Yleinen

Seikkailijatar vai Maija matkailija

keskiviikko, lokakuu 10, 2018

Kumpi minä olen

Lähdinpä tämmöistä pohdiskelemaan näin puoli vuotta bloganneena. Asuuko minussa aito seikkailija vai tasapaksu matkailija. Miksi minä nyt sitten tämmöistä mietin ?  Ehkä siksi, että olen oman bloggaamisen myötä alkanut lukemaan muiden blogeja ihan toisella silmällä. Huikeita seikkailuja ja matkoja tullut vastaan, jotka on inspiroinut ja saanut siivet omille matka haaveille. Itsehän olen tosiaan matkustanut enimmäkseen aika turvallisesti Euroopan sisällä.

Rakastan matkustamista

Helppo sanoa, että rakastan matkustamista, mutta rakastanko oikeastaan itse matkustamista vai kiehtooko minua enemmän uuden näkeminen ja joskus vanhan tutun paikan uudelleen kokeminen ? Minähän en oikeastaan viihdy kovinkaan hyvin lentokoneessa, joka on yksi niistä syistä siihen, että olen pysynyt lähinnä Euroopassa. Tulen lentokoneessa niin levottomaksi, tunnen jokaisen ruston polvissani ja ne alkaa ihan kipeytymään lentokoneen ahtaissa tiloissa vaikka ei mun jalat nyt niin pitkät ole. Eikös se oikea seikkailijatar vaan nappaa lennon ihan mihin vaan ja mihin kellonaikaan tahansa kun vaan pääsee matkaan ?

Sä olet niin rohkea

Tämän lauseen olen kuullut niin usein, samoin kuin sen, miten sinä uskallat matkustaa yksin ? Minulle yksin matkustaminen on aina ollut hyvin luonnollista. Olen asunut lähes koko lapsuuteni ja nuoruuteni yksin rakkaan äitini kanssa ja tottunut sekä yksin oloon, että pärjäämään. Tämä on varmasti auttanut minua siinä, etten edes ole ajatellut yksin matkustamisen olevan mitenkään ihmeellistä tai erityisen rohkeaa. Osaan olla sosiaalinen kun niin haluan, mutta viihdyn myös tarvittaessa yksinkin.

Saako seikkailijatarta jännittää ?

Onko ikä tehnyt tehtävänsä ja pistänyt jäitä hattuun ? Minähän en ole enää ihan kakskymppinen, jolloin oma luotto kaikkeen hyvään oli itselläni korkeimmillaan. Uskoin silloin, että niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Jos siis käyttäydyn hyvin, minuakin kohtaan käyttäydytään hyvin ja minulla ei ole hädän päivääkään. Valitettavasti ikä on saanut minut hiukan kriittisemmäksi ihmisluonnetta kohtaan.

Niin moni on kirjoittanut viime aikoina upeita juttuja Kaakkois-Aasiasta vai onko ne vaan pistänyt erityisesti silmääni koska kohde on alkanut kiinnostamaan. Kaikesta rohkeudesta ja yksinmatkustamisesta huolimatta mietin, uskaltaisinko lähteä matkalle, viettämään kahta viikkoa liikkuen yksin paikasta toiseen ? Miksi en uskaltaisi, tekeekään sitä niin moni muukin, mutta minne se seikkailijatar yhtäkkiä piiloutuu tosipaikan tullen ? Olisko kuitenkin huolettomampaa matkustaa ensimmäisen kerran turvallisesti pakettimatkalla ja siinä samalla tutustua miten liikkuisin sitten seuraavalla kerralla siellä omatoimisesti ?

Riippumatto luonnossa vai mukava sänky hotellissa ?

Taisi olla Adalminas Adventuresin postaus , joka sai minut miettimään omaa sisäistä seikkailijatartani. Rakastan tosiaan matkalla oloa, koen ja näen mielelläni uusia paikkoja, mutta minulle taitaa tänä päivänä riittää se hotellin sänky kohteessa. En etsi enää suuria omia rajojani rikkovia elämyksiä, riittää kun saan lukea muiden kokemuksia elämää suuremmista seikkailuista matkoilla. Pitihän tämäkin mennä päästämään suusta. Joudunkohan syömään vielä sanani.

Summa summarum

Enpä taida olla siis suuri seikkailijatar mutta aktiivinen matkailija kyllä, jonka sisällä asuu hullunkurinen seikkailijatar.

 

löytyykö sinun sisältä seikkailija vai Matti / Maija matkustaja ? 

 

💋 & Kram

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Christa /Traveldreamer torstai, lokakuu 11, 2018 at 13:09

  Minä olen molempia. Välillä haluan ajautua seikkailuihin ja tehdä kaiken mahdollisimmat omatoimisesti. Onnistuneita reissuja ja uusia elämyksiä kruunaa vielä vahvistunut itsetunto. Mutta toisinaan on aika ihanaakin ottaa se pakettimatka helppoon kohteeseen ja viettää viikko lähinnä uima-allas-ranta-hotellihuone- kolmiossa. Seikkailureissuilta jää enemmän kokemuksia, mutta jälkimmäisten jälkeen olen kyllä rentouneempi. Tuntuu, että etenkin matkabloggaajana pitäisi olla enemmän seikkailija, jotta olisi kiinnostava ja siisti. Minusta matkailla voi monella tavalla, eikä niissä ole oikeaa tai väärää niin kauan kuin kunnioittaa kohdemaata ja maapalloa.

  • Reply Piyya torstai, lokakuu 11, 2018 at 20:38

   Hyvä kiteytys loppuun, tärkeintä on kunnioitus kohdemaata ja maapalloa kohtaan. Ja eiköhän siinä itse matkustamisessakin oo tärkeintä olla oma itsensä ja omalla mukavuusalueella on sitten seikkailija tai Maija matkalainen ?

 • Reply Kthetraveller torstai, lokakuu 11, 2018 at 19:38

  Minä olen tämmöinen hassu tapaus. Tykkään jännistä seikkailuista, mutta niiden jännien seikkailujen pitää olla turvallisia seikkailuja, sellaisia Maija Matkustajan ja seikkailijan väliltä. Mielelläni kumminkin teen reissuni mieheni/perheeni tai hyvässä ryhmässä, sillä yksinmatkustajaksi minusta ei ole. Itse asiassa ensi kuussa lennän yksinäni Miamiin ja yövyn yksinäni hotellissakin. Luut pitäisi ihan itse rahdata lentokenttähotellin bussiin ja olen kauhusta kankea jo nyt. Elämäni ensimmäinen yksinmatka ja ikää on pian 45 vuotta. Onhan tää pikkasen noloa 🙂

  • Reply Piyya torstai, lokakuu 11, 2018 at 20:42

   Sä et oo yhtään nolo. Ole onnellinen kun sinulla on aina ollut matkaseuralainen jonka kanssa jakaa matkalla koetut kokemukset ja seukkailut. Olen jo kauan aikaa sitten päässyt sen yli että on ikävää syödä yksin, mutta mua harmittaa usein kun en saa sillä hetkellä jakaa jotain kokemusta jonkun itselle tärkeän ihmisen kanssa.
   Sä tuut selvitään ihan superisti ??

 • Reply auringonpaistetta perjantai, lokakuu 12, 2018 at 23:05

  Luulen, että kahta täysin samanlaista matkailijaa ei löydy. Kaikki matkustaa, niin kuin itse kokee parhaaksi☺️ välillä mietin, että olen tosi tylsä matkailija, kun matkustan itse pääasiassa Euroopassa, eikä upeita eksoottisia kohteita usein tule varailtua. Mutta parempi kuitenkin matkustaa niihin kohteisiin ja sillä tavalla kuin itse haluaa, on sitten toisten silmissä tylsä tai rohkea seikkailijatar?

  • Reply Piyya lauantai, lokakuu 13, 2018 at 09:55

   Se on just näin ?
   Jokainen on erilainen ja jokainen kokemus on erilainen eri ihmisille.
   Matkustetaan, seikkaillaan ja nautitaan jokainen tavallamme ?

 • Reply Emilia / maailmanlaidalla sunnuntai, lokakuu 14, 2018 at 22:50

  Itse olen sekä että. Teen paljon omatoimimatkoja, mutta oma paikkansa myös minulla on pakettimatkoille. Riippuu aina vähän, mitä lomalta odottaa. Pakettimatkoissa on yleensä niiden helppous iso plussa ja se on joskus myös paikallaan sekä ennen matkaa että matkalla. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa matkustaa ja jokainen onneksi saa tehdä sen omalla tavallaan. 🙂

  • Reply Piyya maanantai, lokakuu 15, 2018 at 07:58

   Tykkään kanssa molemmista tavoista matkustaa, kunhan vain matkaan pääsee ?
   Minustakaan ei ole oikeaa eikä väärää tapaa, mielellään tietysti niin että itse nauttii tavasta. Oli hauska pohdiskella hiukan omaa lähestymistapaa itseensä matkailijana ?

  Leave a Reply