Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Malta

Mdina – Maltan hiljainen kaupunki

torstai, 6 joulukuun, 2018

Pienen seikkailun jälkeen seitsemän hengen seurueemme pääsi Mdinaan. Mehän jo yritimme reippaina  naisina ensimmmäisenä päivänä valloittaa  kaupungin, mutta aikataulut pettivät kunnolla kun emme ymmärtäneet hop on hop off bussien lopettavan liikennöinnin jo kello 17.00 Maltalla. Aurinko laskee Maltalla aikaisin, joten kokemus on varmasti ajanut käytännön tähän.

Mdina, hiljainen kaupunki Maltan keskiosassa, toimi aikaisemmin pääkaupunkina. Mdinasta onkin huikeat näkymät yli koko Maltan valtion merelle asti. Ymmärrettävästi pääkaupungista on aikanaan pystytty varautumaan mereltä tulevaan hyökkäykseen paremmin kuin rannikolta.

 

 

Tänä päivänä Mdinassa on 200 asuttua asuntoa, autot ovat kiellettyjä hiljaisessa kaupungissa, siitä huolimatta niitä näkyi seinustojen vieressä. Ei autoja tarvinnut kuitenkaan väistellä, tätä seitsemän hengen naisporukkaa joutui muut vierailijat varmasti varomaan enemmän kuin niitä paria autoa. Joukkomme taisi tulla ikuistettua muutaman muunkin turistin kameraan hassutellessamme Mdinan kaduilla. Yhtä lailla muutama ohikulkija päätti ikuistaa itsensä kuviimme ottaen mallia meistä. Joukostamme löytyy myös sellaista naiskauneutta, jota huomasin kuvattavan ja kävinkin kysymässä kuvaajalta onko hänellä tarkoitus julkaista ottamansa kuvat jossain ? Vakuutti ottavansa kuvia ainoastaan omaan käyttöön, mutta ei ollut voinut vastustaa meidän sinivalkoista ilmestystä Mdinan hiekan sävyisten seinustoja vastaan. No emme mekään ja kamera kävi.

 

 

Suosittelemme ehdottomasti pistäytymistä Fontanella Tea Gardenissa. Uskomattomia Maltalaisia pastizzeja ricotta täytteellä ainoastaan 0,65 € kappale ja ihanaakin ihanampia kakkuja, myös ihan naurettavaan hintaan. Kotisivujen mukaan heillä näytti olevan myös kakkujen kotiin kuljetus, enkä ihmettele yhtään.

 

 

Nautimme suunnattomasti aamupäivästämme Mdinassa. Älä jätä tätä viehättävää vanhaa kaupunkia väliin vieraillessani Maltalla. Useassa vanhassa kaupungissa vierailtua maailmalla, saattaa ensin tuntua ähky ja mitäs uutta juuri tämä vanha kaupunki nyt enää voi antaa, mutta Mdina hiipii sielun sisälle ja Mdinan portista lähtee ulos hymyillen.

Tästä alta löydät muut Malta postaukset :

* mitä maksoi seitsemän naisen matka Maltalle

* seitsemän naista, yksi ilta ja kaksi päivää Maltalla

 

💋 & Kram

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi torstai, 6 joulukuun, 2018 at 20:34

  Vanhat kaupungit on ihania! ja en yhtään ihmettele, että olette herättäneet huomiota, niin raikas ja ihana tunnelma teidän kuvissa! Varmasti ikimuistoisia hetkiä! 🙂

  • Reply Piyya torstai, 6 joulukuun, 2018 at 20:56

   Todellakin ikimuistoisia hetkiä 😍
   Vanhat kaupungit on vaan niin tunnelmallisia ja niin omanlaisia vaikka jollakin lailla samanlaisia.
   Kiitos Virpi 💋

 • Reply Christa /Traveldreamer perjantai, 7 joulukuun, 2018 at 19:41

  Ihanan näköisiä nuo Mdinan kujat. Tuollaisissa vanhoissa kaupungeissa vain on sitä jotakin. Malta on jo pidempään ollut bucket-listalla, mutta aina joku muu on ajanut edelle. Nämä sinun postaukset saa kyllä haikailemaan tuonne.

  • Reply Piyya perjantai, 7 joulukuun, 2018 at 20:15

   Olen samaa mieltä siitä, että noissa kujissa ja vanhoissa kaupungeissa vaan on sitä jotain.
   Suosittelen ehdottomasti sinua nostamaan Maltaa siellä sinun bucket listalla , uskoisin sinun viihtyvän hyvin siellä. Kiva jos olen saanut nostatettua kuumetta jutuillani.
   Kiitos Christa 💋

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 20:25

  Ai että, tykkään noista kapeista kujista. Todella kaunista! Saitte ilmeisesti aika rauhassa olla, kun ei mitään ruuhkaa näy kujilla. Enkä yhtään ihmettele, että seurueenne kauniita naisia on kuvattu 🙂

  • Reply Piyya maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 20:32

   Kujat on nin ihania ❤️ Kujat ja ovet tekee minut onnelliseksi matkalla
   Tämä off season aika oli kyllä todella hyvä aika matkustaa, ei ollut ruuhkia missään. Ja kun ei sitä ruuhkaa ollut niin havaitsi myös helpommin meidän aiheuttaman huomion.
   Kiitos Merja 💋

 • Reply Heli / Heli voyage maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 20:50

  Tyylikkäitä poseerauksia teidän porukalla. Ja kuvausympäristökin toki upea.

  • Reply Piyya maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 20:53

   Kiitos Heli 💋
   Poseerauksia olisi vaikka kuinka paljon. Noita naisia on niin kiva kuvata, onnistmisprosentti on heikommallakin kuvaajalla erittäin hyvä ja ympäristö vain auttaa asiaa 😉

 • Reply Terhi torstai, 13 joulukuun, 2018 at 11:23

  Ympäristö on todellakin kohdillaan ja naiset kuvauksellisia. Olisikin nostalgista käydä taas Maltalla

  • Reply Piyya perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 07:35

   Maailman upeat hienot kaukokohteet ovat tulet niin lähelle, että nämä ihanat lähikohteet unohtuu helposti kaukokohteiden jalkoihin.
   Kiitos Terhi 💋

 • Reply Jaana / jaanaandteemutravels perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 08:17

  Mdina oli mahtava! Itsekin siellä hetken viettänyt muutamia vuosia sitten. Hypättiin aamulla satunnaiseen bussiin Vallettassa ja katsottiin minne se meni. No Mdinaan päädyttiin ja siellä kierreltiin kunnes oli aika palata takaisin. Ihania muistoja tulvahti mieleen kun tämän sinun postauksen luin.

  • Reply Piyya perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 19:02

   Mdina todella oli mahtava !
   Ihana tuottaa ihania muistoja, kiitos Jaana 💋

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 20:21

  Maltalle tekis mieli 🤩

  • Reply Piyya perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 22:13

   Sinne vaan matkaa varaamaan. Nyt on erityisen hyvä aika hintojenkin puolesta.
   Kiitos Tanja 💋

 • Reply Martta / Martan matkassa lauantai, 15 joulukuun, 2018 at 10:11

  Kuvissa ihana aurinkoinen tuulahdus! Kivalta näyttää tuo Midan kaupunki, onko se kaukana Valletasta? Malta on ollut pitkään haaveena ja utelen minkälainen mahtaa olla lämpötila siellä tähän aikaan vuodesta?

  • Reply Piyya lauantai, 22 joulukuun, 2018 at 11:25

   Marraskuuun puolivälissä oli vielä reilusti +20 jopa +26 yhtenä hetkenä !
   Mdina on aika lailla keskellä Maltaa mutta olisiko noin 20 minuuttia taksilla. Ehdottomasti varaat matkan Maltalle 👍
   Kiitos kommentista 💋

 • Reply Eve, Jetlaggies lauantai, 15 joulukuun, 2018 at 22:15

  Käytiin Mdinassa pari vuotta sitten. Ihana palata noille viehättäville kujille juttusi aurinkoisen myötä <3

  • Reply Piyya lauantai, 22 joulukuun, 2018 at 11:28

   Kiitos Eve 💋
   Olipa myös mieltä virkistävä kommentti

 • Reply Sandra sunnuntai, 16 joulukuun, 2018 at 06:45

  Kauniita kuvia tutusta kaupungista. Mdina on kuulemma entistä erityisempi juuri auringonlaskun jälkeen ja kujat täyttyvät taianomaisesta tunnelmasta. Tuolloin pääsee kotiin ihan tavallisella paikallisbussilla (kohtuumukavasti jos asuu Valletassa tai Sliema/ St Juliansissa). Yksi lempipaikkojani Maltalla 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 22 joulukuun, 2018 at 11:30

   Kiitos Sandra 💋
   Seuraavalla kerralla menen Mdinaan auringonlaskun aikaan. Voin todella kuvitella kujien taianomaisuuden ja auringonlaskua olisi kiva katsella terassilla istuen.

  Leave a Reply