Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Singapore

Gardens by the Bay Singaporessa

lauantai, 13 huhtikuun, 2019

Gardens by the Bayn superpuut, nuo Singaporen maamerkit Marina Bay Sandsin juurella, niihin menin ja rakastuin. Keinotekoisesti rakennetut puut ja puutarha ihastutti kaikesta mahdollisesta hypetyksestä johtuen vai siitäkin huolimatta ?

 

 

Saavuin Singaporeen iltapäivällä ja lähdin saman tien hotellistani ajatuksella kävellä Gardens by the Bayhin. Hotellini sijaitsi Campong glamin alueella ja kartasta katsoen arvelin ettei matka ole mahdoton kävellä, mutta ihan kivan kävelylenkin siinä saisi aikaiseksi. Ja kyllä, minä kävelen edelleen kartta kädessä suurkaupungeissa. Suosin Lonely Planetin karttoja koska niissä on hyvät osoitetiedot kartan lisäksi. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi siihen kuinka hyvin kaikki tiet oli merkitty, risteyksissä ei tarvitse arpoa minne on menossa, ne on merkitty. Singapore on todella kävely- ja pyöräily ystävällinen kaupunki. Poikkesin tieltä kun näin Singapore Flyerin lähes edessäni, vaikka mikäänhän ei ole ihan niin lähellä kuin miltä se näyttää kun on kävellen liikennteessä, eikä tässäkään tapauksessa tehty poikkeusta siihen. Singapore Flyerin juurella oli onneksi pieni virkistäytymisposte mistä sain juomaa ja jäätelön. Olin lähtenyt kävelemään ilman juomapulloa lähes 30 asteen kuumuudessa.

Virkistäytyneenä Singapore Flyeriltä ei ollutkaan enää kovin pitkä matka Gardens by the Bayhin, nuo 25-50 m korkeat puuthan olivat jo näkyvissä. Kävelin rauhassa ja muutamia ihmisiä tuli vastaani ja toiset käveli kanssani samaan suuntaan. Gardens by the Bayn puutarhaan saapuessani minut vallitsi rauha. Luonnolla, on se sitten keinotekoisesti rakennettu tai aito metsä, on rauhoittava vaikutus. Ihmisiä oli siellä täällä mutta ei kovin paljoa, löysin ravintoloita, erilaisia puutarhoja ja nautin. Lähdin kävelemään superpuita kohti. Siinä ne sitten oli ja se oli rakkautta ensimmäisellä silmäyksellä. Aurinkokin alkoi juuri sopivasti laskea ja superpuiden valot alkoi hiljalleen syttyä.

Kesken ihasteluni lähes kompastuin jonkun jalkoihin. Olin kävellyt täysin omissa lumoissani katsoen ainoastaan taivaalle, enkä ollenkaan huomannut miten paljon ihmisiä istui nurmikoilla, asfaltilla, tuoleilla, jotka olivat aseteltu nurmikoille. Hämmästykseni oli totaalinen. Mistä nämä kaikki ihmiset oli ilmaantunut, mitä täällä tapahtuu ? Ihmisiä oli niin paljon, joka puolella, että päätin itsekin istahtaa nurmikolle, josta löytyi juuri minulle riittävä tila. Ehdin havahtua siihen, että monella oli pientä purtavaa vierellään ja näinkin pari food truckia lähistöllä.Esitys oli alkamassa, joten ruoka jäi minulta väliin.

Garden Rhapsody, esitys, jota kaikki oli ilmiselvästi tulleet katsomaan alkoikin lähes välittömästi. Valot liikkuivat, syttyivät ja sammuivat musiikin tahdissa. Esitys oli täysin maaginen ja sai ihmiset huokaisemaan useasti, niin myös minut. Tämän haluan vielä kokea uudestaan jonakin päivänä.

 

 

Seuraavalle kerralle muistiksi itselle ja miksi ei myös muille  : 

• Varaa riittävästi aikaa koko puutarhan läpikäymiseen, vietä vaikka koko päivä alueella. Alueelta löytyy useita eri ruokakulttuureihin suuntautuneita ravintoloita, jos nälkä yllättää

• Muista food truckien tarjonta illan Garden Rhapsodyn oheen

• Aamulla on lämmin, päivällä on kuuma ja vielä illallakin on kuuma

NAUTI ! 

 

Tästä pääset nauttimaan muiden matkabloggaajien Gardens of the Bay kokemuksista :

Shampanjaa muovimukista – Singaporen huikeat valoelämykset

Lähtöportti – Uskomaton Gardens of the Bay

Fiftyfifty – Singaporen vehreät keitaat

 

 

💋 & Kram

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista lauantai, 13 huhtikuun, 2019 at 23:59

  Olen kuullut arvosteluja Singaporesta, että se on keinotekoinen. Niin, onhan se ihmisen rakentama, kuten tuo Gardens by the Bay, mutta ihan järjestömän hienosti mielikuvituksella toteutettu. Ihastuin itse myös noihin superpuihin ja se valoshow oli kertakaikkisen vaikuttava. Itse asiassa niin hieno, että pakko oli mennä kokemaan se uudestaan. Muutenkin Singapore oli kaikin puolin miellyttävä kaupunkikohde.

  • Reply Piyya sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 06:35

   Kiitos Annemaria 💋
   Keinotekoista kyllä, mutta niin ihastuttava. Superpuut vaan oli niin paljon enemmän paikan päällä kuin missään kuvissa. Ja Singapore oli tosiaan hyvin miellyttävä kaupunkikohde.
   Kävin vielä linkkaamassa sinun postauksen omaani koska se oli yksi inspiraationi lähde 😉

   • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista tiistai, 16 huhtikuun, 2019 at 13:03

    Kiitos ja kumarrus 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 17:51

  Tuo on varmasti aivan huikea paikka ja voin vain kuvitella miten upealta valoshow näyttää. Jo kuvista saa sen vaikutelman, että paikka on varmasti melko laaja, täytyypä laittaa sinun vinkit talteen täällä vierailua varten. 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 19:43

   Tuo on todella huikee paikka ja se todella on niin iso, että siellä voi viettää vaikka kokonaisen päivän.
   Minäkin odotan uutta vierailua tuonne 😉
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 15 huhtikuun, 2019 at 11:48

  Mä tykkäsin kyllä kanssa Gardens by the Baystä tosi paljon. Nuo superpuut ovat jotenkin övereitä, mutta minusta siitä huolimatta kiehtovia ja mahtavan näköisiä. Singaporessa yleensäkin on ihanan mielikuvituksekkaita övereitä rakennuksia ja paljon puutarhoja! <3
  Kävin itse tuolla joulukuun lopussa, jolloin tuo musavaloshow oli jouluteemainen ja vähän enemmän kitchin kuin eteerisen puolella, mutta jotenkin siitäkin silti nautti 😀

  • Reply Piyya maanantai, 15 huhtikuun, 2019 at 20:04

   Vaikka noi on niiiiiin keinotekoisia ja tosiaan niin överit niin rakastuin niihin.
   Tuo joulukuun Musavaloshow oli varmasti vaikuttava, aika hauskakin jos meni kitchin puolelle, mutta tuolla sekin on vaan niin hyvä !
   Kiitos Anni 💋

 • Reply Kthetraveller torstai, 18 huhtikuun, 2019 at 12:39

  Huoh. Vieläkään ei olla tuonne saakka päädytty, vaikka bucket listillä Singapore ja tuo sen puutarha onkin. Hyvä, että pääsee edes sinun ja muiden kautta fiilistelemään Singaporen tunnelmaa.

  • Reply Piyya torstai, 18 huhtikuun, 2019 at 17:08

   Tuo puutarha ja Singapore kannattaa pitää siellä bucket listalla
   Eikös siellä suunnalla olis mitään sopivaa risteilyä teille 😉

 • Reply Christa perjantai, 19 huhtikuun, 2019 at 21:38

  Oi että, tuonne pitää päästä. Omasta Singaporen käynnistä on aikaa kröhöm 17 vuotta. Aika erilainen oli silloin. Tykkäsin kyllä jo silloin siististä ja helppokulkuisesta kaupungista.

  • Reply Piyya perjantai, 19 huhtikuun, 2019 at 23:01

   Tuonne kannattaa kyllä lähteä ja minähän olin siis ensimmäistä kertaa ikinä Aasiassa . Sinä ehdit vielä hyvin.
   Siisteys ja helppokulkuisuus on varmasti vain parantunut jos mahdollista
   Kiitos Christa 💋

  Leave a Reply