Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Ei kesää ilman Kreikkaa

sunnuntai, 11 elokuun, 2019

Ainako sinne Kreikkaan pitää mennä ? Maailma on täynnä kohteita ja aina vaan tulee painettua sitä varaa nappia, jonka lopputuloksena on matka Kreikkaan.

 

Olin juhlamatkalla Kaakkois-Aasiassa maaliskuussa, Nizzassa toukokuussa ja itsellekin ihan yllättäen lähdin kesäkuussa Riikaan. Kesä on kulunut tavanomaisesti töissä ja olin ajatellut, että tänä vuonna jätän Kreikan kohteet väliin ja lähden jonnekin muualle viettämään niin sanottua kesälomani, joka alkaa tiistaina. Koko Eurooppa oli avoinna minulle, uusia kohteita on tipahdellut omalle listalle mukavasti. Näistä uusista ( no uusista ja uusista ) kohteista Montenegro on keikkunut koko kevään kärjessä ja sinne olisikin keväällä saanut edullisesti lentoja, mutta kun en minä osaa suunnitella riittävän ajoissa lomiani. Tässä minulla on todella oppimisen paikka ! Italian Sisilia, Sardinia ja Cinque Terren alue olivat kaikki mahdollisia, mutta kuinka tässä kävikään, painoin taas sitä varaa nappia Kreikan kohdalla. Toki on ollut vuosia kun en ole Kreikassa käynyt, mutta viime vuodet olen kyllä siellä aika ahkerasti käynyt ja niin siis myöntämä vuonna.

Miten tässä nyt näin kävi ? No tämä kesä, tämä ihana ja rakas Suomen kesä, jonka olen viettänyt tänäkin vuonna töitä tehden, se tämän sai aikaan. Odottanut kauniita ja lämpöisiä viikonloppuja, turhaan. Joten rantaloman kaipuu alkoi nousemaan aivan järkyttävin lukemiin ja kun ystäväni viettivät oman lomansa Kykladeilla Kreikassa ja saivat minut unelmoimaan Paroksesta niin aikalaillahan se soppa oli siinä keitetty. Lomani kohde ei valitettavasti ole Paros vielä tänäkään vuonna, joten loma Kreikassa saattaa odottaa minua taas ensi vuonna. Tulen viettämään lomani Kalymnoksella, joka on uusi saari minulle. Innolla odotan jo lähtöä ja matka Kreikkaan tuntuu taas todella hyvälle vaihtoehdolle. Hyvin vähän olen löytänyt juttuja Kalymnoksesta, joten niistä saa mielellään vinkata minulle, jos itse olette niitä löytäneet. Rantalomalle olen pääasiassa lähdössä, joten katsotaan saanko pidettyä itseni poissa retkiltä Lerokselle ja Telendokselle. Vielä muutama yö ja sitten  se selviää.

Matkaani voi seurata reaaliajassa Instagramissa @piyya ja facebookissa Levoton Sielu Maailmalla sivulle minulla on tapana kirjoittaa lyhyt kooste ja kuvia jokaisesta matkapäivästä.

 

Ei kesää siis ilman Kreikkaa !

 

* molemmat kuvat Pixabaystä

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 11 elokuun, 2019 at 10:21

  Ihanaa! Minä ymmärrän Kreikan kutsun. Olen siellä itsekin monta lomaa viettänyt ja tulen varmasti viettämään vielä jatkossakin. Innolla seuraan matkaasi. Oikein ihanaa lomaa! <3

  • Reply Piyya maanantai, 12 elokuun, 2019 at 07:27

   Kiitos Virpi 💋
   Kreikan kutsu tuntuu olevan voimakas, osaksi ehkä myös sen helpppouden takia. Nyt kutsuu rento lepoloma, joka oli helppo ostaa. Krekassa tietää jo, että ruoka on hyvää ja aurinko taattua. No onhan se tuota monessa muussakin paikassa, mutta tänne mennään taas.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 11 elokuun, 2019 at 10:21

  Ihanaa! Minä ymmärrän Kreikan kutsun. Olen siellä itsekin monta lomaa viettänyt ja tulen varmasti viettämään vielä jatkossakin. Innolla seuraan matkaasi. Oikein ihanaa lomaa! <3

 • Reply Jossus Travelpics sunnuntai, 11 elokuun, 2019 at 11:16

  Ei Kreikkaan voi kyllästyä. Kiva seurata sinun reissua.

  • Reply Piyya maanantai, 12 elokuun, 2019 at 07:28

   Totta, ei Kreikkaan voi kyllästyä ! Vaikka oli minulla jossain vaiheessa pieni tauko kunnolinbsiellä aika useasti käynyt, mutta sitten sen vetovoima löytyi taas.
   Kiitos Jossu 💋

 • Reply auringonpaistetta sunnuntai, 11 elokuun, 2019 at 16:02

  Ei kesää ilman Kreikkaa, kuulostaa täydelliseltä💙 tämä täytyisi ottaa itsekkin tavoitteeksi😄 Kalymnokselta jään odottelemaan mielenkiinnolla kuulumisia, ihanaa matkaa😊☀️

  • Reply Piyya maanantai, 12 elokuun, 2019 at 07:31

   Kalymnosta odotan jo kovasti. Pienempi saari, josta ei ole niin paljoa juttua vielä, että saisi itsensä kyllästettyä jo ennen matkaa hurjalla määrällä informaatiota. Kalymnos pitää siis itse kokea 💙
   Kiitos Auringonpaiste 💋

 • Reply Sari/ Matkalla lähelle tai kauas maanantai, 12 elokuun, 2019 at 21:45

  Melkoinen määrä reissuja! Nauti siitä. Mutta Kreikka. Meillä on jo kaksi vuotta väliä, kun viimeksi Kreikassa kävimme. Ikävä alkaa kasvamaan. En siis yhtään ihmettele kuumettasi Kreikkaa kohtaan. Kreikka vaan on💖

  • Reply Piyya tiistai, 13 elokuun, 2019 at 08:52

   Kreikka todella on ❤️
   Innolla olen lähdössä ja juuri nyt tarvitsen rentoa rantalomaa ilman suorittamista ja siihen pienempi saari on erinomainen.
   Kiitos Sari 💋

 • Reply Katja / Historia de Viajes tiistai, 13 elokuun, 2019 at 07:53

  Kreikka on aina hyvä valinta. Ja vaikka kohteena onkin ns. ”sama maa” niin eihän se tarkoita sitä että jokainen loma olisi samanlainen. Kreikka kun on niin monipuolinen monine saarineen. Nauti ihanasta tunnelmasta ja lomasta!

  • Reply Piyya tiistai, 13 elokuun, 2019 at 08:54

   Kreikka on todella monipuolinen. Jokainen saati on omanlaisensa ja jokainen saariryhmä vähän omanlaisensa.
   Tulen nauttimaan unjelmasra ha lomastani.
   Kiitos Katja 💋

 • Reply Travelloverin Annika perjantai, 16 elokuun, 2019 at 13:17

  Eihän nille rakkailleen voi mitään. Niitä on säännöllisesti tavattava, kuten minun on ollut pakko käydä Italiassa reilut 20 kertaa. Teen syrjähyppyjä muiden luo ja aina palaan. Sellainen on viha-rakkaussuhde. Olin muuten Paroksella alkukesästä. Tykkäsin. Ainakin yksi lukija oli kuvieni innoittamana varannut oman matkansa. 🙂

  • Reply ,Piyya lauantai, 24 elokuun, 2019 at 22:09

   Totta, mutta kun Italia ja erityisesti Rooma on minulle toinen rakas. Mutta voihan niissä onneksi molemmissa käydä useammin,
   Paros on hyvin korkeallla listallani, nyt ei ollut sopivaa matkaa enkä saanut räätälöityäkääm mitään sopivasti, mutta jonakin päivänä vielä. Sinunkin matkaa seurasin ja silloinkin ajattelin että sinne on vaan päästävä piakkoin.
   Kiitos Annika 💋

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 16 elokuun, 2019 at 15:07

  Me emme, maabongareina, kovin usein palaa Kreikkaan(kaan), mutta ensi kuussa on vuorossa Ateenan kertaus, johon liitämme käynnin Meteorassa ja kiertelyä Peloponnesoksen niemimaalla.
  Pari saarihyppelyn tyylistä reissua Kreikkaan olemme tehneet, mutta vuokrapurjeveneellä, toisella kertaa pyörimme viikon Lefkaksen lähistöllä, eli lähtö ja paluu sieltä, toisella kertaa purjehdimme Piraeuksesta Kosille poiketen aika monella saarella parin viikon reissulla.

  • Reply Piyya lauantai, 24 elokuun, 2019 at 22:11

   Syksyn Kreikan matkaanne tulee olla todella mielenkiintoinen seurata !
   Ihanaa Kreikkaa teille.
   Kiitos Pirkko 💋

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta lauantai, 17 elokuun, 2019 at 09:54

  En olekaan ikinä kuullut Kalymnoksesta. 🙂 minulle käy usein indonesian kanssa näin, ajattelen lähteväni johonkin muualle, mutta aina löydän itseni Indonesiasta. 😀 ihanaa lomaa!

  • Reply Piyya lauantai, 24 elokuun, 2019 at 22:13

   Kalymnokselle on alle puolen tunnin venematka Kosilta. Lento on yleensä Kosille jos ei sitten itse mene esimerkiksi Areenan kautta.
   Ja kiitos, loma oli ihana ! Siitä pikapuolin enemmän.
   Tuo jonnekin tuttuun kohteeseen jotain maahan pakkaaminen on tosiaan niin tuttua 😊
   Kiitos Sandra 💋

 • Reply Elina lauantai, 17 elokuun, 2019 at 13:10

  Jos jonkun paikan on kokenut itselleen sopivaksi ja siellä on hyvä olla, miksei sinne palaisi 🙂 Kreikassakin monta erilaista saarta, saat varmasti oikeen ihana ja aurinkoisen loman Kreikassa, oi että! 🙂 Nauti!

  • Reply Piyya lauantai, 24 elokuun, 2019 at 22:15

   Kreikassa riittää saaria niin paljon ettei niitä yhdessä eliniässä edes saa kierrettyä 😉
   Kiitos nautin lomastani suunnattomasti, juttua tulossa ihan kohta
   Kiitos Elina 💋

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, 17 elokuun, 2019 at 22:18

  Tiedän tunteen – ja etenkin pystyn hyvin ymmärtämään tuon eteläisimmän Euroopan ja Välimeren kutsun 🙂 ja parastahan se on palata rakkaisiin paikkoihin.

  • Reply Piyya lauantai, 24 elokuun, 2019 at 22:17

   Eurooppa ja Välimeri vaan pitää minua otteessaan ja niinpä taitaa montaa muutakin 😉
   Kiitos Periaatteen nainen 💋

  Leave a Reply