Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Eurooppa

Vain yksi ilta ja kaksi päivää Barcelonassa

tiistai, 16 lokakuun, 2018

Olimme samaisen naisporukan kanssa, jonka kanssa lähdemme Maltalle nyt marraskuussa, Barcelonassa vuonna 2014. Silloisella matkalla meitä oli ainoastaan neljä, nythän meitä on lähdössä seitsemän. Näillä meidän naismatkoilla olemme perinteisesti kävelleet paljon, koska mielestämme näemme kävellen niin paljon enemmän kuin bussin tai metron ikkunasta.

Tämä postaus tuskin antaa kenellekään mitään uusia vinkkejä uusista kohteista Barcelonassa, mutta kertoo toivottavasti miten paljon ehtii lyhyessä ajassa nähdä  ja kuvat kertovat toivottavasti miten kivaa meillä oli. Harmittavasti vaan en ole pystynyt näin syysloman aikaan saada lupaa matkakavereiltani niiden kuvien julkaisemiseen missä he ovat mukana.

Olimme vuokranneet asunnon booking.comin kautta La Ramlan sivukadulta, josta mielestämme oli hyvät yhteydet kaikkeen siihen mitä me halusimme nähdä tuon parin päivän aikana. Saimme asunnon avaimen säilytyslaatikon lukituskoodin kätevästi sähköpostiin muutamaa päivää ennen matkaamme ja jännityksestämme huolimatta kaikki sujui ihan niinkuin paperissa oli lueteltu.

 

Ensimmäinen ilta

La Ramblaa Barcelonetaan, Barri Goticin läpi 

Halusimme ehdottomasti nähdä Barcelonaan rantaviivan, vaikka emme koskaan ehtineet sinne aurinkoa ottamaan. Ihana pitkä rantahan tuo tälle suurkaupungille yhden sen ominaispiirteistä, helppous yhdistää ranta ja kaupunkiloma.

Pienen kävelyretken ja ruokailun jälkeen uuvahdimme ihan täysin ensimmäisenä iltana, sangriatkin oli niin suuria, että puolet jäi lasiin ! Onko se edes mahdollista ? Kummasti se matkustaminen vaan väsyttää, kun sen lentämisen lisäksi ajetaan aamuyöstä Vaasasta Helsinkiin.

Ensimmäinen päivä

La Sagrada 

Aamupalan jälkeen oli ihan selvää, että suuntaamme kohti La Sagradaa ja vaikka olimme ajoissa liikenteessä oli jono syyskuun puolesssavälissäkin niin mahdottoman pitkä heti aamusta, ettemme edes harkinneet jonottamista itse. Ja olihan tuo nyt kaunis ihan vain pää kenossa katsoenkin. Sieltä suuntasimmekin sitten Park Guelliin. Eihän tuo puisto ihan nurkan takana ole, mutta pari sopivaa juomataukoa ja virkistävä lounas väliin niin ei se niin pitkääkään matka ollut.

Parc Guell

Lämmin päivä ja auringossa hehkuvat mosaiikit, voiko niistä olla pitämättä ?

 

Toinen päivä

 Hop on hop off Barcelona 

Minä hyppäsin aamusta Hop on hop off bussiin, eli ei ihan kävellen nähty koko Barcelonaa. Itse asiassa kiersin aika nopeasti bussilla kaupungin. Hyppäsin bussista ainoastaan Montjuicin puistossa, joka tekikin minuun sellaisen vaikutuksen, että halusin viedä matkaseuralaiseni sinne illalla ja onneksi he halusivat lähteä mukaani.

Mercat de la Boqueria

Yksi seurueestamme jäi Barcelonaan kaduille shoppailemaan ja teimme treffit minun bussi kierroksen jälkeen ja kun hän oli saanut ostoksensa tehtyä. Mercat de la Boqueriassa nauroimme vedet silmissä toisillemme. Menimme ihan sekaisin siitä määrästä hedelmiä ja marjoja ja ja ja… ” kato noita vadelmia ja noita mustikoita” aivan kuin ne olisi tupsahtanut meidän silmien eteen ensimmäistä kertaa elämässä. ELÄMYS isolla E:llä

Lounastimme La Catedralin kupeessa parhaat mahdolliset tapakset. Valitettavasti ravintolan nimi on jäänyt unholaan.

Outlet village La Roca 

Seurueestamme kaksi henkilöä lähti viettämään toista päivää outlet Village La Rocaan ja he eivät todellakaan tullut takaisin tyhjin käsin. Oli laukkua, vaatetta ja kenkää ja edelleen muistelevat ja lähtisivät heti uudestaan sinne jos Barcelonaan eksyisivät. Bussit outlet kylään lähti aamulla ja palasivat myöhään iltapäivästä takaisin.

Montjuicin puisto 

 

Lisäksi

Tapaksia ja sangriaa

Oi että minulla on ikävä kunnon tapaksia ja sangriaa loistavassa seurassa auringon helliessä matkalaisia. Tuulen ja sateen viuhoessa ikkunoihin varaisin matkan nyt heti jos saisin matkaseuraa mukaani.

 

* lähtisitkö sinä tuulta ja sadetta pakoon ? 

 

💋 & Kram

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Susanna tiistai, 16 lokakuun, 2018 at 22:41

  Hyvä että saitte koodin jo etukäteen, kaikki eivät niin toimi. Itse petyin Tukholmassa kun host jätti ilman loma-asunnon avainta ja avain oli piilotettu johonkin pyöräkellariin. Tiedon sai vasta varauksen ja maksun jälkeen. Barcelonassa tykkäsin venesatamasta, kävin keväällä. Myös parc Güellin puisto kiinnosti mutta yhtenä kesänä jonot olivat portilta ulos asti

  • Reply Piyya keskiviikko, 17 lokakuun, 2018 at 16:04

   Meitä todella jännitti, että toimiikohan kaikki ne koodit , jotka meille oli lähetetty. Saavuttiin kohteeseen vielä illalla ja se jännitys, pitääkö tässä ruveta etsimään muuta yöpymistä 😉
   En ihastunut Barceloonaan ensisilmäyksellä, mutta se on hiipinyt mieleeni viime iakoina useammin ja useammin.

 • Reply Merja torstai, 18 lokakuun, 2018 at 20:17

  Kiva kuulla, että lyhyessäkin ajassa saa kaupungista paljon irti. Juuri nyt ei ole aikaa pitkiin reissuihin ja vähän aina mietityttää minne ”kannattaa” lähteä viikonloppureissulle.

  • Reply Piyya torstai, 18 lokakuun, 2018 at 20:33

   Minusta lyhyessä ajassakin saa yllättävän paljon irti jopa suurkaupungeista. Vähän paneutumista se tarvitsee kohteeseen etukäteen, että tietää mihin päin suuntaa.
   Katsotaan kuinka meidän käy taas marraskuussa Maltalla ? ei olekaan vain kaupunki valloitettavana vaan kokonainen valtio ?

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 13:28

  Taas iski matkakuume Barcelonaan. Se on jo ollut liipasimella useasti mutta aina tulee eteen muuta! Nuo ruokakuvat näyttivät kylläihan liian hyviltä! Hop on off on kyllä todella hyvä tapa ottaa uusi kaupunki haltuun.

  • Reply Piyya maanantai, 22 lokakuun, 2018 at 07:40

   Hop on hop off on kyllä hyvä tapa saada kokonaiskuva kaupungista. Se. Jälkeen voi suunnata omille teille.
   Viime viikolla muistelimme noita annoksia yhden matkalla olleen kanssa ja totesimme, että noita haluaisi kyllä maistaa uudelleen.

 • Reply Kthetraveller sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 21:08

  Kattelin kuvistasi, että melkoisen samat nähtävyydet käytiin läpi lokakuussa 2013. Ensimmäisen illan ensimmäisestä kuvasta paistaakin tuskanhikiset fiilarini Barcelonasta. Ihmisiä oli vain liikaa. Ymmärrän, että paikallisia ketuttaa turistimassat, mutta onhan se vähän tylsää, että osa paikallisista on turisteja kohtaan niin agressiivisiä.

  • Reply Piyya maanantai, 22 lokakuun, 2018 at 07:45

   Meitä ahdisti ehkä La Ramblalls, mutta muuten ei ollut niin paljon niitä massoja. meidän tiellä. No jono Sagradaan oli kyllä jäätävä. Onneksi me saimme aika kivan kuvan Barcelonasta, vaikka ei se mun suosikiksi noussut. Lähes kaikki muut ovatkin jo käyneet toistamiseen tai jopa kolmannen kerran siellä.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA torstai, 25 lokakuun, 2018 at 08:26

  ”Kummasti se matkustaminen vaan väsyttää, kun sen lentämisen lisäksi ajetaan aamuyöstä Vaasasta Helsinkiin.”
  TÄMÄ^
  On ihan eri asia lähteä Helsingistä liikenteeseen, kun ensin lennellä aamuyöstä Helsinkiin ja jatkaa siitä eteenpäin. Itse lennän Oulusta ja voin sanoa, että kun on klo 0400 herännyt ja istuu 0600 koneessa ja jatkaa siitä vielä 3-4 tuntia kohti Eurooppaan, niin kyllä uni maittaa jo alkuillasta!

  • Reply Piyya torstai, 25 lokakuun, 2018 at 08:54

   Kyllä, tuo on niin tuttua. Välillä lennän sen tunnin Helsinkiin odotuksineen, mutta useimmiten ajan yksin sen 4-5 tuntia ja siihen sitten se lento Eurooppaan päälle. Ensimmäiselle illalle on turha yrittää suunnitella mitään muuta kuin pientä suupalaa ja pää tyynyyn. Muut suunnitelmat jää kyllä suunnitelmiksi ?

 • Reply Sanni/Revontulia repussa lauantai, 27 lokakuun, 2018 at 10:55

  Paljon ehditte lyhyessä ajassa nähdä! Kiva että on tollanen porukka, että voi välillä jakaantuakin niin, että toiset menee halutessaan esim. shoppailemaam, toiset tekee sillä aikaa jotain muuta. Itsekin todennut, että näin onnistuu matkat kaveriporukassa parhaiten! ?

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla lauantai, 27 lokakuun, 2018 at 11:19

   Me ollaan aika tehokkaita ?
   Tää porukka on kyllä ihan mahtava matkaseura. Odotan kovasti seuraavaa kahden viikon päästä alkavaa Maltan reissuamme. Sinne meitä on tosiaan lähdössä seitsemän naista. Kaikki löytävät varmasti seuraa omille jutuilleen jos halutaan välillä vähän eriytyä.

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, 27 lokakuun, 2018 at 16:45

  Kävin itse työn takia vähän samanlaisen 2 yötä, 1,5 päivää piipahduksen Barcelonassa alkuvuodesta ja hyvin samoja ratoja kuljin 🙂 Kiva kaupunki ja olin ehkä juuri sopivasti sesongin ulkopuolella, että Sagradaankin pääsin ilman jonotusta. Mutta moni asia jäi näkemättä, pakko siis mennä vielä uudestaan!

  • Reply Piyya lauantai, 27 lokakuun, 2018 at 16:50

   Se tunne tosiaan jäi, että uudestaan pitää vielä tulla. Paljon ehdittiin lyhyessä ajassa mutta paljon jäi näkemättä. Olisihan sitä päästä jalkapalloilun katsomaan Barcelonassa ?

  Leave a Reply