Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Telendos – kohde, joka hengittää rentoutumista

sunnuntai, 15 syyskuun, 2019

Löydän itseni usein haaveilemasta kohteesta, jossa joutuisin oikeasti rauhoittumaan ja kummasti olen kuullut monen muunkin suusta samanlaisia toiveita. Yllätän itseni arjen kiireessä ajattelemasta lomaa jossa allas tai ranta ja muutama ravintola riittää, koska silloin kaikki ylimääräinen olisi karsittu pois  ja rentoutuminen ja rauhoittuminen olisi aidosti keskiössä. No hyvät naiset ja herrat, Telendoksen saari Kreikassa täyttää aika hyvin juuri nämä kriteerit kiireettömästä kohteesta.

 

Telendokselle pääsee päivittäin Kalymnokselta Myrtiesin kylältä. Veneet kulkee aikaisin aamusta puoleen yöhön asti puolen tunnin välein, todella kätevää. Venematka maksaa ainoastaan  2,50 € suuntaansa. Siinä kohtaa mistä veneet lähtee Telendokselta takaisin Kalymnokselle on mainos, joka kehottaa pysähtymään, nauttimaan vielä lasillisen koska vaikka vene lähtee, seuraava lähtee ihan kohta. Ei ole kiire mihinkään ja se kuvastaa saaren tunnelmaa. Laivamatkalla Kosilta Kalymnokselle vieressäni istui pariskunta, jotka olivat olleet viime kesänä lomamatkalla Kalymnoksellla ja löytäneet itsensä lähes päivittäin Telendokselta ja nyt päättäneet viettää koko viikon siellä. Kyllä he saivat istutettua siemenen minuun niin, että olihan minun lähdettävä tätä pientä ihanuutta katsomaan.

Telendos on pieni saari Dodekanesian saariryhmässä, alle 5000 neliökilometriä pinta alaltaan ja alle 100 asukasta. Saapuessasi Telendokselle näet lähes kaiken heti ja näkymä on herttainen ja idyllinen. Satamaan saapuessa voi kävellä joko vasemmalle tai oikealle hyvin hoidettua rantakatua pitkin. Rantakadulta pääsee polkua pitkin kapuamaan saaren toiselle puolelle olevalle rannalle. Kapuaminen on kevyt ja maisemat kohdillaan, joten polkua ei voi jättää väliin, paljon muuta Telendokselle ei sitten olekaan. Telendos mahdollistaa kiireettömän loman.

Itse koin käsittämättömän rauhan saapuessani Telendokselle ja taas kerran ihmettelin mistä se johtuu. Nautin suunnattomasti kävelystä rantakadulla, kaikki oli idyllistä, äärimmäisen siistiä ja tunnelma todella hyvä. Hetki tosiaan meni, niinkuin viime kesänä Halkilla ennen kuin ymmärsin, ettei saarella ole ollenkaan meteliä aiheuttavia autoja, miten paljon ääntä ja pärinää autot aiheuttavatkaan.Telendoksella ei luonnollisesti ole mahdottomasti hotelleita mutta muutama löytyy ja viikon lomalla ehtii hyvin käydä syömässä saaren jokaisessa ravintolassa, ei tarvitse tehdä valintoja paitsi ehkä siinä vaiheessa kun on kaikki jo käynyt kerran läpi ja joutuu sen valinnan eteen, että minne menee uudestaan.

Telendoksella on siis kaikki valmiudet aivot narikkaan- lomaan. Autot eivät pörrää, uskomaton rauha, ystävälliset saarelaiset, hyvälaatuista ruokaa, ole siis rohkea ja sulje netti hetkeksi, Telendoksella se tuntuisi luonnolliselle. Pyri eroon kaikista häiriötekijöitä, anna aivosi levätä ja anna itsellesi mahdollisuus nauttia rauhasta !  Minulle päivä Telendoksella tuntui kuin olisin ollut lomalla lomastani. Jos Telendos tuntuu liian rauhalliselle voi sen helposti yhdistää lomaan Kalymnoksella. Ja pääsevän Teoendokselta veneellä Kalymnokselle viettämään vähän aktiivisempaa päivää ja sitten voi taas illan tullen palata oman rauhaan.

Vene joka vie ja tuo matkailijat Telendokselle

Telendos info

 

* Haaveiletko sinä kiireettömästä lomasta ? 

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Hanna sunnuntai, 15 syyskuun, 2019 at 13:45

  Käytiin Kreikassa viime vuonna, ja haluaisin nyt niin takaisin! 🙂 Telendos vaikuttaa ihanalta paikalta!

  • Reply Piyya sunnuntai, 15 syyskuun, 2019 at 20:09

   Uudestaan vaan matkalle Kreikkaan kun se vaan on mahdollista. Kreikka ihastuttaa lähes aina. Siksi se onkin niin ihana, menee minne vaan niin aina tulee tyytyväisenä takaisin.
   Kiitos Hanna 💋

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu sunnuntai, 15 syyskuun, 2019 at 18:17

  Ei, en haaveile vain kiireettömästä lomasta, vaan myös koko elämästä 🙂 Onneksi olen elämääni siihen suuntaan muovaamassakin. Vaikka Kreikka on toinen kotini, tästä pikkuruisesta saaresta en tiennyt. Ihana löytää aina uutta Kreikasta, kiitos!

  • Reply Piyya sunnuntai, 15 syyskuun, 2019 at 20:13

   Kuullostaa ihan oikealle suunnalle 👍
   Kiva kun pystyy tuomaan esiin myös näitä vähän tuntemattomampia pieniä ihania saaria. Itse matkustan mielellään aina uuteen ja jos mahdollista niin saarihyppelyt on ihan parhaita tutustumismahdollisuuksia.
   Kiitos Katja 💋

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 15 syyskuun, 2019 at 22:08

  Kuulostaa ihanalle! Minä olisin tarvinnut oman Telendokseni kesällä Italiassa 😀 😀 Ehkä Telendos olisi minulle liian rauhallinen esim.viikoksi, mutta päiväkohteena kuulostaa hyvälle. Miksei viikon lomalla voisi poiketa useammankin kerran rauhoittumassa, kuten kohtaamasi pariskunta oli tehnyt.
  Jälleen niin ihania Kreikka-ikävää nostattavia kuvia!

  • Reply Piyya maanantai, 16 syyskuun, 2019 at 07:21

   Sulla oli ihana Italian matka takana mutta aika haipakkaa siellä on menty, oma Telendos olisi tosiaan voinut olla siellä paikallaan vaikka sitten vain päiväksi. Olisit myös saanut olla lomalla lomasta yhden päivän 😉
   Todellakin majoitus Kalymnokselle ja siitä Telendokselle niin monena päivänä kuin sille tuntuu.
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla tiistai, 17 syyskuun, 2019 at 12:16

  Voi että kun niin ihanan idyllistä ja suloisen kauniita värejä! 🙂 Tämäkin postaus oli pakko tulla tietysti lukemaan Kalymnoksen postauksen ohessa ja vaikuttaa kyllä todellakin käymisen arvoiselta paikalta. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, vaikka info aina hyväksi onkin. Todella kaunis paikka! 🙂

  • Reply Piyya tiistai, 17 syyskuun, 2019 at 22:13

   Vielä on tulossa myös juttua Leroksesta 😊
   Olen itse enemmän.visualisti miksi tykkään kertoakin juttuja kuvien avulla.
   Telendos oli kyllä ihana, pienen pieni mutta ah niin sympaattinen.
   Kiitos Tiina Johanna 💋

 • Reply Mirva/ Albanianlomakodit.com perjantai, 20 syyskuun, 2019 at 09:58

  Näyttää todella viehättävältä paikalta! Tuo venematkan helppous/halpuus myös plussaa. Ruokakin varmastikin hyvää, kauniit kuvat!

  • Reply Piyya perjantai, 20 syyskuun, 2019 at 18:10

   Uskoisin myös itse käyneeni useammin tuolla Telendoksella jos olisin ollut majoittuneena tuolla alueella. Mutta kun mun piti päästä vielä vähön muuallekin, josta kohta juttua 😉
   Ruoka todella oli hyvää tuolla !
   Kiitos Mirva 💋

 • Reply Inka / Ollaanko jo perillä? lauantai, 21 syyskuun, 2019 at 21:31

  Ompa todella herttaisen oloinen paikka tämä Telendos! Olen lomalla usein vähän semmoinen pörrääjä, haluan nähdä kaiken ja ottaa jokaiselle päivälle edes yhden isomman agendan. Monesti oikein reippaan loman jälkeen kaipaisikin lomaa lomasta 😂 Telendos voisi siis sopia minulle erinomaisesti, se oikein pakottaisi vain nautiskelemaan ja jos tosiaan alkaa menojalkaa enemmän vipattamaan voi aina suunnata Kalymnokselle!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 21 syyskuun, 2019 at 21:40

   Minä tahdon olla just samanlainen. Tällä matkalla olin luvannut itselleni rauhoittua joka päivä vähintään kahdeksi tunniksi altaalle tai rannalle – I did it ! Lomastani on ruvennut muotoutumaan varsinaisia aktiivilomia 😉
   Telendos tosiaan sopisi pakko pysähtymiseen, edes hetkeksi, koska pääsevän sieltä pois.
   Kiitos Inka 💋

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, 22 syyskuun, 2019 at 08:30

  Taas niin ihanan näköinen paikka! Ja kyllä haaveilen. 🙂 Meidän lomat on viime aikoina olleet yhtä menoa. Lyhyessä ajassa on pitänyt nähdä kaikki ja mennä paikasta paikkaan. Olisi kiva päästä jonnekin, jossa voisi vaan rentoutua lasten kanssa, ja olla ilman aikatauluja.

  • Reply Piyya sunnuntai, 22 syyskuun, 2019 at 08:34

   Ymmärrän niin sinua. Minä tosin voinnista määrätä sitä rentoutumistani, mutta en näköjään oikein osaa, kun halu nähdä on voimakkaampi.
   Kyllä teillekin vielä tulee vuoroanne.
   Kiitos Paula 💋

  Leave a Reply