Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Latvia

Hetken mielijohteesta Riikaan

perjantai, 28 kesäkuun, 2019

Juhannusviikoni sai viime hetkellä uuden käänteen kun suunnitelmani muuttuivat nopeammin kuin ehdin takkia kääntämään. Irtiottoni oli lyhyt kolmen yön vierailu ensimmäistä kertaa Riikaan,tuohon oikein helposti lähestyttävissä olevaan kaupunkiin. Lähdin matkaan niin nopeasti etten ehtinyt kovinkaan paljoa tutustua matkakohteeseen etukäteen, minkä yleensä mielelläni teen. Tässä siis valmistautumattoman matkaajan Riikan top neljä nähtävät jutut.

Hehkutin päivää ennen matkaani kaikille joille vain ehdin miten hyvän diilin löysin. Finnairin lennoilla Vaasa – Helsinki – Riika ja alle kolmen tunnin kokonaismatkustusajalla ja hinta oli todella kohtuullinen. Menomatka sitten piteni lähes viidellä tunnilla kun Riikan kone ehti lähteä ennen kuin  olin siirtynyt Vaasan koneesta portille. Siinä sitten kahvittelin ja ruokailin Finnairin piikkiin kunnes pääsin lähtemään seuraavalla mahdollisella koneella Riikaan. EU:n vakiokorvaushakemus on vielä tekemättä, katsotaan miten kauan Finnairilla kuluu sen käsittelemiseen. Tästä pääset lukemaan kuinka SAS käsitteli hakemuksen pari vuotta sitten.

 

 

1. KAUPUNKILOMAN JA RANTALOMAN YHDISTÄMINEN 

Jurmalan upean rantaviivan läheisyys on todella plussaa Riikalle. Juhannusviikolla sattui olemaan 27-30 astetta lämpöä, täydellinen ilma siis auringonottoon. Juna Jurmalan rannoille kestää alle puoli tuntia ja junia lähtee noin puolen tunnin välein. Liput saa ostettua juna-asemalta ja virkailijoilta saa kyllä apua millä asemalla kannattaa pysähtyä, itse pysähdyin Majorin asemalla. Majorissa kävelet idyllistä kävelykatua pitkin rannalle, kävelykadulta löytyy pitsihuviloita, pieniä putiikkeja ja useita ravintoloita. Kävelykadun loputtua kannattaa kääntyä heti vasemmalle ja kävellä suoraan rannalle tai sitten  voi jatkaa suoraan seikkailupuiston läpi ja ihmetellä ohikulkijoilta missä ihmeessä ranta mahtaa olla, niinkuin minä tein. Rannalle kannattaa muistaa ottaa mukaan pyyhe tai viltti,  koska rantatuolit on vähissä. Hiekka on ihanan hienoa ja pehmoista, ihan kuin puuteria.

 • Paras tapa viettää päivää Jurmalassa  on ostaa mukaan piknik eväät, pullo shampanjaa ja tuoreet mansikat kävelykadulta ja viettää rento päivä upealla rannalla.

 

 

2. VIERAILU RADISSON HOTELLIN SKYLINE BAARIIN 

Radisson hotellin SKYLINE baarista on nimensä veroisesti näkymät yläilmoista koko kaupungin ylle. Näitä näkymiä ja maisemia et halua ohittaa. Vastaanottoemäntä oli pukeutunut iltapukuun päivällä ja täytyy myöntää, että vastaanotosta jäi aikamoinen vakuuttava vaikutelma. Baarissa on tarjolla mielenkiintoisia juomia ja pikkupurtavaa, joille on keksitty todella hauskoja nimiä ja ne mitä itse maistoin oli myös ihan huippuun laadittuja, kuten myös palvelu.

 

 

3. SHOPPAILU 

Riikasta löytyy parikin ihan kivan kokoista kauppakeskusta, jossa viettää muutama tehokas tunti tai vaellella pidempäänkin jos haluaa kartuttaa matkalaukun painoa. Itse tykkään kun löydän kauppoja mitä ei löydy Suomesta. Riikassa pidin erityisesti Mojito ja Reserved nimisistä vaateliikkeistä. Molemmissa oli edulliset lähtöhinnat ja itse satuin olemaan alennusmyynti aikaan  kaupoilla, niin muutama vaate löysi tiensä vaatekaappiini. Vanhan kaupungin kujilta löytyy toki kivoja putiikkeja, mutta niiden hintataso ja minun budjettini tälle matkalle ei kohdanneet.

 

H

 

4. RAVINTOLAT JA LEIPOMOT 

Riikan vanha kaupunki on ainakin kesällä täynnä toinen toistaan viehättävämpiä terasseja. Riikassa ei tarvitse nähdä nälkää, eikä tuntea janoa ja sokerihammasta ei tarvitse kolottaa vaan runsaudenpula on melkoinen. Riikassa joutuu todella miettimään miten ehtii käydä jokaisessa ravintolassa tai kahvilassa, jotka ehtii viehättää silmää tai houkutella kattauksillaan. Ravintolat on todella iso osa Riikan vanhan kaupungin viehätystä miksi koko Riika on minusta paras kokea seurassa. Matkaseuralaisen tai useamman kanssa on huomattavasti mukavampi istahtaa alas nauttimaan Riikan antimista ja kokea kaupungin tarjoama rento yhdessäolo.

 

 

Riika olit varsin viehättävä ja erinomainen kaupunkikohde parin päivän irtiottoon !

 

💋 & Kram Piyya

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi perjantai, 28 kesäkuun, 2019 at 23:24

  Voi en enää muistanutkaan miten kiva kaupunki Riika on. Olen käynyt siellä yhden yön pyrähdyksellä Pariisista päin ja näin jälkikäteen tuntuu, että Pariisissa vietetty viikko hiukan laimensi Riian hohtoa. Täytynee tehdä sinne oma reissu ja Jurmalan hiekkarannat ja pitsihuvilat haluaisin kyllä nähdä!

  • Reply Piyya lauantai, 29 kesäkuun, 2019 at 07:14

   Riika oli kyllä kiva kaupunki ja vielä niin lähellä. Uskoisin, että todella viihtyisin Jurmalan rannoilla ja pitsihuviloita bongaillen.

 • Reply Katja / Historia de Viajes lauantai, 29 kesäkuun, 2019 at 08:24

  Riika on ihana. Aikoinaan tuonne Jurmalaan juurikin tuli tehtyä pieni rantairtiotto, jolloin toki kyllä käytiin myös Riiassa. Reissusta on kuitenkin niin paljon aikaa, että Riika on varmasti kehittynyt hurjasti. Pitäisi kyllä joskus käydä uudemman kerran.

  • Reply Piyya lauantai, 29 kesäkuun, 2019 at 09:04

   Riika on varmasti kehittynyt, mutta toisaalta uskon sen pysyvän myös omanlaisenaan, Tosi viehättävä, eikä tarvi välttämättä pitkää lomaa jotta saa kaupungin hallintaan. Lentojakin on useita päivässä !

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas lauantai, 29 kesäkuun, 2019 at 13:13

  Kyllä näyttää hyvältä! Olimme Riikassa viime kesänä. Idyllinen kaupunki, missä on hyviä ruokapaikkoja.

  • Reply Piyya lauantai, 29 kesäkuun, 2019 at 15:26

   Riika näyttäisi kyllä parhaat puolensa seurassa, rentoja yhdessäoloa tunnelmallisten notkuvien pöytien ääressä
   Kiitos Sari💋

 • Reply Anna | Muuttolintu sunnuntai, 30 kesäkuun, 2019 at 11:51

  Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta, täytyisi ehdottomasti tutustua lähemmin Baltian maihin!

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 kesäkuun, 2019 at 12:07

   Baltian maat ovat helppoja kohteita, erityisesti sellaiseen rentoon 9emiseen. Toisaalta ne myös muistuttaa toisiaan mikä voi joillekin olla vähän tylsääkin. Tämä loma oli kyllä hyvä parin päivän irtiotto.
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 kesäkuun, 2019 at 16:59

  En ole ennen tajunnut, että Jurmala on noin lähellä Riikaa. Noh, taitaa johtua siitä etten ole siellä käynyt enkä tutustunut sen enempää Riian tarjontaan. Vaikutti mukavalta juhannuslomalta. Kaupunki taitaa olla kesällä parhaimmillaan.

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 kesäkuun, 2019 at 21:42

   Juhannusviikon loma oli vallan mainio, Jurmalan upeat rannat ovat tosiaan ihan kivenheitinpäässä Riiasta.
   Eiköhän kesä ja sitten joulumarkkinat aika oo parasta aikaa tuolla.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Emma maanantai, 1 heinäkuun, 2019 at 17:41

  Näyttää aika onnistuneelta juhannukselta! Mä kävin sattuneesta syystä viime vuonna useamman kerran Riiassa ja edelleen on paljon näkemättä. Muun muassa tuo Skyline-baari oli mullakin koko vuoden listalla, mutta en ehtinyt käymään. Ehkä tulee vielä ensi kerta!

  • Reply Piyya maanantai, 1 heinäkuun, 2019 at 23:03

   Eikö näytäkin.😉
   Sinun Riika jutut ehdinkin käydä lukaisemassa ennen lähtöä kun muistin, että kävit sattuneesta syystä muutaman kerran Riiassa.
   Skyline- baari oli kyllä hehkutuksen väärtti ! Ehdottomasti sinne seuraavalla kerralla.
   Kiitos Emma 💋

 • Reply Noora / Seikkailumielellä tiistai, 2 heinäkuun, 2019 at 21:19

  Suunnittelen parhaillaan juurikin pientä parin päivän irtiottoa Riian suuntaan elokuulle ja tuo Jurmala on ollut pohdinnassa mahdollisena päiväkohteena. En ole yhtään rantaihmisiä, mutta kauniita huviloita ja rentoa tunnelmaa voisin sinne lähteä katsomaankin 🙂 Kiva kuulla myös, että kivoja kahviloita ja terasseja riittää. Minusta kun juuri soolomatkalla on mukava pysähtyä kiireettömästi syömään tai juomaan ja vain ihmettelemään kaupungin menoa.

  • Reply Piyya tiistai, 2 heinäkuun, 2019 at 21:56

   Jurmalassa kannattaa käydä vaikkei rannalla kävisikään kuin kääntymässä.
   Kuviatani varmasti huomaa, että kyllä minäkin ehdin istahtaa ja nimenomaan nauttimaan tunnelmasta maistellen sekä juomia että ruokia. Jostain syystä minun kohdalla vaan tuntui että se olisi ollut vielä kivempaa seurassa. Taannoisella Nizzan reissulla taas olin ihan tyytyväinen yksinään istuskeluun.
   Kiitos Noora 💋

 • Reply Terhi keskiviikko, 3 heinäkuun, 2019 at 22:15

  Kaikki kohteet ovat ihania kun lämpöä ja aurinkoa on tarpeeksi. Muistan nimittäin Riian viime kerrasta kun vettä tuli vaakasuoraan. Riika on lähellä ja mutkattoman mukava joten voisihan siellä käydä useamminkin.

  • Reply Piyya keskiviikko, 3 heinäkuun, 2019 at 22:21

   Olet oikeassa, lämpö ja ruoka tekee kohteesta kuin kohteesta ❤️
   Riika on kyllä mukavan lähellä ja niin mutkaton kaupunki.
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista torstai, 4 heinäkuun, 2019 at 10:16

  Juhannus Riikassa kuulostaa ja myös näyttää hyvältä. Ihailen sun kykyä tarttua hetkeen ja tehdä tuollaisia ex tempore päätöksiä 🙂 Riika on mulle käymätön kaupunki, mitä nyt lentokentällä olen vaihtanut konetta muutamaan otteeseen. Kun noin lyhyen lentomatkankin päässä on, pitäisi ehdottomasti käydä. Tämä juttu ja kuvat vain vahvistivat päätöstä. En koskaan ole tullut ajatelleeksi, että Riika on niitä kaupunkeja, joissa voi yhdistää rannan ja kaupungin.

  • Reply Piyya torstai, 4 heinäkuun, 2019 at 18:39

   Mun matkat tulee tosiaan usein toteutettua aika ei tempore 😊
   Riikaan kannattaa ehdottomasti mennä käymään. Riika ei varsinaisesti vaadi viikkoja siellä oloon vaan jo lyhyempiäkin matka sinne antaa paljon ja tuo Jurmalan läheisyyshän on todella vaan plussaa.
   Kiitos Annemaria 💋

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla torstai, 4 heinäkuun, 2019 at 21:43

  Niin ihana Riika! Lapsena olen itse viimeksi kaupungissa käynyt ja muistikuvat siitä kyllä ihan olemattomia. Ihan uusin silmin sai siis ihastella näitä kuvia ja tunnelmoida tekstin mukana. 🙂 Todella leppoisan oloinen kohde muutaman päivän reissulle, ja tuo Jurmalan rantapäivä olisi mukava lisä kyllä! Todella kaunista.

  • Reply Piyya torstai, 4 heinäkuun, 2019 at 22:10

   Riika oli itsellekin yllättävän leppoisa kohde ja nimenomaan muutaman päivän irtiotolle. Kivasti vielä löytyi tekemistä ja nähtävää vaikka etukäteissuunnittelua jäi olemattomiin 😉
   Kiitos Tiina Johanna 💋

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets lauantai, 6 heinäkuun, 2019 at 11:20

  Riika on kiva kesäkaupunki, kävin siellä myös muutama vuosi sitten. Extempore reissut on aina parasta! Jurmalassa ei käyty, täytyy sekin nähdä joskus 😊

  • Reply Piyya lauantai, 6 heinäkuun, 2019 at 13:19

   Extempore reissut on kyllä usein parhaita 😉
   Ilman muuta myös Jurmalaan käy,ään koska se on niin lähellä siinä. Todellinen kaksi kärpästä yhdellä iskulla kohde !
   Kiitos Jenna 💋

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 6 heinäkuun, 2019 at 21:15

  Kuulumme kumpikin selvästi nopean toiminnan joukkoihin, mitä tulee matkojen suunnitteluun : )

  Riika on ihana. Riian kauppahallit ovat upeimmat mitä olen koskaan nähnyt. Ravintoloita ja kahviloita on aivan liikaa, kun kaikkiin ei mitenkään ehdi. Kivoja huoneisto ja saa vanhastakaupungista ja jopa omalla autollakin uskaltaa kaupunkiin mennä, sillä matka ei ole mitenkään hankala. Tosin lentämällä tietenkin helpompaa. Upea paikka pitkälle viikonlopulle!

  • Reply Piyya lauantai, 6 heinäkuun, 2019 at 22:24

   No me todella taidetaan molemmat kuulua niihin nopean toiminnan joukkoihin koskien matkojen suunnittelua jos ei sitten vähän muissakin asioissa 😊
   No niin, nyt tuli uusi syy lähteä, nuo kauppahallit jäi juoksematta ja näkemättä !
   Kiitos Anna 💋

  Leave a Reply