Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Kreikka Yleinen

Saarihyppelyn hotellit

tiistai, 28 elokuun, 2018

 Kreikan saarihyppelyn hotellit 2018

Edellisessä saarihyppelyni budjettipostauksessa jo totesin, että hotellit olisin varmasti saanut halvemmalla jos olisin tilannut ne aikaisemmin kuin toukokuussa. Matkaanhan lähdin jo 10.6.2018. Tälle matkalle en nimittäin hakenut mitään luksusta, ihan vain simppeliä majoitusta. Majoitusta jossa saa nukkua yönsä omassa huoneessa ja  suihkusta tulisi vettä ja mielellään muutakin kuin kylmää vettä. Nämä kriteerit huomioiden hotellivalintani olivat erittäin onnistuneita.

En ole aamupalahenkilö, joten en käynyt yhdessäkään hotellissa aamupalalla. Tämä on tietenkin vähän hölmöä kun pitäisi osata kertoa jotain hotellista….oho !

En lähde sen kummemmin kirjoittamaan arvosteluja hotelleista koska jokaisessa oli kohtullinen  sänky, jokaisessa suihkussa tuli juuri sen lämpöistä vettä kuin toivoin ja sitä riitti jokaiselle suihkukerralle. Siinähän ne minun toiveeni hotellilta oli. Alla muutama sana kuvien kera hotellivalinnoistani.

 

Rodos – Hotel Savoy 

Muut kuvat hotellista ovatkin hävinneet taivaan tuuliin

Hotelli on hiukan kulunut ja väsyneen oloinen. Sijainti oli mielestäni erinomainen ja sopii varsin hyvin matkailijalle, joka ei vietä pitkiä aikoja huoneessa. Lyhyt matka Rodoksen kaupungissa joka paikkaan. Kun saavuin hotellille, ensimmäisenä eteeni lykättiin EUn tietosuojalomake allekirjoitettavaksi. Hotelli oli valmistautunut pitämään tietoni yksityisenä ! Tätä ei kyllä tapahtunut missään muualla, tuntui niin epätodelliselle, kun lain voimaantulosta oli uutisoitu koko kevään ja töissäkin siihen oli joutunut tutustumaan, niin Rodoksella oltiin valmiimpia kuin monessa muussa paikassa EUn alueella.

 

Symi – Marika rooms

Room with a wiev

Naisten / miesten huone hauskasti tuolla ylätasanteella

Marika rooms sijaitsee ihan siinä vieressä mihin laivat tulee Symille Rodokselta, Anastasia hotellin takana. Viehättävä pieni huoneistohotelli, jossa taisi olla maksimissaan kuusi huoneistoa. Elafteria huolehti jokaisen vieraan hyvinvoinnista.  Elafterian piti viedä minut Tiloksen laivalle, koska se laiva lähtikin toiselta puolelta kylää, eikä samasta paikasta minne Rodokselta tuleva laiva tuli. Elafterialle oli tullut este, joten hän lähetti siskonsa hakemaan minut skootterillaan ja niin me kaksi naista ja rinkkani huristeltiin kylän läpi ja minä pääsin laivaan.

 

Tilos – Boutique Hotel Tilos 

Hotellin henkilökunta, kokonaista kaksi henkilöä, olivat minua vastassa satamassa ja vei minut autolla hotelliin. Tämä hotelli oli varmasti kaikista paras saarihyppelyni hotelleista. Huone oli ISO ja kaikki tekstiilit verhoista lähtien oli merkitty Boutique Tilos Mare logoilla. Hotellin yleiset tilat olivat erittäin tyylikkäät ja siistit kiitos Puolalaisen siivoojan, joka hoiti hotellia kuin omaansa. Hän varmisti useaan otteeseen majoittumiseni aikana, että kaikki on varmasti hyvin ja että varmasti muistan tulla kertomaan jos tarvitsen jotain.

Ensimmäisen yön kärsin kun minulla ei ollut käytössä ilmastointilaitteen kapulaa. Henkilökuntaa, siis kumpaakaan niistä kahdesta henkilöstä, ei näkynyt respassa ja sinnittelin jollakin tapaa hikisenä yön yli. Yritin pitää parvekkeen ovea auki, jotta ilma pääsisi edes vähän kiertämään. Ilma kiersi kyllä, mutta niin kiersi myös Tiloksen jokainen hyttynen maistelemassa minua. Ei muuta kuin ovi kiinni ja tunnin välein kylmään suihkuun ja märkänä lakanoihin, sillä lailla selvisi  yön yli. Seuraavana päivänä kyselin kapulan perään ja löytyihän se huoneesta, piilotettuna yhteen laatikkoon. Siellä se kapula oli siis huoneessani naureskellut mun toilailuille yön pimeinä tunteina.

 

Nisyros – Haritos 

Hotellin allasalueella oli mukava seurata auringon laskua

Tämän hotellin olin valinnut ihan sillä perusteella, että olin kuullut Nisyroksen rantojen olevan kivisiä ja että kannattaa valita hotelli uima-altaalla. Kuinka ollakaan uima-altaan pumppu oli rikki kun saavuin hotellille ja se saatiin korjattua viimeisenä päivänä. Uima-allas oli mineraaliallas ja siis lämmin, aikamoinen yllätys kun ajattelin pulahtaa virkistäytymään auringon oton jälkeen. Miellyttävää siellä kuitenkin oli lillua ja useat saarelaiset kävi päivän aikana siellä virkistäytymässä ja puhuivat kovasti altaan terveysvaikutuksista. Terveysvaikutteinen tai ei, bikinini valkoinen yläosa oli värjäytynyt altaassa punaiseksi. Onneksi se ei ollut ainoa pari bikineitä tällä matkalla.

Tässä hotellissa kannattaa pyytää huonetta merinäköalalla !

 

Menisinkö uudestaan johonkin näistä hotelleista ? Kyllä menisin, ihan kaikkiin. Yhdestäkään ei jäänyt huonoa kokemusta. Vaikka osa oli jo hiukan kuluneita, kaikki oli puhtaita ja pidettiin siistinä.

Saarihyppelylleni pääset täältä :

Symi

Tilos

Nisyros

Halki

 

Millä perusteella sinä valitset budjettimatkalla hotellisi ? 

 

💋 & Kram

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply miraorvokki keskiviikko, 29 elokuun, 2018 at 08:38

  Mun mielestä nämä kreikan pienet hotellit ovat niin ihania! Kotoisia, vähän rosoisia, mutta niin tunnelmallisia. <3

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, 29 elokuun, 2018 at 20:31

   Olen ihan samaa mieltä. Paikallisten omistamat ja ylläpitämät paikat missä saat taatusti palvelua ihan siitä paikasta kuin persoonaton hieno hotelli, jossa virkailija on tullut hoitamaan hommansa mutta ei tiedä niitä pikku juttuja paikasta josta paikalliset itse kertovat. Yhtään väheksymättä hienoja hotelleja, kyllä minä niissäkin ajoittain viihdyn ?
   Kreikassa nää vaan on ?

 • Reply Christa /Traveldreamer keskiviikko, 29 elokuun, 2018 at 09:03

  Kaikki näyttävät sellaisilta hotelleilta, joissa voisin viihtyä! Olen tänään lähdössä budjettimatkalle Kroatiaan ja hotellit valitsin sen perusteella, että niissä voi tarvittaessa tehdä ruokaa (olen huono menemään ravintoloihin yksikseni ainakaan joka ilta), oma kylpyhuone ja siisti yleisilme. En ole koskaan yöpynyt hostellissa, mutta pari kertaa niin, että kylpyhuone on jaettu ja jotenkin minulle tulee siitä epämukava olo. Pääsisihän hostelleissa halvemmalla, mutta matkustaminen on kuitenkin minulle itseni hemmottelua ja siihen kuuluu mukava olo myös hotellissa.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla keskiviikko, 29 elokuun, 2018 at 20:35

   Nämä täytti helposti omat vaatimukseni.
   Olen matkustanut niin kauan yksin, että olen jo opetellut sen yksin syömisen. Nykyään se on paljon helpompaa näiden elektronisten apuvälineiden avulla ???
   Lissabonissa minulla oli oma huone ja yhteiskylpuhuone tai kaksi käytävällä. Siellä se toimi koska siellä oli sillä hetkellä niin vähän majoittujia. Mieluummin kuitenkin oma, ikä tehnyt jo sen verran mukavuudehaluiseksi ?

 • Reply Merja torstai, 30 elokuun, 2018 at 21:05

  Nämä kuvat saavat kyllä matkakuumeen Kreikkaan nousemaan 🙂

  • Reply Piyya torstai, 30 elokuun, 2018 at 21:48

   Olethan käynyt katsomassa myös erityisesti HLkin ja Nisyroksen saarien kuvat.
   Kuvat saa kyllä minutkin kaipaamaan takaisin Kreikkaan.
   Minun tulisi aloittaa talven matkan suunnittelu ja unelmoimaan ihan eri maisemista mutta kun minulla ei ole vielä omaa mielikuvaa niistä ?

 • Reply Emilia / maailmanlaidalla lauantai, 1 syyskuun, 2018 at 10:54

  Kyllä se Kreikka kuume nousee näitä katsellessa! 🙂 Siellä on kyllä niin kaunista. Pienissä hotelleissa on mielestäni ihana tunnelma ja yleensä palvelu todella hyvää.

  • Reply piyya / Levoton Sielu Maailmalla sunnuntai, 2 syyskuun, 2018 at 22:54

   Ihanaa kun saan tätä omaa edelleen aika kovana riehuvaa Kreikka kuumettanitartutettua ?
   Pienet hotellit on ihan parhaita, palvelu tosiaan pelaa ja sinusta pidetään aidosti huolta. Ylihuomenna Kreetalle, katsotaan kuinka akan käy ?
   Tämä on se kohde joka ei minua houkuttele mutta matkaseurani ei voisi olla parempaa

  Leave a Reply