Aasia Singapore

Singapore

sunnuntai, 21 huhtikuun, 2019

Singapore oli sellainen elämys minulle, että minulla tahtoo olla vaikea pukea näkemääni ja kokemaani sanoiksi. Singapore veti maton jalkojeni alta ja IHASTUTTI. Singaporen itsestäänselvänä näyttäytyvä moninaisuus ja monikulttuurisuus sai minut haukkomaan henkeä. Minuun vaikutti siis enemmän kokonaisuus ja yleinen ilmapiiri,  kuin jotkut yksittäiset turisti nähtävyydet. Ja ehdin tietenkin nähdä vain minimaalisen osan Singaporea kahdessa päivässä.

 

Seuraavia asioita olen tainnut jo täällä aikaisemminkin hehkuttaa, mutta vielä kerran ne asiat, jotka löi kasvoilleni saman tien kun astuin Singaporeen ja lähdin vähän kävelemään.

1. Liikkumisen helppous 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Singapore todella on käveltävä kaupunki, itsellenikin tuli lähes 60 km kahden ja puolen päivän aikana mittariin. Pyörän vuokraaminen on myös suositeltavaa. Kävely- ja pyöräilytiet ovat hyvin merkitty ja niissä on riittävästi tilaa. Karttaa ei tarvitse paljon katsoa koska kaikki on niin hyvin merkitty. Kävele ja pyöräile, ota taksi sitten kun vanha mummo tai pappa on vaihtanut sinulle tönkköjalat omiesi tilalle.

2. Tehokkuus ja puhtaus 

– Minähän jo aikasemmin myönsin takapajuisuuteni siinä, etten todellakaan ollut ajatellut / ymmärtänyt miten puhdasta joka paikassa oli, ihan joka paikassa. Ja ihmisiä oli töissä, paljon ihmisiä oli töissä joka paikassa. Apua ja palvelua sai aina, mutta sai myös olla rauhassa kun halusi.

3. Moninaisuus ja monikulttuurisuus 

– Singaporehan on varsinainen kansalaisuuksien sulatusuuni ja ainakin näin päällisin puolin turistin silmin oli ilo katsoa miten hienosti kaikki hoitui ja monikulttuurisuus näkyi kaduilla businessasuisina kiireisinä työläisinä, kaikissa palveluammateissa ja myös turisteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Turvallisuuden tunne 

– Hetkeäkään ei tarvinnut keski-ikäisen naisen kokea turvattomuuden tunnetta Singaporessa. Kävelin paljon, istahdin alas juuri siihen paikkaan mikä tuntui hyvälle ja aina sain aidon hymyn vastaukseksi hymyyn ja hyvää palvelua joka paikassa.

Singaporessa on niin paljon nähtävää, siihen ei kaksi päivää riitä. Itsellä kului suurin osa ajasta

Gardens by the Bayssa – Chinatownissa – Little Indiassa ja Campong glamissa 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gardens by the Baysta kirjoitin täällä

 

Chinatown

Chinatown on täynnä Kiinalaista krääsää ja hyvää edullista ruokaa. Jollakin lailla liikuttavaa nähdä miten Kiinalaiset ovat niin innostuneita kaikesta söpöstä. Kaikki laukut, puhelimet ja muut tarvikkeet tulee koristella jollakin juuri sillä hetkellä suosittuna olevalla hahmolla. Chinatownissa voi myös ennustaa seuraavan sesongin hittituotteet. Pikkuserkkuni oli ihan sattumalta työmatkalla Singaporessa samaan aikaan kuin minä ja kävimmekin minun toisena iltana syömässä vatsamme täyteen hyvää ja todella edullista ruokaa Chinatownissa. Vaihtoehtoja löytyy niin paljon, että valinnan vaikeus iskee siinä samalla kun vatsa alkaa kurnimaan. N ja kävimmehän me myös kuuluisan Raffles hotellin Long barissa juomassa ne kuuluisat Singapore Slingit ja kylläpä ne olikin tujut !

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Little India 

Olin lukenut, että Little India hurmaa ruoan tuoksullaan ja jos ei sinne tullessa ole nälkä niin siellä se herää. Minulle ei käynyt niin, eikä Little India hurmannut minua muutenkaan. Kaikkea vaan oli liian paljon minulle. Kiersin ja katselin ja yritin löytää the fiilistä, mutta en vaan löytänyt sitä ja totesin, että ei kai täällä ole pakko olla ja siirryin seuraavaan paikkaan.

 

 

Campong Glam 

Campong Glam on Arabien ja Malesialaisten alue. Kaunis Sultan Mosque antaakin oman leimansa alueelle. Tältä alueelta löytyy lähi idän parhaat ruoat ja muslimit löytää basaarimaisilta kujilta ja kaduilta kaiken tarvitsemansa. Campong glamista löytyi myös mielenkiintoisia katumaalauksia. Oma hotellini sijaitsi tämän alueen laitamilla ja olin erittäin tyytyväinen siihen. Huomattavasti edullisempi kuin keskikaupungin hotellit ja tässä hotellissa taisi olla koko seikkailuni paras sänky.

 

 

Tässä muutama todella hyvä kohdeopas Singaporeen :

1. Historia de Viajes Etnisten kaupunginosien Singapore

2. Lähtöportin 10 x Singapore

3. Fiftyfiftyn Opas Singaporeen

 

Niin paljon jäi vielä näkemättä, toivottavasti palaan vielä tähän kaupunkiin !

 

* Mikä on sinun kokemuksesi Singaporesta ? 

 

💋 & Kram

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Katja / Historia de Viajes maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 19:21

  Oletpas kuvaillut hyvin Singaporea.. Ja kuinka hyvin olet ehtinyt nähdä parissa päivässä!
  Se on juurikin niin monipuolinen kokonaisuus kun ajattelee kuinka pienelle alueelle se levittäytyy. Ja sitten se kaikki siisteys ja järjestys. Voisin kyllä palata vaikka heti ensi talvena uudelleen. Ja kiitos myös linkkauksesta:) !

  • Reply Piyya maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 21:48

   Voi kiitos kauniista sanoistasi Katja 💋
   Aktiivilomaksihan tuo tuntui muotoutuvan, niin kummasti tosiaan ehti.
   Toivottavasti pääset piakkoin taas uudestaan Singaporeen, kyllä sinne omakin mieli halajaa.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 20:11

  Singapore on kaikkea tuota ja paljon muuta! Kiehtova paikka monin tavoin. Olen käynyt pari kertaa ja mielelläni menen joskus taas uudestaan. Helppo, mutta samalla eksoottinen kaupunki.

  • Reply Piyya maanantai, 22 huhtikuun, 2019 at 21:50

   Se todella on niin paljon muuta ja se muu jäi kaivelemaan. Ja kyllä tosi helppo mutta samalla tosiaan eksoottinen.
   Kiitos Jenni 💋

 • Reply Emma tiistai, 23 huhtikuun, 2019 at 10:26

  Oi ihana Singapore! Muakin on aina melkein nolottanut myöntää, että rakastan Singaporea ja iso syy siihen on juuri siisteys, helppous ja turvallisuus. Se on kuin kaikki Aasian hyvät puolet koottuna yhteen, mutta helposti ja siististi – joka on varmaan monen tosireissaajan mielestä epäaitoa tms. Ja kovasti tässä hullussa nykymaailmassa vaan sitä turvallisuuttakin arvostaa.

  • Reply Piyya tiistai, 23 huhtikuun, 2019 at 18:50

   Se on muuten just noin, Aasian hyvät puolet koottuna yhteen ja kummasti sitä turvallisuuden tunnetta kaipaa tässä epävakaassa maailmassa. Vaikka oma kotikatukin saattaa olla vaarallinen tänä päivänä 😢
   Kiitos Emma 💋

 • Reply Reason for Season tiistai, 23 huhtikuun, 2019 at 12:50

  Aika paljon samoja ajatuksia itsellä Singaporesta :)! Turvallisuus, siisteys, helppous – se, miten paljon pienellä alueella on. Minäkään en liiemmin ole viehättynyt Little Indiasta, mutta sen sijaan Kampong Glam on ehkä suosikkini :). Siellä olen usein majoittunutkin. Olisipa ihana päästä ensi talvena Singaporeen, kun muutamaan vuoteen ei ole siellä tullut käytyä <3.

  • Reply Piyya tiistai, 23 huhtikuun, 2019 at 18:53

   Toivottavasti pääset Singaporeen ensi talvena. Minua tosiaan viehätti myös Kampong Glamin alue ja onhan hotellien hinnat ihan toiset siellä kuin Orchard Roadilla.
   Niin paljon jäi vielä näkemättä, mutta toivottavasti uudestaan jonakin päivänä.
   Kiitos Reason For Season 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 27 huhtikuun, 2019 at 17:29

  Täällä toinen Singapore fani 🙂 Ihastuin kaupunkiin ensimmäisellä käynnillä ja voisin palata milloin vaan. Little India ei tehnyt minunkaan vaikutusta, päinvastoin, mutta se olikin ainoa alue joka ei sytyttänyt.

  • Reply Piyya lauantai, 27 huhtikuun, 2019 at 17:34

   Ihanaa, meitä taitaa olla muutama, mutta onhan se niin upea. Täytyy sanoa, että Little India oli minullakin se ainoa joka ei sytyttänyt, mutta tosin paljon jäi vielä näkemättä, ehkä jonakin päivänä loput.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Mihin matkustaa Rotan vuonna 2020? | Mutkia Matkassa maanantai, 10 toukokuun, 2021 at 16:46

  […] Meriharakka: Viehättävä PietariMuuttolintu: Suuntana Australia? Tiedä nämä 21 asiaa ennen matkaaLevoton sielu maailmalla: Singapore […]

 • Leave a Reply