Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Yhdistyneet arabiemiirikunnat

4 syytä miksi unelmalomani Emiraattien Sharjahissa lässähti

lauantai, 3 marraskuun, 2018

Palmuja, valkoista hiekkaa, aurinkoa pilvettömältä taivaalta, ruskettunut iho, maailman moderneimmat ihmeet silmien alla, shoppailua aamusta iltaan ja koko maailman ravintolatarjonta edessäni. Mikä voi mennä pieleen jos loman odotukset ovat nämä ja kohteena Emiraatit ?

 

Oikeastaan kaikki yllä olevat asiat toteutui omina palasinaan, mutta jostain syystä ne ei kuitenkaan tuntunut tuolla tammikuussa 2016 tehdyllä matkalla millään lailla kohtaavan. Mitkä seikat sitten sai aikaan unelmalomani lässähtämisen ? Oliko syynä sairastumiseni vai se etten vaan tykästynyt kohteeseen ?

 

 

1. Sharjah

Vierailin neljässä eri emiraattikunnassa seitsemästä. Sharjahissa, Dubaissa, Abu Dhabissa ja Ajmanissa. Sharjah oli niistä minun silmiin omalaatuisin ja tietenkin se jossa majapaikkani sijaitsi. Sharjah on ikivanha kaupunki, jossa on ollut asutusta jo viistuhatta vuotta ja myös perinteisin emiraattikunnista. Sharjahista löytyy vanha kunnostettu souk, mutta ei yhtää kauppakeskusta. Toki Dubain houkutukset on vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä mutta kuitenkin. Minust tuntui, että pientä supermarketiakin sai etsiä todella pitkään, onneksi tunsin oloni täysi  turvalliseksi kävellessäni kaduilla yksin Eurooppalaisen naisena. Se tästä matkasta olisikaan enää puuttunut, että olisin joutunut tuntemaan oloni epämukavaksi.

Sharjahia kutsutaan myös kuivaksi Emiraatiksi, ei autiomaan vuoksi vaan Sharjahin alkoholikiellon vuoksi. Sanotaan, että jopa alkoholin kuljettaminen Sharjahin läpi on kiellettyä. Sharjahiin matkaavat konkarit olivat kuitenkin kaikki varustautuneet tax freestä ostetuilla pulloilla. Minusta alkoi tällä lomalla ajoittain tuntua olevani riippuvainen alkoholista. Ilmeisesti kun sitä ei ole saatavilla, sitä kaipaa. Toki viinilasillinen jos ei toinenkin kuulu yleensä lomaani illallisella, tällä lomalla se ei kuulunut.

Olihan Sharjahiin rakennettu upeita kävelypromenadeja vesistöjen yhteyteen ja rakennukset oli ihan yhtä hienoja ja hulppeita kuin Dubaissa mutta Sharjah vaan jätti minut kylmäksi. Ajman oli huomattavasti vapaampi, Dubai on Dubai ja Abu Dhabissa on Sheikh Zeyed Grand moskeija.

 

 

2. Pitkät matkat joka paikkaan

Erityisesti minua häiritsi lomallani se, että joka paikkaan oli pitkä matka. Joka paikkaa  piti matkustaa linja-autolla, taksilla tai metrolla. Aina piti ottaa joku väline liikkumiseen, kävellen ei päässyt mihinkään, okei liioittelen ehkä pikkasen. Minusta kuitenkin tuntui, että välimatkat oli pitkät ja  liikkumiseen paikasta toiseen kului turhan paljon aikaa lomastani. Tähän on varmasti osasyynä myös majoittumiseni Sharjahissa josta oli matkaa Dubain huvituksiin. Hotellit toki tarjosi useita ilmaisia kyydityksiä päivittäin Dubaihin, joten aina jotain hyvääkin kaikessa kurjuudessa.

Kaikesta huolimatta nautin matkoillani siitä, että haahuilen ympäriinsä kamerani kanssa ja istahdan virkistäytymään johonkin kahvilaan tai ravintolaan kun sille tuntuu. Emiraateissa tulee mennä jollakin kulkuneuvolla alueelle, jossa kahvilat tai ravintolat sijaitsevat tai sitten kauppakeskuksiin.

Sharjahin kahvila, huvittelu ja illanvietto alue löytyy Al Qasbasta. Sinnekin pitää todennäköisesti ottaa taksi hotellista.

 

3. Väsynyt vierastyövoima

Vierastyövoimasta avauduinkin jo Abu Dhabin moskeijaa koskevassa kirjoituksessani. Ihan ensimmäisiä asioita joihin havahduin lomallani oli vierastyövoiman määrä ja heidän väsynyt olemus. Kaikki kaupat, ravintolat ja hotellit pyörivät vierastyövoiman työpanoksen voimin. Sain vain hyvää kohtelua joka paikassa mutta hymy vain käväisi minua palveleva henkilön huulilla ja katosi saman tien kohtaamisen jälkeen. En voinut olla näkeväni niitä kaikkia väsyneitä työläisiä metroissa, ohi kiitävissä busseissa ja kuorma-autojen lavoilla. Kaikki luksus sai todella uuden hintalapun silmissäni. En tietenkään ollut tietämätön asiasta ja tiedän , että mahdollisuus saada tehdä työtä Emiraateissa on monelle vierastyöläiselle kuin lottovoitto. Maailman epätasa- arvoisuus vain lyö vasten kasvoja aika radikaalisti sen kaiken ulkokultaisuuden keskellä.

 

4. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä keuhkoputkentulehdukseen sairastuminen

Jouduin hakeutumaan paikalliselle klinikalle, joka sattui onneksi olemaan ainoastaan noin 300 metrin päässä hotellilta heti lomani alkajaisiksi. Yhden illan ja päivän yskittyäni ja kuumeen hipoessa Burj Khalifan korkeuksia minun oli luovutettava ja mentävä lääkärin vastaanotolle. Olisin tilannut lennot kotiin toisena iltana jos olisin jaksanut nostaa tabletin lattialta ja avata se.

Naislääkäri päästi minut vastaanotolle ja määräsi samassa huoneessa olevan sairaanhoitajan ottamaan joitakin kokeita ja mittaamaan verenpainetta. Lääkäri keskittyi surffailemaan koneellaan netin ihmeellisessä maailmassaan ja mutusteli taateleita samalla aikaa. Sain kuitenkin erittäin hyvää hoitoa ja arsenaalin lääkkeitä. Lääkäri määräsi vielä käymään uudelleen seuraavana iltana, hän halusi tarkistaa lääkkeiden purevuuden. Vaihtoehtona oli siinä vaiheessa vielä sairaalahoito.

Lääkkeet purivat, mutta olin erittäin heikkokuntoinen koko kaksi viikkoa kestäneen lomani aikana. Jouduin hakeutumaan lääkäriin vielä kotiin palattuani. Tietenkin tällä oli suuri vaikutus kaikkeen kokemaani ja voimiini nauttia kaikesta ympärilläni olevasta.

 

Tunnelmat loman jälkeen ja onko mieleni muuttunut ?

Muistan hyvin, että palattuani kotiin olin aika vakaasti sitä mieltä, että Emiraatit on minun puolestani nähty. Itse asiassa mieleni on alkanut muuttua vasta lähiaikoina. Olisihan tuo nyt helppo lomakohde talvella, lyhyet lentomatkat ja aika takuu varma aurinko. Se on kuitenkin varmaa, etten mahdollisella seuraavalla kerralla majoitu Sharjahiin. Ehkä tässä täytyy vielä kokeilla tuota perinteistä Dubaihin lomaa joskus.

 

 

 

* Onko sinulla kokemuksia Sharjahista ? 

 

💋 & Kram

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Emma lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 10:06

  Samat fiilikset! Me lomailtiin Sharjahissa varmaan joku 10 vuotta sitten lomalla eikä oikein kelitkään suosineet. Mihinkään ei päässyt kävellen ja vissiin syötiinkin sen takia melkein aina hotellilla (ei oo kyllä oikeestaan mitään muistikuvia syömisestä, joka kertoo paljon koska ruoka on mulle matkoilla niin tärkeässä roolissa). Ja lisäksi tuo vierastyöläisten asema ja muu ei kyllä saa haluamaan Emiraatteihin uudestaan. Olipa tylsää että jouduit vielä kaiken lisäksi sairastamaan koko loman!

  • Reply Piyya lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 10:52

   Siis minähän unohdin tuon kohdan viisi. Ruoka ! Ensinnäkin kaikki ruoan tuoksu yökötti minua ensimmäisen viikon ja toisella viikolla söin sitä hotellin ei niin hyvää ruokaa. Ja ruoka elämyksethän on aina matkojen kohokohtia.
   Ja ei ne ilmat oikein minunkaan lomaani suosineet ensimmäisellä viikolla….tosin silloin se hotellin sänkyihin tuli tuttuakin tutummaksi.
   Ja edelleen tosi ristiriitaiset tunnelmat paikasta.
   Kiitos Emma kommentista ?

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 10:28

  Mielenkiintoinen kertomus. Itseäni ei jostain syystä Dubai tai Arabiemiraatit yleensäkään kiinnosta tai vedä puoleensa millään tavalla. Toisaalta haluaisin siellä käydä, mutta pelkään että fiilikseni paikasta on enne, enkä viihtyisi ja sitten vain harmittaisi. No nähtäväksi jää, mutta todennäköisesti en ainakaan Sharjahiin lähde. 🙂

  • Reply Piyya lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 10:55

   Kiitos Virpi ?
   Hyvin ristiriitaiset tunnelmat myös minulla edelleen koko paikasta. Sinun juttujasi lukeneena saattaa olla, että sinua häiritsisi myös se aitouden puute se ettet pääse vaan kävelemään ja ihmettelemään niitä maailman pienempiä ihmeitä. Sitten kuitenkin siellä on myös elämyksiä ?
   Mutta joo, et sitten mene Sharjahiin !

 • Reply Soile / Aidan Takana lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 14:47

  Harmi että sairastuit noin pahasti!
  Mä olen ollut Dubaissa 5-6 kertaa ja Abu Dhabissa kaksi kertaa, ja tykkään molrmlsya tosi paljon. Sharjahissa olen ollut vain päiväreissun, oli kyllä kiva nähdä, mutta en todellakaan valitsisi majoittua sinne.
  Ruoka on kyllä myös ollut hyvää joka reissulla, varsinkin arabialainen ja intialainen.
  Toivottavasti päätät vielä lähteä Emiraatteihin, ja saada paremmat muistot sieltä!

  • Reply Piyya lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 16:34

   Niin suosittuhan tuo Dubai ja Abu Dhabi on että ilmeisesti tuo kokemus Sharjahista ja monen muun asian lopputulema oli se että matka ei vastannut odotuksiin mutta ei myöskään antanut uusia yllätyksiä.
   Viime aikoina olen kuitenkin ruvennut miettimään uusiksi ja katsotaan miten käy.

 • Reply Christa lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 19:54

  Sarjah on käymättä, eikä kyllä erityisesti ole tarvetta käydäkään. Omat fiilikset Arabiemiraateista ovat kyllä ihan positiiviset. Alkoholiakin sai sielllä missä käytiin. Runoon kyllä totta, että ympäriinsä käveleminen ei oikein ole helppoa tuolla päin. Vähän kuin USA:ssa. Me majoitumme ensi viikon reissulla Dubai Marinassa, koska ymmärsin, että siellä onnistuisi myös kävely.

  • Reply Piyya lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 20:37

   Teidän matka on jo näin lähellä, jeeeee !!
   Dubai marina jäi minulta käymättää ja se tosiaan harmittaa. Kiva, kohta saan sinulta tuoreet kuvat ja tunnelmat, sitten saankin ruveta harkitsemaan taas uudestaan, että pitäisikö sittenkin lähteä uudestaan. Ja sinä voit suosista jättää Sharjahin väliin.

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, 4 marraskuun, 2018 at 17:50

  Varmasti vaikuttaa matkakokemukseen, jos joutuu vähissä voimissa ja kipeänä kiertelemään! Mutta eihän kaikista paikoista tosin tarvitsekaan pitää. : ) Se, ettei pääse kävellen tai kätevästi julkisilla paikasta toiseen on kaupunkilomilla vähän kurjaa, minulla on tästä kokemuksia Sao Paulosta, vaikka rakastuinkin metropoliin Uber-kyytienkin voimin. En ole käynyt Arabiemiraateissa, mutta lähtisin mielelläni – hyvä tietää tuosta Sharjahista, ehkä en siis suuntaa heti ensimmäisenä sinne!

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 4 marraskuun, 2018 at 20:08

   Vaikuttihan tuo sairastelu kokemukseen, se mikä minua edelleen mietityttää, että kuinka paljon.
   Uberit on mulla vielä kokeilematta, ehkä mulla on ne metropolitkin käymättä ?
   Kyllä Arabiemiraatit on nähtävä mutta Sharjahin voi jättää väliin.

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 4 marraskuun, 2018 at 21:45

  Ei tosiaan paikkana vaikuta kovin innostavalta ja huonoa tuuriakin sairastumisen suhteen sulle sattunut. Ei tosiaan omilla matkasuunnitelmalistoilla ole tämä paikka.

  • Reply Piyya maanantai, 5 marraskuun, 2018 at 19:54

   Voit mun suosituksella jättää suosiolla Sharjahin pois listoiltasi ?
   Pyrin aina löytämään hyvän kaikesta mutta tästä paikasta nyt en pysty innostumaan, muista jutuista kyllä tuolla lomalla.

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, 7 marraskuun, 2018 at 21:25

  On kurjaa, milloin unelmaloma ei vastaakaan odotuksia. Joitain näistä pettymyksistä olisi ehkä ollut vältettävissä selvittämällä, millainen kohde on. Alkoholittomuus ja ostareiden puute olisi kuitenkin helposti googlattavissa. Toisaalta minä olen viimeinen sanomaan mitään suunnittelusta, koska yleensä lähden kaikkialle aivan kahta kättä heilutellen ilman juuri minkäänlaista ennakkokäsitystä mistään. 🙂

  • Reply Piyya torstai, 8 marraskuun, 2018 at 06:57

   ??
   Kiitos Annika ?
   On ihan totta, että osan tuosta loman lässähtämisestä olisi voinut välttää paremmalla suunnittelulla. Toisaalta tämäkin oli kokemus ja onpahan tarinaa mitä jakaa muille.
   Ja onneksi tuolla lomalla oli niitä tähtihetkiäkin.

 • Reply Sanna keskiviikko, 7 marraskuun, 2018 at 22:49

  Mulla oli itselläni ihan toi sama juttu, että ärsytti suunnattomasti nuo pitkät välimatkat. Oon aina tottunut kävelemään paljon matkoilla ja tuolla tarvitsit joka kerta jonkunlaisen menopelin alle…

  • Reply Piyya torstai, 8 marraskuun, 2018 at 07:01

   Kiitos Sanna kommentista ?
   Sama, kävelen yleensä tosi paljon lomillani, mutta tuolla se oli kyllä aika mahdotonta. Vaikka tulihan sitä käveltyäkin mutta se oli niin erilaista. Metrosta esimerkiksi putkea pitkin ostoskeskukseen….tulihan siinä aina muutama askel ?

 • Reply Jenni torstai, 8 marraskuun, 2018 at 14:36

  Hyvä se on kirjoittaa ja lukea myös näistä ei-niin-onnistuneista reissuista, kaikki ei aina voi mennä putkeen ja aikuinenkin voi sairastua matkalla. Me ollaan käyty kerran Dubaissa ja olihan se huikea paikka. Me käytettiin jonkin verran metroa, mutta niillä asemillakin oli ihan järjettömän pitkät kävelymatkat. Mä olin vielä raskaana, niin hypättiin sitten aika usein taksiin (joka ei maksanut oikein mitään). Alkoholittomuus ei vaivannut mua tuolloin, ja oli kiva kun tarjolla oli muutakin kuin Kokis Lightia, mm. erilaisia hedelmäpirtelöitä yms 🙂

  • Reply Piyya perjantai, 9 marraskuun, 2018 at 07:44

   Kiitos Jenni ?
   Reissuista kertominen saa vähän väriä kun kaikki ei ole ihan mennyt putkeen. Loma tosiaan lässähti mutta ei se huono ollut.
   Suurin asia oli varmasti se voimattomuus jonka tuo tauti aiheutti. Viimeisenä iltana pääsin syömään Irakilaisen Dubaissa asuvan rouvan kanssa ja silloin juuri nuo hedelmäpirtelöt vei kielen mukanani sen kaiken upean ruuan kanssa jonka hän meille tilasi.

 • Reply Terhi torstai, 8 marraskuun, 2018 at 18:24

  Nuo ovat kaikki hyviä syitä olla pitämättä Sarjahista. En ole tosin ollut siellä mutta Dubaissa on melkein sama juttu, kävellen ei pääse mihinkään. Vierastyöläisten elämä on hyväksikäyttöä pienen palkan ja huonon kohtelun takia.

 • Reply Piyya perjantai, 9 marraskuun, 2018 at 07:46

  Kiitos Terhi ?
  Loman elämyksiä kaikki niin ne hyvät jutut kuin huonotkin. Tämä oli kyllä reissu jota ei ihan heti unohda ?

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 10 marraskuun, 2018 at 13:49

  Harmi, että sairastelit lomallasi! Me vierailtiin Dubaissa ja Abu Dhabissa juuri tuolloin tammikuussa 2016. Olo oli vähän samanlainen. Tavallaan tiesi, mitä odottaa, mutta mikään ei oikein kolahtanut. Mä tykkään myös paikoista, joissa voi helpommin kävellä paikasta toiseen tai käyttää metroa helposti. En ole varma palaanko enää koskaan koko maahan, ei ole ainakaan mitään tarvetta. Sheik Zayedin moskeija sentään oli mielestäni näkemisen arvoinen.

  • Reply Piyya perjantai, 16 marraskuun, 2018 at 22:22

   Sheikh Zeyedin moskeija todella oli näkemisen arvoinen ja sitä hehkutinkin edellisessä postauksessa.
   En tosiaan tiedä auttaisiko uusi matka vai saisinko vaan vahvistuksen näille ajatuksilleni. Toki tiedän että tuo huono kunto vaikutti asioihin ja paljon.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, 10 marraskuun, 2018 at 16:29

  Olen käynyt Dubaissa mutta en näissä muissa kaupungeissa mikä itseasiassa vähän harmittaa. Meille kävi juurikin noin Japanissa. Eli kun oltiin siellä, niin mentiin sellaista vauhtia, että viimeisinä päivinä todettiin ettei takaisin tarvi tulla. Nyt kun asiaa on hetki mietitty, ollaankin tultu siihen tulokseen, että se oli yksi parhaista paikoista joissa ollaan käyty. Harmi että sairastuit. Se varmasti vie pois lomafiilistä.

  • Reply Piyya perjantai, 16 marraskuun, 2018 at 22:33

   Sairastuminen todella vei voimani ja ihan varmasti vaikutti kokemukseen.
   Ihana tuo Japani tarina, joskus joku paikka todella jää sieluun ja ihanan kokemuksen ymmärtää vasta myöhemmin. Japani on varmasti hyvin kiehtova !
   Kiitos Paula kommentista ?

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 10 marraskuun, 2018 at 18:59

  Sharjahista ei kokemuksia, mutta kuulostaa paikalta joka jää minulta väliin. Dubaissa olen käynyt ja yksi kerta riitti sinnekin. Pitkät välimatkat ärsytti sielläkin. Kaupunkia ei oltu tehty kävelijöille vaan joka paikkaan piti mennä taksilla tai bussilla. Se oli tiedossa, joten ei mitään yllättävää. Minäkin tykkään enemmän sellaisista kohteista, joissa pääsee kävellen mahdollisimman moneen paikkaan.

  • Reply Piyya perjantai, 16 marraskuun, 2018 at 22:35

   Juu, tuolla kokemuksella sinun ei tarvitse mennä uudestaan. Sharjahiin en mene minäkään. Katsotaan jos tie vie vielä Dubaihin vai viekö muut kohteet maailmalla voiton. Kävely jaihmettely on parasta.
   Kiitos Merja ?

 • Reply Anna K lauantai, 10 marraskuun, 2018 at 22:04

  Mäkään en tykkää pitkistä välimatkoista lomalla. Mieluiten kaikki pitää olla kävelymatkan päässä, haluan olla aina ihan ytimessä.
  Harmi, että sairastuit, se on lomalla kurjaa. Mutta onneks oli hyvät lääkäripalvelut.

  • Reply Piyya perjantai, 16 marraskuun, 2018 at 22:38

   Lääkäripalvelut oli kyllä todella hyvät !
   Kävely matkakohteissa on vaan niin kivaa. Toki voin käyttää liikkumiseen jotain välinettä, paikasta toiseen. Mutta siellä perillä en enää haluaisi taas ottaa jotain välinettä alleni.
   Kiitos Anna ?

 • Reply Emilia / maailmanlaidalla torstai, 15 marraskuun, 2018 at 10:01

  Lomailtiin aikoinaan, olisiko ollut joskus 2002 Sharjahissa lasten kanssa. Silloin kohde tuntui oikein hyvältä vaihtoehdolta, kun ranta ja hotellin allas olivat hyvät. Toki muutoinkin jäi ihan hyvät muistot paikasta. Mutta reissun lähtökohdat olivat täysin erilaiset, kuin aikuisten reissuille, eikä tavoitteena ollut silloin muuta kuin nauttia rennosta ja kiireettömästä rantalomasta lasten kanssa.

  Abu Dhabissa vierailin alkuvuonna ja se jäi minulle vähän etäiseksi, enkä oikein innostunut siitä. Toki siellä on upeita paikkoja nähtävänä, jotka olivat omalla ”pakko nähdä kerran elämässä” -listalla.

  Mutta Dubai… Se on yksi lempikohteistani. Sinne voisin mennä uudelleen ja uudelleen. Itse saan sieltä kaiken sen, mitä lomaltani haluan. Aurinkoa, shoppailua, hyvää ruokaa ja rentoa oloa. Etäisyydet ovat toki suuret ja itse olen vannoutunut metron käyttäjä siellä. Katson hotellin aina niin, että siitä on kävelymatka metrolle.

  Mutta nämähän ovat aina makuasioita ja jokasella on onneksi oikeus tykätä tai olla tykkäämättä.

  • Reply Piyya perjantai, 16 marraskuun, 2018 at 22:42

   Onneksi meillä on oikeus tykätä tai olla tykkäämättä eri kohteista. Ja minuahan tosiaan hiukan kaivelee tuo loman lässähtämisen ja ajatus siitä että olisiko se voinut olla jotain ihan muuta terveenä ja Dubain puolella ?
   Kiitos Emilia ?

  Leave a Reply