Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia

Ensimmäistä kertaa Kaakkois Aasiassa

lauantai, 30 maaliskuun, 2019

Vihdoinkin arki on hellittänyt sen verran, että pääsen kertomaan minulle niin upeasta seikkailusta Kaakkois Aasiassa. Olen aikaisemmin matkustanut ihan kohtuullisesti Euroopassa ja sen lähialueilla mutta tämä oli ensimmäinen oikeasti pidempi matkani. Pisimmät matkani ovat aikaisemmin suuntautuneet Marokkoon ja  Emiraatteihin.

 

Minne siis matkustin. Lensin Qatar Airwaysillä Singaporeen Dohan kautta, jossa tein stopoverin. Dohan stopoverista tulee ihan oma juttu niinkuin myös muista kohteista ajallaan. Singaporesta jatkoin matkaa Balille, sieltä Malesiaan Penangin saarelle ja tulin kotiin Malesian Kuala Lumpurin kautta. Matkani kesti 17 vuorokautta.

Doha – Singapore – Bali – Penang – Kuala Lumpur

Doha

Doha

Olin toki lukenut paljon näistä Aasian kohteista ja selvittänyt monia asioita ennen matkaani, siitä huolimatta huomasin, että jotkut asiat pääsi yllättämään minut positiivisesti uudestaan ja uudestaan. Samat ajatukset kyllä yllätti minut myös huomaamaan oman takapajuisen ajattelutapani. Olin siis kaikesta lukemistani huolimatta muodostanut joistakin asioista hiukan virheellisen mielikuvan. Mikä minut siis yllätti ?

Singapore, Chinatown

Singapore

Takapajuisen matkailijan yllätykset

Puhtaus 

Singaporen puhtaudesta olin toki lukenut ja kaikista mahdollisista kielloista, joista saatetaan sakottaa,  ei saa syödä purkkaa, ei saa heittää roskia, kuljetusvälineissä ei saa syödä eikä juoda, julkiset hellyyden osoitukset ovat kiellettyjä ja WC pitää muistaa huuhdella käynnin jälkeen. Mutta olihan se puhtaus ja modernisuus häikäisevää.

WC tilojen puhtaus yllätti koko matkallani.  Tuntui, että jokaisen käynnin jälkeen, joku ehti jo putsata tilan seuraavaa kävijää varten. Lentoasemilla ja joissakin ravintoloissakin oli omat appit, minkä kautta antaa suoraa ja nopeaa palautetta jos huomasi, jonkun asian olevan huonosti tai epäkunnossa. Asia halutaan korjata heti eikä joskus.

Tehokuus

Asiat toimi, joka paikassa ja jos ei toiminut niin ei mennyt kauan kun ne toimi jos jostain huomautti. No jokaisella matkalla pitää olla poikkeus ja Penangilla kaikki ei ehjä toiminut niinkuin olisin toivonut, mutta siitä sitten myöhemmin kun aikanaan pääsen kertomaan enemmän siitä kohteesta. Ihmisiä on vielä töissä, kun pään kääntää löytää informaatiopisteen josta kysyvä / eksynyt saa apua. Palvelu on nopeaa, tehokasta ja ystävällistä. Iloisena yllätyksenä todella se, että ihmiset oli töissä ja työntekijöitä näkyi todella olevan riittävästi joka puolella.

Ystävällisyys 

Hyvä palvelu, hyvä käytös on arvoja joita kunnioitan ja niistä sain todella nauttia matkallani. Ystävällisyyskin pohjautuu näihin arvoihin ja voi että ! Balilla jopa kyynisyyteni yritti nosti päätään ja ajattelin ettei nämä ihmiset voi olla näin ystävällisiä oikeasti, ystävällisyys on vain opittua ja turistien miellyttämistå. Onneksi oli paljon henkilöitä joiden kanssa keskustella, havainnoida ja haudata se kyynisyyden siemen. Balilaiset ovat hyvin hartaita Hinduja ja ystävällisyys kuuluu automaattisesti osana elämää.

Turvallisuuden tunne 

Turvallisuuden tunne oli mukanani koko matkallani, jopa siellä Penangilla jossa kaikki nyt ei ihan mennyt kuin kotikulmani Strömsössä. En tosin enää ole kiinnostunut yöelämästä kohteissa ja matkoillani, joten yöelämän turvallisuudesta en voi sanoa mitään.Balilla kyselinkin rikostilastoista ja taksikuski vakuutti Balilaisten olevan rauhallista väkeä, suurimman osan rikoksista tekee hänen mukaan muilta saarilta tulleet henkilöt. Taksikuski muisteli kuudentpistavuoden takaista pommi iskua. Hän ei voi koskaan unohtaa sitä koska hänen tyttärensä syntyi samana yönä ja sairaalan käytävät olivat täynnä toinen toistaan pahemmin loukkaantuneita.

Bali – Padang Padang beach

Bali – Nusa Dua Beach

Muita ensikertalaisen päällimmäisiä huomiota Aasiasta

Edullisuus

Maksoin seitsemäntoista päivän matkastani yhtä paljon kuin pari vuotta sitten alle viikon Helsinki-Rooma-Pariisi- Helsinki matkastani. Tuolloinkin Rooma – Pariisi lentoni maksoi vain 9,99 € . Aasiassa todella pärjää huomattavasti pienemmällä budjetilla kuin Euroopassa vaikka lennot Aasiaan maksaakin vähän enemmän. Aasiassa voi pärjätä todella pienellä budjetilla jos suunnittelee syömisensä ja nukkumisensa edes vähän.

Ihmisten paljous

Aasiassa riittää ihmisiä, niitähän tosiaan riittää joka puolelle töihinkin. Ihmisten paljous, hälinä ja ruuhkat eivät yllättäneen itseä mitenkään erityisesti. Ehkä saan kiittää työelämäni siitä. Ainoastaan Balin ruuhkat ja skootterien sukkulointi sai minussa aikaan ihastusta. Skootterin selkään en uskaltautunut vaikka mieli olisi tehnyt lähteä huristelemaan.

Ilmasto 

Rakastin suorastaan tuota ihanaa trooppista ilmastoa. Matkani ajoittui sadekauden loppuun ja muutamana päivänä sainkin joitakin sadepisaroita niskaani ja yhden kokonaisen rankkasadepäivän koin Balilla. Mutta se lämpö, ah niin ihana. Toki paras vaatetus oli hiukan liian suuri mekko, joka ei tarttunut kiinni ihoon. Missään vähänkään vartalonmyötäisessä vaatteessa en olisi kulkenut minään aikana vuorokaudesta matkallani. Tahdon takaisin lämpöön !

Ruoka

Tuo minulle niin rakas lämpö teki tepposet ruokahalulleni. Olin kovasti odottanut kaikkia ihania uusia makuelämyksiä hawker centerieissä ja katuravintoloissa. Täytyy myöntää, että meni varmasti jopa useampikin päivä lomallani jolloin söin aamupalan ja vain join koko päivän aikana etten vaan kuivuisi.  Harmittaa vietävästi kun tiedän miten edullisesti olisin voinut kokea autenttisessa tunnelmassa ihan hurjan hyviä makuelämyksiä. Seuraavalla kerralla sitten.

Penang

Kuala Lumpur

 

Siitä päästäänkin sitten siihen, että ihastuinko Aasiaan ? No tottavie ihastuin ja päässä pyörii jo vaikka minkälaisia suunnitelmia.

 

💋 & Kram

 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 30 maaliskuun, 2019 at 23:59

  Mukava päästä lukemaan reissutunnelmiasi. Aasia on minulle ihan täysin käymätöntä aluetta joten ihan mielenkiintoista lukea mitä fiiliksiä ja ajatuksia se herätti sinussa. 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 09:12

   Aasia oli minullekin aika käymätöntä, poikkeuksena nuo Emiraatit. Julkaisuja alkaa nyt tulemaan kun olen saanut kuvat ja arjen järjestykseen. Matkani oli kertakaikkinen elämys.
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Anne sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 10:39

  Kiitos hyvistä huomioista ja vinkeistä.
  Suunnittelen muutaman lyhyehkön Aasian matkan jälkeen hieman pitempää irtiottoa. Ajatuksissani on sama reitti kuin sinulla lisättynä Vietnamilla ja Sri Lankalla, joten pitää lukea ajatuksen kanssa muutkin postauksesi tältä reissulta.

  • Reply Piyya sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 11:42

   Ilahdutti kovasti, että huomioistani ja vinkeistäni on apua.
   Oi Oi, sinulla on ihana matka tiedossa. Sri Lanka on alkanut kiinnostaa itseäkin kovasti.
   Lisää juttuja on tosiaan tulossa 😉
   Kiitos Anne 💋

 • Reply Iida In Translation sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 12:06

  Oi, tästä tuli kamala ikävä Kaakkois-Aasiaan! ❤️ Itsellä ovat myös Euroopan lomat vähentyneet, kun olen hoksannut miten halvalla Aasiassa parhaimmillaan pääsee elämään. Joku tuollainen Malesia-Indonesia-tyyppinen reitti houkuttelisi todenteolla vaikkapa ensi talvena ☺️

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 14:44

   Katsotaan kuinka tämän akan käy 😁
   Rakastan kyllä Eurooppaa edelleen, mutta kyllä tuolla rahalla vaan on iso mahti !
   Toivottavasti pääset toteuttamaan ensi talvena Malesia -Indonesia reitin.
   Kiitos Iida 💋

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 13:54

  Matkaasi oli mukava seurata Instagramin kautta, kiva päästä myös lukemaan blogijuttuja! Mahtavaa, että seikkailusi oli elämyksiä täynnä ja yllätyksetkin enimmäkseen positiivisia. Nyt vaan uusia Aasian-suunnitelmia toteuttamaan. Minuakin kiehtoo siellä suunnalla turvallisuuden ja eksoottisuuden yhdistelmä, suosittelen myös Japania 🙂

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019 at 14:46

   Kiitos Mika !
   Kiva kun olet seurannut matkaani Instassa. Hienosti meni nämä reissut ensin minun seuratessa sinun omaa ja saaden vinkkejä sieltä, nyt sait sitten fiilistellä samoilla hoodeilla.
   Japani ja tämä kirsikankukinta aika on kyllä alkanut kovasti houkuttelemaan 😁

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, 1 huhtikuun, 2019 at 15:01

  Samanlaista settiä kuin minulla Intiasta. Myös minulla on voimakkaita ennakkoluuloja koskien Kaakkois-Aasian maita, enkä ole niissä koskaan ollut. Eniten ajattelen niiden olevan militaristisia teokratioita ja suhtautuminen sateenkaariväkeen vaihtelee julmuuden (Malesia, Brunei, Singapore) ja omituisuuden (Thaimaa) välillä ja ihmisiä pidetään ihmeellisillä orjakontrahteilla duunissa. Sitä mieltä olen kyllä aina ollut, että ne ovat mässyparatiiseja ja että kohdellaan ihmisiä hyvin, paitsi jos loukkaa heidän teokraattista militarismiaan jollain oudolla tavalla.

  • Reply piyya maanantai, 1 huhtikuun, 2019 at 20:21

   Kyllähän noita mainitsemiasia asioita todellakin huomioi Kaakkois-Aasiassa. Balin täystyöllisyys, hmmm, mitä se sitten tarkoittaakaan yksityiselle ihmiselle. Sateenkaari ihmisiä näkyi paljon turisteina, mutta ei tietenkään paikallisten joukossa.
   Kaikesta huolimatta saatan hyvinkin palata joihinkin näistä maista ja johonkin uuteenkin.
   Kiitos Staycy !

 • Reply Jenni | Boarding Time tiistai, 2 huhtikuun, 2019 at 10:42

  Kiva kuulla, että innostuit Kaakkois-Aasiasta! Kuuluu omiinkin lempialueisiini maailmassa, ensimmäisen reissuni Singaporeen ja Balille tein 25 vuotta sitten vanhempieni kanssa ja siitä se sitten lähti. 😀
  Thaimaassa ollaan vietetty monta parin kuukauden talvilomaa, suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan sitäkin. Kaakkois-Aasiassa parasta mun mielestä on ilmaston lisäksi juuri helppous, ihmisten ystävällisyys ja edullisuus. Ruokakin on huippua!

  • Reply Piyya tiistai, 2 huhtikuun, 2019 at 21:06

   Thaimaa ei ole kiinnostanut aikaisemmin, mutta uskon, että sieltäkin voi löytää varsinaisia kultajyviä kun vähän kartoittaa ensin minnepäin suuntaisi. Ja kyllä just noi sun mainitsemat asiat on ihan parasta Kaakkois-Aasiassa tälläkin pienellä kokemuksella.
   Ja kiitos vielä kun huolehdit instassa minusta 💋

 • Reply Terhi keskiviikko, 3 huhtikuun, 2019 at 16:04

  Mielenkiintoinen reitti,, olen seurannut etenemistäsi Instassa. Itsekin olen jo kauan suunnitellut Singapore- Indonesia-reittiä. Aina vaan tulee jotakin muuta väliin.

  • Reply Piyya keskiviikko, 3 huhtikuun, 2019 at 20:27

   Kiva, että seurasit matkaani instassa.
   Myös sinulla on ihan uskomattomia reissuja takana ja ilmeisesti edessäkin vielä monta !
   Singapore ja Indonesia oli kyllä niin ihania molemmat. Gilin saaret houkuttaa minua puoleensa kovasti !
   Kiitos Fammo 💋

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta perjantai, 5 huhtikuun, 2019 at 16:22

  Kiva näkökulma valittu tähän postaukseen 😊 ja mukavaa fiilistellä kuvien kautta! , Kiva, että ihastuit, Kaakkois-Aasiassa on niin paljon koettavaa😍

  • Reply Piyya perjantai, 5 huhtikuun, 2019 at 17:00

   Voi kuinka kiva kuulla 😁
   Ihastuin kyllä niin, että päässä pyörii jo uusia suunnitelmia 😉 Tämähän oli aikamoinen pintaraapaisu Kaakkois-Aasiaan.
   Kiitos Emilia 💋

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 01:39

  Ihanaa että tykkäsit! Tää oli tosi mielenkiintoinen, me ollaan jotenkin niin paljon reissattu Kaakkois-Aasiassa, että ne ensikertalaisen ihmetyksen aiheet on jo unohtuneet, eikä niitä tule enää ajatelleeksikaan. Balilla kyllä yksi parhaista asioista on ystävälliset ihmiset ja hyvä palvelu. On oikeastaan ihmeellistä, miten niillä kärsivällisyys niin turistisessa paikassa vielä riittää!

  • Reply Piyya lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 08:20

   Hienoa jos olen osannut tuoda edes, joitakin asioita esiin, jotka auttaisi ensikertalaisen suhtautumista matkaan.
   Tuo Balilaisten kärsivällisyys on todella kaunista. Kärjistäen nyt hyvinkin radikaalisti, mutta uskon sen johtuvan uskonnosta ja kulttuurista johon opitaan jo pienenä. Se on selkärangassa ihan aidosti. Ja me saamme nauttia siitä ❤️
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 6 huhtikuun, 2019 at 16:51

  Kiva kuulla, että reissu meni mukavasti ja tykästyit Aasiaan. Singaporesta tykkään kovasti ja vaikka toissa syksynä ehdittiin viikon matkalla koluta kaupunki aika hyvin läpikotaisin, voisin lähteä sinne uudestaan milloin vaan. Malesia ja Indonesia kiinnostaisi minuakin. Aasiassa riittäisi muutenkin mielenkiintoisia paikkoja vaikka kuinka. Olen haaveillut pidemmästä irtiotosta, jolloin voisi lähteä Aasiaa kiertelemään useammaksi kuukaudeksi.

  • Reply Piyya sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 11:31

   Tykästyin kyllä todella kovasti ja huomaan sen tykästyi sen vain syvenevän näin muutama viikko matkasta. Singapore oli kyllä niin ihastuttava, lähtisin koska tahansa uudestaa, samoin kuin Balille. Malesiasta minulla on ristiriitaiset tunteet. Penangille tiskin lähden uudestaan Kuala Lumpurista taas tykkäsin.
   Toivottavasti pääset ottamaan pidemmän irtioton ja tutkimaan Aasian tarjoamia mahdollisuuksia.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 09:39

  Positiiviset yllätykset ovat matkoilla parhautta, mielummin niitä kuin pettymyksiä. Aasia vie kyllä sydämen (ainakin minun) kun sinne uskaltaa vaan lähteä ja ottaa sen vastaan sellaisenaan kun on (kaikkine yllätyksineen)! Kiinnostavaa lukea sun postaus Balista, että missä kävit ja mitä mieltä olit paikasta? Itse kun suuntaan sinne kesälomalla, ensimmäistä kertaa…

  • Reply Piyya sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 11:37

   Aasia oli kyllä positiivinen yllätys ja kyllä mieluummin niitä kuin pettymyksiä ! Balilta on tulossa piakkoin postausta kun tää arki vaan antaa myöden. Bali pääsi kuin pääsikin yllättämään todella miellyttävästi vaikka Balia on paljon turmeltukin.
   Kiitos Suvi 💋

 • Reply Eve, Jetlaggies sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 11:29

  Onpa hauska lukea ensireaktioitasi Kaakkois-Aasiasta, joka on itselle jo niin tuttu ollut pitkän matkaa, etten näitä mahtavia ensi käden kokemuksia edes enää muistanut. Itselleni on aina kolahtanut Kaakkois-Aasiassa erityisesti kaunis luonto ja kohteissa etenkin Balin ihastuttavan oma fiiliksensä. Myös turvallinen fiilis on iso plussa, sillä niin paljon maailmalla kohtaa niitä turvattomiakin paikkoja.

  • Reply Piyya sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 11:43

   Kiva, että tämä on postaus on muistuttanut monia niistä useasti Aasiassa vierailleiden itsestäänselvyyksille. Näinhän minullekin tulee jatkossa käymään, koska Aasia tulee ihan varmasti löytymään matkakohteista jatkossakin.
   Balin ystävällisyys, seesteisyys ja ihmisten lämpö luo todella sen oman fiiliksen, jota on varmasti vaikea muualta löytää. Muualta löytyy muita ihania juttuja.
   Kiitos Eve 💋

  Leave a Reply