Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Malesia

Penang – paikka jossa turvallisuudentunteeni horjahti

lauantai, 25 toukokuun, 2019

Sanon nyt heti, että mitään ei varsinaisesti tapahtunut, mutta kuvaan sitä miten epämiellyttävä tunne turvattomuudesta pääsi ajoittain valtaamaan mieleni Malesiassa Penangin saarella. Olen pohtinut miksi näin kävi, koska Singaporessa ja Balilla oli tuntunut superturvalliselle ja sitten pikku jutut pääsi yllättämään.  Kyseessähän on kuitenkin vain tunne. Ja olikohan tunne enemmän ärsytystä loppujen lopuksi kuin turvattomuutta ?

 

1. Taksimatka lentokentältä hotellille

Lensin Balilta Penangille Kuala Lumpurin kautta. Lentoni Penangille oli siirretty kuudella tunnilla ja sen sijaan, että olisin ollut Penangilla kuuden aikaan illalla olin siellä puolilta öin. Olin kysynyt jo Suomessa ollessani hotellilta kuljetusmahdollisuutta, mutta hotellilla ei ollut sellaista palvelua, koska hotelli on niin lähellä lentokenttää, että kannattaa ottaa taksi. Näillä hotellin ohjeilla lähdin etsimään taksia. Takseja ei ollut missään, sen sijaan lentokentällä oli jono valkoisia autoja, joissa huomioin kaikissa samanlaisen merkin takaluukun kohdalla, mahdollisesti appi takseja ajattelin. Siinä kävellessäni mieshenkilö ilmoitti minulle, että madame istuu nyt vaan tuohon autoon koska takseja ei ole enää tarjolla tähän aikaan yöstä. Istuin autoon ja kuljettajana oli Intialaisen näköinen epäsiisti mies. Kerroin osoitteen ja auto lähti liikkeelle, Jossain vaiheessa matkaa kuljettajan puhelin soi ja kuljettaja vastasi puhelimeen okey, okey, okey, yeah, yeah, yeah, okey, okey, okey, siinä vaiheessa tuli kyllä mieleen, että mihinkähän madamea nyt viedään. Hotellille madame onneksi vietiin, mutta olo oli turvaton sen taksimatkan ajan. Maksukin oli tuplasti siihen nähden mitä olin lukenut matkan maksavan oikealla taksilla.

 

 

2. Illan tullen esiin kömpivät juopuneet henkilöt

Ensimmäisenä päivänä lähdin George Towniin etsimään seinämaalauksia. Haahuilin pitkin George Townin katuja ja auringon laskeutuessa lähdin bussiasemalle päin ja yllätyin miten kaduille alkoi tulla juopuneita, huumattuja  ja pullo kädessä kadunkulmissa istuskeleva paikallisen näköisiä henkilöitä. Kontrasti oli taas valtavan suuri Baliin ja Singaporeen josta Penangille tulin. Totesin, että näillä kaduilla en haluaisi auringon laskun jälkeen kävellä yksikseni.

 

 

3. Epämiellyttävä seura kujalla

Toisena päivänä lähdinkin sitten heti aamusta uudella ja paremmalla menestyksellä etsimään George Townin seinämaalauksia. Jo monen monta seinää kuvattua muistin, että olin käynyt yhdellä kujalla mutta unohtanut kuvata sen varsinaisen maalauksen kun olin keskittynyt johonkin ihan muuhun. Kujaa lähestyessä riksakuaki huuteli madamea kyytiin, ilmoitin kohteliaasti ei kiitos, näitä kyydin tarjoajiahan riittää ja kieltäytyä saa muutaman metrin välein. Tämä kuski kuitenkin pysähtyi ja rupesi huutelemaan perääni photo photo photo, huitaisin vaan kädelläni poispäin ja jatkoin matkaani. Kuvattuni seinämaalauksen käännyin lähteäkseni ja huomaan samaisen riksakuskin seisovan noin kolme metriä minusta hoitamassa hommiaan omin käsin. Hetken mietin mitä teen, kujan päässä oli ravintola, mutta totesin, että kuja oli sen verran leveä, että ohitin vain ripein askelin herran ja jatkoin matkaani. Ei siinä tilanteessa pelottanut, mutta olihan se nyt epämiellyttävää.

 

 

4. Hotellin henkilökunnan käytös viimeisenä aamuna

Lähdin Penangilta perjantaina puolen päivän aikaan. Minua varoitettiin mahdollisista ruuhkista koska muslimien perjantain kello kolmentoista rukous ruuhkauttaa tiet. Tilasin taksin illalla valmiiksi hotellin respasta. Aamulla kun luovutin huoneen, kysyin vielä taksista. Samainen mies katsoi minua ja edessään olevaa lappua ja sanoi, kyllä tilauksesi on tässä mutta taksia ei ole tilattu. Hämmentyneenä ilmoitan, että voisitko ystävällisesti tilata sen nyt. Kyllä, kyllä, mene ulos odottamaan niin taksi on täällä alle viidessätoista minuutissa. Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin menen sisälle ja kysyn onko sitä takia vieläkään tilattu. No eipä ollut. Siinä vaiheessa alkoi höyry jo nousemaan korvistani. Taas minut passitettiin ulos, mutta jostain syystä alkoi tuntumaan sille, että sitä taksia ei edelleenkään ole tulossa ja marssin uudestaan sisään hyvin määrätietoisena. Respassa olikin enemmän henkilökuntaa ja esitin asiani uudelle henkilölle ja sitten alkoi tämä minua aikaisemmin palvellut mies huutamaan ja osoittelemaan minua sormella ja käyttäytyi täysin asiattomasti. Siinä vaiheessa ilmoitin tälle minua palvelevalle naiselle, joka ilmeisesti oli jonkunlainen esimies, että tämä asia tulee selvittää nyt ja minulle ei huudeta eikä minua osoitella sormella jos TÄÄLLÄ on jäänyt työt tekemättä. Taksi saatiin, mutta minulle ilmoitettiin hinta joka oli puolet kalliimpi kuin mitä sen olisi pitänyt olla. Ilmoitin, että ihan sama miten saatte minut lentokentälle ja miten sen ylimääräisen osuuden maksatte, minä en maksa yhtään enempää kuin mitä taksimatka normaalisti maksaa ja saatte toivoa etten myöhästy lennolta koska silloin joudutte vastaamaan huomattavasti suuremmista summista kuin taksimatkasta. Tämä virhe ei ole minun vaan teidän ja sulloin vastaatte siitä itse. Olin hyvinkin ajoissa kentällä mutta ihan vain siksi, että varan aina ylimääräistä aikaa koska kaikenlaista voi sattua ja taas kerran se kannatti.

 

 

Asiat olivat ehkä enemmänkin ärsyttäviä näin jälkikäteen ajateltuna, mutta paikan päällä ne loi turvattomuuden tunnetta ja harmikseni Penangilta ei jäänyt parhaita tunnelmia muistoksi.  Onneksi George Townin seinämaalaukset oli juuri niin vaikuttavia kuin olin odottanut ja matka Penangille kuitenkin kannatti tehdä.

 

💋 & Kram Piyya

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Sini lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 10:33

  Kylläpäs sulla nyt sattui samaan paikkaan monta negatiivista juttua. Onneksi ei mitään kummempaa käynyt.

  • Reply Piyya lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 10:44

   No joo, yllätyin siitä itsekin. Paljon yksin matkanneena reissut sujuu yleensä ilman mitään ihmeellistä ja lomafiiliksessä ei edes reagoi kaikkeen. Nämä jäi kuitenkin mieleen niin, että ajattelin ne myös jakaa muille.
   Kiitos Sini 💋

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 11:14

  Harmillista, että samaan reissuun osui näin monta epämiellyttävää tapahtumaa. Onneksi sentään mitään ei sattunut. Tiedän tuon epämiellyttävän tunteen, kun yksin matkustaa. En ainakaan itse kaipaa pätkääkään tällaistä ”seikkailufiilistä”. Sen takia helpot ja turvaliset paikat kuten Singapore tarjoavat juuri sopivaa rentoutta. Voi keskittyä täysillä kaikkeen ympäröivään eikä tarvitse kantaa huolta siitä, että eksyykö väärille alueille tai onko ympärillä epäilyttäviä tyyppejä. Kaikkein ärsyttävintä on se, että kun tarpeeksi monta ikävää juttua sattuu samassa kohteessa, koko paikka alkaa tuntumaan ihan paskalta. Toivottavasti sulle ei käynyt näin.

  • Reply Piyya lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 13:26

   Vaikka tykkäänkin matkustaa yksin, en minäkään kaipaa mitään erityistä seikkailufiilistä. Kyllä tykkään nähdä ja kokoaa uusia asioita mitta minun ei tarvitse löytää niitä jostain sellaiselta kolkolta missä muut eivät ole käyneet. Tuohon alle kolmeen vuorokauteen ehti kyllä monta tällaista epämiellyttävämpää tapahtumaa. Onneksi lomani ja matkani oli kuitenkin onnistunut myös Penangin osalta. Toinen asia on tarvitseeko minun mennä sinne uudestaan, tuskin. Näin sen mitä olin sinne mennyt katsomaan.
   Kiitos Annemaria 💋

 • Reply Mika / Lähtöportti lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 13:13

  Ikävää, että sulle sattui Penangilla noin monta inhottavaa asiaa. Omat kokemukseni olivat tosiaan melko lailla päinvastaisia. Yhtään humalaista tai muuten epämääräisesti käyttäytynyttä ihmistä en huomannut George Townissa edes pimeällä, tosin kovin myöhään tai laajalla alueella emme pimeällä liikkuneet. Uskon että tuollaistakin porukkaa jossain päin kaupunkia liikkuu. Taksia varten ostettiin lentokentän sisäpuolelta voucher, jolla estettiin hintahuijaukset, mutta tuo tuskin olisi ollut puoliltaöin edes mahdollista jos taksitiski oli kiinni. Muuten käytettiin Grab-kyytejä, joiden kuljettajat oli joko mukavia tai hiljaisia, muttei epäilyttäviä. Saatoimme olla onnekkaita, mutta ainakin sulla oli harmillisesti epäonnea lennon myöhästymisestä alkaen. Monesti mielikuva matkakohteesta on erilaisten sattumien summa, ja vaikka itse tykkäsinkin Penangista, ymmärrän ettei se edes paremmalla tuurilla ole kaikkien mieleen. Kontrasti esimerkiksi Singaporen siisteyteen on iso.

  Onneksi Penang oli sulla vain osa koko reissua ja sait nauttia muista kohteista enemmän 😊

 • Reply Piyya lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 13:30

  Matkanihan oli ihan huikea, joten ei tämä millään lailla latistanut matkaani. Penangillehan menin erityisesti George Townin maalausten vuoksi ja niiden kauneutta nämä kokemukset eivät latistanut.
  Koko lentokenttä oli suljettu kun kone sinne saapui. Mutta tämähän kyyti toimi kaikesta epämiellyttävyydestä huolimatta. Joskus on minusta hyvä tuoda esiin näitäkin ei niin glamourkissa kokemuksia matkoista, muuten tahdon olla niin innostunut ja ehkä jopa jåhiukan ylistää Kim helposti 😉
  Kiitos Mika 😊

 • Reply Iida in Translation lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 13:43

  Voi ei, onpa harmi kuulla huonoista reissukokemuksistasi! Juuri tän takia itse tykkään helpoista kohteista (Japani, Singapore, Eurooppa…) koska en oikein jaksa vääntää kusettajien kanssa :’D ehkä sitä pitäisi tosin poistua mukavuusalueelta, että vähän karaistuisi!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 13:50

   Kyllä sinne epämukavuusalueellekin voi vähän mennä. Itse en kaipaa minkäänlaista ekstranet matkailua. Ihan normi kohteet riittää minulle vaikka kovasti uusia paikkoja haluankin nähdä ja kokea. Onneksi nämä eivät millään lailla heikentäneet upeaa Aasian seikkailuani, vähän vaan pääsi ärsyttämään.
   Kiitos Iida 💋

 • Reply jossu lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 14:11

  Olipa ikävää että sinulla jäi huonot muistot Penangilta. Minä yllätyin vähän sinun postauksesta koska minulla oli ihan eri kokemukset. Mutta niinhän se on, että vaikka mistä paikasta lukee niin joku viihty ja joku ei.

  • Reply Piyya lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 15:55

   Seuraavassa postauksessa aion kyllä tuoda esiin ne ihanat seinämaalaukset ja sen tunnelman Penangilta, mutta minun reissullaan sattui myös muutama tämmöinen matkustamisen varjopuolikin näyttäytymään. Matkani oli kuitenkin onnistunut kaikkiaan.
   Kiitos Jossu 💋

 • Reply Jenni | Boarding Time lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 16:42

  Aina kurja kuulla ikävistä kokemuksista reissuilla, ja onneksi tosiaan tämäkään ei päässyt pilaamaan sun matkaa kokonaisuutena kuitenkaan.
  Ja tiiätkö, mulla ihan samantyyppisiä fiiliksiä Penangista. Langkawista en tykännyt senkään vertaa. Jotenkin vaan se, että joutuu hiukankin miettimään onko turvallinen olo vai ei, ja juuri tuo Idan edellä mainitsema kusetus: aivan hirvee downer usein koko paikalle, ei voi mitään.
  Me tultiin Penangille onneksi Kuala Lumpurista eikä suoraan Singaporesta, silloin kontrasti olisi varmaan ollut vielä suurempi.
  Mutta ihanaa tosiaan, että Kaakkois-Aasiasta muuten jäi hyvä mieli! 😊❤️

 • Reply Piyya lauantai, 25 toukokuun, 2019 at 17:16

  Matkaa tämä ei tosiaan pilannut millään tavalla mutta just toi, kyllä se että kyllä kokemukset oli aika downer paikalle, ei voi mitään. Kuala Lumpurista sen sijaan tykkäsin, ettei koko Malesiakaan millään lailla joutunut sellaiseksi e8 koskaan enää maaksi.
  Olen kyllä tässä kuullut muiltakin huonoja kokemuksia Malesiasta mutta yhtä lailla aivan huippuhyvää juttuja.
  Minulla nyt oli tällä kertaa tällaisia kokemuksia, jotka haluan myös jakaa , koska ei se matkailu aina ole sitä hehkutusta vaan 😉
  Kiitos Jenni 💋

 • Reply Christa sunnuntai, 26 toukokuun, 2019 at 14:52

  En yhtään ihmettele, että jäi ikävät fiilikset. Kaikki noista kuulostavat kurjilta tapahtumilta, jotka kyllä väistämättä vaikuttavat kokemukseen latistavasti. Turvattomuus on se, mitä ei todellakaan halua matkoillaan kokea, koska silloin keskittyminen menee siihen ”turvassa” pysymiseen eikä paikasta nauttimiseen. Oma kokemus Penangilta on hyvin erilainen, mutta se oli vuonna 2003 ja saari on varmaan muuttunut siitä paljon. Meitä oli kaksi parikymppistä blondia siellä seikkailemassa, eikä kyllä mitään huijauksia tai ahdisteluja koettu onneksi.

  • Reply Piyya tiistai, 28 toukokuun, 2019 at 08:43

   Valitettavasti kokemukset pääsi vaikuttamaan kokemukseeni Penangista. Onneksi sieltä jäi myös hyviä muistoja ja mitään ei oikeasti päässyt tapahtumaan. Moni ylistää edelleen Penangia ja uskonkin sen olevan ihan kiva kohde, minulle nyt sattui kasa ikävämpiä tapahtumia kerralla. Onneksi matkafiilis pysyi koko ajan korkealla kaikestahuolimatta.
   Kiitos Christa 💋

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin sunnuntai, 26 toukokuun, 2019 at 16:42

  Onpa huonoa tuuria että monta juttua kasaantunut samalle reissulle. Kiva jotenkin kuitenkin lukea näitä sattumuksia ja matkustaessa kaikille välillä tulee seikkaillessa erinäisiä tilanteita eteen 😀

  • Reply Piyya tiistai, 28 toukokuun, 2019 at 08:47

   Minusta on hyvä tuoda myös näitä sattumuksia. Erityisesti kun usein yksin matkaan niin niitä ei saa saman tien purkaa jonkun kanssa vaikka hillittömään nauruun ja toisaalta saa kerrottua minkälaisiin tilanteisiin voi varautua.
   Kiitos Jaakko 😊

 • Reply Emma tiistai, 28 toukokuun, 2019 at 13:10

  Niinkuin ainakin Mikakin jo kommentoi, että niinhän se menee että mielikuva uudesta paikasta muodostuu kaikista tällaisista kohtaamisista. Ja joskus ainakin itse huomaan, että kaikenlaiseen pieneen negatiiviseen kiinnittää joskus enemmän huomiota kuin yleensä. Että siis omatkin tietyn hetken fiilikset voi vaikuttaa siihen miten jonkun reissukohteen kokee. Harmi joka tapauksessa, että sulla oli tällaisia vastoinkäymisiä, mutta oon ihan varma että osasit silti nauttia niistä positiivisistakin jutuista 😉

  • Reply Piyya torstai, 30 toukokuun, 2019 at 09:15

   Olet ihan oikeassa, nautin suunnattomasti niistä positiivisista jutuista ja ne nousee aina ykköseksi. Ja eihän tämä kokemus millään lailla vienyt esimerkiksi minun mielikuvaa huonoksi koko maasta. Kuala Lumpurissa viihdyin erinomaisesti. Ja edelleenkin hehkutan George Townin seinämaalauksia 😊
   Kiitos Emma 💋

 • Reply Sofia / Project Forever keskiviikko, 29 toukokuun, 2019 at 12:06

  Ikävä kuulla, että reissussa oli myös tällaisia varjopuolia, mutta hyvä että huonot kokemukset eivät kuitenkaan pilanneet reissua. Mulla ei ollut Penangilla eikä muuallakaan Malesiassa yhtään turvaton olo, mutta olin matkassa puolison kanssa joka varmasti vaikutti asiaan. En ainakaan huomannut mitään ikäviä tuijotuksiakaan tms. Yksinmatkustavana naisena tilanne varmasti olikin erilainen, vaikka niin sen ei tietenkään saisi olla!

  • Reply Piyya torstai, 30 toukokuun, 2019 at 09:18

   Reissua nämä kokemukset ei tosiaankaan päässeet pilaamaan. Monista on tosiaan hyvä kirjoittaa näistäkin kokemuksista ja surin osa oli ehkä enemmän ärsyttäviä kokemuksia kun ihan turvattomuutta. Taksissa sen kyllä koin ja tietenkin se taisi vaikuttaa kaikkeen kun se tapahtui ensimmäisenä asiana Penangilla.
   Kiitos Sofia 💋

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta keskiviikko, 29 toukokuun, 2019 at 16:39

  Tosi harmi kuulla, että noin monta juttua meni vähän penkin alle. 🙁 ei jää varmasti hyvä fiilis. Meilläkin kyllä olk kieltämättä muutama erikoinen kohtaaminen Penangilla, mutta muuten tykkäsimme siitä todella paljon. Jotenkin tosi rosoinen ja paljon hyvää ruokaa.

  • Reply Piyya torstai, 30 toukokuun, 2019 at 09:22

   George Townin seinämaalaukset sai minut syttymään onneksi ja niistä jäi se päällimmäinen fiilis kaikesta huolimatta. Ja kuten tässä on tullut sanottua, onneksi mitään vakavaa ei sattunut mutta kolmen vuorokauden sisään turhan monta ärsyttävää seikkaa 😉
   Kiitos Sandra 💋

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 31 toukokuun, 2019 at 23:03

  Ymmärrän hyvin, että noista jää huono maku suuhun. Itse olen yleensä tuntenut olon aika turvalliseksi, mutta joskus pienet huijaukset ja väännöt jäävät kaivamaan pitkäksi aikaa, ja pilaavat fiiliksiä jälkikäteenkin.

  • Reply Piyya perjantai, 31 toukokuun, 2019 at 23:16

   Ehkä tämä oli vähän yllätys minulle, että pääsi näinkin paljon ihon alle. Paljon yksin matkanneena olen tuntenut oloni yleensä turvalliseksi. Mutta oikeastaanhan mua ärsytti.
   Kiitos 💋

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, 1 kesäkuun, 2019 at 03:36

  Tosi ikäviä juttuja. Eihän se tarkoita, että kohde olisi välttämättä aina sellainen, mutta valitettavasti näistä yksittäisistä kohtaamisista ja tapahtumista se oma matkakokemus ja kuva kohteesta muodostuu. Itsellä on jäänyt huonojen kokemusten myötä huono kuva esimerkiksi Marokon Casablancasta, Intian Delhistä ja Kambodzan Phnom Penhistä.

  • Reply Piyya lauantai, 1 kesäkuun, 2019 at 11:11

   Kokemukseni ei tosiaankaan saa antaa leimaa koko kohteelle, koska kohteessa on paljon hyvääkin ja myös ihania ihmisiä ja kohtaamisia. Valitettavasti tällaiset kohtaamiset vain tosiaan muokkaa sitä omaa mielikuvaa kohteesta. Aina sattuu ja tapahtuu kun matkustaa onhan se osa tätä matkustamisen mielekkyyttäkin, kun ei vaan oikeasti satu pahoja asioita.
   Kiiros Anna 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 1 kesäkuun, 2019 at 10:13

  Voi harmi, mitä juttuja! Onneksi olit hotellin tilaaman taksin suhteen tiukkana. Vaikka äänen korottaminen Aasiassa ei välttämättä ole hyvä juttu, niin pakkohan se on tehdä, jos ei hommat toimi. Olisin itsekin kiukustunut tuossa tilanteessa.

  • Reply Piyya lauantai, 1 kesäkuun, 2019 at 11:17

   Onnekseen sentään huutanut, mutta joo vähän ääni nousi kun oli todella sanottava tiukasti. Oli kyllä ihan käsittämätön tilanne. Onneksi lomaa tämä ei pilannut.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Tee sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 13:00

  Eksyin googlettelemaan George Townia, ja hämmästyin miten (positiivisesti) sitä on uudemmissa blogeissa kuvattu. Vietin siellä itse viitisen päivää vuonna 2002, ja vasta lukion päättäneenä yksin matkustavana naisena ei paikasta jäänyt oikeen mitään kivoja muistoja. Itsellenikään ei mitään varsinaisia vaaratilanteita ollut, mutta tunne yleisestä kolkkoudesta ja ihmisten tympeydestä muihin koillis-aasian paikkoihin verrattuna on säilynyt tähän päivään. Muistan jopa elävästi scootteritaksikuskin, joka ilmoitti että olen liian lihava (suomalaisen urheilevan nuoren lihavuus lienee aasialaiselle eri merkityksellä) kävelemään kohteeseen, että minun on tultava hänen kyytiinsä 😀 Muistelen asiakaspalvelun mentaliteetin ollen hieman vastaavanlaista muuallakin. Ilmeisesti kaupunki on etenkin maailmanperintokohteeksilistattumisen (?) jälkeen muuttunut ja kehitttnyt melkoisesti, varmasti myös paikalliset ja kauppaa tekevät siinä samalla. Toiisaalta mietin näissä kokemuksissa juurikin tuota monen mainitsemaa kontrastia. Itse olin edeltävästi viettäny viikon Langkawilla chillaten ja ihanien ihmisten ympäröimänä. Jos olisin tullu GT:iin jostain muualta, olisinko kokenut toisin? Jos edellisessä kohteessa olisin etsinyt kuumeisesti taksia sitä löytämättä, olisinko nähnyt tämän scootteritaksin ennemmin isällisenä välittäjänä? Yhtä avaavaa kuin matkustaminen itsessään, on kyllä myös pohtia näitä kokemuksia ja omia tuntemuksiaan. Näköjään vielä näinkin monen vuoden jälkeen 🙂

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 24 marraskuun, 2019 at 18:03

   Kiitos kommentistasi Tee !
   Minä olin myös lukenut tosi paljon positiivisia kokemuksia kohteesta ja lähdinkin tosi innoissani matkaan Penangille. Tunne minkä se paikka minuun aiheutti ei ole muuttunut vaikka matkasta on kohta vuosi. Penangia ei löydy tulevilta listoiltani. Vaikka mitään vaarallista ei tapahtunut mutta ihan liian monta ikävää kohtaamista ja palvelu oli minusta edelleen aika kolkkoa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Onneksi maailma on mielenkiintoisia kohteita täynnä.
   Kiva kun tulit kommentoimaan ja vielä vuosien takaisesta omasta kokemuksesta.

  Leave a Reply