällä kun ajoin sen ohi ja läpi muutamankin kerran, koska paluu Lakkiin ei ollutkaan niin helppo kuin olin ajatellut. Mietin jo ajaessani, että pitääköhän minun jäädä yöksi Lerokselle jos en löydä takaisin ajoissa. Leros ei ole suuren suuri vaikkakaan ei ihan niin pieni kuin olin jostain syystä kuvitellut, joten Lakkikin löytyi pienen harhailun jälkeen.

Päivä Leroksella oli taianomainen alkaen aamuisesta auringon noususta, idyllisiin Alindan, Pentelin ja Agia Marinan kyliin ja tuulimyllyjen halaamiseen.

Leros – Lakki

Leros-Lakki

Leros-Lakki

Leros-Lakki

Leros-Lakki

Leros-Lakki

 

Leros-Alindas

Leros-Alindas

Leros-Alindas

Leros-Alindas

Leros-Alindas

 

Leros-Penteli

Leros-Penteli

Leros-Lakki

Leros-Lakki

Tahtoo ehdottomasti takaisin Lerokselle ! 

 

Täältä pääset saman matkani muihin juttuihin :

Kalymnos

Telendos – kohde, joka hengittää rentoutumista

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, syyskuu 22, 2019 at 14:47

  Luin postausta hymy huulilla, kun tunnistan niin monessa tilanteessa itseäni. 🙂 Mutta aivan ihanan päivän olet viettänyt. Ja hatunnosto auton vuokraamisesta. Itsehän en uskalla ajaa autoa ulkomailla. Tosin joskus itse ajaminen ei varmasti olisi ongelma, vaan juurikin se että pelkäisin jonkun naarmuttavan tai itse kolhivani autoa, enkä jaksa lomalla mitään ylimääräistä säätämistä.
  Aamut ovat ihania, useamman kerran olen noussut katselemaan auringonnousua jos esim. ranta on ollut sopivasti lähellä majapaikkaa. 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, syyskuu 22, 2019 at 18:38

   Ihan niinkuin minä hymyilen lukiessa sinun juttujasi 😊
   Päivä oli todella ihana ja auton vuokraus oli kyllä täys kymppi juttu. Harmittaa, että,olen tullut niin varovaiseksi skootterin kanssa. Leroksella sen kanssa olisi kyllä pärjännyt, joten seuraavan kerran sitten sillä tuolla.
   Auringon nousutvsai kyllä tällä matkalla taas ihan uuden merkityksen !
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Riittaliisa sunnuntai, syyskuu 22, 2019 at 16:48

  Kodin lomalla käytiin myös päiväretkellä Leroksella. Silloin oli rauhallinen saari.

  • Reply Piyya sunnuntai, syyskuu 22, 2019 at 18:41

   Nämä päiväretken var kyllä kivoja !
   Vieläkin Leros oli minusta rauhallinen, vaikkakin;jotain muuta mikä mielikuvani oli ollut. Mistähän sekin oli muodostunut ?
   Kiitos Riittaliisa 💋

 • Reply Anna | Muuttolintu maanantai, syyskuu 23, 2019 at 02:41

  Ihanalta päiväretkeltä vaikuttaa. Auton vuokraaminen on monesti hyvä idea, varsinkin kohteissa, missä on rauhallinen liikenne. Voi kun tuli taas ikävä Kreikkaan…

  • Reply Piyya maanantai, syyskuu 23, 2019 at 07:24

   Totta, tahdon unohtaa itse välillä tuon autonvuokrayksen mahdollisuudet. Toki esim Kreikassa välimatkat ovat usein lyhyitä ja julkinen liikenne ihan toimiva. Autolla kannattaakin sitten huristella kkomsaari läpi ja löytää ne hidden gemsit 😉
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Susanna maanantai, syyskuu 23, 2019 at 21:08

  Upeat auringonlaskut! Kreikkaan täytyy joskus kyllä mennä uudestaan, viimeksi kävin vuosia sitten risteilyn muodossa. Se oli kiva kun joka aamu oli uusi kohde saaria ja muita, tosin joihinkin olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Silloin ihastuin Kreikan merimaisemiin ja auringonlaskuihin jos voisin katselisin niitä joka päivä

  • Reply Piyya keskiviikko, syyskuu 25, 2019 at 19:23

   Kreikka on kyllä mahtava, monipuilinen ja helppo matkakohde.
   Auringon nousut ja laskut saa molemmat minut innostumaan ja ihanaa kun ne on suoraan silmien edessä
   Toivotaan että myös sinä pääset Kreikkaan taas piakkoin
   Kiitos Susanna 💋

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas torstai, syyskuu 26, 2019 at 20:35

  Kreikan saaret. Onko mitään hienompaa kuin ne? Tämä saari on saarihyppelylistallani. Vielä vaan kun joskus pääsisi sen toteuttamaan.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, syyskuu 29, 2019 at 16:58

   Tosi kivan saaren olet kyllä valinnut saarihyppelylistallesi 💙
   Kreikan saaret eivät päästä minua vieläkään otteestaan, joten kuinkahan käy ensi kesänä, taasko tie vie johonkin uuteen saareen.
   Kiitos Sari 💋

 • Reply Raija sunnuntai, helmikuu 9, 2020 at 14:57

  Kosin saarelta käsin kävimme myös Leroksella ja Lipsillä.

  • Reply Piyya tiistai, helmikuu 11, 2020 at 18:04

   Siinähän ne on lähellä kaikki. Lipsi jäi itselläni vielä seuraavaan kertaan.
   Suosittelen kyllä sinulle Kalymnosta ja sieltä sitten Pserimokselle ja Telendokselle.
   Kiitos Raija

  Leave a Reply