Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Malesia

Georgetownin katutaidetta Penangilla

sunnuntai, 2 kesäkuun, 2019

KYLLÄ, myönnän minun oli päästävä Penangin Georgetowniin instagramin innoittamana. Instagrammattavat katu maalaukset innostivat myös minua omalta osaltani osallistumaan maalausten hypetyksen. Singapore oli jo kohteena päätetty, samoin Bali ja kun Malesian Penang nyt sattui olemaan siinä vieressä niin päätin Kaakkois-Aasiaan seikkailullani poiketa kolmeksi päiväksi Penangille. Matkani kutistui lopulta kaksipäiväiseksi kun Kuala Lumpurin lentoni Penangille oli siirretty kuudella tunnilla, ehdin kaikesta huolimatta nähdä katu maalaukset ihan ajan kanssa.

Palkittu Liettualainen taiteilija Ernest Zacharovich pyydettiin vuonna 2012 osallistumaan Georgetownin elävöittämiseen ”Mirrors George Town” taideprojektin kautta. Georgetownista löytyy yhdeksän Ernstin maalaama muraalia ja Georgetownin katumaalaukset ovat osa UNESCON maailmanperintökohteita.

Maalaukset ovat viehättäviä ja viehättävät kuvaajia erityisesti niiden interaktiivisuuden vuoksi. Useat maalaukset mahdollistavat oman osallistumisen maalauksiin kuvien kautta. Boy on a bike maalauksen edessä on oikea moottoripyörä, jolle voi istahtaa ja osallistua kuvan kautta maalaukseen. Maalausten tarkoituksena on kuvata Gerogetownissa asuvien henkilöiden arkipäivää humoristisella tavalla.

Tässä kohtaa minun on myönnettävä myös, että lähdin tosiaan Penangille katsomaan näitä Ernst Zacharovichin maalauksia, mutta enpä ollut tutkinut asiaa sen kummemmin kuin instagramin kautta ja loppujen lopuksi en nähnyt montaakaan Ernstin maalauksista vaan olen kulkenut muiden kuuluisaksi nousseiden maalausten perässä Georgetownissa. No olkoot maalaukset kenen tahansa tekemiä niin ne viehätti minua kovasti ja ilmeisesti myös monia muita, koska ajoittain joidenkin maalausten kohdalla oli suorastaan ruuhkaa.

Minä otin avukseni The next somewhere bloggarin – walking tour of street art Penang postauksesta löytämäni printattavan kartan Georgetownin katumaalauksista. Nämä maalaukset eivät siis kaikki kuulu Ernstille, mutta mukavaa ilmettä ne tuo Georgetownille ja ovat juuri niitä Intagramin innoittamia maalauksia.

Georgetown – Penang

Georgetown – Penang

Georgetown-Penang

Georgetown-Penang

Georgetown – Penang

Joissakin kohteissa oli suorastaan ruuhkaa.

Little. children on a bicycle – Ernest Zacharovitch – Georgetown-Penang

Giant cat -Georgetown – Penang

Georgetown-Penang

Georgetown-Penang

Little boy with PET dinosaurier – Ernest Zacharovitch – Georgetown-Penang

Boy on a bike – Ernest Zacharovitch – Georgetown – Penang

Georgetown-Penang

Georgetown -Penang

Georgetown-Penang

 

* Oletko sinä sortunut  matkustamaan Instagtammattavien kuvien perässä ? 

 

💋 & Kram Piyya

 

 

 

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA sunnuntai, 2 kesäkuun, 2019 at 19:06

  Nuo on kyllä sieviä. Olen Ernest Zacharovichin töitä nähnyt Penangin lisäksi Vilnassa, Dubaissa ja Kuala Lumpurissa. Phuket Townissa oli myös maalauksia, joita ensin luulin hänen tekemikseen, mutta olivat ilmeisesti kopioitua tyyliä.

  Ja en. En matkusta Instagrammaavien kohteiden takia mihinkään. Aika usein vain huomaan olevani sellaisissa paikoissa, mutta jätän kuvat ottamatta. Ottakoon muut 😀

  • Reply Piyya maanantai, 3 kesäkuun, 2019 at 20:26

   Löhtöportin Mika taisikin kirjoittaa noista Liettuan maalauksista. Dubain ja Kuala Lumpurin teokset olikin ihan uutta tietoa. Noissa maalauksissa on sopivaa herkkyyttä ja kutsuvuutta. Minäkin luulin ensin löhes kaikkien maalausten olevan Ernestin, mutta eihän se nyt ihan niin ollutkaan.
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Katja / Historia de Viajes maanantai, 3 kesäkuun, 2019 at 20:11

  Kyllä katutaide tuo ihan erilaista särmää kaupunkiin kuin kaupunkiin. Näyttää käymisen arvoiselta paikalta!
  Ja en varsinaisesti matkusta minnekään koska Instagram, mutta käytän kyllä instaa valtavasti inspiraatiolähteenä sitten kun olen tehnyt matkapäätöksen jonnekin. 🙂

  • Reply Piyya maanantai, 3 kesäkuun, 2019 at 20:28

   Jos noilla hoodeilla on.niin kyllä tuolla kannattaa pyörähtää. Muutenhan Penang ei ollut mun suosikkikohde mutta nuo maalaukset kyllä !
   Instagram oli toiminut juuri minun inspiraation lähteenä noiden maalausten suhteen.
   Kiitos Katja 💋

 • Reply INDIVUE tiistai, 4 kesäkuun, 2019 at 12:25

  Ovatpa kauniita! Voi kunpa meillä Suomessakin seiniintöhrijät innostuisivat lisäämään tällaista estetiikkaa teoksiinsa. Mitenköhän muuten mahtaisi tuollainen katutaide kestää räntää ja pakkasta?

  • Reply Piyya tiistai, 4 kesäkuun, 2019 at 22:26

   Nää oli kyllä matkan arvoisia. Muraaleita on alkanut näkymään onneksi Suomessakin suurimmissa kaupungeissa enemmän ja taidokkaita sellaisia. Mielenkiintoista on miten kauan ne tulee kestämään ilmastomme
   Kiitos Indivue 💋

 • Reply Marttiina | Onioni.fi keskiviikko, 5 kesäkuun, 2019 at 17:30

  Georgetown ei välttämättä itselle olisi niin tuttu ilman, että se olisi juuri tullut useaan otteeseen Instagramissa vastaan. Eikä ihme, sinunkin kuvien perusteella vaikuttaa kauniilta paikalta!☺️ Eipä ole tullut vielä mentyä mihinkään juuri instagrammattavuuden takia(vaikka IG hyvänä inspiraationlähteenä toimiikin), päinvastoin joskus vähän ahdistaa ennakkoon mennä johonkin, joka saattaa olla tosi suosittu somessa…😅

  • Reply Piyya lauantai, 8 kesäkuun, 2019 at 10:40

   En minäkään olisi koskaan löytänyt tuonne ilman Instagramin. Inspiraationläjtenä minäkin nostaa käytän, Kuvan takia on aika riski lähteä matkustamaan 😬
   Tänne kannatti kuitenkin pyrähtää noiden maalausten vuoksi.

 • Reply miraorvokki perjantai, 7 kesäkuun, 2019 at 19:44

  No on kyllä todella kaunista taidetta! Ihanaa! Hauska, että läksit reissuun ”melkein vain näiden takia”, erilainen matkainspiraatio, hauska! 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 8 kesäkuun, 2019 at 10:42

   Kyllä, Penangille poikkesin kyllä näiden takia 😊
   Joten lisää inspiraatiota täytyy hakea lisää Intasta. Seuraava kohde onkin vielä täysin hakusessa?

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 8 kesäkuun, 2019 at 10:35

  Nämä on kyllä upeita! En yhtään ihmettele, että matkustit näiden perässä, kun satuit kuitenkin kulmilla olemaan. 😀 Tuo on jotenkin tosi hieno idea, että voi itsekin mennä osaksi katutaidetta ja se näyttää tosi luonnolliselta!

  • Reply Piyya lauantai, 8 kesäkuun, 2019 at 10:44

   Olen nähnyt tosi upeita otoksia kuuri tuosta osallistumisesta kuviin. Paikan päällä näki kun riksakuskit kertoi ja antoi mallia kuvattaville, miten kuvissa voi tai kannattaisi poseerata 😂

 • Reply Christa lauantai, 8 kesäkuun, 2019 at 20:36

  Onpa hienoja. Itse kuvailin Ateenassa katutaidetta ja Krakovastakin löytyi muutama helmi.
  Kyllähän instagramista saa inspiraatiota. En ole kuvien takia mihinkään matkustanut, mutta kyllähän ne omat kuvatkin ovat helposti samankaltaisia kuin muidenkin, jotka samoissa kohteissa käyvät.

  • Reply Piyya lauantai, 8 kesäkuun, 2019 at 21:23

   Mustan hyvin sun Ateenan katumaalaukset !
   Tykkään erityisesti näiden maalausten interaktiivisuudesta, ne on tosi kivasti toteutettu, että niihin voi itsekin ottaa osaa.

  Leave a Reply