Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Ranska

Keväinen Nizza

sunnuntai, 9 kesäkuun, 2019

Suloisen elegantti Nizza ja kimmeltävä Ranskan Rivieran meri silmissäni ja ajatuksissani suuntasin keväällä 2019 Nizzaan. Mielessäni todella siinsi täydellisen turkoosi meri, jota reunustaa rantaravintolat ja joissa liehuu valkoiset verhot. Reppuuni pakkasin ainoastaan kesämekkoja rantakadulla käveleskelyä varten. Olin valmiina viiden päivän elegantiin irtiottoon Nizzassa.

Totuus oli hiukan toinen aluksi. Saavuin sateiseen Nizzaan sunnuntai aamuna, olin toki jo nähnyt varoituksia sateista säätiedotuksen kautta mutta kyllä sade sai mielenkin hetkeksi harmaaksi. Missä olisi se kaipaamani auringonsäteiden kimmellys meren pinnalla ? Huonetta odottaessa lähdin tutkimaan rantakatua ja sadekin lakkasi, lounaan jälkeen aurinko paistoi mukavasti ja lämmitti ihoa ja mielikin kirkastui. Ensimmäiset lomapäiväni olivat yllättävän harmaita, loppuloma taas olikin sitten auringon iloittelua. Asteita ei toukokuun lopulla ollut kuin +18-22 vaikka yleensä toukokuun lopulla on jo helle Rivieralla.

Nizza oi Nizza, rakastuin suuresti koko Ranskan Rivieraan, jonka kirkkaimpana helmenä loistaa Nizza. Ja kyllä se meri kimmelsi käsittämättömän turkoosina ja ainakin joissakin rannan ravintoloissa oli valkea sisustus ja verhot liehui kauniisti tuulessa odotusteni mukaan. Nizza oli minulle juuri se sopiva irtiotto ja aistien nautinto muutamaksi lomapäiväksi. Olisin voinut viettää koko lomani viisi päivää vain Nizzassa, mutta enhän minä siihen pystynyt kun tarjolla oli usea kätevää kulkutapaa läheisiin kyliin ja kaupunkeihin. Ehdin käydä tuon viiden päivän lomani aikana myös Cannesissa, Antibesissa, Ezessä, Villefrance sur merissä ja Monacossa. Tämä tietenkin teki sen, että Nizzaan on päästävä uudestaan.

 

 

Nizzan kohokohdat by me :

1. Nizza tuoksuu mansikoille ja shampanjalle

Nizzalla on oma järjettömän ihana tuoksu, ihan kun kaupungin ylle suihkutettaisiin tasaisin väliajoin Nizzan ominaistuoksua, sekoitus shampanjaa ja mansikoita. Olin itse lähtenyt matkaan käsimatkatavaroilla ja hajuvedet oli jäänyt kotiin. Seuraavalle matkalle hankin kyllä sellaisen matkakokoisen pienen putkilon, ettei näin pääse enää käymään. Eihän Nizzassa voi lähteä kadulle ilman omaaa tuoksua kun itse kaupunki tuoksuu niin ihanalle. Nizzan tuoksua ei voi vastustaa, eikä hymy voi olla tarttumatta huulille.

2. Elegantti rentous

Nizzan tunnelmaan pääsee helposti kiinni istahtamalla vaikka sen ihanan turkoosin meren ääreen tai jonkun kivan ravintolan terassille nauttimaan lasillisen kylmää roseta. Enpä ole missään muualla nähnyt niin suurta rose viinin suosiota kuin Ranskan Rivieralla. Kilometrejä pitkä rantakatu on suosiossa niin lenkkeilijöiden,pyöräilijöiden, perheiden kuin tyylikkäiden Ranskalaisten  näyttäytmispaikkana. Tyyli on elegantin rento.

3. Ravintolat ja leipomot

Ranska ja Nizza ovat herkuttelijoiden paratiisi. Nizzan hintataso ei tietenkään ole Euroopan halvin, mutta ei siellä konkurssiinkaan ajaudu muutama päivän loman aikana vaikka vähän herkutteleekin. Tällä matkalla uskaltauduin vihdoin maistamaan moules frittes, simpukoita ja ranskalaisia perunoita kylkeen, oma suosikkini on moules roquefortissa keitettynä. Boulangeriet / leipomot vetää minua puoleensa niin, että housun nappeja olisi kiristänyt mutta onneksi olin pakannut mukaan vain väljiä kesämekkoja. Ja lasillinen sitä kuuluisaa roseta sopii niin ruoan kuin leipomuksien kylkeen.

4. Kuin helminauhassa olevat kylät ja kaupungit, sekä niiden läheisyys Ranskan Rivieralla

Bussilla liikkuminen on todella kätevää. Nizzan sisäinen liikenne, samoin kuin liikenne läheisiin kyliin ja kaupunkeihin maksaa saman 1,50 €. Juna Monacoon edestakaisin maksoi 8,20 €. Rivieralla ei siis voi olla liikkumatta ja maisemathan bussista ovat täydelliset vaikka matka kestää kauemmin kuin junalla. Liiku, mene ja tutustu läheisiin kyliin kun Nizzaan menet.

 

 

 

Tämä oli loma kaikille aisteilleni. Vaikka ehdinkin kävellä tuttuun tapaan 80 kilometriä noiden viiden päivän aikana, ehdin myös nauttia. Istahdin aina sopivasti kun nälkä tai jano yllätti ja kummasti nuo Rivieran paikat houkuttelee istahtamaan. Ehdin rentoutumaan, nauttimaan ja saamaan aikaan muodostamaan kaipuun Nizzaan.

 

* kaipaatko sinä shamppanjan ja mansikoilta tuoksuvana Nizzaan ? 

 

💋 & Kram Piyya

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 9 kesäkuun, 2019 at 21:16

  Oih, nyt tuli kyllä ikävä Nizzaa! Ja ihana kun mainitsit tuon meren, että se hohti niin turkoosina, niin turkoosina. Itse tein saman huomion, mutta selittäessäni sitä jollekin, sain hiukan kummastuneen katseen, ainahan meret ovat turkooseja jossain etelässä. 😀 Nyt voin sanoa, että muutkin ovat huomanneet Nizzan edustalla meren olevan erityisen turkoosi. 😀

  • Reply Piyya sunnuntai, 9 kesäkuun, 2019 at 23:09

   Kyllä meret ovat turkooseja, tai vihreitä tai sinisiä, mutta tämä Nizzan edustalla oleva meri on aitoa kirkasta turkoosia, ei ihme jos nimenäkin on cotedazure. Minulla itselläkin on jo ikävä Nizzaan 🤭

 • Reply Jenni | Boarding Time maanantai, 10 kesäkuun, 2019 at 16:24

  Minähän nyt kaipaan aina juuri sitä aitoa ja oikeaa azuurin sinistä… Rakas kaunis paikka! 💙💎
  Harmit kun sulla sattui huono keli ekoiksi hetkiksi, kevät on tosiaan yleensä juurikin sitä kirkkainta aikaa Ranskan Rivieralla. Mut onneks kelit parani!
  Ezestä jäin vähän kuvia kaipailemaan, mutta ehkä niitä on tulossa? Sieltä on vaan niiiin älyttömät maisemat. 😍

  • Reply Piyya perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 20:36

   Ranskan Riviera ihastutti kyllä kovasti ja se hiipii selvästi koko ajan sieluni enemmän ja enemmän, sinne on päästävä uudestaan. Onneksi se on aika helpppoa toteuttaa.
   Eze jäi vähän harmittamaan itseäkin, mutta toisaalta sen kunnolla tutkiminen houkuttelee myös lähtemään uudestaan 😉

 • Reply auringonpaistetta maanantai, 10 kesäkuun, 2019 at 18:14

  Voi kuinka ihanaa tunnelmaa Nizzassa😍 Tällä hetkellä (taas!) on niin kova matkakuume, että kaikki aika menee uusista matkoista haaveillessa😅 Nizzaan(kin) on ehdottomasti päästävä ja ajan kanssa, että kaikki lähikylätkin saisi yhdistettyä samaan matkaan😊

  • Reply Piyya perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 20:38

   Nizzaan kannattaa todella varata aikaa. Noissa läjikylissä on niin paljon nähtävää ja tutkittavaa. ,un viiden päivän loma oli kuin pieni yleisvilkaus kaikkeen ja ikävään siinä vain jäi 😉

 • Reply Suvi / Suvin matkassa maanantai, 10 kesäkuun, 2019 at 18:57

  Wau mitä kuvia, niissä on niin ihana tunnelma! Nizza on varmasti kokemisen arvoinen paikka, kuten koko Ranskan Riviera. Minulle ne vielä kokematta, mutta one day 🙂

  • Reply Piyya perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 20:40

   Miten sulla voikin olla vielä Nizza kokematta 😬
   Tulet rakastumaan siihen ja minä haluan päästä Nizzaan sun kuvien tunnelmien kautta. Ehdottomasti one day on myös Nizzan vuoro sinulla.

 • Reply Kthetraveller maanantai, 10 kesäkuun, 2019 at 20:34

  Me käytiin päiväretkellä (Nizza & Monte Carlo) Välimeren risteilyllämme ja Nizza oli kyllä ihana paikka. Hieman harmitti se, että meidän piti lähteä jatkamaan matkaa niin pian. Voisihan tuonne mennä joskus toistekin ihan vaan nauttimaan ilmapiiristä.

  • Reply Piyya perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 20:43

   Kyllä tuonne kannattaa lähteä nauttimaan tuosta ihanasta ilmapiiristä. Bling bling tyttö kuin sinä olisit elementissään siellä 😉
   Minäkin haluan uudestaan

 • Reply Emma keskiviikko, 12 kesäkuun, 2019 at 22:02

  Olipas mielenkiintoinen tuo tuoksuhavainto! En ole itse koskaan tullut ajatelleeksi tai pistäneeksi sitä merkille, mutta nyt kun suljen silmäni ja ajattelen Nizzaa, niin mulle tulee ehkä ensimmäisenä mieleen jostain syystä laventelin tuoksu.

  • Reply Piyya perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 20:45

   Ymmärrän hyvin tuon sinun tuoksumuistosi Nizzasta koska kyllähän siellä erityisesti vanhan kaupungin kujilla tuoksui laventeli.
   Minulle Nizza on shampanjaa ja mansikoita 🥂🍓🍓

 • Reply Elina perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 13:07

  Nizza on kyllä kiva kaupunki, ranta ja kaupunkilomaa ja mitä mielenkiintoisia kyliä ympärillä. Tykkäsin Nizzan markkinoista! Meilläkin oli sää sateinen ja pilvinen, mutta välillää paistoi aurinko ja pääsi merikin kimmeltämään. Riviera houkuttelee vielä uusiksi <3

  • Reply Piyya perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 20:47

   Riviera todella houkuttelee uudestaan 😎
   Rentou mutta samalla tyylikästä lomailua. Turkoosina kimmeltävä meri huuhtoi huolet pois…

 • Reply Terhi perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 23:10

  Heh, Nizzaan nyt tekee aina mieli ja se onkin niin mukavan helppo kaupunki mistä aina kuitenkin löytää jotain uutta. Ja niinkuin mainitsit liikkuminen on vaivatonta ja edullista, valitettavasti vain linja-autoasema on siirretty kauemmaksi keskustasta.

  • Reply Piyya lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 08:57

   Nizza sai minut kyllä vakuuttumaan siitä että se on yksi kivoimpia Euroopan rantakohteita ja siinä samalla se o kiva kaupunki. Puhumattakaan tosiaan kaikesta kivasta ympärillä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 21:16

  Nizzan julkisen liikenteen hinnat ovat kyllä mukavan edulliset. Mekin hyödynsimme bussia ja kävimme Monacossa sekä Villefranche-sur-merissa. Viikonlopun aikana ei muualle ehtinyt, mutta Nizzaan voisin kyllä palata tutkimaan lisää sen lähiseutuja.

  • Reply Piyya lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 21:19

   Nuo hinnat olivat kyllä yllätys itsellekin. Minulla oli viisi päivää aikaa, mutta eihän se mihinkään riittänyt. Riitti toki ihastumaan ja siksi tuonnekin olisi päästävä uudelleen.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA sunnuntai, 16 kesäkuun, 2019 at 07:39

  Nizza on aina niin kaunis ja siellä on kiva kävellä ja ihmetellä. Tai oikeastaan pitäisi kai muotoilla niin, että Nizzan vanhakaupunki ja ranta on kaunis, sillä muuten kaupunki ei ole kovinkaan nätti. Mutta toisaalta, mitäpä turisti niillä muilla alueilla edes tekisi.

  • Reply Piyya sunnuntai, 16 kesäkuun, 2019 at 07:58

   Erityisesti lyhyellä lomalla turistille riittää oikein hyvin tuo ranta ja Vanga kaupunki. Sen lisäksi pistäytymiset viereisissä kylissä ja kaupungeissa niin nautintokiintiö on aika lailla täytetty.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla sunnuntai, 16 kesäkuun, 2019 at 18:16

  Todellakin kaipaan Nizzaan! En ole koskaan ollut ja tuo turkoosi meri saa varpaat vipeltämään. 😀 Toivottavasti pian pääsisin! Todella kauniita maisemia ja onnistuneita kuvia, Ranska on upea maa. Varmasti ihan parhaimpia paikkoja lähteä viettämään pientä irtiottoa, vaikka välillä olisikin sadepäiviä. 🙂

  • Reply Piyya perjantai, 28 kesäkuun, 2019 at 16:00

   Toivotaan, että pääset tuon turkoosin meren ääreen piakkoin !
   Nizza oli kyllä niin upea, että haluan sinne myös itse uudestaan mahdollisimman pian

 • Reply Anna | Muuttolintu sunnuntai, 30 kesäkuun, 2019 at 11:47

  Huh ootpa reipas, mitkä kilometrimäärät! Oon ollut Nizzassa joskus teininä perheen kanssa, mielelläni lähtisin uudestaan vähän erityyliselle lomalle. Jos paikka tuoksuu shamppanjalle ja mansikoille, niin se riittää houkuttimeksi meikäläiselle 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 kesäkuun, 2019 at 12:04

   Paikka todella tuoksuu shampanjalle ja mansikoille joten ehdottomasti uudestaan Nizzaan ja koko Rivieran alueelle., viihtyisitte varmasti !
   Kiitos Anna 💋

  Leave a Reply