Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Singapore

Seminyak ja Canggu Balilla

maanantai, 22 huhtikuun, 2019

Singaporessa minulta kysyttiin jatkuvasti miksi menen Balille, se kun on jo täysin tuhottu. Miksi et mene jonnekin muualle kun lähistöllä on niin paljon kauniita turmeltumattomia paikkoja. Myönnän, että jäin vähän sanattomaksi ja en oikein osannut sanoa muuta kuin, että minulla nyt sattuu olemaan liput sinne. Joku lämpöhalvaus minulla on selvästi ollut kun en ole osannut kunnolla vastata enkä kysyä vinkkejä, minne sitten kannattaisi mennä.

 

Balille saapuminen sai minussa heti aikaan sekä ihastusta, että pettymystä. Balin lentokentän tulohalliin astuessa soi kaunis Balilainen musiikki ja seinillä oli ihastuttavia pieniä tauluja joissa oli erilaisia Balilaisia maskeja ja ensimmäinen ajatukseni oli, että tästä voi vaan tulla hyvä loma. Ja niinhän siitä tulikin vaikka jo ensimmäisenä iltana Seminyakissa ajattelin, että voi ei.

Hotellille päästyäni lähdin kävelemään ja totesin samalla pienen Seminyakin ”kaoottisuuden”. Metriäkään ei pääse kävelemään kun tarjotaan taksia tai mopon kyytiä. Madame vaan heilutti päätään ja näytti kädellä että ei kiitos. Katuja kävellessä totesin, että molemmin puolin katua oli ravintolaa, vaatekauppaa ja spa paikkoja vieri vieressä. Tuntui sille, että ihan sama olenko Balilla vai Kreetan Plataniaksessa. Ihan hetken ehdin ajatella, että Eurooppa taitaa riittää minulle vastedes, mutta se oli onneksi pieni hetki ja loppuviikon kokemukset muutti ajatukseni ja ihastuin Baliin. Tuo tunne on vain vahvistunut matkan jälkeen.

 

 

Seminyak 

Hotellini sijaitsi Seminyakissa, josta tein retkiä Cangguun, etelä Balille ja keski Balille. Seminyakissa majoittuu selvästi keski-ikäisempää turistia kuin Kutalla ( jossa en edes ehtinyt vierailla ) ja Cangussa. Joten minähän olin siinä suhteessa ihan oikeassa paikassa. Seminyakista sanotaan, että sinne on majoittunut kaikki vaate designerit ja olihan siellä paljon pieniä ja isompia vaateliikkeitä. Omaankin matkalaukkuun pujahti yksi pitkä mekko, jota tulikin ahkerasti käytettyä jo matkalla. Seminyak oli miellyttävä paikka turistille. Sieltä löytyi kaikkea mitä lomalla vaan voi tarvita. Hyvä perusranta, ei mikään paratiisiranta, mutta oikein hyvä auringonpalvontaan. Auringonlaskua oli miellyttävä seurata rantaravintolasta tai rannalla kävellen. Lomalaisen tarpeisiin löytyi kaikkea, ravintoloita, kauppoja, Balilaista hierontaa ja edullisia pesulapalveluita. Ei siis mikään hehkutettava paikka mutta hyvin viihdyin.

Ensimmäisen illan jälkeen vietinkin koko seuraavan päivän lähes neljän seinän sisällä koska Balilla vietettiin Balilaisille erityisen tärkeää Niyepi juhlaa (Hiljaisuuden päivä )  ja kaiken kruunasi koko päivän kestänyt kaatosade. Niyepi juhlasta ja päivästäni voit lukea täältä

 

 

Canggu 

Nappasin Seminyakin kadulta taksin ja lähdin Cangguun. Taksi maksoi muistaakseni 15 €, ei ihan niin halpa kuin olin kuullut mutta saman hinnan se maksoi takaisinkin. Canggu on surffareiden paikka. Joka paikassa tiellä tuli lautoja kantavia nuoria vastaan. Ja olihan Canggun rannan tyrskyt ja aallot toiset kuin Seminyakissa. Canggusta löytyy myös monia joogastudioita ja meditaatio paikkoja. Ylipäätään Canggussa oli hyvin rento tunnelma. Omatkin lanteet tuntui rentoutuvan ja keikkuvan siinä harmonisessa tunteessa, joka Cangussa vallitsi. Takseja ja mopojakaan ei suhannut edes takaisin samalla tavalla kuin Seminyakissa. Ennen matkaa pohdin näiden kahden välillä ja ehkä mutta vain ehkä kallistuisin nyt tämän rennomman Canggun puoleen. Canggu kasvaa ihan silmissä ja kuinkahan ahtaaksi se on rakennettu parin vuoden kuluttua. Toivottavasti pääsen kokemaan vielä tämän rauhan uudestaan. Canggu ei varsinaisesti ole rauhallinen, mutta siellä vallitsi rauha.

 

 

Mikä minua vetää takaisin Balille ? 

1. Ihmisten ystävällisyys ja aitous. Sain ainoastaan aitoa superystävällistä kohtelua ihan jokaiselta. Mietin jossain vaiheessa, olenko muuttunut niin kyyniseksi kun en meinannut uskoa sitä ilmiselvää ystävällisyyttä aidoksi. Huomasin kuitenkin nopeasti, että hymy ei hyydy vaikka käännyn pois ja sama ystävällinen kohtelu tapahtui myös Balilaisten kesken. Uskon Balilaisen hindulaisuuden kasvattavan hyvään käytökseen jo lapsesta. Voi että miten kaipaan ihan tavallista hyvää käytöstä takaisin myös Suomalaisiin tapoihin.

2. Niin paljon jäi vielä näkemättä, minähän vietin vain kuusi yötä Balilla. Ubudissa olin vain 1,5 tuntia !!! Sinä aikana en päässyt kiinni Ubudin hehkutettuun tunnelmaan. Ja monen monta muuta kohdetta jäi näkemättä vaikka suhasinkin kaksi päivää sekä etelä Balilla ja keski Balilla, ne tahtoi vaan jäädä pintaraapaisuksi kaikesta.

3. Gilin saaret, ne haluaisin kokea. Siellä saisi keskittyä ihan huolella rantalomailuun.

 

Balilaiset aamupalat ovat maistuvia taideteoksia

 

Seuraavaksi etelä Balin kierrokselle

 

💋 & Kram

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 21:33

  Tykkään lukea matkatarinoita ja ihmisten fiiliksiä reissusta ja hienosti osaat kuvata tunnelmia. Toisaalta sellaista pientä kaoottisuutta, mutta kuitenkin viihdyit ja olet nauttinyt lomastasi. Kyllä minäkin haluaisin Balilla käydä. Vaikkakin on täyteen rakennettu tai ehkä joidenkin mielestä pilattu.

 • Reply Piyya maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 21:54

  KIITOS Virpi 💋
  Ihana kuulla, että näistä mun jutuista välittyy tunnelma. Kirjoitan mielummin tunnelmista joiden lomassa saattaa vilahtaa vinkkejä enemmän kuin kunnon kohdepostauksia.
  Kyllä sun pitää Balille päästä 😉
  Sieltä löytyy edelleen ja erityisesti ihmisistä niin paljon aitoa vielä.

 • Reply Christa torstai, 25 huhtikuun, 2019 at 20:37

  Bali on aina välillä bucket listillä ja sitten taas pyyhin sen yli. Moni hehkuttaa Balia ja siksi se olisi kiva nähdä, mutta pettyisinkö vain? Jos lähtisi Gilin saarille tai jonnekin muualle enemmän paratiisimaisemiin, niin ehkä sitten.

  • Reply Piyya lauantai, 27 huhtikuun, 2019 at 12:03

   Bali sopi hyvin yhdeksi kohteeksi tällä seikkailullani. Bali on turmeltunut, siitä ei pääse mihinkään ja samalla sieltä löytyy kuitenkin vielä aitoutta ja erityisesti Balilaisten ystävällisyys nostaa Balin arvoa suunnattomasti.
   Jos ja kun seuraavan kerran menen niin silloin suuntaan kyllä Gilin saarille itsekin.
   Kiitos Christa 💋

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 18:41

  Minäkin tahdon vielä nähdä ja kokea Balin, koska en ole vielä päässyt siellä käymään! Ihanan rehellisesti kuvasit paikkojen tunnelmia ilman ylimalkaista hehkutusta, jota usein pääsee lukemaan, Toit esiin molemmat puolet, usein on joko narinaa siitä, että koko paikka on pilalla tai sitten kaikki on 100% täydellistä.

  • Reply Piyya sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 20:57

   Kiitos Jenna 💋
   Hienoa jos olen osannut tuoda molemmat puolet Balista esiin, koska näin sen tosiaan tunsin. Monen odotukset on ehkä liian suuret, Bali on kuitenkin mitä mainioin lomakohde,. Sitä paratiisia joutuu tosin hakemaan sieltä ! Lähtisin kuitenkin uudestaan ja toivon, että sinäkin sinne pääset

 • Reply Anna | Muuttolintu tiistai, 30 huhtikuun, 2019 at 04:14

  Ihana kuulla, että tykkäsit kuitenkin! Bali on edelleen mielestäni tosi kiva lomakohde, kunhan tietää tarkkaan mitä odottaa. Esimerkiksi kauniita postikorttirantoja varten Balille ei mielestäni kannata tulla, ja ne kamalimmat turistirysät kannattaa kiertää kaukaa. Omia suosikkeja on Uluwatu, sisämaan viidakko ja Pohjois-Bali. Ja ympäröivät saaret, etenkin Nusa Penida.

  Parasta Balilla on juurikin ihanat ihmiset, se ainutlaatuinen balilainen tunnelma, ja meitä vetää puoleensa myös ihanat, uniikit, hyvän hinta-laatusuhteen majoitukset. Ollaan käyty Balilla nyt viisi tai kuusi kertaa, ja varmasti mennään vielä monta kertaa uudestaan. Onhan se yleisesti ottaen tosi turistinen, mutta todella rauhallisiakin paikkoja kyllä löytyy kunhan tietää minne menee.

  • Reply Piyya keskiviikko, 1 toukokuun, 2019 at 10:48

   Bali todella on hyvä, kiva ja monipuolinen lomakohde.. Balia on hehkutettu niin paljon, että sen vuoksi moni saattaa varmistua paikan päällä. Balin ihanuus tulee esiin kun kiertää ja vähän etsii ja sitten kun antaa sille Balilaiselle tunnelmalle ja ystävällisyydelle mahdollisuuden.
   Olen samaa mieltä, että Balilta löytää hinta- laatusuhteiltaan hyviä ja uniikkeja majoituksia.
   Lähisaaret houkuttelee seuraavaan matkaan Balille
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Anna-Maria K keskiviikko, 1 toukokuun, 2019 at 09:33

  Hauska lukea Balista näin erilainen kokemus kun itsellä oli kuutisen vuotta sitten. En tykännyt Balista juurikaan, mutta tosin olen huomannut että Aasian maat ylipäänsä pääasiassa ei ole mun juttu. Japani tosin kllä kiinnostaisi!

  • Reply Piyya keskiviikko, 1 toukokuun, 2019 at 10:51

   Bali vaikuttaa varmasti ihmisiin hyvin eri tavalla. Minä kyllä tykästyin vaikka siihen meni hetki. Minulla on vain tämän kertainen Doha-Singapore-Bali-Malesia kokemus takana ja minuun Aasia vaikutti kyllä niin positiiviselta, että uudestaan olisi joku päivä kiva päästä.
   Kiitos Anna-Maria 💋

 • Reply anmariencfc lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 20:25

  Bali jäi itsellä hieman yli vuosi sitten käymättä ja on ollut sen jälkeen haaveena kun seuraavaa reissua kauemmaksi pystyy jossakin vaiheessa alkaa suunnittelemaan. Vähän kyllä tämän postauksen perusteella tuo turistimeiniki mietityttää, sillä esim Krabin Ao Nangilla en oikein viihtynyt.

  • Reply Piyya lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 21:41

   Balilla vaan on turisteja ja paljon, siitä,ei pääse mihinkään.
   Toki Baliltakin löytyy edelleen sellaisia hidden gem paikkoja, erityisesti keski Balilta. Mutta turistitkaan ei voi häivyttää Balilaisuutta. Se kulttuuri on niin läsnä kokonaan ja se tekee Balista niin ihanan. Tutki vielä ja mieti.
   Kiitos Anmarie 💋

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures sunnuntai, 5 toukokuun, 2019 at 23:23

  Balilta löytyy kyllä paljon muutakin kuin turrepaikkoja, kun lähtee vain niiden suosituimpien aluiden ulkopuolelle. Suosittelen seuraavalle reissulle tsekkaamaan esim. Duara Travelsin kotimajoitusvaihtoehdot, itselleni se oli ainakin ihan toisenlainen kokemus Canggun menon vastapainoksi. Mutta kaiken kaikkiaan Bali on ihana kohde, jonne myös minä palaan uudelleen ja uudelleen.

  • Reply Piyya maanantai, 6 toukokuun, 2019 at 07:23

   Balilta löytyy onneksi kaikille jotain. Ensimmäinen kerta Balilla tahtoo olla tutustumista ha vähän etsimistä ja sitten osaa jo löytää ne itselle sopivimmat paikat. SeuraavLle reissulle täytyy ehdottomasti tsekata nuo DuaraxTravelsin kotimajoitus vaihtoehdot. Bali on kyllä ihana.
   Kiitos Anna-Katri 💋

  Leave a Reply