Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Vuoden 2018 matkat IGTT:n merkeissä

torstai, 27 joulukuun, 2018

Vielä ehdin mukaan viimeiseen mahdolliseen Instagram Travel Thursday haasteeseen. Tein sopivasti myös best nine on Instagram kokoelman ja yhtä kohdetta lukuunottamatta kuvista löytyi kaikki muut tänä vuonna käymäni kohteet.

 

Gdansk

Ensimmäinen matka vuonna 2018 suuntautui helmikuussa Gdanskiin. Gdanskissa oli hirmuisen kylmä ja viima mereltä tunkeutui luihin ja ytimiin. Kuvien otto ja kaupungilla kiertely jäi tästä syystä vähäiseksi ja jouduimme tyytymään Gdanskin upeaan ravintolatarjontaan ja shoppailuun pysyäksemme lämpiminä, eipä sekään ole ollenkaan huono vaihtoehto Gdanskissa.

 

 

Lissabon

Lissabonissa kävin hukkaamassa puhelimeni huhtikuussa. Siellä todella huomasin kuinka puhelin hallitsee tämän päivän elämää. Lissabon viehätti rappioromantiikallaan ja keväisellä tuulahduksella. Paras ilmahan ei silloin ollut, mutta Oi sitä riemua kun aurinko näyttäytyi. Lissabon jäi vielä kaivelemaan ja sen ympäristö, Sintra ja Cascais jäi kokonaan näkemättä.

Alla Lissabon juttuni.

Lissaboniin saapuminen

Lost in Lissabon

Lissabon & Rappioromantiikka

Sateisen Lissabonin parhaat palat

 

Saarihyppely Rodos-Symi-Tilos-Nisyros-Rodos-Halki-Rodos

Kesäkuussa suuntasin saarihyppelylle Dodekanesian saaristoon Kreikassa. Tällä matkalla vahvistui myös se, että minulle sopii paljon paremmin siirtymiset paikasta toiseen ja nähdä mahdollisimman paljon matkoillani. Hyvä on tietenkin hetkeksi rauhoittua mutta kahden viikon loma ihanalla paratiisirannalla, josta ei oikein olisi pääsyä mihinkään ei taitaisi olla minun unelmalomani. Never say never on kuitenkin parasta muistaa. Tein saarihyppelyllä suunnittelemattoman päiväretken Halkille ja kolme kuvaa sieltä pääsi best nine listalle.

Alla saarihyppelyn julkaisut

Symi kaunista idylliäkö vain ?

Tilos – pala rauhaa

Nisyros taisi haukata palan sydämestäni

Sokerina pohjalla Halki

Kuinka paljon saarihyppelyni kustansi ?

Saarihyppelyni hotellit

 

Kreeta – Agii Apostoli

Syyskuussa matkustin serkkuni ja hänen miehensä kanssa Uumajasta Kreetalle, Hanian rannikolle. Kreeta ei edelleenkään lukeudu suosikkikohteisiin, mutta siitä huolimatta vietin siellä aivan ihanan loman, koska serkkuni ja hänen miehensä kanssa mikä tahansa kohde muuttuisi hyväksi. Upeasta hotellista kirjoitinkin ihan oman jutun.

Airis Boutique & Suites / Kreeta Agii Apostoli

Matkakohde vai matkaseura

 

Malta

Maltan matka oli viimeinen matkani vuoden 2018 aikana. Se olikin seitsemän naisen riemukas irtiotto arjesta. Maltan valo vaikuttaa minuun edelleen näin joulukuun lopussa. En voi liikaa hehkuttaa miten hyvä talvilomakohde Malta onkaan. Edelleen marraskuussa oli niin ihanan lämmin ja valoisaa.

Maltan julkaisuni tässä alla

Kun seitsemän naista vietti yhden illan ja kaksi päivää Maltalla

Mdina-Maltan hiljainen kaupunki

Mitä maksoi seitsemän naisen matka Maltalle

 

Tämä julkaisu on osa IGTT – kampanjaa, jonka tarkoitus on levittää matkailutietoutta ja matkailun ilosanomaa kuvien avulla. IGTT:n vetäjinä ovat Suomessa toimineet Travellover ja Vagabonda. IGTT on tullut tiensä päähän, itse en ehtinyt montaa kertaa osallistua tähän kovin suosittuun haasteeseen matkabloggaajien keskuudessa. Kiitokset vetäjille kovasta työstä, jota olette haasteiden eteen tehnyt.

Hauska oli huomata, että tälle soolomatkailijalle oli matkaseuraa kolmella matkalla viidestä tänä vuonna. Mitenkähän ensi vuonna tulee käymään ?

 

💋 & Kram

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 27 joulukuun, 2018 at 20:04

  Heh, juuri katselin edullisia lentoja Gdanskiin, kun epätoivoisesti yritän löytää jonkun supertarjouksen alkuvuoteen matkakuumetta lieventämään. Mutta ei, paikka jossa kylmyys iskee luihin ja ytimiin ei ole minun paikkani. 😀
  Ihania kuvia sinulla ja ihana matkavuosi takana. Kivoja matkoja myös ensivuodelle joko soolona tai sitten vähemmän soolona. 😀

  • Reply Piyya torstai, 27 joulukuun, 2018 at 20:34

   Huomasitko Norwegianin huippuhinnan mm. Aluvanteet ja Malagaan 🥳🥳🥳
   Gdansk on niiiiiiiin ihana, mutta ei talvella pakkasessa.
   Näin kun laittaa matkavuoden pakettiin huomaa että se on ollut aika kiva niinkuin myös sinun.
   Toivotaan molemmille mukavia ja innostavia kohteita ensi vuodelle niin soolona kuin matkaseurassa
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Jossus Travelpics torstai, 27 joulukuun, 2018 at 20:52

  Ihanan värikkäät Kreikka-kuvat. Agii Apostoli, Malta ja Lissabon on tuttuja paikkoja jonne mielellääni palaisin.

  • Reply Piyya torstai, 27 joulukuun, 2018 at 21:02

   Kiitos Jossu 💋
   Halkin saari oli ihanan värikäs ja kuinka kummassa nuo värikkäät kuvat olikin vuoden suosituimpia. Itsekin menisin mielellään noihin muihin kohteisiin paitsi Kreetan Hanian rannikko alkaa itsellä olemaan nähtynä.

 • Reply traveldreamer17 perjantai, 28 joulukuun, 2018 at 11:11

  Ihania matkoja kaikki! Mutta kyllä erityisesti noista Kreikan saarihyppelyn kuvista nousee matkakuume. Jotain maagista noissa kreikan kylissä vaan on.

  Hauskaa vuodenvaihdetta ja hyvää uutta vuotta 2019!

  • Reply Piyya perjantai, 28 joulukuun, 2018 at 17:03

   Kaikki matkat oli todella ihania ja onnistuneita, kiitollinen saa olla, että näinkin paljon pääsee matkaan.
   Onhan noissa Kreikan saarihyppelykuvissa vaan sitä taikaa, sitä aitoa tunnelmaa mitä usein kaipaa.
   Hauskaa vuodenvaihdetta myös sinulle ja matkustustäytteistä vuotta 2019

 • Reply Katja sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 10:30

  Ihana vuosi sinulla takana! Alkoipa tehdä mieli erityisesti Kreikkaan. Kauan on omasta viime reissusta maahan ja tuollainen saarihyppely olis kyllä aivan täydellinen idea. Gdanskissakin pitäisi varmaan käydä joskus. Ei muuta kuin ihanaa ja reissurikasta uutta vuotta!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 10:42

   Kiitos Katja 💋
   Näin kun laittaa vuoden aikana käydyt kohteet ns.paperille, huomaa kuinka ihana matkavuosi onkaan takana.
   Kreikan Saarihyppely on omasta mielestäni ihan paras keino nähdä ja kokea Kreikka. Pienet saaret otta haltuun nopeasti ja hyppelystä saa paljon irti. Hämmästyttävää on myös miten erilaisia saaret ovat luonteeltaan vaikka kuuluvat samaan saariryhmän. Ei muuta kuin omaa hyppelyä suunnittelemaan 😉
   Oikein ihanaa ja reissurikasta uutta vuotta myös sinulle !

 • Reply Antti / Lanttimatkat sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 13:00

  Ihanan näköisiä reissuja ollut! On pikkuhiljaa lisääntynyt himot käydä Kreikassa herkuttelemassa ja rentoutumassa. Ehkä jos vielä vähän purjehtisikin siellä. Ai että!

  Ihana vuosi ollut sulla ja toivotan upeaa loppuvuotta ja mahtavaa tulevaisuutta!

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 21:11

   Kiitos Antti !
   Kreikkaan vaan herkuttelemaan, purjehtimaan ja rentoutumaan ! Sieltä tulisi kivoja videoita !
   Oli kyllä hyvä vuosi matkojen suhteen. Oikein mahtava matkavuotta myös teille !

 • Reply auringonpaistetta sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 14:20

  Ihania matkoja ja kuvia! Kreikkaan myös oma kaipuu kasvaa päivä päivältä ja toivottavasti ensi kesänä sinne pääsen 🙂
  Ihanaa alkavaa vuotta 🙂

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 21:14

   Kiitos 💋
   Toivottavasti matkat vie sinut Kreikkaan ensi kesänä. Sitten minäkin saan ainakin lukea matkoista. Olen vähän ajatellut pitää välivuoden Kreikan matkoissa itse, mutta harvoin minä tähän aikaan vielä mitään tiedä seuraavan vuoden matkoista ja nyt Onnin yllätys yllätys yksi jo varattuna ja toinenkin ihan enterin päässä.
   Ihanaa matkavuotta myös Sinulle 😊

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 16:00

  Lissabon on kanssa omia suosikkeja. Mukavaa fiilistelyä tämäntyyppiset postaukset!

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 21:16

   Kiitos Jaakko !
   Totta, nämä tömäntyyppiset postaukset nostaa hyvän mielen.
   Hyvää tulevaa maykavuotta sinulle.

 • Reply Sini sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 16:27

  Fiilistelin tänä vuonna noita Malta – juttuja, kun itsekin siellä kävin. 🙂 Hyvää tulevaa reissuvuotta.

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 21:20

   Kiitos Sini 💋
   Kiva kun Malta jutut on saanut fiilistelemään.
   Hyvää uutta matkavuotta myös Sinulle !

 • Reply Terhi sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 21:51

  Olispa jo kesä ja Kreikka! Varsin onnistuneita nuo Kreikan kuvat, saavat kyllä ikävöimään pois täältä sumusta ja kylmästä. Vaikka onhan talvella hyvää aikaa suunnitella ja haaveilla uusista matkoista.

  • Reply Piyya sunnuntai, 30 joulukuun, 2018 at 21:56

   Kiitos Terhi 💋
   Nyt on ihan paras aika unelmoida ja suunnitella uusia matkoja.
   Ja oikein ihania hyvin suunniteltuja ja suunnittelemattomia matkoja sinulle uudeksi vuodeksi !

 • Reply Emma maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 11:17

  Ihania paikkoja ja ihanan värikkäitä kuvia! Mulla on varattuna lennot Krakovaan helmikuussa, en tullut ennen tätä ajatelleeksikaan, että siellähän on tosiaan pahimmassa tapauksessa helvetin kylmä silloin… Hrrrr…. toppavaatteet mukaan siis!

  • Reply Piyya maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 12:55

   Oi Krakova ! Siitä tulee varmasti hyvä matka ja toivotaan ettei olisi sellaista luihin ja ytimiin asti menevää pakkasta. Mekin olimme kuvitelleet, että helmikuussa olisi Gdanskissa ollt jo ihan kiva keli…hahhhah
   Kiitos Emma !

 • Reply Aino Aloha maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 12:19

  Oikein mukavan näköinen matkailuvuosi siellä! Lissabon teki itseeni vaikutuksen, vaikken ole siihen kerennyt vielä kunnolla edes tutustua. Kahteen kertaan se on toiminut välietappina muihin Portugalin kohteisiin suunnattuani. Mutta vielä joskus haluan pyhittää sille kunnolla aikaa, jotain maagista siinä on. Ihanaa uuttavuotta!

  • Reply Piyya maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 12:57

   No olihan tämä hyvä matkailuvuosi !
   Minula jäi vielä haiku Lissaboniin, olisi kiva mennä sinne kun on lämmin ja Lissabonin kaikki värit kilpaisilis auringon loisteessa.
   Ihanaa uutta vuotta sinulle Aino ja kiitos !

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 14:04

  Ihana matkailuvuosi on sullakin ollut! Gdanskissa oon käynyt tässä muutaman vuoden sisällä kolme kertaa, joten varsin tuttu kohde itsellenikin.. 🙂 Kreeta ja Rhodos ovat myös tuttuja paikkoja, mutta Malta ja Portugali on vielä kokonaan kokematta – toivottavasti tähän tulee muutos!

  • Reply Piyya maanantai, 31 joulukuun, 2018 at 15:27

   Toivotaan muutosta tuohon ehdottomasti !
   Matkavuosi on ollut hyvä, olen erittäin kiitollinen jos ensi vuoona saa olla matkalla ja kokea yhtä paljon kuin tänä vuonna.
   Kreeta ja Rodos alkaa itsellekin olla nyt niin tuttuja, että uusia maisemia katsellen tässä mennään kohti ensi vuotta !½
   Kiitos Jenna kommentista !

 • Reply Ne Tammelat keskiviikko, 2 tammikuun, 2019 at 10:31

  Hieno matkavuosi takana sinulla! Tuo saarihyppely kuulostaa ihanalta. Itse tykkään myös nähdä paljon ja siirtyä reippaasti uusiin kohteisiin. Tänä vuonna pääsee toivottavasti kokeilemaan molempia ääripäitä ja vahvistamaan nämä aavistukset omasta matkailutyylistä.

  • Reply Piyya keskiviikko, 2 tammikuun, 2019 at 17:32

   Kiitos !
   Saarihyppelyt on ihan parasta. Meillä on siis samanlaisia suunnitelmia tälle vuodelle, Minä lähden kokeilemaan tätä siirtymistä reippaasti uuteen kohteeseen tuomme Kaakkois-Aasian suuntaan ja katsotaan kuinka akan käy 😊
   Hyviä matkoja tälle vuodelle toivoen teille.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty keskiviikko, 2 tammikuun, 2019 at 18:42

  Sinulla on ollut hyvin välimerellinen matkavuosi 🙂 Minä haaveilen jatkuvasti matkasta Kreikkaan, koska olen käynyt siellä vain hyvin lyhyesti piipahtamassa. Jostain syystä suunnitelmat aina muuttuvat, ja päädymme johonkin ihan muualle.

  • Reply Piyya keskiviikko, 2 tammikuun, 2019 at 22:11

   Totta, matkavuoteni on ollut hyvin välimerellinen 😊
   Minulle tahtoo käydä niin, että suunnittelen aina matkaa jonnekin ihan muualle ja sitten löydän itseni Kreikasta. Viime vuodenkin toinen Kreikan matkan piti suuntautua Kroatiaan, Montenegroon tai Albaniaan ja hups kuinka ollakaan löysin itseni Kreikasta. Tänä vuonna lähden nyt sitten vihdoin vähän kauemmas, jännittää jo 😉
   Kiitos Katja 💋

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog perjantai, 4 tammikuun, 2019 at 21:25

  Onpa ollut kivoja matkoja eri puolille! Kävin myös Lissabonissa toukokuussa ja tykästyin kaupunkiin todella paljon. Se oli ollut pitkäaikainen haaveeni ja odotukset olivat korkealla, mutta niin vain ne ylittyivät. Myös Sintra oli kiehtova kohde, vaikka Pena Palacen alue oli todella ruuhkainen. 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 10:12

   Viime vuosi oli todellakin hyvä matkavuosi omalla kohdallani.
   Lissabon kiehtoo edelleen ja sinne olisi kiva päästä uudestaan. Voisin kyllä ajatella käydä rantalomallakin Portugalissa, hmmm pitääköhän tuota ruveta oikein suunnittelemaan ?
   Kiitos Elina Marjaana 💋

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista perjantai, 4 tammikuun, 2019 at 23:04

  Aivan ihastuttavia kuvia! Toi Kreikan saarihyppely jäi mietityttämään. Juuri tuollaisen reissun haluaisin tehdä, jossa pääsisin kunnollaan tutustumaan Kreikan ihastuttaviin saariin. Siitä onkin kulunut jo melkoinen tovi, kun viimeksi on Kreikassa tullut käytyä. Täytyy käydä lukemassa noi juttusi.

  • Reply Piyya lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 10:15

   Kiitos Annemaria💋
   Itse tosiaan tykkään hirmuisesti noista Kreikan pienistä saarista ja ne ehtii näkemään ja kokemaan muutamassa päivässä ja voi siirtyä seuraavaan. Maisemat ja ruoka kohdillaan, niin mikäs siinä on lomaillessa.
   Kiva jos kuvat sai sinut innostumaan.

 • Reply Anna | Muuttolintu lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 11:26

  Ihania kuvia, etenkin nuo Kreikan kuvan ihastutti! Miten huikean kirkasta se vesi siellä on! Me oltiin myös saarihyppelemässä tänä vuonna, Kykladeilla, tuntuu että ensi kerralla suunnataan tuonne Dodekanesiaan päin.

  • Reply Piyya lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 11:32

   Kreikka on kyllä luotu saarihyppelyille ja sehän on myös Kreikkalaisten oma tapa viettää kesälomia !
   Dodekanesiassa on itsellekin vielä paljon kivoja kohteita käymättä. Seuraavaksi uskon itse suuntaavani juuri Kykladeille. Paros ja Mykonos on houkutellut minua jo kauan, Santorini on tuttu, mutta toki sielläkin voi pari yötä viettää.
   Kiitos Anna 💋

 • Reply Emilia / Merkintöjä maailmasta lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 12:26

  Ihana fiilistelypostaus 🙂 Tämä muistutti mua Portugalista ja Maltasta, jotka ovat alkaneet kiinnostamaan kovasti! Nuo Kreikan kuvat olivat tunnelmallisia, sinne on aina kiva palata ja saaria riittäisi hyppelyyn loputtomasti 🙂 Mukavaa reissuvuotta sinulle!

  • Reply Piyya lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 16:54

   Kiitos Emilia 💋
   Portugal ja Malta on kyllä molemmat niin ihania, voisin hyvin mennä molempiin jo taas uudestaan.
   Mukavaa reisuvuotta myös sinulle !

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 18:28

  Gdansk, Kreikka. ja Portugal, MUTTA EI Malta. Osaan kohteistasi voin siis samaistua täysillä, osaan en… Jostain syystä Malta ei sytyttänyt. Kreikan kuvat taas sytyttävät kaipuun roihuamaan <3

 • Leave a Reply