Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka

Kesäloma unelmointia

torstai, 4 heinäkuun, 2019

Olin ajatellut jättää väliin perinteisen rantaloman tänä vuonna tai ainakin Kreikan matkan. Norwegianin uusista reiteistä Montenegron Tivat on minua kovasti houkutellut, mutta itseni tuntien en pystyisi keskittymään siellä rannalla makoiluun vaan siitä muodostuisi taas aikamoinen aktiiviloma. Kaksi ystävääni ovat nyt kesäloma matkalla  ja minä suorastaan kuolaaan täällä heidän kuvien perään ja matkasuunnitelmani tai -unelmani tuntuu nyt taas heittävänsä häränpyllyä.

 

Ystäväni lomailevat tällä hetkellä kuinka ollakaan Kreikassa ja tekevät siellä pientä Kykladien kierrosta. Aloittivat lomansa Parokselta ja Antiparokselta ja se riitti minulle. Hyvin vaikeaa on tällä hetkellä ajatuksissa pitäytyä poissa Kreikasta. Kreikan lomissa on se hyvä puoli minulle , että voin viettää ihan kunnon pituisia aurinkotunteja rannalla mutta ehdin myös tutkia ympäristöä, samalla nauttien Kreikkalaisen keittiön antimista.  Onko siis edes mahdollista ajatella muuta kohdetta kesäloma matkaksi?

Olen itse ollut saarihyppelemässä Kykladeilla vuonna 2000. Lähdettiin Kreetalta Mykonokselle, Mykonokselta Naxokselle, josta jatkettiin Santoriinille ja takaisin Kreetalle. Muistan kuinka jouduimme viettämään kolmisen tuntia Paroksella seuraavaa laivaa odottaessamme. Silloin lähes kaksikymmentä vuotta sitten lupasin itselleni palaavani Parokselle ja se on vieläkin tekemättä. Santorinilla olen sitä vastoin vieraillut kaksikin kertaa tuon matkan jälkeen.

Nyt taitaisi vihdoin olla aika matkustaa Parokselle. Arvatkaa vaan onko eri lentoyhtiöiden varaussivut laulanut. Ottaako suorat lennot Santorinille ja sieltä laiva Parokselle vai lennot Ateenaan ja sieltä laivalla Parokselle ? Kyse ei olisi monen viikon lomasta vaan todennäköisesti noin viikon matkasta, joten täytyy miettiä tarkkaan mm. millaiset vaihtoajat on laivoille. Kaikki on vielä auki, joten katsotaan mistä sitten loppujen lopuksi itseni löydän.

Tässä myös teille niitä kuvia, joiden vuoksi mieleni teki täyskäännöksen.

 

 

 

Ystäväni antoivat minulle ystävällisesti luvan julkaista heidän kuviaan. Ottakaa  _a.n.n.e_  Instagram seurantaan. Paljon elämänmakuisia julkaisuja ja matkakuvia.

 

* tekisikö sinunkin mieli lähteä näihin maisemiin  ? 

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 4 heinäkuun, 2019 at 09:15

  Voi ihana Kreikka! <3 Itsekin olen haaveillut Kreikan lomasta vielä tälle vuotta. Tunnistan itsessäni tuon saman asian mistä kerroit, Kreikassa pystyy ottamaan kunnon lepolomaa, nauttia rannalla olosta ja leppoisasta elämänmenosta. Ja sitten taas löytyy mielenkiintoista nähtävää jos tekee mieli seikkailla, mutta pakko ei ole koko ajan juosta paikasta toiseen tutkimassa mitä täältä löytyy – niin kuin pelkään itselleni käyvän Amalfilla 😀
  Aivan ihania nuo kuvat, en ihmettele yhtään että Kreikka-kuumeesi nousi sellaisiin lukemiin, että varaussivustot laulaa. Jään odottamaan minne päädyt! 🙂

  • Reply Piyya torstai, 4 heinäkuun, 2019 at 18:33

   Ihan itseäkin jännittää minne vielä päädyn 🤭
   Amalfi tulee kyllä olemaan ihana ja siellä on pakko välillä vaikka ottaa itseä hihasta kiinni ja viedä itsesi kahville istumaan ja nauttimaan. Mutta kyllä se saattaa olla aikamoinen aktiiviloma, katsotaan 😉

 • Reply Katja / Historia de Viajes perjantai, 5 heinäkuun, 2019 at 07:44

  Kreikka on kyllä kokonaisuudessaan ihana maa. Itse lähtisin ihan vain ruuan takia vaikka nyt heti. Ja ehkä myös välimeren ilmaston ja rantojen ja valkoisten talojen ja ja aja… 😀

  • Reply Piyya perjantai, 5 heinäkuun, 2019 at 21:53

   On on ja noi kaikki on syitä miksi lähteä Kreikkaan oikeastaan just ja hetikö loma olisi varmasti hyvä 😉
   Kiitos Katja 💋

 • Reply Jenni | Boarding Time sunnuntai, 7 heinäkuun, 2019 at 18:19

  Kreikka on niiiin kuvauksellinen (ja muutenkin ihana), juuri tuli todettua. 😉 Ja kyllä, Parokselle tekisi ilman muuta mieli lähteä, ei ehkä välittömästi mutta joskus.
  Joko sulla on lentoliput hankittuna?! 😍

  • Reply Piyya sunnuntai, 7 heinäkuun, 2019 at 21:54

   Lentoliput ei oo vielä hankittuna mutta nopean toiminnan naisena siinä ei kauan kestä kun saan suunnitelmat päätökseen. Paikka saattaa jopa vaihtua, mutta tuonne olen kyllä jo pitkään haaveillut lähteväni.
   Kreikka on kyllä 💙
   Kiitos Jenni 💋

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 10 heinäkuun, 2019 at 12:27

  Rantalomat eivät ole minun juttuni, vaikka kauniita muitakin kuin rantanäkymiä kuvissa oli.
  Pidämme viileästä kesästä huolimatta päätöksemme pysyä Pohjoismaissa kesän ajan ja Kreikkaan, tosin manner-Kreikkaan suuntaamme vasta syyskuussa. Ja sitten ehkä marraskuussa Keski-Amerikkaan. Heinäkuinen Suomi on sittenkin parempi kuin marraskuinen Suomi 🙂

  • Reply Piyya keskiviikko, 10 heinäkuun, 2019 at 18:32

   Heinäkuinen Suomi on todella parempi kuin marraskuinen Suomi.
   Minä rakastan sekä rantalomaa, että kaupunkilomaa, jotka tahtoo muodostua aikamoiseksi aktiivilomiksi kohdallani.
   Mutta kyllä tämä jatkuva kylmä sää saa minut kohta tilaamaan matkan lämpöön jossain vaiheessa 😉
   Kiitos Pirkko 💋

 • Reply Terhi keskiviikko, 10 heinäkuun, 2019 at 18:34

  Kreikka on toki kohde jossa voi käydä joka kesä. ja aina löytyy uusia saaria ja uusia hienoja paikkoja. Auringonotto ei enää jaksa kiinnostaa, mutta uiminen kyllä ja tänä kesänä oppi keskimmäinen lapsenlapsista uimaan. Tänä kesänä tuli siis jo käytyä Kreikassa eikä tälle vuodelle valitettavasti enää ole mitään odotettavaa Kreikan suunnalta. Seuraavaksi suunnistan veneilemään Höga Kustenille.

  • Reply Piyya lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 08:14

   Olin ajatellut jättää itse Kreikan väliin tänä kesänä, mutta katsotaan kuinka käy. Varausta ei ole vieläkään tehty.
   Höra kusten on ihana ! Todennäköisesti suuntaan sinne myös itse elokuun aikana 😊
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Sini keskiviikko, 10 heinäkuun, 2019 at 20:58

  Toki Kreikka uppoais: helppo kohde, ruoka, ilmasto, rannat.. Matkakalenteri on kuitenkin melko täynnä vuoden loppuun, joten Kreikka saa odottaa johonkin toiseen vuoteen mun osalta. 😃

  • Reply Piyya lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 08:16

   Kuullostaa aika mahtavalle, että matkakalenråtwri on täynnä. Itsellä ei ole yhtään varausta odottamassa, mutta tuskin niin käy etten mihinkään lähde 😉
   Kiitos Sini 💋

 • Reply Mirva / Albanianlomakodit.com lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 00:14

  Kreikka on aina kiva! Ihanat nuo mustekala kuvat. Sitten kun Kreikka alkaa jo kyllästyttää niin Albaniaa vaan kokeilemaan seuraavaksi 🤩🏝🐟 yllättävän samanlaista ruokakulttuuria sielläkin. Tuoretta ja hyvää.

  • Reply Piyya lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 08:19

   Albania kiinnostaa kyllä kovasti ja eiköhän se toteudukin jossain vaiheessa. Balkanin ruokakulttuuri on hyvinkin tuttua minulle 😉
   Flm Mirva 💋

 • Reply Marttiina | Onioni.fi lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 03:23

  Itselle vain Ateena ja Korfu on tuttuja paikkoja, joten ehdottomasti jonain päivänä olis kiva lähteä pitkälle saarihyppely-kierrokselle. Kreikan maisemat on maagisia.☺️💕

  • Reply Piyya lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 08:21

   Kreikka pääsee kyllä lähes aina ihastuttamaan. Monelle niin rakas Kreetan Hanian rannikkko ei vaan kolahda minuun, kaikkiallla muualla olen viihtynyt. Onneksi jokaiselle löytyy omat helmet.
   Kiitos Marttiina 💋

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, 13 heinäkuun, 2019 at 23:19

  Minäkin haaveilen Kreikasta! Viime käynnistä on jo ihan liian kauan aikaa, ja Kreikka on vaan niin…. Kreikka! Se on ihan omanlaisensa paikka. Ja ruoka on siellä todella hyvää. Tuollainen kunnon saarihyppely olisi mahtava toteuttaa. Olen hypännyt vain yhdeltä saarelta toiselle per reissu, silloin kauan sitten, ha ha. Ja monta saarta on vielä näkemättä.

  • Reply Piyya sunnuntai, 14 heinäkuun, 2019 at 09:04

   Olen käynyt taas aika monena vuonna peräkkäin Kreikassa ja olin ajatellut jättää sen väliin tänä kesänä, mutta tämä kylmä kesä ja nämä kuvat saa kyllä päätökseni horjumaan. Varausta ei ole vielä tehty niin katsotaan, mutta kaikki se helppous, hyvä ruoka…
   kiitos Paula 💋

  Leave a Reply