Eurooppa Ranska

Ranskan Riviera

torstai, 1 elokuun, 2019

Nizza ja Ranskan Riviera on sujahtanut todella usein mieleeni keväisen matkani jälkeen. Se on ihana tunne kun johonkin kohteeseen tulee tällainen kaipuu, joka ei tahdo antaa rauhaa. Luuletteko, että osaan sanoa mikä SE juttu on, johon niin tunnen vetoa, no en tietenkään osaa, mutta se turkoosi meri, rentous, tyylikkyys, idylliset kylät ja kaupungit vieri vieressä ei tahdo päästää otteestaan. Kevään matkallani ehdin käydä ja kokea hyvin pintapuolisesti seuraavat helmet rivieralla: Cannes, Antibes, Villefrance -sur- Mer ja piipahdus Ezessä.

 

CANNES

 

Cannesin filmifestivaalit olivat juuri päättyneet viikonloppuna, ennen omaa vierailuani Cannesissa, punainen matto oli edelleen päätapahtumana toimivan rakennuksen rappusilla, tiedä häntä onko se siinä aina ?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minä otin bussin Nizzasta Cannesin, suosittelen ehdottomasti junamatkaa, erityisesti jos Cannesiin menee vain päiväksi. Bussi kiertää todella monta kylää ja pysähtyy viidensadan metrin välein, ainakin minusta tuntui sille. Toki siinä ehtii samalla nähdä Rivieraa, mutta tuhlaantuu siihen myös aikaa. Cannes ei vakuuttanut minua heti, mutta voi kyllä minä sinne uudestaan menisin. Ylhäällä oleva vanha kaupunki, jossa näkyy Cannesin kyltti on hyvin viehättävä pastellisävyisine kujeineen. Söin siellä elämäni ensimmäiset ja tähän asti parhaat moules frittesit. Minulle jäi siis ikuinen makumuisto Cannesista ja tietenkin halu palata syömään samat herkulliset moules frittesit sinne uudestaan. Cannesin kaupungin kujilta löytyi kivoja pieniä liikkeitä, jotka myivät juuri Rivieralle sopivia vaatteita ja asusteita. Onneksi olin matkassa vain käsimatkatavaroilla, muuten olisi matkakassa saattanut huveta hetkessä.

Cannes

Cannes

Cannes

Cannes

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moules frites / Cannes

Cannes

ANTIBES

 

Olin ajatellut syödä lounaan Cannesissa ja nauttia illallisen Antibesissa, mutta pääsin luonnollisesti lähtemään Antibesiin ihan liian myöhään koska molemmat kaupungit vaativat vähintään yhden kokonaisen päivän itselleen. Antibesin kokemukseni jäi siis kohdallani ihan torsoksi. Bussinkuljettaja sentään ystävällisesti opasti minua lausumaan Antibesin. Yritin kertoa hänelle mihin olen menossa ja hän oli yhtä kysymysmerkkiä ja toistin matkakohteeni, jolloin kuskin ilme kirkastui ja hän katsoi minua ja äänsi Antiiii ja pyysi minua toistamaan ja jatkoi be ja taas minun piti toistaa ja sitten vielä kaikki yhteen Antiiiii – be. Toistin kuuliaisesti ja sain hymyn ja kehut päälle Bien ! Illallinen jäi kuitenkin syömättä ja kylän kauneus odottaa minua seuraavaksi kerraksi.

Seuraan Instassa norjalaista naista, joka julkaisee aivan upeita kuvia Antibesista, tilillä @constance.no – käy ihmeessä katsomassa, sieltä löydät yhden syyn lisää miksi tämä alue vetää puoleensa niin kovasti.

Antibes

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Antibes

Antibes

EZE

 

Useat matkabloggaajat mm. Boarding Timen Jenni ja Hätälasku blogin Virpi kehottivat minua pysähtymään Ezessä ja julistivat kylän kauneutta. Minulle kävi vähän ohraisesti ja lähdin, jostain syystä ihan väärää tietä kapuamaan kylään. Päivä oli yllättävän lämmin ja hikihän siinä tuli kun kapusin tietä jatkuvasti ylöspäin, arvatkaapa vaan oliko minulla vettä mukanani ? Jossain vaiheessa minua vastaan tuli vanhempi mies, joka kohotti hartioitaan, levitti käsiään ja puhui minulle luonnollisesti ranskaa, jota minä taas en puhu. Ymmärsin hänen kysyvän mihin olen menossa, osaanhan ruotsia, englantia ja auttavasti saksaa, jotain pystyy niillä taidoilla siis päättelemään. Viitoin meneväni ylöspäin, jolloin mies naurahti ja totesi, että tie on privee ja osoitti itseään,  tien ja alueen omistajana. Pyytelin englanniksi anteeksi ja yritin päästä kääntymään takaisin mutta mies olisi kovasti ollut juttu tuulella kielimuurista huolimatta. Kyseli asunko alueella vai olenko lomalla, hetken siinä minua kuulusteltuaan  alkoi osoittelemaan minulle vapaana olevia kiinteistöjä vuokralle tai ostettavaksi. Siinä vaiheessa luovutin ja esitin pantomiimina, että minun täytyy päästä uimaan kun on niin kuuma. Takaisin tielle päästyäni päätin antaa Ezen kauneuden hurmata minut seuraavalla kerralla ja suuntasin junalle ja kohti Ville France Sur Meriä.

Eze

Eze

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eze

Eze

Eze

Eze

 

VILLEFRANCE-SUR-MER

 

Villefrance- sur-Mer on hurmaava pieni Rivieran helmi, jossa voisin hyvin viettää kokonaisen rennon rantalomaviikon. Maisemat kohdillaan, hyvää ruokaa ja virkistävää juomaa tarjolla. Kylä itsessään on tunnettu korkeuseroistaan, vaikka ranta ja sitä reunustava tie ravintoloineen on mukavan tiivis ja tunnelmallinen. Paikka, jossa Ranskan Rivieran tunnelmaan pääsee välittömästi, sitä ei tarvitse kylästä etsiä.

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

Villefrance-sur-Mer

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Jenni | Boarding Time torstai, 1 elokuun, 2019 at 23:43

  Ihanaa, että sulle jäi niin hyvät fiilikset Rivierasta. 💓 Käy ihmeessä tutkimassa lisää paremmalla ajalla.
  Kiitos linkkauksesta myös!
  Toisaalta en kyllä Ezeä näistä sun kuvista tunnista lainkaan, ootkohan ollu vahingossa jossain ihan muualla?! Saint-Jean-Cap-Ferrat tuli ekana mieleen. Siinähän se on heti Ezen alapuolella.
  Mutta juu, eihän tuolla välttämättä ole helppo suunnistaa ja kysellä tietä varsinkin jos ei ole ranska hallussa.

  • Reply Piyya perjantai, 2 elokuun, 2019 at 17:17

   Fiilikset oli hyvät heti matkan jälkeen ja ne ovat vain voimistuneet tässä kesän aikana. Tuolle alueelle on kyllä lähdettävä jonain päivänä uudestaan 💗
   Ezen juna-asemalla jäin aivan varmasti pois ja muita tien viittoja en kyllä huomannut, mutta Ezeen sitten uusin voimin seuraavalla kertaa.
   Kiitos Jenni 💋

   • Reply Terhi maanantai, 5 elokuun, 2019 at 23:59

    Riviera on kyllä yksi suosikkipaikoistani. Sääli, että Ezen kanssa ei mennyt ihan nappiin. Mutta parempi onni seuraavalla kerralla.

    • Reply Piyya tiistai, 6 elokuun, 2019 at 07:39

     Mulla on ihan sellainen kutku, että,Nizzasta ja kokonrivieran alueesta saattaa muodostua myös yksi minun suosikkipaikoistani.
     Kiitos Terhi 💋

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 3 elokuun, 2019 at 14:26

  Oi miten ihania muistoja tulvahti mieleeni näistä kuvista! Ranskan Riviera on ihana! Kiitos linkkauksesta! Itselleni Cannes jäi hyvin lyhyeksi vierailuksi ja Antibes käymättä kokonaan joten syytä lienee palata Rivieralle tilaisuuden tullen! 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 3 elokuun, 2019 at 17:15

   Meillä molemmilla näyttää olevan hyvä syy palata ! Ja eihän paluuseen oikeasti tarvitse edes syytä, sinne pitää saada mennä minne nokka sillä hetkellä näyttää 😊
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Arja / Elämänmakuisia matkoja maanantai, 5 elokuun, 2019 at 04:14

  Rankan Riviera on niitä paikkoja, joihin voisin palata aina uudelleen! Nyt vuoden sisällä takana kolme reissua sinne ja ikävä edelleen. Siksi oli ihana katsoa hienoja kuviasi sieltä ja lukea kokemuksiasi, kiitos!
  Eze ja Antibes ovat hurmaavia, joten myös ne kannattaa käydä katsomassa ja kokemassa ajan kanssa.
  Ezen kuvasi on Eze-sur-meristä (eli Ezen rantakaupungista), minne pääsee junalla. Sieltä pääsee Eze Villageen eli Ezen kylään ylös vuorille kätevästi bussilla.
  Mulla on myös blogissa lisää vinkkejä seudulle seuraavaan matkaan sinne 😉Itsekin odotan, että pääsisin tutkimaan seutua vielä lisää!

  • Reply Piyya maanantai, 5 elokuun, 2019 at 05:35

   En yhtään ihmettele, että jopa kolmen vuoden sisässä tehdyn reissun jälkeen voisit palata uudelleen. Huomasin myös tosiaan näin jälkikäteen että sekä sekä Ezessä että Antibesissa en ollut ihan the placessa 😉
   Hyvä syy lähteä takaisin vaikka en syytä tarvitse. Tämä veto jota tunnen riittää.
   Ehdottomasti käyn lukemassa vinkit blogistasi tuolle seudulle,
   Kiitos Arja 💋

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas tiistai, 6 elokuun, 2019 at 19:56

  Ranskan riviera vaatii käyntikertansa. Alan laskemaan ikääni ja sitä, ehdinkö nähdä tässä elämässä kaiken listallani olevan😄

  • Reply Piyya tiistai, 6 elokuun, 2019 at 20:00

   😂😂😂 no sama vika tälläkin puolen ruutua varsinkin kun niitä kohteita tuntuu tulevan vuosi vuodelta enemmän kuin mitä listalta vähenee kohteita.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... keskiviikko, 7 elokuun, 2019 at 17:09

  Kaikki kuvat Rivieralta ovat aina yhtä kivoja. Viime syksynä Suomen ilmojen jo viilennyttyä vietimme noissa maisemissa viikon verran. Eze oli meillä yhtenä rastina listalla, mutta emme sinne koskaan ehtineet. Olen kuullut, että siellä on tolkuttomasti turisteja, mutta olisi silti ollut kiva käydä katsomassa. Sen sijaan kävimme Saint-Paul-de-Vencessä, jossa ainakin oli tolkuttomasti turisteja. 🙂 Rivieran alueella on niin paljon kivoja paikkoja, ettei vain yksinkertaisesti koskaan aika riitä niiden kaikkien näkemiseen.

  • Reply Piyya lauantai, 10 elokuun, 2019 at 08:58

   Kovasti jo suunnittelen seuraavaa reissua ja mitä siihen saisi ja ehtisi sisällyttää 😂
   Monen monta pientä idyllistä kkylää odottaa vielä kävijää ja nämäkin paikat tarkempaa tutustumista
   Kiitos Aaron 😊

 • Reply Sanna keskiviikko, 7 elokuun, 2019 at 20:17

  Niin upeita maisemia ja pieniä kyliä <3 Tuolla olisi mukavaa viettää pidempäänkin kierrellen rauhassa kylästä toiseen.

  • Reply Piyya lauantai, 10 elokuun, 2019 at 09:00

   Kyllä ! Pidempi aika tai, monta lyhyempää matkaa ja pieninä osioita 😉
   Uudestaan on päästävä.
   Kiitos Sanna 💋

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 10 elokuun, 2019 at 07:57

  Voi kuinka kauniita ja tuttuja maisemia. Tuolla on ajeltu autolla monta kertaa ja pysähdelty pieniin kyliin lounaalle. Upeaa maisemaa, ihanaa ruokaa ja hyvää viiniä.

  • Reply Piyya lauantai, 10 elokuun, 2019 at 09:01

   Ihana maisema, hyvä ruoka ja virkistävä viini ja kaikki on kohdallaan.
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla maanantai, 12 elokuun, 2019 at 00:35

  Kylläpäs on kaunista seutua ja ihastuttavan oloisia kaupunkeja! 🙂 Harmi, että Ezen kokemus jäi hieman lyhyeksi, mutta ainakin sat mielenkiintoisen ihmiskohtaamisen herran kanssa, jos ei muuta. Todella kauniita kuvia ainakin ja kyllä ihan matkakuume Rivieralle alkoi kasvamaan!

  • Reply Piyya maanantai, 12 elokuun, 2019 at 07:18

   Ezen kokemuksen voi aina korjata 😉
   Ihmiskihtaamiset ovat tosiaan usein mielenkiintoisia ja mieleenpainuvia. Niitä tuppaa tapahtuma-aikaan kun vähänkin kulkee typerän onnellinen lomahymy huulilla.
   Ranskan Riviera on kyllä valloittava !
   Kiitos Tiina Johanna 💋

  Leave a Reply